(Van)bracna kuhinja
Moderator: anex
- melrose
#1 (Van)bracna kuhinja
Zanima me kako su ovi (ne)ubraceni, znaci ovi koji zive sa partnerima uspjeli posloziti prehrambene navike. Cija se kuhinja vise slijedi (pod uslovom da su razlicite, navike ili ukusi)...
Evo kod nas i poslije skoro 10 godina ne klapa nikako. Sve sto ja volim (kasikom) hubby ne voli, sve sto hubby voli (skoro nista) ja ne volim. Ono...moze se pojesti, ali uvijek jedno jede eto samo da ne mandrkne od gladi, a ne sa uzivanjem (sto meni kvari ceif). Mozda i zato jer ja spadam u kategoriju - zivi da bi jela, a hubby u kategoriju - jede da bi zivio...
Eto danas smo se nasli na bruschetti....mos mislit' rucka!
Evo kod nas i poslije skoro 10 godina ne klapa nikako. Sve sto ja volim (kasikom) hubby ne voli, sve sto hubby voli (skoro nista) ja ne volim. Ono...moze se pojesti, ali uvijek jedno jede eto samo da ne mandrkne od gladi, a ne sa uzivanjem (sto meni kvari ceif). Mozda i zato jer ja spadam u kategoriju - zivi da bi jela, a hubby u kategoriju - jede da bi zivio...
- x0z0y0
#2 Re: (Van)bracna kuhinja
melrose wrote:Zanima me kako su ovi (ne)ubraceni, znaci ovi koji zive sa partnerima uspjeli posloziti prehrambene navike. Cija se kuhinja vise slijedi (pod uslovom da su razlicite, navike ili ukusi)...
i sama sam taka
inace me zivo interesuje kako ce nam se (aBd) poslozit navike
do sad je bilo...sta god moj dragi skuha ja volEEEEm
- ladyada
#3 Re: (Van)bracna kuhinja
hadzinica wrote:napravila ja zeljanicu..pita svekrva sina: " Boga ti odkad ti volis zeljanicu?"...kaze: " od kad moram"
- semmy
#4 Re: (Van)bracna kuhinja
tako je i moja svekrva pitala sina odkad voli povrce? odgovor bio isti kao i u tvoghadzinica wrote:napravila ja zeljanicu..pita svekrva sina: " Boga ti odkad ti volis zeljanicu?"...kaze: " od kad moram"
- x0z0y0
#5 Re: (Van)bracna kuhinja
sta te gabriHer Flick wrote:e ovo je definitivno istinahadzinica wrote:napravila ja zeljanicu..pita svekrva sina: " Boga ti odkad ti volis zeljanicu?"...kaze: " od kad moram"
ako nece neka kuha sam sebi, jel tako
hmmm sve ste vi zene iste
ja prije povrce ni kao dekoracija na tanjiru nisam mogao, a sad sve jedem, mora se inace moram ja za pec i kuhati a to mi ne ide od ruke, znam jaje skuhati
ti za pec pa peci
nemoj kuhat
- beautyfool
#6 Re: (Van)bracna kuhinja
hadzinica wrote:napravila ja zeljanicu..pita svekrva sina: " Boga ti odkad ti volis zeljanicu?"...kaze: " od kad moram"
- tranquil
#7 Re: (Van)bracna kuhinja
Evo reporta iz jedne vanbračne kuhinje
Savršeno se slažemo, jer ja nisam izbirljiv tako da volim sve što mi draga spremi, a dobra je u tome... a ponekad se pojavim i u ulozi kuhara, mada je moj repertoar prilično skroman, ali srećom njoj se sviđa pa prema tome...

Savršeno se slažemo, jer ja nisam izbirljiv tako da volim sve što mi draga spremi, a dobra je u tome... a ponekad se pojavim i u ulozi kuhara, mada je moj repertoar prilično skroman, ali srećom njoj se sviđa pa prema tome...
- Amazonka27
#8 Re: (Van)bracna kuhinja
Dobro se slažemo, jer on nije izbirljiv tako da jede sve što spremim,cak nisam ni losa u kuhanju
... a ponekad se i on pojavi u ulozi kuhara, makaroni i piletina mljac mljac ... 
-
IHAVEDREAM
#9 Re: (Van)bracna kuhinja
U nasem slucaju,problem je rijesen veoma bezbolno.......
Zbog neuskladjenosti "radnog vremena"moj suprug ,nasa djeca i ja imamo unaprijed dogovorene obaveze vezane za (minimum)jedan zajednicki familijarni obrok .
U nasem slucaju,bilo bi ,veoma nezahvalno ,ocekivati da svi imamo identicne kulinarske sposobnosti,ali ,za nas je mnogo vazniji osjecaj "obaveze" da smo svi aktivno ukljuceni u dnevne obaveze.
Ne smatram da je" Mana" moga supruga zato sto ne zna da kuva,a ni nase djece.....
Za nas je najbitnije da imamo potpuni obrok na stolu....i da ga uzivamo zajedno!
(Ne osjecam se manje( a ni vise) vrijednom u odnosu na ostale clanove moje porodice koji"apsolutno"nemaju dar za kuvanje...Toliko je mogucnosti da se taj nedostatak nadomjesti....,ali ni ne preuzimaM njihove porodicne obaveze....
Zasto ne uzivati u blagodetima 21-og vijeka.
Zbog neuskladjenosti "radnog vremena"moj suprug ,nasa djeca i ja imamo unaprijed dogovorene obaveze vezane za (minimum)jedan zajednicki familijarni obrok .
U nasem slucaju,bilo bi ,veoma nezahvalno ,ocekivati da svi imamo identicne kulinarske sposobnosti,ali ,za nas je mnogo vazniji osjecaj "obaveze" da smo svi aktivno ukljuceni u dnevne obaveze.
Ne smatram da je" Mana" moga supruga zato sto ne zna da kuva,a ni nase djece.....
Za nas je najbitnije da imamo potpuni obrok na stolu....i da ga uzivamo zajedno!
(Ne osjecam se manje( a ni vise) vrijednom u odnosu na ostale clanove moje porodice koji"apsolutno"nemaju dar za kuvanje...Toliko je mogucnosti da se taj nedostatak nadomjesti....,ali ni ne preuzimaM njihove porodicne obaveze....
-
IHAVEDREAM
#10 Re: (Van)bracna kuhinja
Bar se u Sarajevu sve moze kupiti gotovo,pa svak sebi moze da izabere izabere po ukusu!IHAVEDREAM wrote:U nasem slucaju,problem je rijesen veoma bezbolno.......
- melrose
#11 Re: (Van)bracna kuhinja
Ma ne radi se o tome ko kuha, nego o tome ko sta voli da jede. Naime kod nas se i poslije 10ak godina svako drzi svojih navika. Ono...ja jedem sve sto hubby voli i on jede sve sto ja volim (junacki), ali niko ne uziva. Imamo bas dijametralno suprotne ukuse sto se hrane tice i nema onog familijarnog uzivanja za stolom (vazda jedno jede preko volje). Pa me bas zanimalo kada se desi onaj klik, kada dvoje postaju jedno u pogledu hrane. Koliko se ja sjecam od svojih roditelja imali smo jednu liniju ishrane i to je bilo kao nase - ne znam cija je i da li je icija mama (baka po oci ili majci) 'progurala' svoju kuhinju (obje su umrle prije nego sam se ja rodila, tako da nisam nikada mogla jesti niti kod jedne niti kod druge), pa me bas zanimalo kako to izgleda kod drugih.