Vakat je da malo smrsam...
Moderator: anex
-
Stari
Hm...ma evo jednog metoda koji meni funkcionisao ...davno jos kad sam bio u vojakliji....14 dana na terenu uz to: krampanje 8 sahata dnevno...hrana: 1) dorucak neslatki caj i dvopek, 2) rucak: ovciji narezak 150 grama + dvopek +sok od grozdja (srbijanka zlatne kapi- Valjevo) ...3) Uzina ( marenda/ gablec) kremipan (pik Takovo)....vecera ti najvjerovatnije nece ni trebati ...no u svakom slucaju ako eventualno izgladnis navece ...imas.... DRNC bez kruha.
Petnaesti dan si ...ma ko Klint Istvud u filmovima Sergia Leonea...garant
Petnaesti dan si ...ma ko Klint Istvud u filmovima Sergia Leonea...garant
- Baghira
Edu zete, slusaj sta ti svastika kaze
Skinuh evo jedno 5-6 kila od 28.01.2006. do sad, a da ne osjetih glad, nit' se zazeljeh slatkog
1. Promjena ishrane -> vise povrca, voca, nemasno meso, puretina, piletina, teletina, junetina, pripremljeno na sto manje masnoce. U iznimnim situacijama ili ako ti dozlogrdi povrce, mores malo i hljeba, tjestenine, rize, krompira. I ne izbacuj potpuno slatko iz upotrebe, ali konzum smanji na minimum, tako da uneses ne vise od 100 kalorija dnevno od slatkisa, a to je jedan red cokolade npr. (ali one od 100 gr.
2. Mnogo tekucine -> Kazu da ljudi ne umiju razlikovati zedj od gladi
Tako da ti je prvo popiti casu vode, pa ako i dalje osjetis glad, znaci da si stvarno gladan. A sta piti? Ako se bavis sportom, najbolje za pice je mjesavina mineralne i nekog vocnog soka, ali s tim da je jedna trecina sok, ostalo voda
3. Sport -> Ja sam nabavila sebi crosstrainer, a more i trcanje. Pri tom je vazno da ti je puls negdje oko 120-130, ne visi, ni manji, jer je tada sagorijevanje masnoce, ali one naslagane
najefikasnije. 3-4 putra hefticno, po 30 minutI 
Ovisno od visine, tezine, intenzivnosti kretanja, covjeku (govorim sad za sebe) je potrebno da unosi nekih 2500 kilokalorija, znaci ako zelis smrsati tu cifru ne smijes prelaziti, i rezultati ce biti vidljivi, polako, ali sigurno. Niposto unositi manje od 1000 kilokalorija, jer s tim postizes kontraefekat, dugorocno, jer je organizam tako stelovan
da konta cim ne hapas vise toliko, da je nastupila gladna godina i pokusava sto manje energije potrositi, znaci manje sagorijevanje masnoce, a kad pocnes normalno jesti, nalijepe se kile k'o da kad malter nabacujes. Eto, to je to, provjereno
Aha, da, vodi evidenciju, pocetna tezina i vaganje samo jednom hefticno, najbolje ujutru. 
1. Promjena ishrane -> vise povrca, voca, nemasno meso, puretina, piletina, teletina, junetina, pripremljeno na sto manje masnoce. U iznimnim situacijama ili ako ti dozlogrdi povrce, mores malo i hljeba, tjestenine, rize, krompira. I ne izbacuj potpuno slatko iz upotrebe, ali konzum smanji na minimum, tako da uneses ne vise od 100 kalorija dnevno od slatkisa, a to je jedan red cokolade npr. (ali one od 100 gr.
2. Mnogo tekucine -> Kazu da ljudi ne umiju razlikovati zedj od gladi
3. Sport -> Ja sam nabavila sebi crosstrainer, a more i trcanje. Pri tom je vazno da ti je puls negdje oko 120-130, ne visi, ni manji, jer je tada sagorijevanje masnoce, ali one naslagane
Ovisno od visine, tezine, intenzivnosti kretanja, covjeku (govorim sad za sebe) je potrebno da unosi nekih 2500 kilokalorija, znaci ako zelis smrsati tu cifru ne smijes prelaziti, i rezultati ce biti vidljivi, polako, ali sigurno. Niposto unositi manje od 1000 kilokalorija, jer s tim postizes kontraefekat, dugorocno, jer je organizam tako stelovan
- Baghira
Oh, ti pravo vrijedan, svaka castPusur wrote:Samo da se pohvalim lagano da uz svakodnevni trening i kontrolisanu prehranu ali ne dijetu sam od 02.03. do danas "sletio" sa 85kg na 81kg!!!
Samo vjezba i trosenje oko 500-600 kalorija po treningu kile same spadaju:)
Edu taman, postavljaj, ali mojne da prepravljas cifru