pa ne moze Silajdzicev sud osuditi Silajdzica.Joni wrote:Lopov je onaj kojem se to dokaze na sudu , nije valjda da to ne uvazavas ?mostarac wrote:zasto?Joni wrote:Autor: mostarac Poslano: 03/03/2006 19:16
Silajdzic: za sebe i svoju kriminogenu mafiju i bandu
nisi korektan diskutant , moderatori bi morali intervenisati .
Energopetrol, Tuzlasnka banka, Ljubljanske mljekare, Elektroprivreda i sijaset drugih kriminalnih akcija koje je ova banda na celu sa svojim boss-om Silajdzicem izvela na stetu ovog naroda mi sasvim daju za pravo da ih nazovem mafijom i bandom.
V E L E I Z D A J A !
-
mostarac
-
Joni
hoces da kazes da Bosna i Hercegovina ima svoj narod ?mostarac wrote:narodu Bosne i Hercegovine - gradjanima, procitaj obrazlozenjeJoni wrote:Idem ja daslje da vidim sta nam nudi Lagumdzija ,
Suverenitet pripada građanima - državljanima Bosne i Hercegovine: sva vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
- pripada narodu
Kojem narodu ?
-
mostarac
hoces da kazes da nisi elementarno politicki obrazovan?Joni wrote:hoces da kazes da Bosna i Hercegovina ima svoj narod ?mostarac wrote:narodu Bosne i Hercegovine - gradjanima, procitaj obrazlozenjeJoni wrote:Idem ja daslje da vidim sta nam nudi Lagumdzija ,
Suverenitet pripada građanima - državljanima Bosne i Hercegovine: sva vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
- pripada narodu
Kojem narodu ?
Bosna i Hercegovina ima svoj narod naravno, kao i svaka druga zemlja - GRADJANE BOSNE I HERCEGOVINE
-
Joni
ako nece muhamed brijegu hoce brijeg muhamedu ,
evo procitaj pa mi odgovori ,
slazete li se vi lagumdzijini sa ovim sta sam napisao ,
Autor: Joni Poslano: 03/03/2006 09:02
"Svijet" je politicarima u BiH odredio kako ce izgledati zastava drzave kojom oni vladaju .
Na isti takav nacin "svijet" mora odrediti i " ustavni okvir " koji bi pocivao na nacelu prve tacke Ustava drzave Bosne i Hercegovine koja bi glasali ,
Drzava Bosna i Hercegovina je
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kako zastava nije "nicija" tako i ustavni okvir treba da bude "niciji" .
Pod "nicije" mislim na "autorstvo " politickih mocnika koji nit zele nit mogu donijeti samostalno odluku koja bi bila na ustrb drzave Bosne i Hercegovine.
A zastava Bosne i Hercegovine ,viori se i na zgradi Parlamenta u kojem zasjedaju oni cija to zastava nije ,a koja je prelijepa .
Kaze narod .
"Svijet" je politicarima u BiH odredio kako ce izgledati zastava drzave kojom oni vladaju .
Na isti takav nacin "svijet" mora odrediti i " ustavni okvir " koji bi pocivao na nacelu prve tacke Ustava drzave Bosne i Hercegovine koja bi glasali ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Pod "nicije" mislim na "autorstvo " politickih mocnika koji nit zele nit mogu donijeti samostalno odluku koja bi bila na ustrb drzave Bosne i Hercegovine.
A zastava Bosne i Hercegovine ,viori se i na zgradi Parlamenta u kojem zasjedaju oni cija to zastava nije ,a koja je prelijepa .
Kaze narod .
-
mostarac
ovo dvoje iskljucuje jedno drugo i sta uopste hoces da kazes sa ovimJoni wrote:ako nece muhamed brijegu hoce brijeg muhamedu ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kaze narod .
-
bogomdan
Što se tiče SDA, a ko joj je ono predsjednik? Pa šta se govori svo vrijeme, na čiju se stranu stavio Lagumdžija?Propast1 wrote:Nisam se mislio u ovo ukljucivati, tako da smao ovo pratim. Al ovako kad vidim ove argumente ko ovog bogomdan uvijek mi pritisak skoci.bogomdan wrote:To što je prihvatljiviji izvršiteljima GENOCIDA sve govori o njemu.Lagumdzija je prihvatljiviji za srbe u rs-u nego li Silajdzic ili tihic...pa ti vidi dali je u interesu BIH tvopj favorit.
ovom svojom recenicom bogomdan ti svima nama pokazujes da bi vise volio da ne pobijedi ideja SDP-a pa makar pobjedio i SDS.
Samo ukratko, Lagumdzija je prihvatljiviji onim srbima koji su normalni ljudi kao sto su to normalni Bosnjaci. SDS nije prihvatljiv ni jednom bosnjaku (ni nacionalisti ni građanski opredjeljenom), isto kao sto SDA nije prihvatljiva srbima. Ali zarad vlasti SDA je prihvatljiva SDS-u i sad si ti nasao ovde prosipati te licemjerne izjave, eto kao Lagumdzija je prihvatljiv cetnicima. Kako te nije stid? Samo je ALIJA IZETBEGOVIC pravio planove sa Cetnicima pogotovo sa karadzicem i ostalom bagrom.
A ovu izjavu gore nisam izrekao ja nego osoba pod nickom 'zavrzlama' na šta sam ja odgovorio. Kako se usuđuješ lagati da su to moje riječi? Pa vi ste ljudi totalno zastranili.
-
bogomdan
Zamisli, Ajanović koji je odbranio Energopetrol sad rame uz rame sa "lopovom" Silajdžićem. Tuzlanska banka opljačkana u Tuzli u kojoj neprikosnoveno vlada gle - SDP. Sva tvoja naglabanja su one šuplje komunističke frazeologije nesposobne da iz šume riječi izvuku bilo kakav smisao.mostarac wrote:zasto?Joni wrote:Autor: mostarac Poslano: 03/03/2006 19:16
Silajdzic: za sebe i svoju kriminogenu mafiju i bandu
nisi korektan diskutant , moderatori bi morali intervenisati .
Energopetrol, Tuzlasnka banka, Ljubljanske mljekare, Elektroprivreda i sijaset drugih kriminalnih akcija koje je ova banda na celu sa svojim boss-om Silajdzicem izvela na stetu ovog naroda mi sasvim daju za pravo da ih nazovem mafijom i bandom.
-
Joni
znaci Lagumdzija NIJE za multietnicku nacionalnu drzavu Bosnu i Hercegovinu ?mostarac wrote:ovo dvoje iskljucuje jedno drugo i sta uopste hoces da kazes sa ovimJoni wrote:ako nece muhamed brijegu hoce brijeg muhamedu ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kaze narod .
da nastavimo,
* Građanima – državljanima Bosne i Hercegovine i pripadnicima konstitutivnih naroda, suprotno Evropskoj konvenciji ...
u svijetu pa tako ni u europi nema drzave sa konstitutivnim narodima pa je pozivanje na europsku konvenciju bez osnove .
Last edited by Joni on 03/03/2006 19:50, edited 1 time in total.
-
kojsino
OVO TREBA 1000 PUTA PONOVITI ONOM BOGOMDANU !!!kojsino wrote:danas wrote:uhhhh...bogomdan wrote:
H.Silajdžić: "Oni su grupa koja više ne predstavlja nikoga... Poručujemo glasno da ne potpisuju. A ako treba možemo biti i još glasniji."
pa sto ne poslusa haris sam svoj savjet, pa ne potpisa dayton na prvom mjestu... sto nije glasnije viko 1995-e!
nego nam sad prosipa mudrost... pa njegov je potpis na tom daytonu, on je ozakonio RS, i sad neko treba njemu da vjeruje...![]()
![]()
![]()
-
bogomdan
Kako već rekoh, nesposobnost da se iz birokratske pameti navikle na palamuđenje i soljenje pameti drugima izvuče bilo kakav smisao.mostarac wrote:narodu Bosne i Hercegovine - gradjanima, procitaj obrazlozenjeJoni wrote:Idem ja daslje da vidim sta nam nudi Lagumdzija ,
- pripada narodu
Kojem narodu ?
-
Joni
ako nece muhamed brijegu hoce brijeg muhamedu ,
slazete li se vi silajdzicevi sa ovim sta sam napisao ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kaze narod .
slazete li se vi silajdzicevi sa ovim sta sam napisao ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kaze narod .
-
bogomdan
Pazi molim te, vožd Lagumdžija im izd'o naređenje... ponoviti 1000 puta stvari na koje je već argumentima odgovoreno. Pa još obojili crvenim. Nema šta, na njih bi bio ponosan i - drug Goebels.kojsino wrote:kojsino wrote:OVO TREBA 1000 PUTA PONOVITI ONOM BOGOMDANU !!!danas wrote: uhhhh...
pa sto ne poslusa haris sam svoj savjet, pa ne potpisa dayton na prvom mjestu... sto nije glasnije viko 1995-e!
nego nam sad prosipa mudrost... pa njegov je potpis na tom daytonu, on je ozakonio RS, i sad neko treba njemu da vjeruje...![]()
![]()
![]()
A što se tiče potpisa na Dayton, ne zna se s koje su strane više šuplji: kad im kažeš da si Dayton potpisao da bi se zaustavio rat, oni ti kažu da si izdao. A kad im objasniš da samo ratifikacija znači izdaju te da baš zahvaljujući tebi Dayton nikada nije ratificiran a rat je ipak zaustavljen, optuže te da ne želiš ratifikaciju pa si prema tome za - rat. O tempora o mores!
-
Joni
1. Odlukama I. i II zasjedanja ZAVNOBiH-a obnovljena je i uspostavljena državnost Bosne i Hercegovine, kao i ravnopravnost građana i naroda - Srba, Muslimana i Hrvata. Tekovine ZAVNOBiH-a izraz su borbe demokratskih snaga u slamanju fašizma i patriotskih snaga za obnovu države Bosne i Hercegovine kao federalne jedinice u sastavu ex-Jugoslavije. Zahvaljujući odlukama ZAVNOBiH-a, prihvaćen je kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine prilikom njenog priznavanja kao nezavisne i samostalne države i izvršen prijem u Ujedinjene nacije. S toga su odluke ZAVNOBiH-a trajna osnova državnosti Bosne i Hercegovine.
odluke AVNOJ-a i ZAVNOBiH-a nisu validne iz mnogo razloga .
ovdje se govori o odlukama tih tijela pa se kaze ,
obnovljena drzavnost Bosni i Hercegovini , kao i ravnopravnost gradjana I naroda ?????? pa u daljnjem tekstu ide ,
Srba , Muslimana ( velikim slovom) , i Hrvata .
Veliko slovo "M" kao i sam vjerski termin koji je stavljen u istu ravan sa nacionalnim ,citav koncept dovodi u sumnju .
pa se dalje kaze ,
zahvaljujuci odlukama ZAVNOBiH-a prihvacen je kontinuitet drzavnosti Bosne i Hercegovine prilikom njenog priznavanja kao nezavisne i samostalne drzave i izvrsen prijem u Ujedinjene nacije ,
sto opet nije tacno , jer da je to tacno onda Referendum o nezivisnosti nije bio potreban.
obnovljena drzavnost Bosni i Hercegovini , kao i ravnopravnost gradjana I naroda ?????? pa u daljnjem tekstu ide ,
Veliko slovo "M" kao i sam vjerski termin koji je stavljen u istu ravan sa nacionalnim ,citav koncept dovodi u sumnju .
pa se dalje kaze ,
zahvaljujuci odlukama ZAVNOBiH-a prihvacen je kontinuitet drzavnosti Bosne i Hercegovine prilikom njenog priznavanja kao nezavisne i samostalne drzave i izvrsen prijem u Ujedinjene nacije ,
sto opet nije tacno , jer da je to tacno onda Referendum o nezivisnosti nije bio potreban.
-
Joni
kako mislis da iskljucuje ? i bil mi odgovorio zasto lagumdzija i vi , njegove pristalice niste i za nacionalnu drzavu bosnu i hercegovinu ?mostarac wrote:ovo dvoje iskljucuje jedno drugo i sta uopste hoces da kazes sa ovimJoni wrote:ako nece muhamed brijegu hoce brijeg muhamedu ,
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kaze narod .
-
bogomdan
Ma jasno, koncept s "velikim M" je odavno raskrinkan kao podloga za proširenje velike srbije na BiH, kad-tad. Po tom se konceptu autohtonim Bosancima (BH GRAĐANIMA) ni pod koju cijenu ne smije dozvoliti da postoje kao BOSANSKA NACIJA, pa su strani mediji (BBC, Reuters) bili itekako razočarani što su organizatori (BK) mirnog protesta Majki Srebrenice u Haagu na prvi dan suđenja istakli ISKLJUČIVO ZASTAVE S LJILJANIMA, DAKLE DRŽAVOTVORNE SIMBOLE BOSANSKE NACIJE. Toliko razočarani da su u prilogu o protestu Majki svo vrijeme prikazivali tabute s obilježavanja 10-godišnjice u Srebrenici, uspravljene i obmotane muslimanskim zastavama sa arapskim slovima. Pokušaji (pogodite čiji) da se među protestante u Haagu ubace zelene i crne zastave sa arapskim slovima ugušeni su brzinom svjetlosti... Pogodite ko nije dočekao Majke Srebrenice po povratku u Sarajevo.Joni wrote:1. Odlukama I. i II zasjedanja ZAVNOBiH-a obnovljena je i uspostavljena državnost Bosne i Hercegovine, kao i ravnopravnost građana i naroda - Srba, Muslimana i Hrvata. Tekovine ZAVNOBiH-a izraz su borbe demokratskih snaga u slamanju fašizma i patriotskih snaga za obnovu države Bosne i Hercegovine kao federalne jedinice u sastavu ex-Jugoslavije. Zahvaljujući odlukama ZAVNOBiH-a, prihvaćen je kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine prilikom njenog priznavanja kao nezavisne i samostalne države i izvršen prijem u Ujedinjene nacije. S toga su odluke ZAVNOBiH-a trajna osnova državnosti Bosne i Hercegovine.
pa se dalje kaze ,
Last edited by bogomdan on 03/03/2006 20:33, edited 2 times in total.
-
bogomdan
Dočekaćeš... ko i ja odgovore mostarca i prenja. Ne mogu ovi ljudi ponuditi nikakve odgovore, i jedni i drugi (SDA i SDP) ili jesu ili su bili u vlasti i toliko im se osladilo da bi i ćaću i mater prodali da im ko obeća vlast. S druge strane SBiH u skladu sa svojim imenom sada riskira vlast da bi raskrinkala prevaru nad prevarama - klasičnu veleizdaju. A sve, zamisli, baš sad kad se ova ružna bajka JEDNOM ZAUVJEK treba okončati na Sudu u kom političari nemaju pravo pristupa.Joni wrote:bogodan , mozda nisi primjetio da sam isti tekst ponudio i silajdzicevim patriotama pa cekam odgovor .
-
Joni
nerazumjem , sto mi neces da odgovoris ?bogomdan wrote:Dočekaćeš... ko i ja odgovore mostarca i prenja. Ne mogu ovi ljudi ponuditi nikakve odgovore, i jedni i drugi (SDA i SDP) ili jesu ili su bili u vlasti i toliko im se osladilo da bi i ćaću i mater prodali da im ko obeća vlast. S druge strane SBiH u skladu sa svojim imenom sada riskira vlast da bi raskrinkala prevaru nad prevarama - klasičnu veleizdaju. A sve, zamisli, baš sad kad se ova ružna bajka JEDNOM ZAUVJEK treba okončati na Sudu u kom političari nemaju pravo pristupa.Joni wrote:bogodan , mozda nisi primjetio da sam isti tekst ponudio i silajdzicevim patriotama pa cekam odgovor .
-
Joni
na kraju da postavim i ovu tacku ,
Konstitutivni narodi Bosne i Hercegovine - Bošnjaci, Hrvati i Srbi, te ostali, jednakopravni su na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine i kao kolektiviteti učestvuju u strukturama vlasti.
ovo me zaintegriralo , " te ostali " , ko su oni i jesu li oni potpuno ravnopravni sa predhodno imenovanim. ako jesu , onda se i oni moraju prikljuciti "kolu srece" koja se zove vlast. ako jesu , onda je upitno da predsjednistvo ima samo tri clana . ako je tacnoda su ravnopravni i ostali onda ibi i ti ostali trebali imati ( svaki za sebe ) svoje teritorije itd.itd.
Konstitutivni narodi Bosne i Hercegovine - Bošnjaci, Hrvati i Srbi, te ostali, jednakopravni su na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine i kao kolektiviteti učestvuju u strukturama vlasti.
ovo me zaintegriralo , " te ostali " , ko su oni i jesu li oni potpuno ravnopravni sa predhodno imenovanim. ako jesu , onda se i oni moraju prikljuciti "kolu srece" koja se zove vlast. ako jesu , onda je upitno da predsjednistvo ima samo tri clana . ako je tacnoda su ravnopravni i ostali onda ibi i ti ostali trebali imati ( svaki za sebe ) svoje teritorije itd.itd.
-
bogomdan
Na šta?Joni wrote:nerazumjem , sto mi neces da odgovoris ?bogomdan wrote:Dočekaćeš... ko i ja odgovore mostarca i prenja. Ne mogu ovi ljudi ponuditi nikakve odgovore, i jedni i drugi (SDA i SDP) ili jesu ili su bili u vlasti i toliko im se osladilo da bi i ćaću i mater prodali da im ko obeća vlast. S druge strane SBiH u skladu sa svojim imenom sada riskira vlast da bi raskrinkala prevaru nad prevarama - klasičnu veleizdaju. A sve, zamisli, baš sad kad se ova ružna bajka JEDNOM ZAUVJEK treba okončati na Sudu u kom političari nemaju pravo pristupa.Joni wrote:bogodan , mozda nisi primjetio da sam isti tekst ponudio i silajdzicevim patriotama pa cekam odgovor .