V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
Walther
#701 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Feedu su promijenili ime (izbacen BH dio) sto znaci da je bar za veceras kapak....
-
ULTRAK
#702 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Srbi nemaju alternativnu politiku. Imas Dodika i Seselja sa desne strane politickog spektra. Na lijevoj strani se nalaze Vucic , Nikolic i Ivanic, SDS. Dakle sve pro Rusi kako god okrenes. Za nas FENOMENALNO! Da smo mogli birati srpsku politiku nebi je ovako nastimali.gagy06 wrote:..pa ja nesto kontam sada: Dolazi Merkelova, Rezolucija (nakon 20 godina oni zapeli ko da je rat) i Dodo hoce referendum. Ovo pocinje jaaaako da mi se svidja. Jedino mi zao sto ovaj blento Ridjobradi ne konta da ako padne Dodo padaju nacionalisticke politicke elite-djuture.
Jos Grcka trehnula od pod i sada krvavi sto znaci da se vrata za Tursku jos vise otvaraju ne samo na Kipru oko nafte tamo nego i na balkanu. Sve bolje od boljeg u geo politickom smislu.
Ocito Srbe u politici tjeraju emocije a ne pragmatizam
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 22:05, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#703 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Hvala našim prijateljima iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su očito muški zategli i ne odsutaju od principa. Oni koji traže odgađanja i "usaglašavanja" su neprijatelji iz Kine i Rusije, jer znaju da, dođe li rezolucija na stol, moraju je spriječiti vetom, pa se ti objašnjavaj što glasaš protiv odluke suda i onako benignog teksta.
Sve u svemu, hvala i našim neprijateljima iz Rusije, Kine i Srbije, što su konačno omogućili svijetu da malo bolje vidi u kakvim mi uslovima i s kim živimo, i u kakvoj atmosferi mi moramo graditi ovu državu. Septembar je sve bliže. Miloradov referendum as well. Da sam na njegovom mjestu, ja ne bih mnogo nervirao SAD i EU, a on neka vidi kako će.
God save the Queen.
Sve u svemu, hvala i našim neprijateljima iz Rusije, Kine i Srbije, što su konačno omogućili svijetu da malo bolje vidi u kakvim mi uslovima i s kim živimo, i u kakvoj atmosferi mi moramo graditi ovu državu. Septembar je sve bliže. Miloradov referendum as well. Da sam na njegovom mjestu, ja ne bih mnogo nervirao SAD i EU, a on neka vidi kako će.
God save the Queen.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#704 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Velika Britanija je napravila sjajan međunarodni potez i zaista od srca hvala.It_is_a_Leclerc wrote:Hvala našim prijateljima iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su očito muški zategli i ne odsutaju od principa. Oni koji traže odgađanja i "usaglašavanja" su neprijatelji iz Kine i Rusije, jer znaju da, dođe li rezolucija na stol, moraju je spriječiti vetom, pa se ti objašnjavaj što glasaš protiv odluke suda i onako benignog teksta.
God save the Queen.
Teško ću povjerovati da Rusija neće uložiti svoj jedini adut - veto.
- tandmand
#705 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ukida se jedan entitet u BiH a stvara sličan takav u Ukrajini. EU je i tako i tako pustila Ukrajinu niz vodu.House wrote: dobit će nešto u vezi ukrajine 100%
- JanuaryJones
#706 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Šta ima Srbija zauzvrat da ponudi Rusiji? Čime su je to toliko zadužili da bi ovi uložili veto?
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#707 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
A Dodik ce im biti preCjednik. Rjesenje i za njega da digne nogutandmand wrote:Ukida se jedan entitet u BiH a stvara sličan takav u Ukrajini. EU je i tako i tako pustila Ukrajinu niz vodu.House wrote: dobit će nešto u vezi ukrajine 100%
- sinuhe
#708 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
BIo je Dodik na paradi. Mogao je i Bakir pa da lobira ali nije rezolucija bila aktuelna.JanuaryJones wrote:Šta ima Srbija zauzvrat da ponudi Rusiji? Čime su je to toliko zadužili da bi ovi uložili veto?
- ljevoruki
#709 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Niti jedna od ovih drzava nema pretenzije na teritoriju Srbije sto se za Srbiju ne moze reci.Martinez_ wrote: Ma raspada se Srbija, tromeđa BiH, Mađarske i Albanije kod Čačka.
-
Tipicoti
#710 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Moze li mi neko nesto objasniti, imam osjecaj da je sve povezano:
- Dolazi Papa u BiH
- Dolazi Angela Merkel u BiH
- Rezolucija o Srebrenici u UN-u
- Rezultati popisa stanovnistva gdje je Bosnjaka 50+% se ne objavljuju
- Srbija se konstantno mijesa u unutrasnje stvari BiH
- Dodik negira genocid, BiH kao drzavu, bosanski jezik, pravi referendume,mijenja istoriju (Kozara)
- Vucic, Nikolic i Dodik rade svim snagama da od BiH naprave banana drzavu
- Dolazi Papa u BiH
- Dolazi Angela Merkel u BiH
- Rezolucija o Srebrenici u UN-u
- Rezultati popisa stanovnistva gdje je Bosnjaka 50+% se ne objavljuju
- Srbija se konstantno mijesa u unutrasnje stvari BiH
- Dodik negira genocid, BiH kao drzavu, bosanski jezik, pravi referendume,mijenja istoriju (Kozara)
- Vucic, Nikolic i Dodik rade svim snagama da od BiH naprave banana drzavu
- Danguba
#711 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ima li live stream b.luka-beograd

-
zavrzlama
#712 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
vec se raspala...cim smatra svoje granice u drzavi Kosovo....o moralnom posrnucu da ne govorim ,gdje pred civiliziranim svijetom negira genocid,predsjednik se sramoti saljuci seljacka pisma engeskoj kraljici,i kao slag kao saveznika imaju rusiju kao sinonima krkanluka,bad boys i nazadluka...kud ces gore od toga...da ne govorim da se u srbiji ne smije javno protiviti protiv fasizma,nepravdi i seljakluka..Martinez_ wrote:Ma raspada se Srbija, tromeđa BiH, Mađarske i Albanije kod Čačka.zavrzlama wrote:Ova rezolucija je samo uvod u nesto mnogo krupnije sto ce se desavati narednih mjeseci i godina u vezi BIH....opet ponavljam,sve je pocelo nakon dolaska vucica sa ribanja u USA...srbija je bacila rukavicu u lice EU i zapadu i oni ce u narednom periodu sve vise udarati u ratnohuskacke bubnjeve...srbiji treba izgovor kod spostvene javnosti za odustajanje od ulaska u EU,jer su oni iskreno i tajno se odlucili za ruse..istu ovu rezoluciju i to ugorem obliku po srbiju, je sama srbija izglasala u svom parlamentu,a sad se protive svim silama ovoj rezoluciji koja je 10x blaza od one medjunarodnog suda u hagu...ovdje s eradi o konacnom skidanju maski i homogeniziranju srposkog naroda jer su ih njihovi lideri pokrali,izvarali,osramotili i sad im treba bjezanje od odgovornosti...srbija ide do kraja,jer oni nemaju sta izgubiti jer su sve izgubili za sta su ratovali....the end.
- Danguba
#713 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nije lahko(kao i u drugim slucajevima traze se veliki ustupci) ali ako i uloze ostatak svijeta ce vidjeti kako se ignorisu sudske presude.tvsabina wrote:
Velika Britanija je napravila sjajan međunarodni potez i zaista od srca hvala.
Kada se samo sjetim ratnih rezolucija u koje smo u pocetku vjerovali a poslije samo brojali.
Vaznija je pojedinacna rezolucija koja je i obavezujuca(bar u toj drzavi).
Hvala V.Britaniji na ulozenom trudu.
-
Martinez_
#714 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Hoće hoće, kao što su gledali kad Amerikanci sve i jedan put štite Izrael od osude nesumnjivih zločina nad PalestincimaDanguba wrote:Nije lahko(kao i u drugim slucajevima traze se veliki ustupci) ali ako i uloze ostatak svijeta ce vidjeti kako se ignorisu sudske presude.tvsabina wrote:
Velika Britanija je napravila sjajan međunarodni potez i zaista od srca hvala.
-
sumirprimus
#715 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nit ste vi izraelci nit smo mi palestinci
Licno mislim da od ove rez.nema nista konkretno,al ljepo gledat cetaljsku vrhusku kako freneticno radi na pomirenju i razumijevanju u regiji.bas su simpa.
Licno mislim da od ove rez.nema nista konkretno,al ljepo gledat cetaljsku vrhusku kako freneticno radi na pomirenju i razumijevanju u regiji.bas su simpa.
-
Patriotska_Liga
#716 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Još jedna lekcija iz knjige kako zavladati najvećom teritorijom u historiji čovječanstva sa otoka koji se na mapi svijeta jedva vidi ispod lupe. Pa oni su ove Ruse držali u šahu kad god im je trebalo nešto, a takođe su ih izvlačili iz provalije kad im je to bilo u interesu. Rusi stotinama godina imaju veći i ljudski i resursni potencijal od Britanaca i nikad im nisu mogli meda. Zašto? Zato što ne znaju kako, dok ovi znaju kako. Um caruje, snaga klade valja.It_is_a_Leclerc wrote:Hvala našim prijateljima iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su očito muški zategli i ne odsutaju od principa.
Dalje, važno je istaći da UK ima otvorenu podršku SAD-a da vodi europsku politiku kako misli da treba, a sve u interesu njihovog saveza i njihovih interesa koji su uglavnom saglasni.
Rusi dižu uloge i to ne treba da čudi. Svima je jasno da je došlo vrijeme da ovaj prostor zaokruži zapadni polubauk, a Rusi žele zauzvrat što je moguće više da dobiju. Ako se rezolucija usvoji onda ćemo uskoro vidjeti i šta je cijena.It_is_a_Leclerc wrote:Oni koji traže odgađanja i "usaglašavanja" su neprijatelji iz Kine i Rusije, jer znaju da, dođe li rezolucija na stol, moraju je spriječiti vetom, pa se ti objašnjavaj što glasaš protiv odluke suda i onako benignog teksta.
Kineski komunisti su načisto samo sa jednom stvari, a to je da ne žele jačanje zapadnog bloka. Ali sve je ovo posljedica pobjede kineskih komunista nad nacionalnistima u građanskom ratu, iskoristili su momenat kad su saveznici bili zaokupljeni eliminisanjem osovine. Kasnije se zapad dodvoravao Kinezima, izbacio nacionaliste s Tajvana iz UN-a i činio mnogo toga u cilju pridobijanja kineskih komunista na svoju stranu ali sva saradnja je počela i završila na ekonomskim dogovorima i to na obostranu korist. U geopolitičkom smislu se ništa nije promijenilo, a dugoročno se izgubilo jer je Kina sve jača, a i dalje stoji s druge strane. Dakle, za Kineske komuniste je dovoljno da čuju da Srbi nisu na strani SAD-a i podržaće ih u svemu. Namjerno koristim termin kineski komunisti, a ne Kinezi.
-
Martinez_
#717 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Niti se svet naročito bavio i zgražavao nad američkim postupcima u SB UN.sumirprimus wrote:Nit ste vi izraelci nit smo mi palestinci
.
-
sumirprimus
#718 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Jebo svijet,ja tebi ba.Martinez_ wrote:Niti se svet naročito bavio i zgražavao nad američkim postupcima u SB UN.sumirprimus wrote:Nit ste vi izraelci nit smo mi palestinci
.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#719 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nek' se jebe ona kraljica!Da je bila pametna i reagovala na Tomino pismo,mogla je hajrovati čitavo bure Tomine govnovače.
A ovako može samo da zamišlja kako govnara dobro vozi!

A ovako može samo da zamišlja kako govnara dobro vozi!

-
sumirprimus
#720 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nego sta rade nasi domaci neradnici i dzabahljebarosi kvazzipoliticari.kad ce kakavostar protest srbiji zbog negiranja genocida,prekid dipl.odnosa,nesto vec,bar da kmece to im dobro ide,a i nesto je.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#721 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Komentar sa B92,ludilo se nastavlja!

Sad svi u zahvalnost kinezima u soping u 70-ti,bar po jedan pistolj na vodu da kupimo!
(Pokondirena tikvica, 7. jul 2015 17:16)
# Link komentara
Preporučujem (+198)
Ne preporučujem (-18)
-
Nero Histrion
#722 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Srbija izlobirala, Rusi stavljaju
veto, politika je - zna se sta
najstariji zanat na svijetu! Fuj!
- dr socrates
#723 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Braneći interese Srba Rusija zapravo potvrđuje svoj autoritet u svijetu i demonstrira da brine o svojim saveznicima i da je spremna da ih zaštiti.
Ima zemalja u svijetu koje su spremne da stanu pod "ruski kišobran", ali nisu sigurne da li će ih ta zemlja zaštititi i stati iza njih kada je to potrebno.
Pogotovo se to odnosi na islamske države koje žele da izbjegnu sudbinu Libije i Iraka.Ovakvim ponašanjem Rusi jasno demonstriraju da su spremni da stanu iza svoga saveznika, mada se za Srpsku i Srbiju još ne može reći da pripadaju njihovom bloku.Putin je to recimo jasno potvrdio svojim odlučnim protivljenjem američkoj intervenciji u Siriji.
Ako se i desi da ova rezolucija prođe krivac se može tražiti samo među Srbima koji bi uz određene korekcije zauzeli mekši stav prema njoj.Srbima Zapad može zavrtatati ruku, ali Rusiji definitivno ne!
Šta god da se desi u BIH neće biti nikavih velikih promjena, što je jasno vidljivo u tački 5 rezolucije gdje se govori o očuvanju Dejtonskog sporazuma.
Mislim da ovdje Britanija igra neku igru čiji je cilj da posije sjeme razdora između Srba i Rusije, jer kako drugačije objasniti činjenicu da zemlja koja je najviše uticala da se Vučić okrene Zapadu sada tog istog političara praktično gura u naručje Rusiji.
Meni je čudna i njegova izjava da ako rezolucija bude usvojena Srbija će znati da ima samo sebe.Da li to znači potpuno okretanje leđa Rusiji i približavanje EU I NATO, što je inače politika za koju ga Moskva optužuje?
Kako god bilo ,mislim da narod kome Englezi postanu prijatelj neprijatelj nije ni potreban.
Ima zemalja u svijetu koje su spremne da stanu pod "ruski kišobran", ali nisu sigurne da li će ih ta zemlja zaštititi i stati iza njih kada je to potrebno.
Pogotovo se to odnosi na islamske države koje žele da izbjegnu sudbinu Libije i Iraka.Ovakvim ponašanjem Rusi jasno demonstriraju da su spremni da stanu iza svoga saveznika, mada se za Srpsku i Srbiju još ne može reći da pripadaju njihovom bloku.Putin je to recimo jasno potvrdio svojim odlučnim protivljenjem američkoj intervenciji u Siriji.
Ako se i desi da ova rezolucija prođe krivac se može tražiti samo među Srbima koji bi uz određene korekcije zauzeli mekši stav prema njoj.Srbima Zapad može zavrtatati ruku, ali Rusiji definitivno ne!
Šta god da se desi u BIH neće biti nikavih velikih promjena, što je jasno vidljivo u tački 5 rezolucije gdje se govori o očuvanju Dejtonskog sporazuma.
Mislim da ovdje Britanija igra neku igru čiji je cilj da posije sjeme razdora između Srba i Rusije, jer kako drugačije objasniti činjenicu da zemlja koja je najviše uticala da se Vučić okrene Zapadu sada tog istog političara praktično gura u naručje Rusiji.
Meni je čudna i njegova izjava da ako rezolucija bude usvojena Srbija će znati da ima samo sebe.Da li to znači potpuno okretanje leđa Rusiji i približavanje EU I NATO, što je inače politika za koju ga Moskva optužuje?
Kako god bilo ,mislim da narod kome Englezi postanu prijatelj neprijatelj nije ni potreban.
Last edited by dr socrates on 07/07/2015 23:32, edited 1 time in total.
-
Nero Histrion
#724 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
A narod kojem je Rusija prijatelj ili "majcica"?dr socrates wrote: Kako god, bilo mislim da narod kome Englezi postanu prijatelj neprijatelj nije ni potreban.
-
Nero Histrion
#725 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nero Histrion wrote:A narod kojem je Rusija prijatelj, ili "majcica"?dr socrates wrote: Kako god, bilo mislim da narod kome Englezi postanu prijatelj neprijatelj nije ni potreban.