Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
-
Dobri Bosnjak
#1 Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
Aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko je za zadnji broj katoličkog časopisa ''Svjetlo riječi'' dao iscrpan intervju u kojem je iznio svoje mišljenje o aktuelnim pitanjima u Evropi i Bosni i Hercegovini. Intervju sa Valentinom Inzkom obavljen je u samostanu sv. Ante na Bistriku. Odgovarajući na pitanje ''Ne ide li Europa sve više desno i zbog straha od muslimana?'', Valentin Inzko, između ostalog, kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam. Da nije bile te agresije, mnogi muslimani bi ostali u svojoj tradiciji. Mislim da treba još neko vrijeme. Nedavno sam bio na Baščaršiji i vidio kako jedna fina djevojka jednog zaista pravog vjernika, koji ne propušta nijedno klanjanje, nije imala maramu. Rekla je: Ja sam muslimanka i vjerujem u Allaha, ali to je u meni, a ne u marami. Kao što neki kažu za alkohol: loše stvari izlaze iz usta, a ne u usta. Ima različitih ljudi koji su vjernici, ali taj bosanski islam za mene je sasvim prihvatljiv i sekularan.'' Još nijedan visoki predstavnik nije pokazao ovakav odnos prema islamu i muslimanima u BiH. Dozvolivši sebi da kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam'', Valentin Inzko je svojoj braći katolicima u BiH jasno kazao da je za njega islam radikalna vjera. Ostatkom izjave Inzko nam poručuje da prihvata i uvažava samo one muslimane koji piju alkohol, muslimanke koje ne nose hidžab, one i oni zbog toga za njega nisu radikalni muslimani.
- Fair Life
#2 Re: Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
Cemu panicarenje... ??Dobri Bosnjak wrote:Aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko je za zadnji broj katoličkog časopisa ''Svjetlo riječi'' dao iscrpan intervju u kojem je iznio svoje mišljenje o aktuelnim pitanjima u Evropi i Bosni i Hercegovini. Intervju sa Valentinom Inzkom obavljen je u samostanu sv. Ante na Bistriku. Odgovarajući na pitanje ''Ne ide li Europa sve više desno i zbog straha od muslimana?'', Valentin Inzko, između ostalog, kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam. Da nije bile te agresije, mnogi muslimani bi ostali u svojoj tradiciji. Mislim da treba još neko vrijeme. Nedavno sam bio na Baščaršiji i vidio kako jedna fina djevojka jednog zaista pravog vjernika, koji ne propušta nijedno klanjanje, nije imala maramu. Rekla je: Ja sam muslimanka i vjerujem u Allaha, ali to je u meni, a ne u marami. Kao što neki kažu za alkohol: loše stvari izlaze iz usta, a ne u usta. Ima različitih ljudi koji su vjernici, ali taj bosanski islam za mene je sasvim prihvatljiv i sekularan.'' Još nijedan visoki predstavnik nije pokazao ovakav odnos prema islamu i muslimanima u BiH. Dozvolivši sebi da kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam'', Valentin Inzko je svojoj braći katolicima u BiH jasno kazao da je za njega islam radikalna vjera. Ostatkom izjave Inzko nam poručuje da prihvata i uvažava samo one muslimane koji piju alkohol, muslimanke koje ne nose hidžab, one i oni zbog toga za njega nisu radikalni muslimani.
Nije li svojedobno predsjednik vjerskog ogranka SDA (citaj: reis Ceric) u svom intervjuu austrijskom magazinu Zeitschrift izjaviti "Karadzic je uradio za islam u Bosni vise nego ja za pet decenija!"
Gdje je problem ??
- Luke Perry
#3 Re: Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
A alkoholizam vjerovatno jeste veliki problem u BiH.Ja sam muslimanka i vjerujem u Allaha, ali to je u meni, a ne u marami. Kao što neki kažu za alkohol: loše stvari izlaze iz usta, a ne u usta. Ima različitih ljudi koji su vjernici,...
- charvel.
#4 Re: Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
Ako ga ne vidis, onda stvarno...Fair Life wrote: Gdje je problem ??
Koji su to licemjeri, ti europljani, pa to je zalosno... Jos malo pa ce se muslimani i morat pravdat sto su muslimani, valjace govorit ''ne, ne, ja nisam radikalan, ja samo ne pijem alkohol''... Stvarno ne vidim sto se toliko satiremo za ulazak u tu licemjernu europu...
-
samo malo
#5 Re: Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
Pa ti ne moras u Evropu ako ti se ne ulazi, geografski gledano u njoj si vec ionako, ti izadji iz nje.
Ja hocu u Evropu, licemjerna ili ne, ovakva ili onakva, bolja je od smeca od drzave u kakvoj trenutno zivimo.
Ja hocu u Evropu, licemjerna ili ne, ovakva ili onakva, bolja je od smeca od drzave u kakvoj trenutno zivimo.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Valentin Incko: Karadzic je najveci prijatalj islama
Dobri Bosnjak wrote:Aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko je za zadnji broj katoličkog časopisa ''Svjetlo riječi'' dao iscrpan intervju u kojem je iznio svoje mišljenje o aktuelnim pitanjima u Evropi i Bosni i Hercegovini. Intervju sa Valentinom Inzkom obavljen je u samostanu sv. Ante na Bistriku. Odgovarajući na pitanje ''Ne ide li Europa sve više desno i zbog straha od muslimana?'', Valentin Inzko, između ostalog, kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam. Da nije bile te agresije, mnogi muslimani bi ostali u svojoj tradiciji. Mislim da treba još neko vrijeme. Nedavno sam bio na Baščaršiji i vidio kako jedna fina djevojka jednog zaista pravog vjernika, koji ne propušta nijedno klanjanje, nije imala maramu. Rekla je: Ja sam muslimanka i vjerujem u Allaha, ali to je u meni, a ne u marami. Kao što neki kažu za alkohol: loše stvari izlaze iz usta, a ne u usta. Ima različitih ljudi koji su vjernici, ali taj bosanski islam za mene je sasvim prihvatljiv i sekularan.'' Još nijedan visoki predstavnik nije pokazao ovakav odnos prema islamu i muslimanima u BiH. Dozvolivši sebi da kaže: ''Mislim da je Karadžić bio najveći prijatelj islama, on je najviše učinio da se ovdje širi radikalni islam'', Valentin Inzko je svojoj braći katolicima u BiH jasno kazao da je za njega islam radikalna vjera. Ostatkom izjave Inzko nam poručuje da prihvata i uvažava samo one muslimane koji piju alkohol, muslimanke koje ne nose hidžab, one i oni zbog toga za njega nisu radikalni muslimani.
On svojoj braci, on nama, mi njima...ovu provokatorsku polemiku,ponovljenu sto puta periodicno na masi sajtova- zadrzite za mjesta, sajtove i stampu koja zivi od pranja mozga i besmislenih populistickih poruka.Dosta vise megafona i "zabrinutih" copy paste komentara ischupanih iz konteksta.To nije ni za prvu godinu zurnalistike, a kamoli za ko fol oblikovane novinare koji ih potenciraju da "pale"ciljanu publiku i po forumima prave karambol.Dosta vise!
Ko iole ima kulturu citanja i razgovora zna o kakvom se otrovu radi.
Te jeftine polemike imaju mjesto jedino u medijima koji su 10 stepenica ispod foruma sa-x.
Last edited by dr.gog on 28/08/2009 11:34, edited 1 time in total.
Reason: dodavanje citata
Reason: dodavanje citata