Vadjenje novog "PASOSA" u BiH

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
71440

#1 Vadjenje novog "PASOSA" u BiH

Post by 71440 »

Dali je moguce izvaditi novi pasos u Sarajevu i sa njim se vratiti u inostranstvo??? Vize radi!? :?
zemo_online

Post by zemo_online »

ne mos se vratit bez vize,osim u nekoliko zemalja.
Smartex

Post by Smartex »

Naravno da moze samo uz novi pasos ponesi i stari gdje ti stoji viza i to je to.
melb26sa

Post by melb26sa »

Smartex wrote:Naravno da moze samo uz novi pasos ponesi i stari gdje ti stoji viza i to je to.
Da dodam, kada predas zahtjev za novi pasos trazi da predas zahtjev i da ti vrate stari zbog vazece vize - mislim da ces ga moci dobiti nazad kada dodjes po novi.
pitt

Post by pitt »

iako ti viza istekne, ne bacaj stari pasos. nNikad ne znas kada ce ti opet zatrebati neki dokaz o ulasku u neku zemlju.
Zhaba

Post by Zhaba »

melb26sa wrote:
Smartex wrote:Naravno da moze samo uz novi pasos ponesi i stari gdje ti stoji viza i to je to.
Da dodam, kada predas zahtjev za novi pasos trazi da predas zahtjev i da ti vrate stari zbog vazece vize - mislim da ces ga moci dobiti nazad kada dodjes po novi.
Naravno da ce ga dobiti nazad znaju oni da mu treba viza da predje granice...
Any

Post by Any »

melb26sa wrote:
ja koliko znam netreba nikakav zahtjev za dobijanje starog pasosa nazad :? samo ti vrate pasos nazad stim da ga samo probuse
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja promijenila pasos nakon udaje i morala pisati zahtjev da mi vrate stari. E sada, je li zato sto nije bio istekao ili zbog necega drugog ne znam. Isto i sa proslim - opet pisala zahtjev. Bice da je do mene :D
ajleen

Post by ajleen »

meni su u konzuatu rekli da moram izvaditi pasos kod njih jer je moje prebivaliste u italiji ne u bosni a isto su mi portvrdili u sarajevu. pasos sam izvadila u konzulatu, naravno po mnogo vecoj cijeni, a stari uvijek vrate samo sto ga poniste. granica se moze prelaziti sa novim ako uz njega nosis stari pasos (provjereno za italijansku granicu, za ostale ne znam).
Post Reply