glavoboljatigris wrote:.....navece ide ona druga aktivnost
Vakat je da malo smrsam...
Moderator: anex
-
debela
gladan si poslije svake fizicke aktivnosti koja ti nije uobicajena ali u tome i jeste trik. treba izdrzati i ne nazderati se i plus se zavaliti u horizontalu. pojesti eventualno jabuku, mrkvu ili jogurt da se zavaras dok se organizam ne navikne na novi rezim ishrane.stella_sa wrote:jeste, ali ta aktivnost je mac sa dvije ostrice, poslije si pravo gladantigris wrote:preskakanje strika/konopca je dobro i za mrsavljenje i za kondiciju ,kakvi trbusnjaci,ovo je naj naj za stomak guzu ,butine![]()
![]()
a i ne trazi puno vremena 10-minuta dnevno je dosta za pocetak
ja izdrzim 2-3 min![]()
![]()
nemoj jesti navecer iza 6 sati nista ni voce ni salate.....navece ide ona druga aktivnost
-
novalic
znas mene, da sam htjela, ja bih napisalaedu wrote:priznaj da si ovo htjela napisati..novalic wrote:uvrede.. ma daj..... tako fino malo glupavo osjetljivo majmunceedu wrote:novalic..uprkos uvredama..a edu pamti i dobro i lose..![]()
![]()
![]()
![]()
edu.. jedi sve.. samo smanji.. a tako i dozivljaj..
-
Stari
Eh moja novo sad ces ti vidjeti kad on opet citira ovaj tvoj komentar ...i u recenici ..."edu... jedi sve ...samo smanji" edituje "d" u glagolu jedi i zamjeni ga sa "b"...i nakon toga ustvrdi ...priznaj da si ovo htjela napisatinovalic wrote:znas mene, da sam htjela, ja bih napisalaedu wrote:priznaj da si ovo htjela napisati..novalic wrote: uvrede.. ma daj..... tako fino malo glupavo osjetljivo majmunce
![]()
![]()
![]()
edu.. jedi sve.. samo smanji.. a tako i dozivljaj..
- Kareem Abdul-Jabbar
- NeKi_LiK
Kao prvo, spot reduction odnosno selektivno skidanje masnih naslaga sa određenih dijelova tijela nije moguće osim liposukcijom. Tako da je skidanje stomaka trbušnim jedan od "vježbačkih" mitova koji se nažalost uzima kao fakt, pa većina pokušaja završi sa sjebanom kičmom i istim stomakom. Količina potrošenih kalorija dok se rade trbušni je prilično mala pa baš i nema smisla raditi tu vježbu ako je cilj prvenstveno skidanje sala. Znači trčanje, bicikl- može i onaj sobni...
Što se ishrane tiče, vodolija je na prvoj stranici to prilično dobro napisala/o. Samo što nema baš crvenog mesa sa malo masnoća
... uglavnom kao ne pretjerano aktivni vježbač
oko 0,8 do gram proteina iz ribe, piletine, nemasnog sira po kilogramu tjelesne mase, isto toliko ugljikohidrata ali ne iz bijelih hljebova, pizze i sličnih poslastica a masti šta uleti... što manje to bolje.
Jednostavno zar ne
...
Što se ishrane tiče, vodolija je na prvoj stranici to prilično dobro napisala/o. Samo što nema baš crvenog mesa sa malo masnoća
Jednostavno zar ne
-
xygirl
ljudi pa sta vam je, naravno da nisu dovoljni samo trbusni ...plus havana
nego edu se zalio i na stomacic
pa rekoh pored neke jake vjezbe (bilo to trcanje, fitnes, bicikl whatever) da ne zaboravi i na trbusnjake i svakako zaboraviti na havanu i njoj slicne
:D:D
- Kareem Abdul-Jabbar
ma to je Edu mislio na drmanje Deen-a i Havanu poslije
- anais_nin
#46 Re: Vakat je da malo smrsam...
tiii??? da mrshash??? za*ebavas nas je l' de?edu wrote:pomoc..uz trbusnjake..sta ne bih trebao jesti da malo smrsam..hajde..pametnice pomoc...
- anais_nin
kani se piveedu wrote:nisam mrsav..trenirao kosarku 8 godina..stalno isao u teretanu..picke materine..nego sad sam se udebljao..ustvari..stomaČiĆ mi prestaje biti stomaČiĆ..![]()
..ma da nije zima..lako bih ja to..ja volim trcanje..i znam da je to zakon za skidanje kila..i sala...
-
novalic
da te jos malo razocaram... i jednom ako skines kile.. celije imaju memoriju.. malo se pustis.. ono se opet zalijepi.. posebno na tim strateskim mjestima ( i u mene stomacic, a guza samo tak'a)....
sve jesti, ali sve smanjiti i maximalno se kretati.. ostaviti auto za relacije manje od 1 km.. pa i vise.. kakve brige (u mene to pali, al' dugo nema nikakvih govana)..
sve jesti, ali sve smanjiti i maximalno se kretati.. ostaviti auto za relacije manje od 1 km.. pa i vise.. kakve brige (u mene to pali, al' dugo nema nikakvih govana)..
-
nineac
EDU evo ti savjet, mislim da je dobra jer sam 20 godina u sportu a i sam sam podlozan debljanju cim se malo opustim.
Nastavi jesti normalno, ali izbjegavaj kasno navece jesti.
Kani se pive, predji na pelinkovac, stok, viski, jeger, vino tako nesto
TRCANJE!!! Bez toga zaboravi ostalo. Nemoras ti puno sletiti vazno je kako organizam funkcionise. Nema veze sto je zima. Duge gace, Trenerka, suskavac, preko stomaka obljepi obicne najlonske kese, kapa, rukavvice i trcanje. Ako nisi u fazonu, postepeno treci. Pravi dan koliko ti osjecas da mozes, drugi dan isto, treci isto, cetvrti povecaj za 10% itd, dok nedpdjes do 4-6km sto je neka optimalna distanca.
Kada dodje ljeto trci u sorcu. Pusti ti ono suskavac na plus 40! To je zastarjelo misljenje. Nova istrazivanja su pokazala sto laganiju odjecu ljeti tako da mozes sto duze trcati. Vazna je daljina a ne kolicina znoja!
Baci cigare (ako pusis). S tim da bi te trcanje vrlo lako moglo natjerati na to.
I jos nesto!
Prva tri mjeseca su najvaznija. Kada to izdrzis naviknut ces organizam na taj ritam i neces poslije moci bez trcanja i fizicke aktivnosti.
Takodje, planina, setnja (hiking) i slicne gluposti, ili jos bolje skijanje.
Kada trcis napravi tri serije po 20 skelkova, 3X20 trbusnih, 3X20 cucnjeva.
Tesko jeste, alis e ispalti!
Nastavi jesti normalno, ali izbjegavaj kasno navece jesti.
Kani se pive, predji na pelinkovac, stok, viski, jeger, vino tako nesto
TRCANJE!!! Bez toga zaboravi ostalo. Nemoras ti puno sletiti vazno je kako organizam funkcionise. Nema veze sto je zima. Duge gace, Trenerka, suskavac, preko stomaka obljepi obicne najlonske kese, kapa, rukavvice i trcanje. Ako nisi u fazonu, postepeno treci. Pravi dan koliko ti osjecas da mozes, drugi dan isto, treci isto, cetvrti povecaj za 10% itd, dok nedpdjes do 4-6km sto je neka optimalna distanca.
Kada dodje ljeto trci u sorcu. Pusti ti ono suskavac na plus 40! To je zastarjelo misljenje. Nova istrazivanja su pokazala sto laganiju odjecu ljeti tako da mozes sto duze trcati. Vazna je daljina a ne kolicina znoja!
Baci cigare (ako pusis). S tim da bi te trcanje vrlo lako moglo natjerati na to.
I jos nesto!
Prva tri mjeseca su najvaznija. Kada to izdrzis naviknut ces organizam na taj ritam i neces poslije moci bez trcanja i fizicke aktivnosti.
Takodje, planina, setnja (hiking) i slicne gluposti, ili jos bolje skijanje.
Kada trcis napravi tri serije po 20 skelkova, 3X20 trbusnih, 3X20 cucnjeva.
Tesko jeste, alis e ispalti!