Valjda je ovo vaznije od Fashion weeka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Duh sa sjekirom

#1 Valjda je ovo vaznije od Fashion weeka

Post by Duh sa sjekirom »

Sinoc, 19.04.2005. godine, Institut sevdaha je ucestvovao na koncertu za sakupljanje sredstava da se u Sarajevu napravi Muzej genocida...ucestvovalo oko 1oo izvodjaca...

Image
kub lajkan

#2 Re: Valjda je ovo vaznije od Fashion weeka

Post by kub lajkan »

Duh sa sjekirom wrote:...da se u Sarajevu napravi Muzej genocida...
E vala mogli su i neko kulturnije ime naći za muzej... Samo nek' je potpaljivat' mržnju...

I onda čudno što "oni" neće s "nama"...

Pa ne bi ni ja s "nama" ovakvima...
bosniaque

#3 Re: Valjda je ovo vaznije od Fashion weeka

Post by bosniaque »

kub lajkan wrote:
Duh sa sjekirom wrote:...da se u Sarajevu napravi Muzej genocida...
E vala mogli su i neko kulturnije ime naći za muzej... Samo nek' je potpaljivat' mržnju...

I onda čudno što "oni" neće s "nama"...

Pa ne bi ni ja s "nama" ovakvima...

a sta bi trebali lizati dube chetnicima i ustashama da bi bili sa nama, e pa lafo kome to smeta taj snama i ne treba...jer ipak sam misljenja da tako nes tnormalnom covjeku nebi trebalo smetati, kao sto ni jasenovac nikom nije smetao, a kao ni sto 100-tine spomenika holokausta nikom ne smetaju, pa ti malo razmisli! :zzzz:
Glumica

Post by Glumica »

onomad, kad su se na tv-u prenosile scene iz potocara, zena koja mi se zatekla u kuci rece nesto slicno tom potpaljivanju mrznje... kao... sto im to treba (?!)...
zasto ne muzej genocida, nisu nas komsije castile strudlom, nego klale...
bosniaque

Post by bosniaque »

Glumica wrote:onomad, kad su se na tv-u prenosile scene iz potocara, zena koja mi se zatekla u kuci rece nesto slicno tom potpaljivanju mrznje... kao... sto im to treba (?!)...
a pa kao sto vidis nije svako takvog misljenja kao ti, nekome smeta tako nest, sta ces balije ko balije! :? :-?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nije stvar da li meni smeta ili ne, nego je poenta šta time postižeš?

Podržavanjem ovako kretenskog naziva kao što je "Muzej genocida" ti daješ za pravo da se u Banjaluci otvori "Muzej zločina nad srpskim narodom"!

Prvo ćeš možda reći "pa dobro, ako je to stvarno posvećeno nevinim žrtvama neka otvore... nema veze". A kad stvarno i otvore onda ćeš uvijek naći razloga da kažeš "majku im ... srpsku, vidi što lažu... kakvi zločini, samo izmišljaju..."

A Potočari i ovo nije isto. Ako ne vidiš razliku onda ti nisam ja kriv...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Glumica wrote:onomad, kad su se na tv-u prenosile scene iz potocara, zena koja mi se zatekla u kuci rece nesto slicno tom potpaljivanju mrznje... kao... sto im to treba (?!)...
Glumo...svaka cast!
rei

Post by rei »

da li nekome smeta samo naziv ili sta ne razumijem ,
takav muzej u SA , stvarno nemam nista protiv, niti
bi imala prava....
Last edited by rei on 20/04/2005 17:59, edited 1 time in total.
bosniaque

Post by bosniaque »

kub lajkan wrote:Nije stvar da li meni smeta ili ne, nego je poenta šta time postižeš?

Podržavanjem ovako kretenskog naziva kao što je "Muzej genocida" ti daješ za pravo da se u Banjaluci otvori "Muzej zločina nad srpskim narodom"!

Prvo ćeš možda reći "pa dobro, ako je to stvarno posvećeno nevinim žrtvama neka otvore... nema veze". A kad stvarno i otvore onda ćeš uvijek naći razloga da kažeš "majku im ... srpsku, vidi što lažu... kakvi zločini, samo izmišljaju..."

A Potočari i ovo nije isto. Ako ne vidiš razliku onda ti nisam ja kriv...

cekaj malo, ti hoces da se zlocin zaboravi da se sve tako jednostavno ostavi po strani...ali to ne moze tako...mir se samo moze graditi na istini i nikako drugacije...kazes srbi ce otvoriti u banja luci muzej zlocina nad srpskim narodom :? :-? , kakav zlocin o cemu pricas jeli mozda onaj od skoro sto se pojavio od 1992 u sarajevu :roll: :? ...ne bitno kako se muzej zvao to u opste nije losa ideja da se otvori da se ne zaboravi i da se nikad vise ne ponovi....ne vidim zasto bi to smetalo nekom ko nije okrvavio ruke u prosloj agresiji, i naravno ko ne izvizdava himnu bosne i hercegovine pri polaganju zakletve i tako dalje i tako dalje da se ne nabraja bezze :zzzz:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

rei wrote:da li nekome smeta samo naziv ili sta ne razumijem ,
bi imala prava....
Govorim ISKLJUČIVO o nazivu.
bosniaque

Post by bosniaque »

kub lajkan wrote:
rei wrote:da li nekome smeta samo naziv ili sta ne razumijem ,
bi imala prava....
Govorim ISKLJUČIVO o nazivu.
sta predlazes kao alternativu! :roll:
pitt

Post by pitt »

Ne vidim problem u nazivu...Srpsko vodstvo i jeste optuzno za genocid.....izmedju ostalog. Jel se to trebamo praviti da nije bio? Ako oni dokazu da je bilo genocida na srpskom narodu i sud to ustvrdi...onda nek otvaraju brate.
:?
FortunaBela

#13 Re: Valjda je ovo vaznije od Fashion weeka

Post by FortunaBela »

Duh sa sjekirom wrote:Sinoc, 19.04.2005. godine, Institut sevdaha je ucestvovao na koncertu za sakupljanje sredstava da se u Sarajevu napravi Muzej genocida...ucestvovalo oko 1oo izvodjaca...

Image
Jašta otvore ga pa onda propadne, i ovima postojećima je sumljiv opstanak, čudno je to kako narod malo vodi računa o svojoj istoriji....

Ja sam za muzeje, ali ne u jednokratnoj upotrebi.... :sad:
Stitch__

Post by Stitch__ »

samo da olaksam, ne zove se "Muzej genocida" nego "Muzej opsade i odbrane Sarajeva '92-'95"
emotion

Post by emotion »

Svaka cast i od mene
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Stitch__ wrote:samo da olaksam, ne zove se "Muzej genocida" nego "Muzej opsade i odbrane Sarajeva '92-'95"
Tako je već u dure.

Vidiš Stitch kako ti znaš biti konstruktivan kad ne pričaš o firmi. :)

A vi što ne razmijete šta fali nazivu "Muzej genocida" stvarno mi vas je žao...
Last edited by kub lajkan on 20/04/2005 19:52, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

mislis kad ne pricam o firmi? :-D
Stitch__

Post by Stitch__ »

vazda sam ti ja konstruktivan ba :D ko kad konstruisem jednakokraki trougao :D whatever to znacilo :D
Makk

Post by Makk »

Predlažem da sudsko Vijeće Haškog Tribunala iz do sada izrečenih presuda za genocid, izbaci ovu mrsku riječ, e da se tko ne bi naljutio!

Ironiju na stranu, svi oni koji ne razumiju stvari,neće htjeti razumjeti ni ako se muzeju da neki drugi i drugačiji naziv......

Naći će se oni koji će nijekati obranu Sarajeva, neki će opet reći da je opsada postojala,ali da za nju nisu bili odgovorni pobunjeni Srbi,već Alija,koji nije dozvolio ženama i djeci da napuste Sarajevo,jer bi tako oslabio obrambenu moć snaga Armije RBiH unutar obruča......itd....itd.....

Slažem se da u određenim segmentima javnog života u BiH,treba inzistirati na terminologiji koja će biti politički korektna, pa i neutralna u situacijama u koje neutralnost dozvoljavaju.

No,neke stvari treba jednostavno nazivati pravim imenom....

I u takvim situacijama nema kompromisa.....
bosniaque

Post by bosniaque »

pitt wrote:Ne vidim problem u nazivu...Srpsko vodstvo i jeste optuzno za genocid.....izmedju ostalog. Jel se to trebamo praviti da nije bio? Ako oni dokazu da je bilo genocida na srpskom narodu i sud to ustvrdi...onda nek otvaraju brate.
:?

fakat nemoguce dokazati nest sto nikad nije ni bilo! :roll:
emotion

Post by emotion »

Makk wrote:Predlažem da sudsko Vijeće Haškog Tribunala iz do sada izrečenih presuda za genocid, izbaci ovu mrsku riječ, e da se tko ne bi naljutio!

Ironiju na stranu, svi oni koji ne razumiju stvari,neće htjeti razumjeti ni ako se muzeju da neki drugi i drugačiji naziv......

Naći će se oni koji će nijekati obranu Sarajeva, neki će opet reći da je opsada postojala,ali da za nju nisu bili odgovorni pobunjeni Srbi,već Alija,koji nije dozvolio ženama i djeci da napuste Sarajevo,jer bi tako oslabio obrambenu moć snaga Armije RBiH unutar obruča......itd....itd.....

Slažem se da u određenim segmentima javnog života u BiH,treba inzistirati na terminologiji koja će biti politički korektna, pa i neutralna u situacijama u koje neutralnost dozvoljavaju.

No,neke stvari treba jednostavno nazivati pravim imenom....

I u takvim situacijama nema kompromisa.....
U duhu Kubova, Muzej Holokausta bi svakako trebalo preimenovati u Muzej germansko-judejskog nesporazuma ;)

A vi što ne razmijete šta fali nazivu "Muzej Holokausta" stvarno mi vas je žao... :zzzz:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

@emotion

Kad budeš razumio šta je kič i šund u muzici, tada ćeš razumjeti i ovo o čemu pričam. Dakle - nikad!

Za tebe je turbo-folk i nikad dalje nećeš moći ni dobaciti...
emotion

Post by emotion »

kub lajkan wrote:@emotion

Kad budeš razumio šta je kič i šund u muzici, tada ćeš razumjeti i ovo o čemu pričam. Dakle - nikad!

Za tebe je turbo-folk i nikad dalje nećeš moći ni dobaciti...
Pa dze si prosvjetljeni... :D

Za tebe je novopodignuta dzamija u rangu krsta na stratistu nekrshchana :-?

Za tebe je genocid termin koji izaziva zle duhove, :-?
a kontramisljenje "pokupljeno sa hudbe" ;)

Toliko o razumjevanju (drugi put mozemo i sa citatima) :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

emotion wrote:Pa dze si prosvjetljeni... :D

Za tebe je novopodignuta dzamija u rangu krsta na stratistu nekrshchana :-?

Za tebe je genocid termin koji izaziva zle duhove, :-?
a kontramisljenje "pokupljeno sa hudbe" ;)

Toliko o razumjevanju (drugi put mozemo i sa citatima) :roll:

Tvoj pravopis sve govori...
emotion

Post by emotion »

A tvoji previdi otkrivaju svu zluradost ;)

:D
Post Reply