V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- Ludzak
#76 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Je li ono Rusija priprema zabranu o rezoluciji Srebrenici ??
Ja sam ubjeđen da se neće donijeti rezolucija, neće biti većine.
A mi smo inače nejak i malobrojan narod sasvim nebitan svijetu i zapadu.
- insomnia78
#77 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sa'ce kolege sa teme "Rusija" da te ubjede kako to nije istina a i ako jeste da je to za nase dobroLudzak wrote:Je li ono Rusija priprema zabranu o rezoluciji Srebrenici ??
- Ludzak
#78 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma mogu mi Rusofili znaš već šta ...insomnia78 wrote:Sa'ce kolege sa teme "Rusija" da te ubjede kako to nije istina a i ako jeste da je to za nase dobroLudzak wrote:Je li ono Rusija priprema zabranu o rezoluciji Srebrenici ??
Ja sam čuo da zabranjuju rezoluciju... e sad je li tačno, nije li, ne znam.
-
Lug
#79 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
GAU8 wrote:To što smo totalno nesposobni je problem.Henry Chinaski wrote:Uvijek sam govorio da se treba nadati da će se globalni interesi poklopiti sa našim. Drugačije ne bismo imali šanse da se izvučemo iz govana. Ni sa sposobnim političarima, a ne sa našim priučenim diletantima.
Mi smo već pokazai da ne znamo koristiti prilike pa globalni interesi moraju baš biti identični našim željama da dobijemo išta. Još se nadam da će se to poklopiti...
Jer sasvim jednako možemo imati situaciju da se globalni interesi NE poklapaju s našima. I onda smo donji.
cuj nesposobni
Problem Balkana je Rusija, vec stotinama godina, zato se sve desava sto se desava.
-
svi u napad
#80 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Lug napisa:"cuj nesposobni
pa probaj ti biti predsjednik neke mjesne zajednice pa ces vidjeti .. sposobni su oni kolega i te kako, problem je sto su to sve ljudi koji rade za tudje interese, velike igrace, koji su ih tamo, gdje jesu, i instalirali.. Mi smo kolega poklopljeni, suvise smo mi mali da bi mi imali iste interese kao globalni igraci.
Problem Balkana je Rusija, vec stotinama godina, zato se sve desava sto se desava."
Covjek vam sve objasnio. Najkraca doktorska disertacija. Svaki dan na svim politickim temama na ovom forumu moderacija treba pocinjati novu stranicu sa ovom disertacijom. Ziv i zdrav bio Lug sto godina.

Problem Balkana je Rusija, vec stotinama godina, zato se sve desava sto se desava."
Covjek vam sve objasnio. Najkraca doktorska disertacija. Svaki dan na svim politickim temama na ovom forumu moderacija treba pocinjati novu stranicu sa ovom disertacijom. Ziv i zdrav bio Lug sto godina.
- zunazu
#81 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Živjeli braća Englezi.
- Progressive House
#82 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
jedva čekam usvajanje rezolucije
bit će kmečanja
- Jolpaz
#83 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
zavrzlama wrote:rs postoji samo iz dva razloga ...procitah negdje izjavu Britanskog zvanicnika da ce ta rezolucija biti pocetak kraja rs-a.
uglavnom.....velika se prasina digla...
-vecina srpske politicke elite smatra dejton prelaznim oblikom ka konacnoj podjeli BIH i drugi
- zapad je kalkulisao da je instaliranjem rs-a osigurano kontrilisanje bosnjaka i ujedno i dovoljna nagrada srbima da prihvate ostanak u cjelovitoj BIH...
Nakon 20 godina,zapad sve vise shvata da srpskoj politici "uloga kontrolisanja bosnjaka i ostanak zauvijek u BIH nije strateski interes na duze staze" pa i ova rezolucija o Srebrenici je samo jalov pokusaj zapada da prepadne srbe da prihvate BIH ili ce rs biti ukinuta...
![]()
![]()
rs i normalna BIH ne mogu egzistirati istovremeno jer postojanje rs-a je zasnovano na negaciji normalne BIH....
medjutim ova rezolucija ako prodje je ipak jak moralni samar velikosrpskoj ideologiji,zatro i pjene na sve labrnje..
-
L u c i f e r
#84 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Cudi me ovo od Britanije...
-
zrakomlat
#85 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Naletih na ovo. Ne znam kakav je ovo portal. Osim linka koji postavljam, pročitao još par vijesti, i uglavnom su tekstovi lošeg kvaliteta, ima i bljuvotina raznih.
http://sandzakonline.com/putin-okrenuo- ... rebrenici/
http://sandzakonline.com/putin-okrenuo- ... rebrenici/
- Danguba
#86 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
...i mene da ti pravo kazem.L u c i f e r wrote:Cudi me ovo od Britanije...
vjerovatno da su to uskladili sa usa.
http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... enici.html
-
L u c i f e r
#87 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nadam se da ce koristiti ustavni naziv naroda, a ne "bosanski Muslimani"...
- supercali
#88 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ma i te rezolucije su gluposti
koliko je bilo rezolucija u ratu pa se ni jedna nije postovala
-
L u c i f e r
#89 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Moze imati politicku tezinu u slucaju dejtona 2, koji ce morati biti kad tad...supercali wrote:ma i te rezolucije su gluposti
- supercali
#90 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
moze a i ne mora
ne znam sto ne rade dejton 2 umjesto ovih klincevih rezolucija
ne znam sto ne rade dejton 2 umjesto ovih klincevih rezolucija
- Danguba
#91 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
dok je zadnji tenk otisao, dodik vasksnuo u cetnika...lijepa sila.
- @mba
#92 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
emmir1 wrote:Samo moram da pohvalim Ivanića.
Zaista djeluje konstruktivno i danas u Beogradu samo o putu BiH ka EU.
Takođe im je rekao da treba da znaju da nema ništa od samostalnosti RSa
tako je i dodik vaktile zborio, pa se okrenuo, valjda im je taka cud kod njih tamo, nikad im ne mozes vjerovati!
andja dolazi u pashaluk, srbija ce onako kako im ona kaze morati, rusija trenutno ima druge probleme i cisto sumnjam da im je trenutno manji BH entitet prioritet broj jedan a isto tako i srbija, koliko se da primjetiti vlada u pashaluku bi istovremeno na dvije stolice sjedila, ali mislim da su im dali do znanja ili eu/usa ili rusija, kako god da odluce gubitnici!
-
zavrzlama
#93 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
srbija je poput manijaka koji sjedi u mlijecnom restoranu prepunom neduznog svijeta sa bombom u ruci....pa se sve mora polako sa manijakom jer ako ubije sebe bombom stradat ce i drugi neduzni u njegovoj blizini...srbiji zapad mic po mic otima poluge kojima prijeti ,trenutno su srbiji ostali samo adut"samodestrukcije" i dodik..mislim da ce iskoristiti dodika do maksimuma,posle toga vucic prelazi na pricu"ja sam svo vrijeme bio za EU,cinio kompromise,ali ne mogu ispod crvene linije,a to je priznanje Kosova i kresanje dodika,i onda pocinje da se vraca izvornoj ideologiji istoj onoj kojoj je sluzio dok mu se stranka zvala srpska radikalna stranka...i opet sve izpocetka...
-
megaman4
#94 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Vučić će sve učiniti za dobru lovu, koju mu ponudi EU. Ni on ne može više spasiti Duduka kojeg je Amerika pustila niz vodu, jer je i Vučič primoran igrati kako Uncel Sam svira.zavrzlama wrote:srbija je poput manijaka koji sjedi u mlijecnom restoranu prepunom neduznog svijeta sa bombom u ruci....pa se sve mora polako sa manijakom jer ako ubije sebe bombom stradat ce i drugi neduzni u njegovoj blizini...srbiji zapad mic po mic otima poluge kojima prijeti ,trenutno su srbiji ostali samo adut"samodestrukcije" i dodik..mislim da ce iskoristiti dodika do maksimuma,posle toga vucic prelazi na pricu"ja sam svo vrijeme bio za EU,cinio kompromise,ali ne mogu ispod crvene linije,a to je priznanje Kosova i kresanje dodika,i onda pocinje da se vraca izvornoj ideologiji istoj onoj kojoj je sluzio dok mu se stranka zvala srpska radikalna stranka...i opet sve izpocetka...
- Danguba
#95 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
i tako ti o faktoru stabilnosti, regionalnom lideru i garantu dejtonskog mirovnog sporazuma...zavrzlama wrote:srbija je poput manijaka koji sjedi u mlijecnom restoranu prepunom neduznog svijeta sa bombom u ruci....pa se sve mora polako sa manijakom jer ako ubije sebe bombom stradat ce i drugi neduzni u njegovoj blizini...srbiji zapad mic po mic otima poluge kojima prijeti ,trenutno su srbiji ostali samo adut"samodestrukcije" i dodik..mislim da ce iskoristiti dodika do maksimuma,posle toga vucic prelazi na pricu"ja sam svo vrijeme bio za EU,cinio kompromise,ali ne mogu ispod crvene linije,a to je priznanje Kosova i kresanje dodika,i onda pocinje da se vraca izvornoj ideologiji istoj onoj kojoj je sluzio dok mu se stranka zvala srpska radikalna stranka...i opet sve izpocetka...
od '90 tih na ovamo, niko osim srbije nije ni pokusao destabilizovati ovaj region(izuzev zadnjih dogadjaja u makedoniji koji su kratko trajali).
kljuc NEstabilnosti je jos uvijek kod njih ali valja krmka niz dlaku.
-
zavrzlama
#96 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
po meni srbija ce uskoro morati da promijeni politicki odnos snaga u samoj srbiji...o cemu se radi,pa trenutno sns sa vucicem na celu ima svu vlast i prakticki ne postoji opozicija,pa se otezava salonsko cetnikovanje"mi bi ali nemamo vecinu za to"vucic sve teze moze uvjeriti zapad da ne moze izvrsavati zahtjeve koje trazi EU,jer u njegovim rukama je sva moc...mislim da ce se pribjeci oprobanoj velikosprksoj taktici,gdje ce vucic izazvati(iscenirati) sukob sa nikolicem, pa ce on glumiti kooperativnu stranu a nikolic ko fol tvrda struja...pa dok se neki zahtjev EU ispuni trebat ce mjesecima dogovaranje u samoj srbiji izmedju ove dvije struje(a oni sjede i seru u istu tikvu)....Danguba wrote:i tako ti o faktoru stabilnosti, regionalnom lideru i garantu dejtonskog mirovnog sporazuma...zavrzlama wrote:srbija je poput manijaka koji sjedi u mlijecnom restoranu prepunom neduznog svijeta sa bombom u ruci....pa se sve mora polako sa manijakom jer ako ubije sebe bombom stradat ce i drugi neduzni u njegovoj blizini...srbiji zapad mic po mic otima poluge kojima prijeti ,trenutno su srbiji ostali samo adut"samodestrukcije" i dodik..mislim da ce iskoristiti dodika do maksimuma,posle toga vucic prelazi na pricu"ja sam svo vrijeme bio za EU,cinio kompromise,ali ne mogu ispod crvene linije,a to je priznanje Kosova i kresanje dodika,i onda pocinje da se vraca izvornoj ideologiji istoj onoj kojoj je sluzio dok mu se stranka zvala srpska radikalna stranka...i opet sve izpocetka...![]()
od '90 tih na ovamo, niko osim srbije nije ni pokusao destabilizovati ovaj region(izuzev zadnjih dogadjaja u makedoniji koji su kratko trajali).
kljuc NEstabilnosti je jos uvijek kod njih ali valja krmka niz dlaku.
- and
#97 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
eto ova rezolucija će se svugdje usvojiti,do sada ih je mnogo usvojeno,osim tamo gdje su najpotrebnije u srbiji i bih.Progressive House wrote:jedva čekam usvajanje rezolucijebit će kmečanja
zašto?
poenta bi trebala biti da se što više zna i osudi o tom zločinu tamo gdje je i počinjen.
ako se tu zločin negira,onda se ništa nije postiglo.postoji velika mogućnost da se i ponovi.
u tom zločinu su svi učestvovali,neko direktno,neko je znao,a mogao spriječiti pa opet ništa nije urađeno da se ne desi.
desio se i zbog embarga na oružje i zbog blokada određenih zemalja da se izvedu zračni napadi.
na kraju nam je data država u kojoj zvanično postoje institucije koje se spominju u presudi o genocidu?
-
Haman
#98 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Srbi su po obicaju digli dreku. Ako se usvoji Rezolucija o Srebrenici smak svijeta, remete se vec uspostavljeni odnosi na relaciji Sbija BiH.Kakvi odnosi, u cemu se to ogleda? Lazne price ne mogu se smatrati dobrim odnosima. Ko je otisao u Srebrenicu da se pokloni nevinim zrtvama, ko je kazao da se u Srebrenici desio genocid, ko je otisao da se pokloni nevinim zrtvama u Tomasici itd. Ivanicu je Tomasica blizu, Dodiku isto tako, ali niko ne ode tamo, niko ne osudi te zlocine izuzev jednog univerzitetskog profesora iz Banja Luke.

-
dezurni_ucenik
#99 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Rusi ce to blokirati. Kad se ljetos sjetim komentara velikih patriJota u Bosnjaka , " To Putine pokazi mrskim Amerima", ".Ko oni misle da Putin voli Bosnu

- Maharadza
#100 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
I pored takvih glupih naivčina mi se čudimo kako ista bagra može 20 god. vladati i pljačkati!dezurni_ucenik wrote:Rusi ce to blokirati. Kad se ljetos sjetim komentara velikih patriJota u Bosnjaka , " To Putine pokazi mrskim Amerima", ".Ko oni misle da Putin voli Bosnu![]()
![]()
Pa oni su nebeski, njima se svi trebaju klanjati a pogotovu mi jer nas ipak nisu sviju pobili, protjerali ili silovali!Haman wrote:Srbi su po obicaju digli dreku. Ako se usvoji Rezolucija o Srebrenici smak svijeta, remete se vec uspostavljeni odnosi na relaciji Sbija BiH.Kakvi odnosi, u cemu se to ogleda? Lazne price ne mogu se smatrati dobrim odnosima. Ko je otisao u Srebrenicu da se pokloni nevinim zrtvama, ko je kazao da se u Srebrenici desio genocid, ko je otisao da se pokloni nevinim zrtvama u Tomasici itd. Ivanicu je Tomasica blizu, Dodiku isto tako, ali niko ne ode tamo, niko ne osudi te zlocine izuzev jednog univerzitetskog profesora iz Banja Luke.
Last edited by Maharadza on 15/06/2015 19:11, edited 2 times in total.