V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
zavrzlama

#51 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

statixx wrote:Kad covjek cita forum rekao bih da je ovdje sve spremno za rat i da se samo ceka zeleno svijetlo od EU. Stvarno je porazavajuce koliko smo jadni. Sreca da oni takav scenarijo vjerovatno ne zele.

EU je u tolikim problemima da ne vidim kako bi rat u regionu mogao poboljsati njenu poziciju. Ljudi deveraju sa Grckom, drze euribor na rekordno niskom nivou samo kako bi izbjegli ekonomsku krizu i podstakli privredni rast. Dolar jaca ukljucujuci i kamate na USD kredite. Kina i Rusija napreduju. Dakle zasto bi njima odgovarao rat na granici. Zaduzili su nas maximalno sa kreditima, autoputevi se grade, sto opet ide na ruku EU, kamate i glavnice se uredno placaju i sad kao treba staviti moratorij na sve to i ratovati 5-10 godina. A osim toga pocinjemo ulaziti i u fazu privatizacije najacih kompanija.

Meni je razumljivo da je nekome bilo u interesu raspad komunisticke drzave u blizini, ali ne i ovih danasnjih koje slusaju i cine kako im se kaze.
A sta mislis ako vodecim evropskim zemljama koje drmaju EU,dodje interes da rasture EU,zar srbi nisu uvijek bili odlicni ratni gonici za njihove ciljeve....nakon ww2 je li iko zamislio konc logore u centru evrope,genocide i onolike zlocine koje su pocinili srbija i njihove marionete u BIH i Hrvatskoj...sta srbija gubi novim sukobima...NISTA...oni su svakako i moralno i vojno i teritorijalno izgubili,da ne govorim o poljuljanom kompleksu nepobedive srpske vojske....sa srbijom nikad nisi na cisto,a dodika na sve strane..
statixx

#52 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

Pa kako ce parirati Rusiji, Kini, SAD-u i drugim drzavama koje pokazuju napredak (Brazili ili Indija) ako razvale ekonomski jedinstven prostor.
512MB

#53 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 512MB »

Previse je ovih desavanja zadnjih par dana, rezolucije, naser, britanija, papa, merkel, vucic u sad, hahn... nesto se kuha, imal ko informacije iz prve ruke? :-)
MMM1977

#54 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

512MB wrote:Previse je ovih desavanja zadnjih par dana, rezolucije, naser, britanija, papa, merkel, vucic u sad, hahn... nesto se kuha, imal ko informacije iz prve ruke? :-)
Ako si pratio "Odgovorite ljudima" onda si mogao primjetiti da i Suljagic i Sepic ističu važnost ovog momenta, očito se nešto dešava iza kulisa. Teško da mi možemo znati o čemu se radi ali događaji preticu jedan drugog.

Da li može biti u vezi sa popisom?

I da, nije slučajno ni da je DF izašao iz vlasti upravo sada i da su 4/9 poslanika SDA u državnom parlamentu otkazali poslušnost, da je SBB glatko odbio ulazak u vlast itd.
512MB

#55 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 512MB »

I sta pretpostavljamo?
MMM1977

#56 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

512MB wrote:I sta pretpostavljamo?
Ustavne promjene i prilagodjavanje države funkcionalnom principu koji bi omogućio pregovore sa EU?
Ludzak

#57 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Ludzak »

Ajd kad ne možemo mi donijeti rezolucije, mogu bar druge zemlje.
vivaldi

#58 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vivaldi »

512MB wrote: nesto se kuha
jedna od najcescih uzrecica punih skoro 20 godina...
DoZeN

#59 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by DoZeN »

MMM1977 wrote: Ne znam stvarno, previše se priča o tome a RS je moguće ukinuti samo na dva načina: Da to uradi narod koji živi u RS ili ratom. Niti jedna od ove dvije opcije nije realna i što bi se zamarali s time. Naš cilj treba biti EU a tamo će se lagano gubiti smisao svega osim države, pa čak i države.
Nema nista od EU, drzavu za EU treba pripremiti,treba "bosanskih Sanadera" niko nije spreman za to.
MMM1977

#60 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

DoZeN wrote:
MMM1977 wrote: Ne znam stvarno, previše se priča o tome a RS je moguće ukinuti samo na dva načina: Da to uradi narod koji živi u RS ili ratom. Niti jedna od ove dvije opcije nije realna i što bi se zamarali s time. Naš cilj treba biti EU a tamo će se lagano gubiti smisao svega osim države, pa čak i države.
Nema nista od EU, drzavu za EU treba pripremiti,treba "bosanskih Sanadera" niko nije spreman za to.
Zato sam i napisao da TREBA biti cilj.
vivaldi

#61 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vivaldi »

DoZeN wrote:niko nije spreman za to.
politicari jesu spremni, ali narod nije spreman iako je obican puk uvjeren da je samo njima stalo do eu
p206

#62 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by p206 »

Vidim neki spominju neke sukobe ili još gore,rat.Nema od toga ništa,prvo što smo svi zaduženi do guše i nemamo s čim,drugo što mi nismo ni na kakvoj granici EU nego smo u njihovoj avliji,granica je negdje između Rumunije i Ukrajine,a biće još dalje dok Ukrajinu poklope.Rus se puno pitao 1995. jer su imali jak uticaj na Balkanu tada,sad nemaju uticaj ni na svojoj granici.Ovu šaku jada (mi,Srbija,Albanija itd.)su ogradili dok nas ne ustroje po svom,i dok se ne dogovore o uticaju,a izgleda da su se dogovorili Britanci i Njemci,nekad prošle god.Okretanje leđa Britanaca Srbiji kao protuteži njemačkog uticaja na Balkanu,i njihova saradnja ovdje,i mešto raniji dogovor Francuza i Njemaca,čiji jak savez je osnova EU,je najbitniji faktor u zadnjih 100 godina.Ne zaboravimo kako je počeo 1. sv.rat
i da su oni imali suprostavljene poglede na izgled karte na mnogim mjestima a pogotovo ovdje...ti stavovi su trajali i tokom agresije,kamo sreće da su se tada dogovorili i da nije postojao ruski faktor u onom obimu,rat bi trajao do 1993.maksimalno,jer Srbija ne bi mogla raditi što je radila i puno manje nedužnih bi poginulo.
bh.tornjak

#63 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:Nista, lezi i pravi se mrtav
Hitno traziti povlacenje ove rezolucije od strane VB
Izruciti Nasera, Dudakovica, Jurisica, Divjaka i ostale
Odmah uputiti izvinjenje Srbiji putem nasih ambasada...
...i skinuti gace....
DoZeN

#64 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by DoZeN »

MMM1977 wrote:
Da,ali tesko izvodljivo,jer taj put zahtjeva promjenu ponasanja,a ne samo kod Dodika i onih iz RS.Postovanje ljutskih prava,borba protiv korupcije i hapsenja,gay parade itd
Nije to tako lahko,pogotovo u BIH
Edin H.

#65 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Edin H. »

Neka konzervativci koji su na vlasti pozdrave Douglasa Hearda i Malcolma Riffkina i prisjete se njihove uloge tjekom rata u BiH.

Ko ne zna, neka malo istrazi, mrsko mi je objasnjavati.
Danguba

#66 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

DoZeN wrote:
MMM1977 wrote:
Da,ali tesko izvodljivo,jer taj put zahtjeva promjenu ponasanja,a ne samo kod Dodika i onih iz RS.Postovanje ljutskih prava,borba protiv korupcije i hapsenja,gay parade itd
ja bas mislim da si i ti trol. :-)

sta se danas dogodi? da ne idemo dalje i sire.
MMM1977

#67 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

DoZeN wrote:
MMM1977 wrote:
Jasno je to ali mora se krenuti. I ovako smo rupa u Evropi koja svakim danom postaje sve dublja. Sreća u nesreći je da je para nestalo i da se nešto poduzeti mora a MZ to koristi kao sredstvo prisile. I neka.
GAU8

#68 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by GAU8 »

Rusi će da stave veto i "tresla se gora, rodio se miš"
Opetja033

#69 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Opetja033 »

GAU8 wrote:Rusi će da stave veto i "tresla se gora, rodio se miš"
Moze se zaobici VS, ne bi to trebao biti problem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Chmoljo »

vivaldi wrote:
512MB wrote: nesto se kuha
jedna od najcescih uzrecica punih skoro 20 godina...
... kad ono - sarma :? :D
Danguba

#71 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

GAU8 wrote:Rusi će da stave veto i "tresla se gora, rodio se miš"
Nije to bas tako jednostavno odnosno jeftino.
smjesko071

#72 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by smjesko071 »

512MB wrote:Previse je ovih desavanja zadnjih par dana, rezolucije, naser, britanija, papa, merkel, vucic u sad, hahn... nesto se kuha, imal ko informacije iz prve ruke? :-)
na sve to, i jos jedna svjeza izjava vucica "Vučić: Stvari se komplikuju, budimo jedinstveni"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1003108
GAU8

#73 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by GAU8 »

smjesko071 wrote:
na sve to, i jos jedna svjeza izjava vucica "Vučić: Stvari se komplikuju, budimo jedinstveni"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1003108
"Veoma težak period je pred nama, što po mom licu možete da vidite. Nikad nisam bio naročito lep, ali sad baš ne ličim ni na šta", kazao je Vučić.
Henry Chinaski

#74 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Henry Chinaski »

Uvijek sam govorio da se treba nadati da će se globalni interesi poklopiti sa našim. Drugačije ne bismo imali šanse da se izvučemo iz govana. Ni sa sposobnim političarima, a ne sa našim priučenim diletantima.

Mi smo već pokazai da ne znamo koristiti prilike pa globalni interesi moraju baš biti identični našim željama da dobijemo išta. Još se nadam da će se to poklopiti...
GAU8

#75 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by GAU8 »

Henry Chinaski wrote:Uvijek sam govorio da se treba nadati da će se globalni interesi poklopiti sa našim. Drugačije ne bismo imali šanse da se izvučemo iz govana. Ni sa sposobnim političarima, a ne sa našim priučenim diletantima.

Mi smo već pokazai da ne znamo koristiti prilike pa globalni interesi moraju baš biti identični našim željama da dobijemo išta. Još se nadam da će se to poklopiti...
To što smo totalno nesposobni je problem.
Jer sasvim jednako možemo imati situaciju da se globalni interesi NE poklapaju s našima. I onda smo donji.
Post Reply