Veceras je FTV objavila vijest
SARAJEVO - Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu izdao je nalog za privremeno obustavljanje korišćenja vakcine diteper-IPV i HIB u Federaciji BiH, pošto je šestomesečna beba umrla posle primljene vakcine.
Istražni organi vode istrago o smrti šestomesečne bebe iz Lukavca kod Tuzle, koja je umrla pošto je primila vakcinu diteper-IPV i HIB. Obdukcija nije pružila precizan odgovor o uzroku smrti, a čekaju se rezultati ispitivanja koje će potrajati sledećih desetak dana, javila je televizija Federacije BiH.
Beba je u Domu zdravlja u Lukavici nedavno primila treću redovnu vakcinu. Beba je uveče zaspala, bez ikakvih naznaka da joj nije dobro, ali se više nije probudila. Dom zdravlja u Lukavcu je saopštio da pod propisanim uslovima takozvanog "hladnog lanca" preuzima sve vakcine koje se nabavljaju u BiH.
koju su prenjeli Kurir i Blic.
Zasto je susjedna drzava objavila ovu vijest a Sa-x suti ?
Na linku ispod mogu se procitati i razni komentari gradjan Srbije koji su itetako zainteresovani za ovu pricu a mi sutimo ?
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/217889 ... -nije-umro
P.S.
Za moderatore
Ako je tema dupla briste je ili je spojite.
vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Moderator: anex
- jalijas74
#2 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Mozda nam je bitnija vijest
"Naučnici kreirali robotsku spermu: Daljinskim navođenjem do oplodnje"
Od zdravlja nase djece.
"Naučnici kreirali robotsku spermu: Daljinskim navođenjem do oplodnje"
Od zdravlja nase djece.
- int21
#3 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Ili mozda sto je pun nos BH sveznalica kojima je medicina ko maternji. Svi sve znaju a nikako da nam drzava napreduje.
- jalijas74
#4 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
ovdje ljudi iskreno komentarisu:
STOMATOLOGNAMINIMALCU
Sreda, 17. 11. 2010. 11:41h
neregistrovan korisnik
Nije tačno da vakcine izazivaju samo otoke i bolove na mestu davanja. Vakcina MMR, koja se daje deci u drugoj god. života, između ostalog daje TEŠKU TROMBOCITOPENIJU,i to nakon mesec dana od davanja. Na ovu činjenicu treba upozoriti roditelje, da ako primete modrice na telu deteta, da se odmah jave pedijatru. Ovo vam govorim iz ličnog primera.
boza
Sreda, 17. 11. 2010. 10:14h
neregistrovan korisnik
Jos niko nije umro? A kada će? I da neće možda slobodarski mediji to da objave?I šta je sa 600.000 neiskorištenih vakcina kojima je istekao rok?Kona u zatvor za sve laži koje je izrekao ne bi li zastrašio narod da uzme vakcinu.Hteli su i decu po školama nasilno da vakcinišu pod pretnjom da neće moći da upišu sledeći razred.
STOMATOLOGNAMINIMALCU
Sreda, 17. 11. 2010. 11:41h
neregistrovan korisnik
Nije tačno da vakcine izazivaju samo otoke i bolove na mestu davanja. Vakcina MMR, koja se daje deci u drugoj god. života, između ostalog daje TEŠKU TROMBOCITOPENIJU,i to nakon mesec dana od davanja. Na ovu činjenicu treba upozoriti roditelje, da ako primete modrice na telu deteta, da se odmah jave pedijatru. Ovo vam govorim iz ličnog primera.
boza
Sreda, 17. 11. 2010. 10:14h
neregistrovan korisnik
Jos niko nije umro? A kada će? I da neće možda slobodarski mediji to da objave?I šta je sa 600.000 neiskorištenih vakcina kojima je istekao rok?Kona u zatvor za sve laži koje je izrekao ne bi li zastrašio narod da uzme vakcinu.Hteli su i decu po školama nasilno da vakcinišu pod pretnjom da neće moći da upišu sledeći razred.
- una_bo
#5 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
ja znam jednu gospođu kojoj je dijete poslije vakcine upalo u budnu komu. znam i više roditelja i djece koja su nakon vakcine postala autistična.
ja sam protiv vakcinisanja
ja sam protiv vakcinisanja
-
The Realist
#6 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Ja znam dosta ljudi koji su imali saobraćajne nesreće (ali stvarno znam). Ja sam protiv automobila i bilo kakvih drugih prevoznih stredstava.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#7 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
"Izgleda da je svijest gradjana o vakcinaciji porasla. Sinoc sam vidio jednog u ulazu, sam se vakcinise." 
(sa druge teme)
I DA naravno.
(sa druge teme)
I DA naravno.
-
The Realist
#8 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Interesantno za pročitati i dobra usporedba sa operacijama srca i zračnim jastucima (naravno, naručeno
):
http://www.dailykos.com/blog/Science%20Matters#
http://www.dailykos.com/blog/Science%20Matters#
-
Peryton_
#9 Re: vakcine da ili ne ? (zasto sutimo ?)
Je li ovo ona vijest od prije 2 godine ili je neki novi slucaj ?