Kratko pitanje administrativne prirode..
Da li je moguće vaditi pasoš mimo mjesta boravka (napaćeni studenti koji žive daleko od Sarajeva, a dokumenti će mi u dogledno vrijeme trebati za potrebe fakulteta)?
Sve inf.dobro došle, hvala unaprijed !
KatarinaKosaca wrote:Jeste, pasoši se rade u Banjaluci, samo što moraš dati rodni list i državjanstvo gdje si se rodio.
Nego, kad će novi pasoši, zna li netko?
Možda si u pravu. u isto vrijeme sam vadila i ličnu van Sarajeva, pa mi se možda pobrkalo.lajkujMe wrote:KatarinaKosaca wrote:Jeste, pasoši se rade u Banjaluci, samo što moraš dati rodni list i državjanstvo gdje si se rodio.
Ne kontam zasto treba dati rodni i drzavljanstvoZar nije procedura maksimalno pojednostavljena samo ti treba stari pasos plus uplatnica za pasos. A njima na salteru kazes u kojoj opcini ti se vode rodni i drzavljanstvo i oni to sami preko internih kanala dobiju.
Mozete li mi reci gdje tacno u Sarajevu idem da predam to, jer stvarno ne znamlajkujMe wrote:KatarinaKosaca wrote:Jeste, pasoši se rade u Banjaluci, samo što moraš dati rodni list i državjanstvo gdje si se rodio.
Ne kontam zasto treba dati rodni i drzavljanstvoZar nije procedura maksimalno pojednostavljena samo ti treba stari pasos plus uplatnica za pasos. A njima na salteru kazes u kojoj opcini ti se vode rodni i drzavljanstvo i oni to sami preko internih kanala dobiju.
wandering_biochemist wrote:Mozete li mi reci gdje tacno u Sarajevu idem da predam to, jer stvarno ne znamlajkujMe wrote:KatarinaKosaca wrote:Jeste, pasoši se rade u Banjaluci, samo što moraš dati rodni list i državjanstvo gdje si se rodio.
Pa oni se vec uveliko dobijaju cjena 50 kermi.KatarinaKosaca wrote:Jeste, pasoši se rade u Banjaluci, samo što moraš dati rodni list i državjanstvo gdje si se rodio.