Ovo je tema u kojoj cemo pisati gdje vi vakcinisete svoje pse i koliko placate.Kakva su vasa iskustva sa sarajevskim veterinarskim ambulantama,i sve vezano oko toga !
ovo je moje iskustvo
prvo DOBRINJA Vetlife doo,prvi put odem reko da vidim kakvi su i kakve su cijene po savjet ili pitanje jedno.Pitam doktoricu ona meni odgovori ne brinite se bice to ok bla bla DVIJE RECENICE kaze 20 KM reko ZBOG CEGA kaze pregled ! nISAM NI PREGLEDO PSA NITI ISTA ZNACI SAMO USAO JEDNO PITANJE POSTAVIOO ! Od tada nikad vise ovdje nisam otisao...
drugi slucaj STUP tu idem stalno jer mi je najblize,par puta doktor mi neda racun samo u hodniku da psu vakcinu i to je to u sekundi vjerovatno te pare odu u njegov djep.Strasno skupo za dvije vakcine nikad ispod 60 KM nisam dao uvijek je to 62KM i vise plus tablete i slicno...strasna neljubaznost,neraspolozenje za pricu da objasni i slicno.Eto jedno bi pohvalio ljubaznost jedne mlade djevojke koja je jednom pregledala psa !
Najradije nebi ni ovdje isao al mi je najblize al sam svjestan da me kradu lopatom,pa eto i da ne pricam o parama barem kad dam 60+ maraka hocu da me ljubazno doceka i da mi lijepo kaze sta pitam i slicno.
Vakcine
Moderator: anex
-
privremeni
#2 Re: Vakcine
Vec nekoliko godina nemam psa, vec su mi preostale samo "cice mace". Znam da su ima godinu dana drasticno poskupile veterinarske usluge. Cipovanje, vakcina protiv bjesnila, tabletica protiv parazita, pasos i "pregled" macke je nesto preko 60 KM, sve na Stupu.
Ono najvaznije zbog cega sam se javio je da skrenem paznju kako je za vakcinaciju protiv bjesnila ovlastena jedino Kantonalna veterinarska stanica. O tome treba voditi racuna, pogotovo ako se pas vodi preko granice.
Ono najvaznije zbog cega sam se javio je da skrenem paznju kako je za vakcinaciju protiv bjesnila ovlastena jedino Kantonalna veterinarska stanica. O tome treba voditi racuna, pogotovo ako se pas vodi preko granice.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3 Re: Vakcine
privremeni wrote:Ono najvaznije zbog cega sam se javio je da skrenem paznju kako je za vakcinaciju protiv bjesnila ovlastena jedino Kantonalna veterinarska stanica. O tome treba voditi racuna, pogotovo ako se pas vodi preko granice.
-
Nero Histrion
#4 Re: Vakcine
Znaci nista ne vazi ako se vakcinisanje obavi privatno
? Ni mome psu do sada nisu pravili probleme na granici, ali morat cu se raspitati, za svaki slucaj.
-
privremeni
#5 Re: Vakcine
Meni su zvanicno rekli na fakultetu da ne mogu izvrsiti vakcinaciju jer je za vakcinu protiv bjesnila (ostale mogu) ovlastena jedino javna veterinarska ustanova, sto znaci nista privatnici, da ne pominjem one sto rade na crno, Privatnici ne bi smjeli vrsiti ni cipovanje, ali sam cuo da to takodje rade. Dijelom i zbog toga nema jos uvijek Registra vlasnika.Nero Histrion wrote:Znaci nista ne vazi ako se vakcinisanje obavi privatno? Ni mome psu do sada nisu pravili probleme na granici, ali morat cu se raspitati, za svaki slucaj.