vadjenje pasosa, pomoc
-
wilfred
#1 vadjenje pasosa, pomoc
Do sada nisam vadio pasos, znam da mi treba rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu... Eh sad me zanima da li to moram vaditi u upstini u kojoj sam zaveden da sam rodjen, tj opstina Centar (gdje sam vadio zadnji put prije 3-4 godine) ili to mogu izvaditi i na Ilidzi gdje inace zivim, jer se sada to navodno kao nesto uvezalo... Hvala unaprijed
- muha_sa
- bvcx
#4 Re: vadjenje pasosa, pomoc
wilfred wrote:Do sada nisam vadio pasos, znam da mi treba rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu... Eh sad me zanima da li to moram vaditi u upstini u kojoj sam zaveden da sam rodjen, tj opstina Centar (gdje sam vadio zadnji put prije 3-4 godine) ili to mogu izvaditi i na Ilidzi gdje inace zivim, jer se sada to navodno kao nesto uvezalo... Hvala unaprijed
Ne treba ti rodni list, dovoljna je samo lična karta.
Idi u najbližu poštu, reci na šalteru da plaćaš za vađenje pasoša, kod njih uplatiš 50 maraka i dobićeš od njih uplatnicu koju odneseš na šalter gdje se vadi pasoš. To ti ne bi znao reći gdje se nalazi jer ne živim u Sarajevu/Ilidži. Ali svuda se nalazi u blizini MUP-a.
Nemoj ići u banku oni uzimaju proviziju.
- perfect_guy
#5 Re: vadjenje pasosa, pomoc
i pošta uzme proviziju, samo razlika može biti u cifribvcx wrote:
Idi u najbližu poštu, reci na šalteru da plaćaš za vađenje pasoša, kod njih uplatiš 50 maraka i dobićeš od njih uplatnicu koju odneseš na šalter gdje se vadi pasoš. To ti ne bi znao reći gdje se nalazi jer ne živim u Sarajevu/Ilidži. Ali svuda se nalazi u blizini MUP-a.
Nemoj ići u banku oni uzimaju proviziju.