Vaha

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hepek071

#1 Vaha

Post by hepek071 »

Mi stalno o igračima pričamo...evo jedne vijesti koja se tiče jednog bh trenera...naime po pisanju Daily Mail-a Vahid Halilhodžić je kandidat za klupu Portsmouth-a....kao zadržao bi poziciju selektora Obale slonovače i istovremeno vodio ovaj engleski klub...ala kao Hidink prošlu polu sezonu u Čelziju/Rusiji

Ivory Coast coach Vahid Halilhodzic is a candidate for the Portsmouth manager's job.

The Bosnian is said to have been in contact with the Fratton Park hierarchy for the last four weeks and was due to meet officials in Paris to discuss a three-year contract, says the Daily Mail.
karanana

#2 Re: Vaha

Post by karanana »

a ja danas procitah da mu je ili/ili. kao, da se razmislja da li da napusti obalu i ode u englesku ili da ostane jer kao drogba bi volio da on vodi obalu i na svjetskom.
El_comadante

#3 Re: Vaha

Post by El_comadante »

j... njega kad neče da vodi BiH a ufatio se filozofiranja. namlatio se on dovoljno para i šta bi mu bio problem odraditi 2 ili 4 godine na kormilu BiH.
karanana

#4 Re: Vaha

Post by karanana »

El_comadante wrote:j... njega kad neče da vodi BiH a ufatio se filozofiranja. namlatio se on dovoljno para i šta bi mu bio problem odraditi 2 ili 4 godine na kormilu BiH.
jesu mu to bili ponudili? nesto ne znam. pa i da jesu, nece covjek da ima posla s kriminalcima i politikom i tacka. respect. vaha legendo.
Last edited by karanana on 24/06/2009 10:05, edited 1 time in total.
jazzer

#5 Re: Vaha

Post by jazzer »

El_comadante wrote:j... njega kad neče da vodi BiH a ufatio se filozofiranja. namlatio se on dovoljno para i šta bi mu bio problem odraditi 2 ili 4 godine na kormilu BiH.
S kim da vodi BiH?? Sa Munibom i Iljom??? Koji ce mu to ku.ac. kada moze raditi u
organizovanom klubu, gdje se zna ko sta radi i ko je za koji dio odgovoran. Ja potpuno
razumijem bilo kojeg naseg velikana koji ne zeli da prlja ruke sa NS BiH.
El_comadante

#6 Re: Vaha

Post by El_comadante »

karanana wrote:
jesu mu to bili ponudili? nesto ne znam. pa i da jesu, nece covjek da ima posla s kriminalcima i politikom i tacka. respect. vaha legendo.
pusti ti sada politiku, kriminal i ostalo. njegovo je da nas odvede na prvenstvo. evo vidimo kako to ćiro radi sa istim tim ljudima.
El_comadante

#7 Re: Vaha

Post by El_comadante »

jazzer wrote:
S kim da vodi BiH?? Sa Munibom i Iljom??? Koji ce mu to ku.ac. kada moze raditi u
organizovanom klubu, gdje se zna ko sta radi i ko je za koji dio odgovoran. Ja potpuno
poštujem ja to ali onda nemoj da sjedi u Francuskoj i otamo nešto ko biva nama pametuje. jarane bujrum haj vamo pa probaj nešto napraviti konkretno a nemoj pametovati. to me nervira to pametovanje a neče da nam pomogne.
hepek071

#8 Re: Vaha

Post by hepek071 »

ama..... vodio jal ne vodio BiH....Vaha mi je drag i želim mu puno uspjeha. Ipak, svugdje piše "Bosnian coach", iako je čova Hercegovac :D al nema veze :thumbup:
Basta

#9 Re: Vaha

Post by Basta »

El_comadante wrote:
jazzer wrote:
poštujem ja to ali onda nemoj da sjedi u Francuskoj i otamo nešto ko biva nama pametuje. jarane bujrum haj vamo pa probaj nešto napraviti konkretno a nemoj pametovati. to me nervira to pametovanje a neče da nam pomogne.
Sto si tako iskljuciv. Pa zar nije bolje biti i vani i od tamo upucivati primjedbe, kritike, smjernice... nego nemjesati se i praviti se gluh i nijem. Pa kritika je ta koja vodi naprijed, koja ukazuje na probleme, mijenja greske, lose navike... Pa kad ako bogda kad dode bolje vrijeme, eto i Vahe i ostalih...
Paco

#10 Re: Vaha

Post by Paco »

Basta wrote: ... Pa kad ako bogda kad dode bolje vrijeme, eto i Vahe i ostalih...

Samo sto moraju piti puno "kefira"...napitka stogodisnjaka s Kavkaza.
klixober

#11 Re: Vaha

Post by klixober »

Uh kako bi to bilo dobro...povukao bi u Portmouth sigurno i par nasih igraca.
Abacija

#12 Re: Vaha

Post by Abacija »

hepek071 wrote:ama..... vodio jal ne vodio BiH....Vaha mi je drag i želim mu puno uspjeha. Ipak, svugdje piše "Bosnian coach", iako je čova Hercegovac :D al nema veze :thumbup:
Pa to se podrazumijeva. ;-)

SVI SMO MI HERCEGOVCI! :bih:
Abacija

#13 Re: Vaha

Post by Abacija »

komeba wrote:Uh kako bi to bilo dobro...povukao bi u Portmouth sigurno i par nasih igraca.
Boris Pandza.
fini dečko

#14 Re: Vaha

Post by fini dečko »

IZ NOGOMETNOG saveza Obale Bjelokosti potvrdili su da je izbornik njihove A-reprezentacije Vahid Halilhodžić (57) nadomak napuštanju momčadi.

Halilhodžić ima ponudu engleskog Premierligaša Portsmoutha. Novi vlasnik Sulejman Al Fahim, koji bi klub u sljedećih nekoliko sati trebao i formalno preuzeti, nudi mu trogodišnji ugovor.

"Gospodin Halilhodžić obavijestio nas je o vrlo atraktivnoj ponudi koju je dobio iz Engleske", objavili su iz saveza.

S predstavnicima engleskog kluba, piše agencija AFP, Halilhodžić se susreo u utorak u Parizu. Nakon toga izvijestio je aktualne poslodavce, s kojima ima ugovor do 2010. godine, o vrlo primamljivoj ponudi.

Kako sada stvari stoje, negdašnji nogometaš Veleža i Nantesa, te trener Lillea, PSG-a, Trabzonspora, Al-Ittihada i sada Obale Bjelokosti, radije će se opredijeliti za Premiership no za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Bjelokošćanima jako dobro ide u kvalifikacijama: pobijedili su u svim trima prvim utakmicama svoje skupine.
cyprus

#15 Re: Vaha

Post by cyprus »

A ne bi valjalo da napusti Obalu Slonovače pred SP... :roll:
Neelix

#16 Re: Vaha

Post by Neelix »

karanana wrote:
ne znam da li su mu zvanicno ponudili, ali se sjecam novinarskog pitanja, kada je ciro prvi put trebao biti selektor pa pojedini "strucnjaci" ukljucujuci i ovog "pametnjakovica" komentarisali kako ne bi trebao, dje ce ciro bla bla bla...onda ga je novinar pitao da li bi on prihvatio tu poziciju, na sta je on opalio neku vadionu bla bla eto kao ne bi...tad je umro za mene. patriota na baterije, fuj.
pOZz

#17 Re: Vaha

Post by pOZz »

Neka njega što dalje od ove stoke, a što bliže evropskom i modernom organizovanom fudbalu. ;-)

:thumbup:
jeza u ledja

#18 Re: Vaha

Post by jeza u ledja »

Pa ne bi ovo bilo lose nimalo, pogotovo sto se tamo probija Begovic od mjesta prvog golmana. Plus mogao bi povuci nekoliko nasih igraca (je li on ono bio zasluzan za dolazak Ibisevica u PSG?)
esmer.as

#19 Re: Vaha

Post by esmer.as »

Cisti promasaj! Trebao je otici na SP!
hidrant

#20 Re: Vaha

Post by hidrant »

cyprus wrote:A ne bi valjalo da napusti Obalu Slonovače pred SP... :roll:
Nije pred SP.
Sad ce ACN i to je smrt za selektore.
Bolje mu je u najjacoj ligi na svijetu.
Mornari su solidna momcad.
Treba Stilica dovest.To bi bio pun pogodak.
Murat Sabanovic

#21 Re: Vaha

Post by Murat Sabanovic »

nije mi jasno zasto ga neki toliko hvale!!!vaha je trener za jedne prosjecne ekipe,poput francuskog strassbourga,ili njemackog freiburga.ni ukom slucaju neke jace ekipe.pa ni u psg nije pokazao trenerski kvaliteti iako je bio viceprvak,vec diktaturu ,torturu nad igracima,koja u danasnjem fudbalu ne uspijeva . mentano lomi igrace 'citaj ponizava),sto sam sebi otezava posao jer ih poslije ne uspijeva motivisati.ako je istina da ga zeli portsmuth i ukoliko pristane,nece vise od 3-4mjesecai zbog staromodnih metoda koje su mu sastavni dio vodjenja ekipe.
El_comadante

#22 Re: Vaha

Post by El_comadante »

Neelix wrote:
karanana wrote:
ne znam da li su mu zvanicno ponudili, ali se sjecam novinarskog pitanja, kada je ciro prvi put trebao biti selektor pa pojedini "strucnjaci" ukljucujuci i ovog "pametnjakovica" komentarisali kako ne bi trebao, dje ce ciro bla bla bla...onda ga je novinar pitao da li bi on prihvatio tu poziciju, na sta je on opalio neku vadionu bla bla eto kao ne bi...tad je umro za mene. patriota na baterije, fuj.
ovim si sve reko svaka čast.
Šandor

#23 Re: Vaha

Post by Šandor »

Neelix wrote:
karanana wrote:
Vahid Halilhodžić nije ništa gori od Lepe Brene. Oboje kreiraju vlastitu sudbinu na istom principu. Interesi i samo interesi. Brena šuti o onome što se dogodilo u posljednjih 20-ak godina, i šutjet će do smrti, jer kad bi progovorila, to bi označilo kraj njene karijere i života u Srbiji. Sve bi se srušilo preko noći. Čitava imovina bila bi zapaljena, a ona najurena zajedno s porodicom. Materijalni status joj je očito preči od svega.

Istu filozofiju ima i Halilhodžić. Zašto bi došao ovdje i vodio reprezentaciju u kojoj za godinu dana ne može zaraditi ni za trosoban stan u Sarajevu? Pare kvare ljude. Lako je ogovarati Halilhodžića iz pozicije čovjeka čija plata vjerovatno nikad nije prelazila 1000 eura.

Pogledaj ko je posljednjih godina trenirao BiH. Fuad Muzurović. Čovjek koji bi vjerovatno bio bez angažmana da nije prihvatio poziciju selektora. Miroslav Ćiro Blažević. Dedica i klaun, danas bi bio ili bez angažmana, ili bi trenirao klub poput Cibalie, Varteksa, Slaven Belupa..... I na kraju, Blaž Slišković, čovjek koji ne može voditi klubove u zemljama izvan bivše Jugoslavije bez stalnog prevodioca. Pa nije Fabio Capello, da ga postave za selektora, a nije znao progovoriti na engleskom.
esmer.as

#24 Re: Vaha

Post by esmer.as »

zar nam nije svima materijalni status preci od svega???
doduse ima i iskrenih patriota kojima nije lova nr1 ali vecini ipak jeste..
Šandor

#25 Re: Vaha

Post by Šandor »

esmer.as wrote:zar nam nije svima materijalni status preci od svega???
doduse ima i iskrenih patriota kojima nije lova nr1 ali vecini ipak jeste..
Mnogi od nas u Halilhodžićevoj koži ne bi uopšte htjeli dati intervju. A kamo li prihvatiti poziciju selektora BiH. Kao što rekoh, lako je filozofirati iz pozicije čovjeka koji mora dići kredit da bi riješio stambeno pitanje, moliti roditelje da stave svoj stan pod hipoteku.....itd.
Post Reply