Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
Saul Alvarez
#3701 Re: Vakcine - iskustva
Jel mjerio neko antitijela nakon ruske vakcine ?
-
Dzontra_Volta
#3702 Re: Vakcine - iskustva
Pitaj ovdje: https://www.facebook.com/groups/164769205492515DanteX wrote: ↑06/09/2021 22:05 Imam pitanje vezano za putovanje u EU sa HR pasošem, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije.
Naime, vidio sam članak o registraciji HR građana u Hrvatskoj. Naime, aplikacija Covid Go mi pokazuje da potvrda iz Srbije netačna ili nepravilna, u svakom slučaju ne valja. Kontam, je li ti zato sto nije EU potvrda ili zato sto je to iz Srbije, pa je to neki njihov hit iz Hrvatske.
U svakom slučaju, idem uskoro u Austriju, pa se nadam d a ba aerodromu neće praviti frku.
Je li neko u skorije vrijeme išao u Austriju ili neku drugu EU državu za srpskom potvrdom o vakcinaciji?
- pepeljara
#3703 Re: Vakcine - iskustva
Pa spiskovi su logicni, ako se planira rezervisati odredjen broj vakcina za iste 
Ja ne zna firmu ha privatna ha drzavna da nije pravila spisak
Ja ne zna firmu ha privatna ha drzavna da nije pravila spisak
- drndalo
#3704 Re: Vakcine - iskustva
To su ustvari spiskovi za streljanje, samo im nemojte reci... 
Cuj uspjesno otpustiti nekog drzavnog uhljeba...? Legenda, postoji u knjigama... Kao i stuha, avet, zmaj, crna ruka...
Cuj uspjesno otpustiti nekog drzavnog uhljeba...? Legenda, postoji u knjigama... Kao i stuha, avet, zmaj, crna ruka...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3705 Re: Vakcine - iskustva
Da li postoji jos neka grupa koja ima 80% clanova debila kao sto ova ima?Dzontra_Volta wrote: ↑07/09/2021 06:57Pitaj ovdje: https://www.facebook.com/groups/164769205492515DanteX wrote: ↑06/09/2021 22:05 Imam pitanje vezano za putovanje u EU sa HR pasošem, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije.
Naime, vidio sam članak o registraciji HR građana u Hrvatskoj. Naime, aplikacija Covid Go mi pokazuje da potvrda iz Srbije netačna ili nepravilna, u svakom slučaju ne valja. Kontam, je li ti zato sto nije EU potvrda ili zato sto je to iz Srbije, pa je to neki njihov hit iz Hrvatske.
U svakom slučaju, idem uskoro u Austriju, pa se nadam d a ba aerodromu neće praviti frku.
Je li neko u skorije vrijeme išao u Austriju ili neku drugu EU državu za srpskom potvrdom o vakcinaciji?
-
DonieBrasco
#3706 Re: Vakcine - iskustva
Danas sam mnogo bolje, sinoc glava boli neugodno uz ove bolove u donjim ledjima - spusta se na noge, i imao sam povisenu temeraturu a istovremeno me groznica uhvatila bilo mi je hladno, popio sam caj i legao utoplio se zima mi bilo. Prije toga uzeo jedan vlotaren i dva sata kasnije razmutio aspirin kompleks od ljekova.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 20:57 Jutros primio AZ cijeli dan nista, oko 19h me pocela glava boliti, donja ledja i ide dole ka nogama za sad je podnosljivo, mislim da mi se temperatura pojavljuje.
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3707 Re: Vakcine - iskustva
Sad su mi definitivno jasne namjere masona, zidova i anunakija. Oni nas zele vakcinisati pa da moramo piti voltaren i tako nas trovati... A sve vrijeme nas ubjedjuju da su vakcine te koje su opasne... Kako namazano.DonieBrasco wrote: ↑07/09/2021 11:28Danas sam mnogo bolje, sinoc glava boli neugodno uz ove bolove u donjim ledjima - spusta se na noge, i imao sam povisenu temeraturu a istovremeno me groznica uhvatila bilo mi je hladno, popio sam caj i legao utoplio se zima mi bilo. Prije toga uzeo jedan vlotaren i dva sata kasnije razmutio aspirin kompleks od ljekova.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 20:57 Jutros primio AZ cijeli dan nista, oko 19h me pocela glava boliti, donja ledja i ide dole ka nogama za sad je podnosljivo, mislim da mi se temperatura pojavljuje.
![]()
Sto bi se reklo: gusterski namazano.
Ako primijetite bilo što od niže navedenog, odmah prestanite uzimati Voltaren forte i
obavijestite o tome liječnika ili otiĎite u najbližu bolnicu:
Manje često: mogu se javiti u manje od 1 na 100 osoba
znakovi koji ukazuju na zatajivanje srca: osjećaj lupanja srca, oticanje dijelova tijela, osjećaj
nedostatka zraka, umor, slabost, nesvjestica
znakovi koji ukazuju na srčani udar: pritisak, stezanje i bol u prsima ili rukama, koja se
može proširiti na vrat, čeljust i leĎa, mučnina, probavne smetnje, žgaravica ili bolovi u
trbuhu, kratkoća daha, znojenje ili hladan znoj, osjećaj tjeskobe, umor, vrtoglavica.
Rijetko: mogu se javiti u manje od 1 na 1000 osoba
reakcije preosjetljivosti (alergijske reakcije) koje mogu dovesti do sniženja krvnog tlaka i
nesvjestice, smetenosti ili grozničavosti
bilo koji znak krvarenja u želucu ili crijevu, npr. pri pražnjenju crijeva, krv u sadržaju koji
ste povratili, crna ili stolica poput katrana
blagi grčevi i osjetljivost u trbuhu koji su se javili nedugo nakon početka liječenja ovim
lijekom, praćeni rektalnim krvarenjem ili krvavim proljevom obično u roku 24 sata od
pojave boli u trbuhu.
Vrlo rijetko: mogu se javiti u manje od 1 na 10 000 osoba
alergijska reakcija kao što je osip i svrbež, ponekad udružen s problemima s disanjem ili
oteklinom usana, jezika, grla ili lica te nedostatkom zraka (tzv. angioedem)
mjehuri po koži, kožni osip ili crvenilo s plikovima i ljuštenjem kože što može biti
popraćeno s oštećenjem sluznice usne šupljine, koji se mogu razviti u po život opasne
reakcije na koži (Stevens Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza)
ustrajne i česte grlobolje ili povišena tjelesna temperatura (znakovi agranulocitoze)
neočekivana promjena količine mokraće i/ili njena izgleda (poremećaji rada bubrega
karakterizirani općim lošim osjećanjem, čestim mokrenjem, krvi ili proteini u mokraći, boli
tijekom mokrenja, prisilnom potrebom za mokrenjem, pojavom boli u leĎima i slabinama,
visokim krvnim tlakom, otečenim licem i abdomenom, teškim smanjenjem izlučivanja
urina)
znakovi koji ukazuju na meningitis (upala membrana koje prekrivaju mozak i leĎnu
moždinu): vrućica, glavobolja, ukočeni vrat, povraćanje, osjetljivost na svjetlo (fotofobija),
promijenjeno stanje svijesti (preosjetljivost, nemir, smetenost, pospanost do kome)
znakovi koji ukazuju na moždani udar: utrnulost, slabost ili oduzetost lica, ruke ili noge,
poremećaj govora, poremećaj vida, jaka glavobolja, gubitak ravnoteže i/ili koordinacije,
omaglica ili vrtoglavica
zatajenje funkcije jetre (karakterizirano pojavom žutog obojenja kože i sluznica, sklonosti
stvaranju podljeva ili krvarenja, nakupljanjem tekućine u trbuhu, umorom, slabošću,
mučninom i gubitkom apetita)
poremećaji debelog crijeva (uključujući upalu debelog crijeva i pogoršanje stanja kao što su
ulcerozni kolitis ili Chronova bolest), upala gušterače (karakterizirana bolovima u gornjem
dijelu trbuha koji se šire prema leĎima i pojačavaju se nakon jela, mučnina i povraćanje)
upala pluća karakterizirana kratkoćom daha, kašljanjem i povišenom temperaturom
(pneumonitis).
Nepoznato: učestalost se ne može procijeniti iz dostupnih podataka
bol u prsnom košu, što može biti znak potencijalno ozbiljne alergijske reakcije poznate pod
nazivom Kounisov sindrom.
Ostale nuspojave različite težine u bolesnika koji su uzimali diklofenak su navedene niže:
Često: mogu se javiti u manje od 1 na 10 osoba
glavobolja, omaglica, vrtoglavica
mučnina, povraćanje, proljev, loša probava, gubitak teka, bol u trbuhu, vjetrovi
kožni osip
povišene razine jetrenih enzima.
Rijetko: mogu se javiti u manje od 1 na 1000 osoba
pospanost, umor
upala želuca (gastritis)
astma (osjećaj stezanja u prsima, piskanje pri disanju i kašalj), otežano disanje
poremećaji funkcije jetre, uključujući upalu jetre (hepatitis) i žuticu (žuto obojenje kože ili
bjeloočnica)
koprivnjača (urtikarija)
zadržavanje tekućine, simptomi meĎu koje se ubraja i oticanje zglobova.
Vrlo rijetko: mogu se javiti u manje od 1 na 10 000 osoba
poremećaji krvi uključujući manjak crvenih krvnih stanica (eritrocita), manjak bijelih krvnih
stanica (leukocita) i krvnih pločica (trombocita)
dezorijentacija, depresija, nesanica, noćne more, razdražljivost, psihotični poremećaji,
promjene raspoloženja
peckanje ili utrnulost prstiju, oslabljeno pamćenje, napadaji, tjeskoba, nevoljno drhtanje,
poremećaj okusa
poremećaji vida, zamućen ili dvostruki vid
oštećenje sluha, zvonjenje u ušima (tinitus)
osjećaj lupanja srca (palpitacije), bol u prsnom košu
povišenje krvnog tlaka (hipertenzija), sniženje krvnog tlaka (hipotenzija), upala krvnih žila
(vaskulitis)
zatvor, upala jezika, ulceracije u ustima (afte), poremećaji jednjaka, grčevi u gornjem dijelu
trbuha, naročito nakon jela (znak bolesti intestinalne dijafragme), promjene okusa
mjehuri po koži, žareći osip, kožni osip koji se može pogoršati izlaganjem sunčevu svjetlu,
ispadanje kose, svrbež, crvenilo, ljubičasti kožni osip (znak purpure)
impotencija.
Nepoznato: učestalost se ne može procijeniti iz dostupnih podataka
ishemijski kolitis
optički neuritis.
Ako uzimate Voltaren forte više od nekoliko tjedana, svakako posjetite svog liječnika zbog
redovitog pregleda kako bi se utvrdilo da ne patite od neželjenih učinaka lijeka.
-
forumasica3
#3708 Re: Vakcine - iskustva
5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3

- Project Sejuani
#3709 Re: Vakcine - iskustva
Nekad početkom augusta primio astru zenecu, poslije vakcinisanja po onoj žegi odma otišo na dvije pive došo kući i zaspo. Osim malo što je boljelo na mjestu uboda, ništa se nije desilo.
-
probook
#3710 Re: Vakcine - iskustva
Ima ih i poslije korone par mjeseci antitijela 0,5forumasica3 wrote: ↑07/09/2021 12:54 5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3![]()
![]()
-
Naslovnica
#3711 Re: Vakcine - iskustva
Pravo je vrijeme za jednog Fajzera!forumasica3 wrote: ↑07/09/2021 12:54 5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3![]()
![]()
- insaneinthebrain
#3712 Re: Vakcine - iskustva
sinofarm ili sinovac?forumasica3 wrote: ↑07/09/2021 12:54 5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3![]()
![]()
-
forumasica3
#3713 Re: Vakcine - iskustva
Sinofarm..insaneinthebrain wrote: ↑07/09/2021 13:24sinofarm ili sinovac?forumasica3 wrote: ↑07/09/2021 12:54 5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3![]()
![]()
- ovo_malo_duse
#3714 Re: Vakcine - iskustva
5 Mjeseci poslije AZ -- Pozitivan (814.7 AU/mL) Referntne vrijednosti Negativan: <50 AU/mL - Pozitivan: >=50 AU/mlforumasica3 wrote: ↑07/09/2021 12:54 5 mjeseci nakon revakcinacije Kinezom u Srbiji, tata 0.4 antitijela, sestra 1,3![]()
![]()
-
noviclan
#3715 Re: Vakcine - iskustva
Kazu frejzer se prima k'o halva
- drndalo
#3716 Re: Vakcine - iskustva
Danas primljen Sinofarm x2... Oboje zasad nista od reakcija... Nismo ni ocekivali ali eto, koga zanima.
- no_sekirli
#3717 Re: Vakcine - iskustva
Maznuse me danas Rajfajzenom.
Reakcije za sada apsolutno nikakve, vise me sjebe ubod komarca.
- Bloo
- Globalna šefica
#3718 Re: Vakcine - iskustva
Ja.
Nije tema. Ima tema dovoljno za to tvoje.
-
Dino033
#3719 Re: Vakcine - iskustva
kako nije tema
ne mora to bit lično iskustvo
iskustvo je eto tih 282 koji su primili vakcine i to Rajfajsen a zaglavili bolnice, i to na intenzivnu
što je odlična poruka vakcinisanim ovdje da se previše ne opuštaju, mogu lako zaglavit bolnice, očigledno
ne mora to bit lično iskustvo
iskustvo je eto tih 282 koji su primili vakcine i to Rajfajsen a zaglavili bolnice, i to na intenzivnu
što je odlična poruka vakcinisanim ovdje da se previše ne opuštaju, mogu lako zaglavit bolnice, očigledno
- Bloo
- Globalna šefica
#3720 Re: Vakcine - iskustva
Pogledaj prvi post.
Ima dovoljno tema za tvoje postove.
Razlaz.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3721 Re: Vakcine - iskustva
Koliko si cekao u reduno_sekirli wrote: ↑07/09/2021 19:47 Maznuse me danas Rajfajzenom.
- no_sekirli
#3722 Re: Vakcine - iskustva
Nisam ni sekundu, vjeruj mi. Doduše, nisam iz Sarajeva...Bobi wrote: ↑07/09/2021 21:45Koliko si cekao u reduno_sekirli wrote: ↑07/09/2021 19:47 Maznuse me danas Rajfajzenom.
Reakcije za sada apsolutno nikakve, vise me sjebe ubod komarca.?
-
probook
-
MMM1977
#3724 Re: Vakcine - iskustva
Išao sam ja, Austrija, Njemačka, Francuska, Belgija, Holandija. Kada skeniraju kod dobiju grešku i onda pregledaju potvrdu. Kada vide 2 doze vakcine koju prihvataju, dalje nema problema.DanteX wrote: ↑06/09/2021 22:05 Imam pitanje vezano za putovanje u EU sa HR pasošem, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije.
Čak sam sa tom potvrdom išao na utakmicu PSG i tu su baš rigorozni, morao se vratiti sa kapije do nekog kioska, tu su pregledali potvrdu i dali mi neki Health pass, uglavnom bez problema.
Slobodno idi.
- shape of despair
#3725 Re: Vakcine - iskustva
AZ druga primljena. Ima li ko da mi kaze kako je prosao sa drugom dozom