Vađenje živca
Moderator: anex
- Azamo
#26 Re: Vađenje živca
Ko god da ti radi zahtjevaj anesteziju jer ako ti da dobru anesteziju ne boli ni sekunde jer ja sam prije nekih mjesec dana vadio 2 živca i bilo je potpuno bezbolno.
- BaDa
#27 Re: Vađenje živca
ma pitao sam ja doktora mozel to bez bolno kaze vidjet cemo nakon snimka hocemo li vaditi zub ili popravljati. bude li bez anestezije samo preko vrataAzamo wrote:Ko god da ti radi zahtjevaj anesteziju jer ako ti da dobru anesteziju ne boli ni sekunde jer ja sam prije nekih mjesec dana vadio 2 živca i bilo je potpuno bezbolno.
-
Missgreenn
#28 Re: Vađenje živca
Neće te ništa boljeti jer će ti dati anesteziju. Jedino ćeš osjećati neugodu jer ti nekim šarafićem struže po desnima. Bol ne dolazi u obzir, vjeruj mi. Ja probala 4 puta!
Sretno!
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#29 Re: Vađenje živca
BaDa jesi prezivio 
- neo7
#30 Re: Vađenje živca
Nema ga....rashtiman wrote:BaDa jesi prezivio
- Azamo
#31 Re: Vađenje živca
Nestade čovjek,a bi je mlad j... te 
- Duhovni Vođa
#33 Re: Vađenje živca
cuo sam se s njim, rekao mi je: kfo igh febe phorumashe kad lazu da fne bholi 
- naja22
#34 Re: Vađenje živca
Kaze zubarka da ne moze, ali sada cu poceti da idem na stomatolski fakultet imate li iskustva sa tim ?? Kazu da je extra a sad...goodspirit wrote:moze li se taj zub spasit ? prvo neka ti to kaze. ja iako sam htjela da mi ga odmah izvadi , nije dala i ostala je pri svom, na cem sam joj zahvalna kad god se nasmijemnaja22 wrote:Moram i ja vaditi sesticu, nikad da se nakanim a suplja mi stoji vec nekoliko sedmica![]()
Dat ce mi anesteziju, hocu li ista osjetiti ?samo sam jedan zub izvadila i osjetila sam sa injekcijom, covjek je na mene bukvalno leg'o , kaze da nikad jace zube nije vadio.
- BaDa
#35 Re: Vađenje živca
evo me ljudi ziv sam
hahahha imam jos 2 tablete da popijem i onda cu ici
uglavnom nema vise otoka
vise me i nije nesta toliko strah a nesta kontam hmmm otok je spao sto bzvz da idem kod doktora hahahhah
ali ipak cu ici
-
Maybach
#36 Re: Vađenje živca
To uopste ne boli,nemoj se djaba prepadat,malo duze traje ciscenje kanala sa tim iglicama,al toliko je bezveze,da sam ja poluspavala dok mi je to radjeno.Jedino sto svi ti zahvati malo duze traju,vadjenje,ciscenje,a poslije i punjenje kanala,jedina bol je od ukocenosti na stolici 
-
neretvanac
#37 Re: Vađenje živca
Boli...
Al budi siguran da ima puno bolnijih i neugodnijih zahvata/pregleda, stoga stisni zube i pretrpi...
Al budi siguran da ima puno bolnijih i neugodnijih zahvata/pregleda, stoga stisni zube i pretrpi...
- BaDa
#38 Re: Vađenje živca
tablete sam popio i nema vise otoka pa cu mozda sutra ili poslije bajrama otici kod doktora 
-
Zigurat
#39 Re: Vađenje živca
Ne prepadajte covjeka bezveze. 
APSOLUTNO ni malo ne boli, sa anestezijom, naravno. Cak se nista ni ne osjeti unutra kad ceprka. Ne zezam i ne pretjerujem, zaista nista ne boli. Meni je najgore od svega bilo sto sam morao cekat da mi prestane anestezija djelovat da mogu kako treba da jedem.
APSOLUTNO ni malo ne boli, sa anestezijom, naravno. Cak se nista ni ne osjeti unutra kad ceprka. Ne zezam i ne pretjerujem, zaista nista ne boli. Meni je najgore od svega bilo sto sam morao cekat da mi prestane anestezija djelovat da mogu kako treba da jedem.
-
luciferino
#40 Re: Vađenje živca
Nije bolno opste, ali je osjecaj malkice neugodan, vjerovatno zbog same ideje. Prvo ce ti, naravno, dati anesteziju. Samo drzi oke zatvorene i bice to OK.BaDa wrote:pozz ljudi ispod 6-ice mi je nateklo meso (vjervatno fistula) i sutra moram kod zubara i znam 100% da mi mora zivac vaditi odnosno cistiti kanal zubaimal ko kakvog iskustva i jel bolno?? citam na netu da moze biti bas bolno! a zubar mi i bas nije omiljeni doktor
-
stella_
#41 Re: Vađenje živca
Apsolutno ne boli...........naravno,da nijedan stomatolog to nece raditi bez anestezije,pa nebiste se ni Vi patili sa nemirnim pacijentom????Sa anestezijom se nista ne osjeti osim sto je malo neprijatno kada"cackaju"sa iglicama ali i to je samo zato sto gledas........meni je jedino zao sto mi je nakon tog zahvata sestica potamnila...Dali neko zna dali uvjek potamne zubi bez zivca ili je to kod mene bio izuzetak???
-
Zigurat
#42 Re: Vađenje živca
Potamne u vecini slucajeva nazalost, nije samo kod tebe. 
-
black_rose_spyro
#43 Re: Vađenje živca
Potamne svi..
meni nisu fino ocistili kanal iz 6 kad sam izvadila zivac i onda je gnoj presao na prednje zube, na kraju sam 6 izvadila ali gornja 1,2 i donja 2 uredno ociscene
jest da su boju promijenili kriza... ali radila sam na 2 promjenu punjenja i izbjeljen je poprilicno..... A sto se tice vadjenja zivca ja sam svaki radila bez anestezije i ciscenje iglicama isto bol je trajao 2 sekunde i kasnije nista.