V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
Nero Histrion
#726 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
dupli post
Last edited by Nero Histrion on 07/07/2015 23:22, edited 1 time in total.
-
valensija
#727 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Vučić kaže u direktnom prenosu da je dobio GARANCIJE da Rezolucija neće biti usvojena!
-
Nero Histrion
#728 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
.
Last edited by Nero Histrion on 07/07/2015 23:21, edited 1 time in total.
- Danguba
#729 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
prljavi Hare wrote:Komentar sa B92,ludilo se nastavlja!![]()
Sad svi u zahvalnost kinezima u soping u 70-ti,bar po jedan pistolj na vodu da kupimo!
(Pokondirena tikvica, 7. jul 2015 17:16)
# Link komentara
Preporučujem (+198)
Ne preporučujem (-18)![]()
![]()
vidi, vidi sta sve pisu o nama na b92.

-
sumirprimus
#730 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Izlobirali su da im smeta rijec genocid.nije bas neki plus nosit to breme.ej al i ja sam za mir u regiji i bolje razumijevanje.Nero Histrion wrote:Srbija izlobirala, Rusi stavljajuveto, politika je - zna se sta
najstariji zanat na svijetu! Fuj!
- karanana
-
Martinez_
#732 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
dr socrates wrote:Braneći interese Srba Rusija zapravo potvrđuje svoj autoritet u svijetu i demonstrira da brine o svojim saveznicima i da je spremna da ih zaštiti.
Ima zemalja u svijetu koje su spremne da stanu pod "ruski kišobran", ali nisu sigurne da li će ih ta zemlja zaštititi i stati iza njih kada je to potrebno.
Pogotovo se to odnosi na islamske države koje žele da izbjegnu sudbinu Libije i Iraka.Ovakvim ponašanjem Rusi jasno demonstriraju da su spremni da stanu iza svoga saveznika, mada se za Srpsku i Srbiju još ne može reći da pripadaju njihovom bloku.Putin je to recimo jasno potvrdio svojim odlučnim protivljenjem američkoj intervenciji u Siriji.
Ako se i desi da ova rezolucija prođe krivac se može tražiti samo među Srbima koji bi uz određene korekcije zauzeli mekši stav prema njoj.Srbima Zapad može zavrtatati ruku, ali Rusiji definitivno ne!
Šta god da se desi u BIH neće biti nikavih velikih promjena, što je jasno vidljivo u tački 5 rezolucije gdje se govori o očuvanju Dejtonskog sporazuma.
Mislim da ovdje Britanija igra neku igru čiji je cilj da posije sjeme razdora između Srba i Rusije, jer kako drugačije objasniti činjenicu da zemlja koja je najviše uticala da se Vučić okrene Zapadu sada tog istog političara praktično gura u naručje Rusiji.
Meni je čudna i njegova izjava da ako rezolucija bude usvojena Srbija će znati da ima samo sebe.Da li to znači potpuno okretanje leđa Rusiji i približavanje EU I NATO, što je inače politika za koju ga Moskva optužuje?
Kako god, bilo mislim da narod kome Englezi postanu prijatelj neprijatelj nije ni potreban.
Danas je skupština Srbije usvojila sporazum sa NATO o tranzitu trupa kroz Srbiju. To je daleko važnije od ove rezolucije i za Engleze i sve druge puno je bitnije da je Beograd kooperativan u tim stvarima.
Cena toga je baš to što im je dozvoljeno da se na javno ovako kurče, da idu na paradu u Moskvu ili da se protive ovakvim rezolucijama. To zapravo na određeni način diže popularnost vladi među samim Srbima, a ta ista vlada daleko od očiju javnosti odrađuje za zapad mnogo bitnije stvari.
U tome je sva poenta
-
junior3
#733 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Putin bogotac. 
-
Tipicoti
#734 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Javio se i Duduk

-
Nero Histrion
#735 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Izlobirali da im smeta rijec genocid da ne bi nosili breme istine, zna se ko su majstori za prekrajanje povijesti/historije/istorijesumirprimus wrote:Izlobirali su da im smeta rijec genocid.nije bas neki plus nosit to breme.ej al i ja sam za mir u regiji i bolje razumijevanje.Nero Histrion wrote:Srbija izlobirala, Rusi stavljajuveto, politika je - zna se sta
najstariji zanat na svijetu! Fuj!
-
Nero Histrion
#736 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Da podsjetimo malo gosn Dodika sta ono rece da je bilo u SrebreniciTipicoti wrote:Javio se i Duduk
https://youtu.be/mk4afLZgDUw
- karanana
#737 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
putitin.
neka kara ove francusko-engleske govnare i hipokrite. kad je trebalo nesto konkretno raditi mahali su usima i shurovali su sa cetnicima, cugali i karali po bosni. sad se nesto nasli javljati, a ni ovo nije iz pijeteta prema zrtvama nego da probaju da sjebu imidz rusije kod nekih.
neka kara ove francusko-engleske govnare i hipokrite. kad je trebalo nesto konkretno raditi mahali su usima i shurovali su sa cetnicima, cugali i karali po bosni. sad se nesto nasli javljati, a ni ovo nije iz pijeteta prema zrtvama nego da probaju da sjebu imidz rusije kod nekih.
- It_is_a_Leclerc
#738 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ovom Vučiću izgleda treba crtati da nije dobrodošao.
Odlazi četniče prokleti, nalet te bilo 200 godina. Što dolaziš da uznemiravaš šehide i provociraš one porodice...
Odlazi četniče prokleti, nalet te bilo 200 godina. Što dolaziš da uznemiravaš šehide i provociraš one porodice...
-
LSD
#739 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Vijeće sigurnosti UN-a je najveća šprdnja koja se mogla izmisliti
To vijeće je dosad popišano 100 puta u svojoj historiji, a Rusi sa svojim 100 i prvim vetom ce ponovo urinirati po njima
a što i ne bi...kad su se durmitorsko čobanče Karadžić i umobolnik iz Kalinovnika Mladić mogli otvoreno pišati po tom UN prije 20 i kusur godina, kršeći svako moguce njihovo načelo i rezoluciju - što ne bi mogla i jedna sila poput Rusije.
To vijeće je dosad popišano 100 puta u svojoj historiji, a Rusi sa svojim 100 i prvim vetom ce ponovo urinirati po njima
-
nelle_tz
#740 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ovi Bosnjaci, Bosanci koji vole Putina i Rusiju su sad sigurno zadovoljni.
- Danguba
#741 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Zaboli me neka stvar o sporazumu sa NATO-m. Mene licno boli negiranje genocida.Martinez_ wrote:
Danas je skupština Srbije usvojila sporazum sa NATO o tranzitu trupa kroz Srbiju. To je daleko važnije od ove rezolucije i za Engleze i sve druge puno je bitnije da je Beograd kooperativan u tim stvarima.
Cena toga je baš to što im je dozvoljeno da se na javno ovako kurče, da idu na paradu u Moskvu ili da se protive ovakvim rezolucijama. To zapravo na određeni način diže popularnost vladi među samim Srbima, a ta ista vlada daleko od očiju javnosti odrađuje za zapad mnogo bitnije stvari.
U tome je sva poenta
Sve dok to cetnici na celu sa Vucicem rade, ja necu biti miran.
...a sto se tice rezolucije, mi smo i ranije zivjeli bez iste a koliko ce kostati Srbiju, to neka pitaju Srbi.
-
Martinez_
#742 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Danguba wrote:Zaboli me neka stvar o sporazumu sa NATO-m. Mene licno boli negiranje genocida.Martinez_ wrote:
U tome je sva poenta
Sve dok to cetnici na celu sa Vucicem rade, ja necu biti miran.
...a sto se tice rezolucije, mi smo i ranije zivjeli bez iste a koliko ce kostati Srbiju, to neka pitaju Srbi.
Jesi li ti David Cameron pa da se javljaš uvređen mojim postom?
Zadnja rečenica - kiselo grožđe
-
Walther
#743 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
P!ckousti osim sto je cetnik ima i ozbiljnih psiho problema. Ponasanje na konferenciji je bilo ...
Kao da donosi zlato medalju sa OI. Kao da je prezivio najgore torture. Spreman je i lomaci da se spali haman. Lakse je slusati Seselja nego ovog poCetnika 
Last edited by Walther on 07/07/2015 23:37, edited 2 times in total.
-
Nero Histrion
#744 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nema ti to ni stida ni srama, nego ce jos i suzu pustiti ako dodje slucajno ... maheri u dramljenju i foliranju i sebe i svijetaIt_is_a_Leclerc wrote:Ovom Vučiću izgleda treba crtati da nije dobrodošao.
Last edited by Nero Histrion on 07/07/2015 23:36, edited 1 time in total.
- Grean
#745 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ne treba njemu crtati nego zna se ko mu treba poruciti i ko za to ima legitimitet.It_is_a_Leclerc wrote:Ovom Vučiću izgleda treba crtati da nije dobrodošao.
Ako ga prime nakon ove smijurije od navodnog pokajanja veceras onda jebo ti nas sve skupa, nismo bolje ni zasluzili. Imaju vlasti u Sarajevu, lokalne u Srebrenici a i Majke Srebrenice. Ako se jasno poruci da ne dolazi dok ne prizna genocid nece sigurno ni doci.
-
valensija
#746 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
"Idem u Srebrenicu"
Vlada je donela jednoglasnu odluku da ja kao predsednik vlade predstavljam Srbiju u Srebrenici 11. jula izjavio je premijer Vučić na konferenciji za medije.

„Zašto smo doneli takvu odluku? Zašto što smatramo da mi Srbi, koji smo mnogostradalni narod, imamo obavezu da poštujemo tuđe žrtve. Samo će tako oni da poštuju naše“, naveo je Vučić.
Vučić je nakon toga istakao da poziva Bakira Izetbegovića i da je spreman da sa njim poseti sva srpska stratišta.
„Neće Englezi živeti ovde. Živećemo mi i Bošnjaci. Ići ću u Srebrenicu ponosno, uzdignuta čela, predstavljajući Srbiju koju svi toliko volimo i pokazati da mi osuđujemo taj strašan zločin. Taj čin mora biti veći od svake politike“, naveo je premijer.
Kako je istakao, Englezi nisu uspeli da mu odgovore na pitanje i pronađu dvoje ljudi koje je rezolucija o Srebrenici pomirila.
Vlada je donela jednoglasnu odluku da ja kao predsednik vlade predstavljam Srbiju u Srebrenici 11. jula izjavio je premijer Vučić na konferenciji za medije.

„Zašto smo doneli takvu odluku? Zašto što smatramo da mi Srbi, koji smo mnogostradalni narod, imamo obavezu da poštujemo tuđe žrtve. Samo će tako oni da poštuju naše“, naveo je Vučić.
Vučić je nakon toga istakao da poziva Bakira Izetbegovića i da je spreman da sa njim poseti sva srpska stratišta.
„Neće Englezi živeti ovde. Živećemo mi i Bošnjaci. Ići ću u Srebrenicu ponosno, uzdignuta čela, predstavljajući Srbiju koju svi toliko volimo i pokazati da mi osuđujemo taj strašan zločin. Taj čin mora biti veći od svake politike“, naveo je premijer.
Kako je istakao, Englezi nisu uspeli da mu odgovore na pitanje i pronađu dvoje ljudi koje je rezolucija o Srebrenici pomirila.
-
Tipicoti
#747 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
E, to ne razumijem ni ja. On indirektno nas jebe u mozak, a ni jedan nas politicak ni da pisne, a kamo da ga opomene.It_is_a_Leclerc wrote:Ovom Vučiću izgleda treba crtati da nije dobrodošao.
Ma Bakire, Komsicu, S. Halilovicu odbrusite mu zajedno u glas: MRS TAMO PREKO DRINE !!!
-
Nero Histrion
#748 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sjetimo se rijeci Dobrice Cosica, zasto l a z u - niko bolje ne opisa o cemu se radiGrean wrote:Ne treba njemu crtati nego zna se ko mu treba poruciti i ko za to ima legitimitet.It_is_a_Leclerc wrote:Ovom Vučiću izgleda treba crtati da nije dobrodošao.
Ako ga prime nakon ove smijurije od navodnog pokajanja veceras onda jebo ti nas sve skupa, nismo bolje ni zasluzili. Imaju vlasti u Sarajevu, lokalne u Srebrenici a i Majke Srebrenice. Ako se jasno poruci da ne dolazi dok ne prizna genocid nece sigurno ni doci.
- Danguba
#749 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
upravo tako.Grean wrote:
Ne treba njemu crtati nego zna se ko mu treba poruciti i ko za to ima legitimitet.
ne treba krme na tako svetom mjestu. bio je dodik koji drzao fige iza ledja. takvi tamo ne trebaju.
sada je napokon potez na nasim politicarima.
-
Martinez_
#750 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Zajeban igrač, morate priznati.
Ovo mu je vrhunski PR potez
Ovo mu je vrhunski PR potez