Rusi i Srbi su poprilično mentalno slični. I jedni, i drugi su ortodoksni četnici koji se prave ko fol antifašistima.KatarinaKosaca wrote:Budala nije, egomanijak i ortodoxni fundamentalista jeste. Tačno radi što i Milošević onomad, ispipava koliko je Zapad prhak, mehak, tanak i popustljiva da vidi dokleN može. Naravno, jači je od Miloševića veličinom zemlje i resursima.jao_situacije wrote:ovo je sad čiji je veći a ja imam osjećaj da bi putin uložio veto, kolika je budaletina i egomanijak
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- Ludzak
#501 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#502 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Isti prkos, ista obrana ubojsktva, zločina sve u ime pravoslavlja, bratstva i crkve. Puno sličnosti, bar ja imam tu asocijaciju, a ti imaš pravo, smatrati je, promašenom, pa čak i bolno promašenom_BataZiv_0809 wrote:Mislim nije tema, ali usporedba je smijesna i bolno promasena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#503 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Onda je po toj analogiji EuroMaidan i nas referendum istoKatarinaKosaca wrote:Isti prkos, ista obrana ubojsktva, zločina sve u ime pravoslavlja, bratstva i crkve. Puno sličnosti, bar ja imam tu asocijaciju, a ti imaš pravo, smatrati je, promašenom, pa čak i bolno promašenom_BataZiv_0809 wrote:Mislim nije tema, ali usporedba je smijesna i bolno promasena.
-
ULTRAK
#504 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Jordan prevodi neku komisiju za ljudska prava. To je pozitivno za glasanje. A Novi Zeland je predsjedavajuci; Britanski prvi saveznik. Dakle nema razloga za nervozu. Tu je i Uncle Sam i Uncle Turska, Malezija i hrpa zapadnih pijuna poput nigerije i Cada. Kina nece uloziti veto 100% a Rusija ako ulozi to bi bilo najbolje za BiH. Jer to bi bio jasan signal da su Srbi produzena ruka Moskwe; nasli bi se na meti namazane USA politike jos i vise nego sada.
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 17:43, edited 2 times in total.
- jao_situacije
#505 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
nego da prekratimo vrijeme, jel kraljica išta odgovorila grobaru ?
-
ULTRAK
#506 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa naravno da nije...jao_situacije wrote:nego da prekratimo vrijeme, jel kraljica išta odgovorila grobaru ?
- jao_situacije
#507 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ja nekako već vidim otpisivanje par hiljada tomahawki, kao višak naouružanja, koje se mora negdje potrošitiULTRAK wrote:Jordan prevodi neku komisiju za ljudska prava. To je pozitivno za glasanje. A Novi Zeland je predsjedavajuci; Britanski prvi saveznik. Dakle nema razloga za nervozu. Tu je i Uncle Sam i Uncle Turska. Kina nece uloziti veto 100% a Rusija ako ulozi to bi bilo najbolje za BiH. Jer to bi bio jasan signal da su Srbi produzena ruka Moskwe; nasli bi se na meti namazane USA politike.
a i one nove dronove moraju testirati
- KatarinaKosaca
#508 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nikako, baš nikako se ne može asocirati. Mi smo glasali neovisnost kad su Hrvatska i Slovenija već svoje izglasali, osjećali smo se ostati u nekoj Srboslaviji gdje smo već gledali ugnjetavane Albance i slušali "biće salate". Srbi su bili u ludilu Miloševića, pa je jednak kić štancanja njegovih slika i na kuhinjske krpe viđen u doba Titove smrti. Ukrajina je (zvanično) htjela da smijeni proruskog, doduše, ali korumpiranog predsjednika kao već samostalna država. Ovo jeste bolno glupa usporedba._BataZiv_0809 wrote:Onda je po toj analogiji EuroMaidan i nas referendum isto
A mržnja prema svemu što nije pravoslavno, obrana zločina, genocida je potpuno zajednička oosobina Miloševića i Putina sve pod plaštom antifašizma.
- arzuhal
#509 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
KatarinaKosaca wrote:Vrlo neukusna šala na neprimjeren način na pogrešnoj temi. Degutantno!arzuhal wrote:Viču da će sjest kad pukne top, blam, raja posti, nije red...Tipicoti wrote:Sta kazu, sta kazu ... ???
(ja postim, ne postiš ti pa da te vrijeđa spominjane iftara, gospoja, razguli u troskoku sa svojim ukusum i neslanošću
-
VCorp
#510 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Meni nikako nije jasan ta glupa priča Rusije i Srbije i ako ih Kinezi podrze u tome. Kao rezolucija ne pridonosi pomirenju ? Ne pridonosi samo u srpskim mozgovima kojima ne paše da se genocid prizna u cijelom svijetu i da se ta priča završi. Rusija i Kina nemaju ništa od toga. Ako ipak da neko od njih veto onda lijepo naši političari neka opstruiraju bilo kakve pokušaje vezanja sa njima, sve za šta trebamo glasati i mi a ima veze s Kinom treba glatko odbiti i reći ćao. Jebem li im rižu poganu
-
ULTRAK
#511 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ja gledam jucer na BBC-u; snima se jedan film ponovo o zlocinima u BiH; glavnu negativnu ulogu opet igraju Srbi. Jos takav slican film je najavio Holywood. Dakle negativna kampanja prema njima se samo nastavlja. U odredjenom hisotrijskom trenutku javno mijenje na zapadu je naostreno da ih se opet kazni. Sad dali ce to biti u Sandzaku, Vojvodini ili BiH; budemo vidijeli. Evo recimo pogledajte ove video igre Americke o Srbima kao teriroistima koje hrabri USA snajperisti ubijaju u Sarajevu:jao_situacije wrote:ja nekako već vidim otpisivanje par hiljada tomahawki, kao višak naouružanja, koje se mora negdje potrošitiULTRAK wrote:Jordan prevodi neku komisiju za ljudska prava. To je pozitivno za glasanje. A Novi Zeland je predsjedavajuci; Britanski prvi saveznik. Dakle nema razloga za nervozu. Tu je i Uncle Sam i Uncle Turska. Kina nece uloziti veto 100% a Rusija ako ulozi to bi bilo najbolje za BiH. Jer to bi bio jasan signal da su Srbi produzena ruka Moskwe; nasli bi se na meti namazane USA politike.
a i one nove dronove moraju testirati
https://www.youtube.com/watch?v=0GOXYaRLVps
Oni su medijski pokopani za vijek vijekova. A ova rezolucija je samo jedan u nizu dodatnih faktora no ona ima i konkretne politicke implikacije. Slabi poziciju Srba i zato se oni otimaju.
- arzuhal
#512 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tipicoti wrote:Opet oni rjesavaju neke njihove racune preko nasih ledja....tek sada covjek vidi koliko smo mi nebitni za ovaj svijet.
Pa kazu nece se ponoviti nikad vise.....Srbi bi opet napravili genocid, a UNO bi opet dopustio. Ko fol oni su protiv rata ali neko uvijek stavi Veto...
Koji cinizam kada Vučić, onako patetično potresno, govori kako će se pokazati, ako prođe rezolucija, da ''RS ima samo Srbiju, a Srbija samu sebe i svoj narod''.
A BiH ima još i toliko da joj ni ambasadorica ne može prisustvovati sjednici jer joj to ministar, Srbin, ne dozvoljava. Nad nekim možeš i genocid naporavit i onda ga gledat poslije kako, svezanih ruku i zapušenih suta, mora gledat kako se to sve cinično negira...
Last edited by arzuhal on 07/07/2015 17:52, edited 1 time in total.
-
valensija
#513 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
SB UN:Kina tražila odlaganje glasanja o rezoluciji
Kina je predložila da se glasanje o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica SB. Sednica odložena za 21 h.

Sednica SB UN, na kojoj treba da bude razmotrena rezolucija Velike Britanije o Srebrenici, odložena je za 21 h po srednjoevropskom vremenu, saopštio je predsedavajući SB UN, ambasador Novog Zelanda Džerar van Bohemen.
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je Srbiju da je njihov stav da se glasanje o predlogu rezolucije o Srebrenici odloži dok se postigne konsenzus svih članica, saznaje RTS u Ministarstvu spoljnih poslova.
Kina smatra da predloženi tekst ne ide u prilog pomirenju u regionu i da o njemu nema saglasnosti ni svih naroda u BiH.
Sednica je trebalo da počne u 10 h po lokalnom, odnosno 16 h po srednjeevropskom vremenu.
Kina je predložila da se glasanje o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica SB. Sednica odložena za 21 h.

Sednica SB UN, na kojoj treba da bude razmotrena rezolucija Velike Britanije o Srebrenici, odložena je za 21 h po srednjoevropskom vremenu, saopštio je predsedavajući SB UN, ambasador Novog Zelanda Džerar van Bohemen.
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je Srbiju da je njihov stav da se glasanje o predlogu rezolucije o Srebrenici odloži dok se postigne konsenzus svih članica, saznaje RTS u Ministarstvu spoljnih poslova.
Kina smatra da predloženi tekst ne ide u prilog pomirenju u regionu i da o njemu nema saglasnosti ni svih naroda u BiH.
Sednica je trebalo da počne u 10 h po lokalnom, odnosno 16 h po srednjeevropskom vremenu.
-
stafi
#514 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
da, i ja smatram da je srbija već gubitnik nevezano za rezultate glasanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#515 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Uz duzno postovanje mi ovdje poredimo dva predsjednika u kontekstu njihovog odnos spram odredjenih istorijskih dogadjaja. A ne dogadjaje po intenzitetu i znacaju.KatarinaKosaca wrote:
Nikako, baš nikako se ne može asocirati. Mi smo glasali neovisnost kad su Hrvatska i Slovenija već svoje izglasali, osjećali smo se ostati u nekoj Srboslaviji gdje smo već gledali ugnjetavane Albance i slušali "biće salate". Srbi su bili u ludilu Miloševića, pa je jednak kić štancanja njegovih slika i na kuhinjske krpe viđen u doba Titove smrti. Ukrajina je (zvanično) htjela da smijeni proruskog, doduše, ali korumpiranog predsjednika kao već samostalna država. Ovo jeste bolno glupa usporedba.
A mržnja prema svemu što nije pravoslavno, obrana zločina, genocida je potpuno zajednička oosobina Miloševića i Putina sve pod plaštom antifašizma.
Pritome je jedan agresijom reagovao na legalan i legitiman referendum, a drugi (sluzbeno nije za razliku od prvog) na rusenje suvereniteta i ustavnog ustrojstva druge drzave od strane nasilnih demonstranata. Ne zaboravimo, kada je protjeran Janukovic, Ustav Ukrajine je prestao da vazi
- jao_situacije
#516 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
pa ako ćemo kako treba, barem prema informacijama koje ja imam, ambasadorica ne prisustvuje zbog nepostojanja jasnog stava predsjedništva koje se mora usuglasiti oko pitanja vanjske politike, jer predsjedništvo određuje vanjsku politiku a mvp samo sprovodi tu politiku..arzuhal wrote:Tipicoti wrote:Opet oni rjesavaju neke njihove racune preko nasih ledja....tek sada covjek vidi koliko smo mi nebitni za ovaj svijet.
Pa kazu nece se ponoviti nikad vise.....Srbi bi opet napravili genocid, a UNO bi opet dopustio. Ko fol oni su protiv rata ali neko uvijek stavi Veto...![]()
Koji cinizam kada Vučić, onako patetično potresno, govori kako će se pokazati, ako prođe rezolucija, da ''RS ima samo Srbiju, a Srbija samu sebe i svoj nardo''.
A BiH ima još i toliko da joj ni ambasadorica ne može prisustvovati sjednici jer joj to ministar, Srbin, ne dozvoljava. Nad nekim možeš i genocid naporavit i onda ga gledat poslije kako, svezanih ruku i zapušenih suta, mora gledat kako se to sve cinično negira...
što će reći ivanić, i možda čović, ne žele da se formira jasan stav oko toga
- arzuhal
#517 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa dobro, i Rasim Ljajić je glasao protiv rezolucije, šta fali...Jedino Zorana Mihajlović ima svijesti, duše i obraza u sadašnjem sastavu Vlade Srbije.
- KatarinaKosaca
#518 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Jel ja postim ili ne, moja intimna stvar. Ali, ne mora čovjek postiti da ima poštovanje prema onima koji poste i da primjeti ODVRATAN sarkazam u komentaru o odgađanju sjednice, a u pitanju su civilne žrtve. I otići ću ja u troskoku, ne brini : Aquila non capit muscasarzuhal wrote:(ja postim, ne postiš ti pa da te vrijeđa spominjane iftara, gospoja, razguli u troskoku sa svojim ukusum i neslanošću)
- arzuhal
#519 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Slažem se, i HDZ-u BiH je nezgodno kada moraju progovoriti koju o Srebrenici kao genocidu, tačno im blam i nezgodno, može se Dodik naljutit i to...jao_situacije wrote: pa ako ćemo kako treba, barem prema informacijama koje ja imam, ambasadorica ne prisustvuje zbog nepostojanja jasnog stava predsjedništva koje se mora usuglasiti oko pitanja vanjske politike, jer predsjedništvo određuje vanjsku politiku a mvp samo sprovodi tu politiku..
što će reći ivanić, i možda čović, ne žele da se formira jasan stav oko toga
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#520 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
pisam se na ambasadoricu (da izvinete) ako joj sef moze zabraniti da prisustuje necemu ovako velikom. nek se pojavi tamo ako ima imalo obraza... pa nek je kasnije crnadak smijeni ako smije.arzuhal wrote:Tipicoti wrote:Opet oni rjesavaju neke njihove racune preko nasih ledja....tek sada covjek vidi koliko smo mi nebitni za ovaj svijet.
Pa kazu nece se ponoviti nikad vise.....Srbi bi opet napravili genocid, a UNO bi opet dopustio. Ko fol oni su protiv rata ali neko uvijek stavi Veto...![]()
Koji cinizam kada Vučić, onako patetično potresno, govori kako će se pokazati, ako prođe rezolucija, da ''RS ima samo Srbiju, a Srbija samu sebe i svoj narod''.
- jao_situacije
#521 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
neće ona još dugo biti u vladi, a pogotovo ako se usvoji ova rezolucijaarzuhal wrote:Pa dobro, i Rasim Ljajić je glasao protiv rezolucije, šta fali...Jedino Zorana Mihajlović ima svijesti, duše i obraza u sadašnjem sastavu Vlade Srbije.
čak me ne bi čudilo da je neko napadne, u mega giga metropoli
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#522 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
iskupljuje je prezime.jao_situacije wrote:neće ona još dugo biti u vladi, a pogotovo ako se usvoji ova rezolucijaarzuhal wrote:Pa dobro, i Rasim Ljajić je glasao protiv rezolucije, šta fali...Jedino Zorana Mihajlović ima svijesti, duše i obraza u sadašnjem sastavu Vlade Srbije.
čak me ne bi čudilo da je neko napadne, u mega giga metropoli
-
ULTRAK
#523 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012890"Nikolić je do sada nebrojeno puta napravio toliko gafova i duboko nepromišljenih izjava da ovaj poslednji potez, iako potpuno neshvatljiv, nikoga ne može iznenaditi. Čovek koji je Kineze, pred premijerom Kine, nazvao 'žutim ljudima' koji će piti Moravu, sada zahteva od britanskog monarha, koji nema nikakva stvarna ovlašćenja od 17. veka, da utiče na Vladu Velike Britanije u odnosu na rezoluciju prema Srebrenici", navodi Todorić.
Debilan narod skroz na skroz.
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 18:03, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#524 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tesko da ce iko uloziti veto jer bi time zemlja koja ulozi veto bila obiljezena kao zemlja koja ne priznaje zlocin i ubijanja tj,genocid i time bi imala velike probleme
- ljevoruki
#525 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sa prvim boldiranim se potpuno slazem, sada je do VB da dokaze moc svoje diplomatije, vjerujem da ce imati podrsku US.zavrzlama wrote:Neznam cemu nervoza....ovo rezoluciju je podnijela VB i kakav god ishod bude BIH je na dobitku..ako se usvoji tim bolje,ako ne opet ce se bar malo razbistriti situacija i znat ce se odnos snaga i lakse cemo se ponasati u nadolazecim vremenima i planirati politicku i svaku drugu borbu za ocuvanje BIH...nervoza bi trebala biti da je sa nase strane trazeno usvajanje ove rezolucije,pa sad neizvjesno hoce li neko staviti veto ili nece....VB je velika diplomatska sila,i ako ova rezolucija ne prodje,nije tesko znati na kome ce se kola slomiti..zna to srbija veoma dobro za to oni pjene jer u obje varijante srbija i njena politika prema BIH gubi....
samo polako sve lijeze na rudu..
Za ovo drugo boldirano - nemamo mi politicara koji zna sta znaci rijec planiranje, kamoli sta drugo.
u svakom slucaju je interesantno, vidjecemo sta ce biti. Ako usvoje rezoluciju bez pominjanja da su Srbi pocinili genocid onda je bolje da je i ne usvajaju. Moje skromno misljenje.