V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
mmaar

#2076 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mmaar »

Ko uzima to seljacko laprdalo koje zabavlja dokone ljude po sijelima uopste za ozbiljno?

Za ovakve stavove kako znam ima licne razloge, ali da u glavi ima nesto vise od licnih razloga onda bi stvari posmatrao u historijskom kontekstu i uvidio da je Srebrenica samo jedna od stanica na putu velikosrpskih apsiracija ciji pravac ima kontinuitet jos od Balkanskih ratova.Oni su u Srbiji nakon etnickih ciscenja u vise navrata, rusili cijele gradove da im uklone i svaki trag koji bi ih podsjecao na 500 godina osmanlijske uprave. Nisu se nikad bolje odnoslili ni prema drugim manjinama, npr. vojvodjanskim Nijemcima koji su nestali, Madjarima i drugima.

Ne, ne, ne bi oni nikako to. Prokleta je Amerikaaa....
Patriotska_Liga

#2077 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

zenit dozic wrote:
Patriotska_Liga wrote:Proklet bio ko izjednačava srpsku krivicu sa krivicom ostalih.
Haj i ti malo smanji doživljaj. Normalno da su i ovi krivi koji nisu prstom mrdnuli da spriječe genocid a bili su dužni, ponavljam dužni da čuvaju zaštićenu zonu, e sad u kojim su procentima krivi, ja to ovako gledam, ko je god mogao nešto uraditi da spriječi genocid a nije uradio( ma ko god to bio), za mene je 100% kriv, kao i oni dželati kojima je omogućeno, ponavljam omogućeno da kolju bespomoćne ljude.
Nemoj ti meni da govoriš šta da radim.

Šta mene briga kako si ti rasporedio procente, ja sam ovdje da širim istinu, a istina je da su srpske vojne i policijske formacije počinile genocid. Ne američke, ne francuske, ne britanske, već srpske!

Odgovornost za počinjeni genocid je 100% srpska i tu nema nikakve rasprave. Odgovornost ostalih je za nesprječavanje, a odgovornost za vršenje i nesprječavanje se ne mogu ni porediti, to niko ozbiljan ne bi sebi dopustio.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2078 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KatarinaKosaca »

zenit dozic wrote:Haj i ti malo smanji doživljaj. Normalno da su i ovi krivi koji nisu prstom mrdnuli da spriječe genocid a bili su dužni, ponavljam dužni da čuvaju zaštićenu zonu, e sad u kojim su procentima krivi, ja to ovako gledam, ko je god mogao nešto uraditi da spriječi genocid a nije uradio( ma ko god to bio), za mene je 100% kriv, kao i oni dželati kojima je omogućeno, ponavljam omogućeno da kolju bespomoćne ljude.
Nemoj, živ bio. Niti je datum niti je tema, a nije ni istina, jer

a) Najveći Srpski poklič je "Alija je prodao Srebrenicu", pa i da jeste to nije razlog da se ubije 8 hiljada ljudi
b) Bukvalno nenaoružan narod se suprostavio 2 iloi 3 eurospskoj vojnoj sili. Kako spriječiti
I pod
c).. ali najvažnije, lako je biti general poslije bitke. Gdje si bio 1995 da spriječiš?

Ponavljam, niti je datum niti tema za (nesvjesno) plasiranje velikosrpske promidžbe
kamen spoticanja

#2079 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by kamen spoticanja »

archi_a wrote:Skulptura me je dokrajčila. :sad: :sad: :sad:
Svi smo mi postali takoreći "zvijeri". Gledali smo snimak kada otac Ramo doziva svog sina Nermina. Okolo su bili četnici koji su se smijali i psovali. I otac i sin su ubijeni i pronađeni u masovnoj grobnici 2008, nedaleko od ovog mjesta. :sad:
Snimak smo gledali kao da gledamo film. :-)
Stajao sam danas pored tog kipa. Kipa u prirodnoj veličini. Kipa koji simbolizira tužnog i prestrašenog oca koji se nada da će on i njegov sin možda preživjeti. Kip je kao živ i kao da mi se obraća. :sad: Pogledao sam i u improvizovani mezar i u ogledalu vidio svoj lik.
Instalacija je na pravi način poslala poruku. To u mezaru sam mogao biti ja. To je mogao biti bilo ko od nas. Svima nam je bila namjenjena takva sudbina. Nisu uspjeli. Srpski fašisti nisu uspjeli u namjeri. Bošnjak se odbranio. Cijeli dan me puca osjećaj ponosa, tuge, jeze. Četnici zatrlo vam se sve agresorsko.
Amin
Koliko tragedije i tuge ima u cinjenici da otac vlastitog sina zove u ruke genocidnim fasistima i u sigurnu smrt,misleci da ce ga ustvari spasiti...
I koliko je jos takvih sudbina koje kamera nije snimila...
No bosnjo hvata konce polahko ali sigurno...Ramina skulptura ce ostati da opominje i napominje...
I bice ih sve vise
Dok ce genocidnih biti sve manje i u sve manjem manevarskom prostoru...dok ih historija ne izbrise
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2080 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by pici »

Medjunarodni sud...

Među teškim zločinima koje ovaj Međunarodni sud ima obavezu da kazni, zločin genocida se izdvaja jer zaslužuje posebnu osudu i zgražanje. Ovaj zločin je strahovit po svojim razmjerama; njegovi počinitelji identifikuju čitave grupe ljudi za istrebljenje. Oni koji smišljaju i realizuju genocid teže da liše čovječanstvo raznolikog bogatstva koje mu daju nacionalnosti, rase, etničke grupe i vjere. To je zločin protiv cijelog čovječanstva, jer škodi ne samo grupi koja je na meti uništenja, nego cijelom čovječanstvu.

Ozbiljnost genocida ogleda se i u tome što se moraju zadovoljiti najstrožiji uslovi prije nego što se donese osuda za ovaj zločin. Ovi uslovi – zahtjev da se dokaže konkretna namjera i da se pokaže kako je uništenje bilo namijenjeno cijeloj grupi ili jednom njenom dijelu – predstavljaju zaštitu od opasnosti da se osude za ovaj zločin donose olako. Međutim, kada su ti uslovi zadovoljeni, pravo se ne smije stidjeti da počinjeni zločin nazove njegovim pravim imenom. U svom stremljenju da eliminišu jedan dio bosanskih Muslimana, snage bosanskih Srba izvršile su genocid. One su imale za cilj istrebljenje četrdeset hiljada bosanskih Muslimana koji su živjeli u Srebrenici, grupu koja je simbolično predstavljala bosanske Muslimane uopšte. Svim zarobljenim muškarcima, bosanskim Muslimanima, vojnicima i civilima, starim i mladim, oduzeli su ličnu imovinu i legitimacije, i ubili ih hotimično i metodično samo zbog toga što su bili ono što jesu. Kada su se prihvatile ovog genocidnog poduhvata, snage bosanskih Srba bile su svjesne da će šteta koju nanose bosanskim Muslimanima biti trajna. Žalbeno vijeće nedvosmisleno izjavljuje da pravo osuđuje, odgovarajućim izrazima, ovu duboku i trajnu ozljedu koja je nanesena, i naziva masakr u Srebrenici njegovim pravim imenom: genocid. Oni koji su za njega odgovorni nosiće ovaj žig i on će služiti kao upozorenje onima koji pomisle da izvrše jedan tako jeziv čin u budućnosti.
zenit dozic

#2081 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zenit dozic »

Patriotska_Liga wrote:
zenit dozic wrote:
Patriotska_Liga wrote:Proklet bio ko izjednačava srpsku krivicu sa krivicom ostalih.
Haj i ti malo smanji doživljaj. Normalno da su i ovi krivi koji nisu prstom mrdnuli da spriječe genocid a bili su dužni, ponavljam dužni da čuvaju zaštićenu zonu, e sad u kojim su procentima krivi, ja to ovako gledam, ko je god mogao nešto uraditi da spriječi genocid a nije uradio( ma ko god to bio), za mene je 100% kriv, kao i oni dželati kojima je omogućeno, ponavljam omogućeno da kolju bespomoćne ljude.
Nemoj ti meni da govoriš šta da radim.

Šta mene briga kako si ti rasporedio procente, ja sam ovdje da širim istinu, a istina je da su srpske vojne i policijske formacije počinile genocid. Ne američke, ne francuske, ne britanske, već srpske!

Odgovornost za počinjeni genocid je 100% srpska i tu nema nikakve rasprave. Odgovornost ostalih je za nesprječavanje, a odgovornost za vršenje i nesprječavanje se ne mogu ni porediti, to niko ozbiljan ne bi sebi dopustio.
Pa cijelo vrijeme liku pametuješ šta će pričat, pa evo i ja u tebi da kažem.
Normalno da su Srbi i Srbija 100% krivi za genocid, ali to ne umanjuje krivicu ovih gore koji su dozvolili četničko orgijanje bez da su se počešali.
Patriotska_Liga

#2082 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

zenit dozic wrote: Pa cijelo vrijeme liku pametuješ šta će pričat, pa evo i ja u tebi da kažem.
Normalno da su Srbi i Srbija 100% krivi za genocid, ali to ne umanjuje krivicu ovih gore koji su dozvolili četničko orgijanje bez da su se počešali.
Pa naravno da me iritira kad umjesto da pričamo o srpskoj odgovornosti za zločine mi pričamo salonske priče ovdje. Nije moguće da svaki dan 50 puta spomene kako su krivi Britanci i Francuzi, a Srbe u tom kontekstu spomene jednom ili ni jednom. E pa ne može to da se prešuti.

Niko ne spori njihov izostanak reakcije pa čak oni sami o sebi govore da je njihova sramota što nisu reagovali na pravi način. Ali ne možeš mi sad pričat priču da su licemjeri jer su nam nakon toga pružili ruku. Šta treba da kažemo, "mrš od nas, nije nam dosta ono u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu... mrš od nas, hoćemo da nas nestane i ovo što nas je ostalo". To da im kažemo? To je rješenje koje nam nudi ovaj LSD i Besim Spahić. Ljudi navijaju za vlastitu propast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2083 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by pici »

Patriotska_Liga wrote: Pa naravno da me iritira kad umjesto da pričamo o srpskoj odgovornosti za zločine mi pričamo salonske priče ovdje. Nije moguće da svaki dan 50 puta spomene kako su krivi Britanci i Francuzi, a Srbe u tom kontekstu spomene jednom ili ni jednom. E pa ne može to da se prešuti.

Niko ne spori njihov izostanak reakcije pa čak oni sami o sebi govore da je njihova sramota što nisu reagovali na pravi način. Ali ne možeš mi sad pričat priču da su licemjeri jer su nam nakon toga pružili ruku. Šta treba da kažemo, "mrš od nas, nije nam dosta ono u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu... mrš od nas, hoćemo da nas nestane i ovo što nas je ostalo". To da im kažemo? To je rješenje koje nam nudi ovaj LSD i Besim Spahić. Ljudi navijaju za vlastitu propast.
:thumbup: :bih: pogotovo oni koji podmecu nam palestinu i slicne zajebancije a nismo se rijesili ni svog jada i bijede...
zenit dozic

#2084 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zenit dozic »

KatarinaKosaca wrote:
zenit dozic wrote:Haj i ti malo smanji doživljaj. Normalno da su i ovi krivi koji nisu prstom mrdnuli da spriječe genocid a bili su dužni, ponavljam dužni da čuvaju zaštićenu zonu, e sad u kojim su procentima krivi, ja to ovako gledam, ko je god mogao nešto uraditi da spriječi genocid a nije uradio( ma ko god to bio), za mene je 100% kriv, kao i oni dželati kojima je omogućeno, ponavljam omogućeno da kolju bespomoćne ljude.
Nemoj, živ bio. Niti je datum niti je tema, a nije ni istina, jer

a) Najveći Srpski poklič je "Alija je prodao Srebrenicu", pa i da jeste to nije razlog da se ubije 8 hiljada ljudi
b) Bukvalno nenaoružan narod se suprostavio 2 iloi 3 eurospskoj vojnoj sili. Kako spriječiti
I pod
c).. ali najvažnije, lako je biti general poslije bitke. Gdje si bio 1995 da spriječiš?

Ponavljam, niti je datum niti tema za (nesvjesno) plasiranje velikosrpske promidžbe
Ma zaboli me neka stvar šta četnici govore, oni su za meni pomnoženi sa nulom.

Nemoj ti meni pričat o ratu i solit pamet i ja sam jedva živu glavu izvuko i od jednih i od drugih agresora i protjeran od strane četnika sa svog ognjišta.
Post ti je toliko glup da nije zavrijedio odgovor.

Mene duša boli za mojim sugrađanima i sve bih dao da se ovo nije dogodilo i ne kontam ove gluposti što si ti napisala ima ikakve veze sa mojim postom.

Stojim iza svojih postova, a ti ako ne možeš skontat šta sam napisao tvoj problem, toliko od mene odoh sad na iftar nije mi do rasprave.
razonoda

#2085 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by razonoda »

pici wrote:Medjunarodni sud...

Među teškim zločinima koje ovaj Međunarodni sud ima obavezu da kazni, zločin genocida se izdvaja jer zaslužuje posebnu osudu i zgražanje. Ovaj zločin je strahovit po svojim razmjerama; njegovi počinitelji identifikuju čitave grupe ljudi za istrebljenje. Oni koji smišljaju i realizuju genocid teže da liše čovječanstvo raznolikog bogatstva koje mu daju nacionalnosti, rase, etničke grupe i vjere. To je zločin protiv cijelog čovječanstva, jer škodi ne samo grupi koja je na meti uništenja, nego cijelom čovječanstvu.

Ozbiljnost genocida ogleda se i u tome što se moraju zadovoljiti najstrožiji uslovi prije nego što se donese osuda za ovaj zločin. Ovi uslovi – zahtjev da se dokaže konkretna namjera i da se pokaže kako je uništenje bilo namijenjeno cijeloj grupi ili jednom njenom dijelu – predstavljaju zaštitu od opasnosti da se osude za ovaj zločin donose olako. Međutim, kada su ti uslovi zadovoljeni, pravo se ne smije stidjeti da počinjeni zločin nazove njegovim pravim imenom. U svom stremljenju da eliminišu jedan dio bosanskih Muslimana, snage bosanskih Srba izvršile su genocid. One su imale za cilj istrebljenje četrdeset hiljada bosanskih Muslimana koji su živjeli u Srebrenici, grupu koja je simbolično predstavljala bosanske Muslimane uopšte. Svim zarobljenim muškarcima, bosanskim Muslimanima, vojnicima i civilima, starim i mladim, oduzeli su ličnu imovinu i legitimacije, i ubili ih hotimično i metodično samo zbog toga što su bili ono što jesu. Kada su se prihvatile ovog genocidnog poduhvata, snage bosanskih Srba bile su svjesne da će šteta koju nanose bosanskim Muslimanima biti trajna. Žalbeno vijeće nedvosmisleno izjavljuje da pravo osuđuje, odgovarajućim izrazima, ovu duboku i trajnu ozljedu koja je nanesena, i naziva masakr u Srebrenici njegovim pravim imenom: genocid. Oni koji su za njega odgovorni nosiće ovaj žig i on će služiti kao upozorenje onima koji pomisle da izvrše jedan tako jeziv čin u budućnosti.
-------

Ratko Mladić was arrested on 26 May 2011

Bosniak Bakir Izetbegovic stated that "We can say justice is slow. In this case too slow.

Nista nije ucinio da ubrza pravdu.
kamen spoticanja

#2086 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by kamen spoticanja »

Saloncima jos dodati i fahrine jurisnike koji zbog gubavog politickog shicara koji krivicu za najveci zlocin u evropi osim na cetnike prebacuju i na politicke protivnike
Jadovi
Patriotska_Liga

#2087 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

kamen spoticanja wrote:Saloncima jos dodati i fahrine jurisnike koji zbog gubavog politickog shicara koji krivicu za najveci zlocin u evropi osim na cetnike prebacuju i na politicke protivnike
Jadovi
Sve su to salonci u širem smislu riječi.
LSD

#2088 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

zenit dozic wrote:
:thumbup: objasnio covjek

ali ne možeš ti to objasniti ovih zapadofilima, kojima i englesko govno manje smrdi....oni bi sad nas ucili nekoj novoj istoriji u kojoj je sva odgovornost na srbima, a njihovi zapadni idoli (koji su dopustili genocid ne mrdnuvši nekom stvari) bi sad u 2015 turirali ovaj narod sa nekakvim rezolucijama, samo da bi sebe amnestirali od odgovornosti za genocid

jesmo glup narod :facepalm: ne vidimo dalje od nosa
svi u napad

#2089 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by svi u napad »

Crvena Tifoza je napisao: Uz dužno poštovanje, ali stvarno nisi upućen kako je rezolucija u Americi, a i V. Britaniji ugledala svjetlo dana.
Vidiš, u Američkom Kongresu 95% političara se ne sjeća rata u BiH, nit su se bavili aktivno politikom u to vrijeme. Što bi neki nazvali 'smjena generacije'. Kao što znaš politika je kurva, i samo dobrim lobiranjem u Washingtonu možeš navesti američke poltičare na svoj mlin. Znači, rezolucija koju su Amerikanci donijeli nema nikakve veze da bi se oni nešto 'oprali', nego je to djelo naše omladine u SAD koja aktivno radi na lobiranju naše države među američkim političarima. Dok Dodik troši milione na lobirajuće kompanije po Americi, koje mu ne daju nikakve rezultate, na drugoj strani imaš našu omladinu koja to volonterski radi i bez ikakve podrške domaćih političara.
Zato kad čitam ovakve komentare, vidim ih kao bacanje ljage na cijeli rad naših ljudi."

Bravo Tifoza. :thumbup: Najzad neko ko vidi i cijeni rad nase dijaspore. Vec sam na nekoliko tema napisao da stvari idu dugorocno u nasu korist. I pored govana od politicara koji navodno predstavljaju nas narod i probosanske snage i koji bukvalno nisu nista ucinili za iste, nacionalna svijest se budi i jaca kod naseg naroda i to se vise ne moze zaustaviti. Neke stvari ne mogu se rijesiti brzo kako bi mi zeljeli, jer uz ovakve neznalice i izdajnike u vlasti dobro da imamo ista, ali ja vjerujem da ce nas narod iznjedriti nove politicare koji ce izvesti jednu i jedinu iz mraka i bijede. Kad vidim sta nasa dijaspora radi po svijetu i na kojim sve pozicijama imamo nase ljude spopadne me neka radosna jeza i ponos da mi imamo i pametnih i uspjesnih ljudi a ne samo lopove i kriminalce. Neke stvari mi necemo dozivjeti ali nasa djeca ce biti ponosni stanovnici jedne i jedine. Neprijatelji i izdajnici tj. placenici nasih neprijatelja pokusavaju unjeti razdor izmedju naseg naroda (domicilni protiv dijaspore i Sandzaklija) ali ima ljudi koji se ne obaziru na to i nastavljaju borbu za istinu i pravdu. Dijaspora je dobila zapadnjacke radne navike i volju za dokazivanjem i to mi je jako drago. Navescu samo dva primjera kako placenici rade protiv dijaspore i njihove aktivnosti. 1992 godine formirana je u Zurihu nasa Matica iseljenika nakon cega je formirano jos 10 Matica kako bi se oslabio rad prve. Drugi primjer je Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovan 2000 u Cikagu koji je osnovao 2013 u SA Svjetski Kongres Bosnjaka da bi slijedece godine stvoren novi domaci Svjetski Kongres koji nije nista uradio za godinu dana ali je na kratko unio pometnju medju nas Bosnjake. Srecom ovi u Americi su nastavili raditi svoj posao i evo rezolucije u Kongresu.
Zavrsavam svoj komentar sa zeljom da radimo na obrazovanju nase omladine, da im pricamo o onome sta nam se desilo i ko nam je to uradio, da ne budemo zavidni i ljubomorni jedni na druge i da shvatimo da kao mali narod jedino zajednistvom mozemo opstati. Zivjeli!
Crvena Tifoza

#2090 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

svi u napad wrote:Crvena Tifoza je napisao: Uz dužno poštovanje, ali stvarno nisi upućen kako je rezolucija u Americi, a i V. Britaniji ugledala svjetlo dana.
Vidiš, u Američkom Kongresu 95% političara se ne sjeća rata u BiH, nit su se bavili aktivno politikom u to vrijeme. Što bi neki nazvali 'smjena generacije'. Kao što znaš politika je kurva, i samo dobrim lobiranjem u Washingtonu možeš navesti američke poltičare na svoj mlin. Znači, rezolucija koju su Amerikanci donijeli nema nikakve veze da bi se oni nešto 'oprali', nego je to djelo naše omladine u SAD koja aktivno radi na lobiranju naše države među američkim političarima. Dok Dodik troši milione na lobirajuće kompanije po Americi, koje mu ne daju nikakve rezultate, na drugoj strani imaš našu omladinu koja to volonterski radi i bez ikakve podrške domaćih političara.
Zato kad čitam ovakve komentare, vidim ih kao bacanje ljage na cijeli rad naših ljudi."

Bravo Tifoza. :thumbup: Najzad neko ko vidi i cijeni rad nase dijaspore. Vec sam na nekoliko tema napisao da stvari idu dugorocno u nasu korist. I pored govana od politicara koji navodno predstavljaju nas narod i probosanske snage i koji bukvalno nisu nista ucinili za iste, nacionalna svijest se budi i jaca kod naseg naroda i to se vise ne moze zaustaviti. Neke stvari ne mogu se rijesiti brzo kako bi mi zeljeli, jer uz ovakve neznalice i izdajnike u vlasti dobro da imamo ista, ali ja vjerujem da ce nas narod iznjedriti nove politicare koji ce izvesti jednu i jedinu iz mraka i bijede. Kad vidim sta nasa dijaspora radi po svijetu i na kojim sve pozicijama imamo nase ljude spopadne me neka radosna jeza i ponos da mi imamo i pametnih i uspjesnih ljudi a ne samo lopove i kriminalce. Neke stvari mi necemo dozivjeti ali nasa djeca ce biti ponosni stanovnici jedne i jedine. Neprijatelji i izdajnici tj. placenici nasih neprijatelja pokusavaju unjeti razdor izmedju naseg naroda (domicilni protiv dijaspore i Sandzaklija) ali ima ljudi koji se ne obaziru na to i nastavljaju borbu za istinu i pravdu. Dijaspora je dobila zapadnjacke radne navike i volju za dokazivanjem i to mi je jako drago. Navescu samo dva primjera kako placenici rade protiv dijaspore i njihove aktivnosti. 1992 godine formirana je u Zurihu nasa Matica iseljenika nakon cega je formirano jos 10 Matica kako bi se oslabio rad prve. Drugi primjer je Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovan 2000 u Cikagu koji je osnovao 2013 u SA Svjetski Kongres Bosnjaka da bi slijedece godine stvoren novi domaci Svjetski Kongres koji nije nista uradio za godinu dana ali je na kratko unio pometnju medju nas Bosnjake. Srecom ovi u Americi su nastavili raditi svoj posao i evo rezolucije u Kongresu.
Zavrsavam svoj komentar sa zeljom da radimo na obrazovanju nase omladine, da im pricamo o onome sta nam se desilo i ko nam je to uradio, da ne budemo zavidni i ljubomorni jedni na druge i da shvatimo da kao mali narod jedino zajednistvom mozemo opstati. Zivjeli!
Hvala na razumjevanju. Konačno neko da konta o čemu se zapravo radi. Na rezoluciji u američkom kongresu se radilo preko godinu dana i samo je slučajnost da je sve završeno prošle sedmice.

Ima još dosta sličnih projekata na kojima se intezivno radi ali forum itekako nije mjesto za ta razglabanja nego kad bude.

I samo :thumbup: za ovaj komentar o zajedništvu. Tu nam je najveća snaga.
Patriotska_Liga

#2091 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Ja bih ovom prilikom da zahvalim svima koji rade na širenju istine širom svijeta o ratnim dešavanjima i da ih podstaknem da to i dalje rade te da budu svjesni da se to itekako cijeni.
KingdomBosnia

#2092 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

Jedini krivci za genocid su srbi i srbija.
Crvena Tifoza

#2093 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Patriotska_Liga wrote:Ja bih ovom prilikom da zahvalim svima koji rade na širenju istine širom svijeta o ratnim dešavanjima i da ih podstaknem da to i dalje rade te da budu svjesni da se to itekako cijeni.

Najtužnije u svemu ovome što nijedan naš političar nije dorastao svojoj funkciji da pogura neke stvari gdje treba glas ili utjecaj jednog državnog predstavnika.
Kaligula I

#2094 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

...a ostali su držali ljestve i ništa više... :skoljka:
Patriotska_Liga

#2095 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Crvena Tifoza wrote: Najtužnije u svemu ovome što nijedan naš političar nije dorastao svojoj funkciji da pogura neke stvari gdje treba glas ili utjecaj jednog državnog predstavnika.
Dok srpski političari troše milione za lobiranje širom svijeta kako bi se širila laž, naši političari nisu u stanju da na bilo koji način podrže širenje istine. Sramota jedna koliko su nesposobni.
statixx

#2096 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

kamen spoticanja wrote:
archi_a wrote:Skulptura me je dokrajčila. :sad: :sad: :sad:
Svi smo mi postali takoreći "zvijeri". Gledali smo snimak kada otac Ramo doziva svog sina Nermina. Okolo su bili četnici koji su se smijali i psovali. I otac i sin su ubijeni i pronađeni u masovnoj grobnici 2008, nedaleko od ovog mjesta. :sad:
Snimak smo gledali kao da gledamo film. :-)
Stajao sam danas pored tog kipa. Kipa u prirodnoj veličini. Kipa koji simbolizira tužnog i prestrašenog oca koji se nada da će on i njegov sin možda preživjeti. Kip je kao živ i kao da mi se obraća. :sad: Pogledao sam i u improvizovani mezar i u ogledalu vidio svoj lik.
Instalacija je na pravi način poslala poruku. To u mezaru sam mogao biti ja. To je mogao biti bilo ko od nas. Svima nam je bila namjenjena takva sudbina. Nisu uspjeli. Srpski fašisti nisu uspjeli u namjeri. Bošnjak se odbranio. Cijeli dan me puca osjećaj ponosa, tuge, jeze. Četnici zatrlo vam se sve agresorsko.
Amin
Koliko tragedije i tuge ima u cinjenici da otac vlastitog sina zove u ruke genocidnim fasistima i u sigurnu smrt,misleci da ce ga ustvari spasiti...
I koliko je jos takvih sudbina koje kamera nije snimila...
No bosnjo hvata konce polahko ali sigurno...Ramina skulptura ce ostati da opominje i napominje...
I bice ih sve vise
Dok ce genocidnih biti sve manje i u sve manjem manevarskom prostoru...dok ih historija ne izbrise
Na tvoju zalost historija nas uci suprotno. Kao sto su Srbi u proslosti dozvijeli masovna stradanja i u skladu s tim, kao i svaki drugi narod, izgradili svijest o nacionalnoj patnji i ulozi vjecite zrtve - ono sto nazivamo "kolektivnim identitetom" i ciji nedostatak nam se cesto prigovara, tako isto mozes da svjedocis kako stradanje muslimana je samo ojacalo kolektivni identitet jednog naroda. Treba li u ovom kontekstu pominjati Jevreje. Sta zelim reci, nekadasnje zrtve i patanja, iako jacaju identit jednog naroda, ne garantuju nikome da isti nece pociniti zlocine nad drugima, kao sto se Srbima desilo, ili kao sto se desava Jevrejima sa Palestinom. Vazno je da postoje price o nacionalnoj patnji koje u slucaju necije osude mogu se povuci kao argument. Tako prosjecan Banjalucanin ako mu spomenes Srebrenicu, odgovorit ce ti "A Jasenovac, a Turci, pa nas oduvijek tamane!".

Shodno tome, prizivati novi rat ili bilo kakav nestanak jednog cijelog naroda, je najgore sto se moze desiti - to je sipanje soli na jos uvijek otvorene rane, i ne smijem ni da zamislim kakve strahote bi se dogodile. Dovoljno je pogledati komentare na drustvenim mrezama da covjek shvati koliko su mnogi zadojeni mrznjom i plemenskim duhom.
Stari

#2097 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

Odose i ovi ljudi ... izgledaju mocno .... hajmo dosta vise prdunjanja ....sutra je dzenaza.
Last edited by Stari on 10/07/2015 21:44, edited 1 time in total.
zavrzlama

#2098 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

Meni je najtuznije sto bosnjacki politicari uopste nemaju doktrine i politickog umijeca da kapitalizuju ovako cistu situaciju...

Recimo oni neznaju uopste da formulisu izjave i da izjavama pogode ondje gdje treba...npr. izajava"Mi ne zelimo ikad vise da se ponovi genocid"...obicnom slusaocu i citaocu izgleda da se zrtva prepustila sudbini dzelata, pa ga moli da drugi put opet ne pocini isto...zar nije logicnije i ispravnije ovako reci" Mi nikad vise necemo DOZVOLITI da se desi genocid nad nasim narodom i sve cemo raditi da sprijecimo isti"....ili izjave tipa" Trazit cemo od instuticija rs-a da zastite povratnike" cime impliciraju da povratnici nikad nece biti zasticeni, jer svi znamo da su institucije rs-a i stvorene da sprijece povratak i sve urade da se povratnici otjeraju...masa je da ne nabrajam stvari koje bosnjacka politicka elita mora da promijeni i jasno postavi stvari na svoje mjesto i najjednostavnijim rijecnikom nazove stavri pravim imenom...umjesto kritika onih koji su nepopravljivi,treba se okrenuti saradnji sa srbima koji su za suzivot,pomirenje i iskrenu saradnju...bolje onog Masica u beogradu hvaliti sat na nasim medijima nego 10 sati kritikovati vucica i slicne...bosnjacka politika treba promjenu iz temelja,svojom promjenom ce uticati i na promjenu na drugoj strani i to vjerovatno u pozitivnom smjeru...
mmaar

#2099 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mmaar »

Crvena Tifoza wrote:
svi u napad wrote:Crvena Tifoza je napisao: Uz dužno poštovanje, ali stvarno nisi upućen kako je rezolucija u Americi, a i V. Britaniji ugledala svjetlo dana.

Hvala na razumjevanju. Konačno neko da konta o čemu se zapravo radi. Na rezoluciji u američkom kongresu se radilo preko godinu dana i samo je slučajnost da je sve završeno prošle sedmice.

Ima još dosta sličnih projekata na kojima se intezivno radi ali forum itekako nije mjesto za ta razglabanja nego kad bude.

I samo :thumbup: za ovaj komentar o zajedništvu. Tu nam je najveća snaga.

Samo udruzivanje i akcija, pametno i dugorocno, bez emocija.

Pomenuh knjigu Duga ruka Izraela i nju svakako treba procitati.

Velikosrpska politika je toliki mucak da je to smijesno i uz malo volje i Bosnjaci im mogu stvoriti uslove za "katarzu". Hrvati i Albanci su to dobrim dijelom ucinili.

Sto se mene tice, mogu reci da sam bio dobrim dijelom nezainteresiran za nacionalno pitanje i interes, ali srbovanja ucinise svoje vise nego iko i ista.
svi u napad

#2100 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by svi u napad »

Statixx napisa: "Tako prosjecan Banjalucanin ako mu spomenes Srebrenicu, odgovorit ce ti "A Jasenovac, a Turci, pa nas oduvijek tamane!".

Dragi Statixx nemoj sta zamjerit ali moram te ispraviti. Tako ne odgovara "prosjecan Banjalucanin(kojih je na zalost 100 000 istjerano iz carsije). Tako ce ti odgovoriti (kako oni sada po novom pravopisu kazu) samo prosjecan BanjOlucanin.
Izvini na komentaru ali ne mogu dozvoliti mjesanje sa prosjecnim. Ziv bio!
Post Reply