V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
Patriotska_Liga

#1976 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

To su ti sve države zapadnog bloka.
Walther

#1977 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

artime wrote:Ali o cemu ovaj vukic razmislja. Ako odes u Srebrenicu na dan ukopa 11.07. onda ti neminovno odajes pocast, kada bude molitva ili minut sutnje ti ces se pokloniti zrtvama, taman da je Hitler Jevrejima dosao ti to moras uraditi. I ako je lik znao da ce se ovako odigrati, a vjerovatno jeste, onda ga neko pritisnuo da dodje u Srebrenicu i da oda pocast. I ne mislim da je to inicijalno radi Srba ili lebdeceg naroda nego da mu je ili Merkelova ili USA to rekla.
Razmislja o "photo op-u" u Srebrenici... Tu vidi bodovo Zapada jer na Zapadu nikoga ne zanima zasto je u Srebrenici. Bonus je sto ce Bakira navuci na tanak led pa ce "podijliti" odgovornost za zlocine. Izgubiti moze sta? Da ma Bosnjaci zamjere? A njemu eto stalo.

Ako mu neko dozvoli photo op u Srebrenici nemam buducnosti kao narod.
Walther

#1978 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

Kaligula I wrote:
Walther wrote:
...to je razmisljanje podanicko-sluganskog menataliteta...između dva sluganstva treba prihvatit ono lakse...zar je sloboda tako dalek i nedostizan ideal...ako nemas nista bolje nemoj ni to...mani se podaničke propagande, dosta nam je vise toga...daj malo čistog zraka...
Sloboda? 2mio naroda jedna siromasne drzave? O cemu ti to?
...Lihtenstajn, San Marino, Monako, eto o tome...znam, svjestan sam tog matrijalnog faktora, ali ne treba sad pužemo pred drugima zbog toga sto smo siromasni...[/quote]

Porediti Maroko sa Bosnom je glupost u svakom pogledu... Inace "Lihtenstajn, San Marino, Monako" se u diplomaciji pikaju koliko (cca) i Bosna.
Kaligula I

#1979 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

artime wrote:Ali o cemu ovaj vukic razmislja. Ako odes u Srebrenicu na dan ukopa 11.07. onda ti neminovno odajes pocast, kada bude molitva ili minut sutnje ti ces se pokloniti zrtvama, taman da je Hitler Jevrejima dosao ti to moras uraditi. I ako je lik znao da ce se ovako odigrati, a vjerovatno jeste, onda ga neko pritisnuo da dodje u Srebrenicu i da oda pocast. I ne mislim da je to inicijalno radi Srba ili lebdeceg naroda nego da mu je ili Merkelova ili USA to rekla.
...kratko i jasno, Srbija njegovim dlaskom prešutno priznaje genocid...još nije došlo vrijeme za riječi, a neminovno je da će i ono doći...
Kaligula I

#1980 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

Walther wrote:
Porediti Maroko sa Bosnom je glupost u svakom pogledu... Inace "Lihtenstajn, San Marino, Monako" se u diplomaciji pikaju koliko (cca) i Bosna.
...stavi naočale pa ponovo pročitaj post...kakav te Maroko snasao...
Walther

#1981 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

Kaligula I wrote:
Walther wrote:
Maroko, Monako, Tungazija... Sve su to generalno rupe koje se u diplomaciji pikaju koliko i BiH. Mali (i to jos siromasan) narod u danasnjem svijetu moze samo sanjati slobodu. Ako nesto zele dobiti onda moraju kupiti mrvice velikih i nije to nista rezervisano za BIH. Da ce se neko u UN sastajati jer je BIH jako hebeno vazna za ovaj planet? Nece. Isto kao i za MONAKO.
artime

#1982 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by artime »

Kaligula I wrote:
...kratko i jasno, Srbija njegovim dlaskom prešutno priznaje genocid...još nije došlo vrijeme za riječi, a neminovno je da će i ono doći...
PA eto bez ikakvih mudrolija to ce se i desiti.
It_is_a_Leclerc

#1983 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by It_is_a_Leclerc »

Srbija je davno priznala genocid u Srebrenici. Još kad je bila rezolucija u skupštini Srbije gdje je pisalo - "...onako kako se navodi u presudama Međunarodnog haškog tribunala". :lol:

Ja se nadam i ovom prilikom apeliram, ako mogu, na sve one koji dolaze u Potočare da se zagledaju u one tabute. Radi njih se tamo ide, oni su najvažniji. Nemojte praviti cirkus, nemojte obraćati pažnju na Vučića. Mi imamo 80 visokih delegacija iz prijateljskih zemalja koje su godinama pomagale Srebrenicu i porodice preživjelih. Zarad njih i njihovog prijateljstva, treba ostati miran i kulturan.
Patriotska_Liga

#1984 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je davno priznala genocid u Srebrenici. Još kad je bila rezolucija u skupštini Srbije gdje je pisalo - "...onako kako se navodi u presudama Međunarodnog haškog tribunala". :lol:

Ja se nadam i ovom prilikom apeliram, ako mogu, na sve one koji dolaze u Potočare da se zagledaju u one tabute. Radi njih se tamo ide, oni su najvažniji. Nemojte praviti cirkus, nemojte obraćati pažnju na Vučića. Mi imamo 80 visokih delegacija iz prijateljskih zemalja koje su godinama pomagale Srebrenicu i porodice preživjelih. Zarad njih i njihovog prijateljstva, treba ostati miran i kulturan.
Baš tako, ipak je to dženaza, a dženaza treba da prođe dostojanstveno. Ako Vučić dođe nadam se da će ga smjestit' u neki zadnji ćošak da mu pokažu koliko je nebitan u svemu tome iako se on nada da će biti glavna zvijezda.
krater

#1985 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

Patriotska_Liga wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je davno priznala genocid u Srebrenici. Još kad je bila rezolucija u skupštini Srbije gdje je pisalo - "...onako kako se navodi u presudama Međunarodnog haškog tribunala". :lol:

Baš tako, ipak je to dženaza, a dženaza treba da prođe dostojanstveno. Ako Vučić dođe nadam se da će ga smjestit' u neki zadnji ćošak da mu pokažu koliko je nebitan u svemu tome iako se on nada da će biti glavna zvijezda.
:thumbup:
and

#1986 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

Edin H. wrote:
pumica wrote: Iz ove organizacije traže pomoć Vlade Srbije na istraživanju događaja u Srebrenici i utvrđivanju istine, ističući da istina o ratnim događajima u Srebrenici najviše odgovara Srbima.[/b]

Grupa od 400 studenata iz Srbije i Republike Srpske peticijom je zatražila od najviših srpskih državnih zvaničnika da ne idu u Potočare 11. jula, jer bi se time, kako kažu, srpski narod proglasio krivim za “navodni genocid”.

U otvorenom pismu kojeg su inicirale grupe studenata tri beogradska fakulteta – Fakulteta političkih nauka, Bogoslovskog i Pravnog – navodi se da bi odlazak premijera Srbije u Potočare imao “dalekosežne negativne posljedice po srpski narod”.
Dakle stvarno :-) ovi zive u nekom svom filmu :run:
još jedan dokaz da su britanci bili u pravu što su insistirali na usvajanju rezolucije koja je obuhvatala i školovanje omladine
Bosanski_kralj

#1987 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

Lako je nama govoriti da treba sačuvati dostojanstvo, ali meni da je ubijeno pola familije i da na dan kad ih ukopavam dolazi osoba koja ružno priča o njima, teško da bih se suzdržao da ne reagujem.

Dolazak Vučića je čista provokacija i neko od "naših" političara mu je trebao reći da ne treba da dolazi nakon svega što je u prošlosti a bgm i posljednjih dana govorio i radio.
krater

#1988 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

and wrote:
Edin H. wrote:
pumica wrote: Iz ove organizacije traže pomoć Vlade Srbije na istraživanju događaja u Srebrenici i utvrđivanju istine, ističući da istina o ratnim događajima u Srebrenici najviše odgovara Srbima.[/b]

Grupa od 400 studenata iz Srbije i Republike Srpske peticijom je zatražila od najviših srpskih državnih zvaničnika da ne idu u Potočare 11. jula, jer bi se time, kako kažu, srpski narod proglasio krivim za “navodni genocid”.

U otvorenom pismu kojeg su inicirale grupe studenata tri beogradska fakulteta – Fakulteta političkih nauka, Bogoslovskog i Pravnog – navodi se da bi odlazak premijera Srbije u Potočare imao “dalekosežne negativne posljedice po srpski narod”.
Dakle stvarno :-) ovi zive u nekom svom filmu :run:
još jedan dokaz da su britanci bili u pravu što su insistirali na usvajanju rezolucije koja je obuhvatala i školovanje omladine
To je po meni najbolji i najbitniji dio, stampanje literature i udzbenika i dr...za osnovce, srednjoskolce i studente u EU, SAD-u..
Patriotska_Liga

#1989 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Bosanski_kralj wrote:Lako je nama govoriti da treba sačuvati dostojanstvo, ali meni da je ubijeno pola familije i da na dan kad ih ukopavam dolazi osoba koja ružno priča o njima, teško da bih se suzdržao da ne reagujem.

Dolazak Vučića je čista provokacija i neko od "naših" političara mu je trebao reći da ne treba da dolazi nakon svega što je u prošlosti a bgm i posljednjih dana govorio i radio.
Iz iskustva ti mogu reći da su upravo oni najpribraniji u svemu tome, njihove reakcije su uglavnom neočekivano umjerene.

Mene je strah ovako nekog poput mene, ja kad planem na četnika ne može me 10 ljudi zaustavit'.
and

#1990 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

Bosanski_kralj wrote:Lako je nama govoriti da treba sačuvati dostojanstvo, ali meni da je ubijeno pola familije i da na dan kad ih ukopavam dolazi osoba koja ružno priča o njima, teško da bih se suzdržao da ne reagujem.

naravno da je teško,ali ga treba sačuvati.
tu će biti mnogo diplomata iz svijeta i ljudi koji su došli da odaju počast,koji šire istinu o srebrenici,predlažu rezolucije,bore se protiv negiranja genocida i na svemu tome im se treba zahvaliti,a s druge strane će biti on sam i prepoznaće se ,bez da mu se obraća,pridaje važnost i da ga se spominje.
Bosanski_kralj

#1991 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

Toliko toga se izdešavalo u posljednjim danima, da se napetost osjeća u zraku.

Najbolje bi bilo da se Vučiću uskratilo gostoprimstvo, koje i nije zaslužio, tako bi bili sačuvani od bilo kakvih incidenata.
Kaligula I

#1992 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

Walther wrote:
Kaligula I wrote:
Walther wrote:
Maroko, Monako, Tungazija... Sve su to generalno rupe koje se u diplomaciji pikaju koliko i BiH. Mali (i to jos siromasan) narod u danasnjem svijetu moze samo sanjati slobodu. Ako nesto zele dobiti onda moraju kupiti mrvice velikih i nije to nista rezervisano za BIH. Da ce se neko u UN sastajati jer je BIH jako hebeno vazna za ovaj planet? Nece. Isto kao i za MONAKO.
...drugim riječima ipak živimo u sofisticiranoj džungli gdje mali narodi služe velikima samo za potkusurivanje...u prilog ovoj tezi evo dobar link koji to sve potvrđuje i iz kojega se vidi da Bošnjaci nisu jedini narod kojeg boli nepravda 'veliki' sila...

https://www.jacobinmag.com/2015/07/bosn ... n-accords/
agnostic_front

#1993 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by agnostic_front »

Kaligula I wrote:
...drugim riječima ipak živimo u sofisticiranoj džungli gdje mali narodi služe velikima samo za potkusurivanje...u prilog ovoj tezi evo dobar link koji to sve potvrđuje i iz kojega se vidi da Bošnjaci nisu jedini narod kojeg boli nepravda 'veliki' sila...

Koga briga šta pišu komunjare?

Nama je bitno da je ovo Britanija pogurala, da je Kongres usvojio rezoluciju i da je Evoprski parlament usvojio rezoluciju. Vi pjenite dokle hoćete i skrećite sa teme.
Nama je također bitno da će edukacija o genocidu ići na jedan viši nivo, a sve u cilju da se to nikada ne zaboravi i ne ponovi. Isto nam je drago da su to pogurale zemlje koje baštine slobodu i demokratiju i za koje bismo se mi trebali vezati, prije svega članstvom u NATO paktu, a što je prije moguće i ulaskom u EU.

Nama mišljenje komunističkih portala nije bitno, niti nam je bitno mišljenje onih koji nalaze opravdanja za rusko "ne".
and

#1994 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

NA KOJE GASOVODE SRBIJA MOŽE DA RAČUNA
REZERVNI PLAN: Turski tok stopiran, Antić moli SAD za gas

MOSKVA - Ruski gasni gigant „Gasprom“ raskinuo je 2,2 milijarde dolara vredan ugovor sa italijanskom kompanijom „Saipem“ o izgradnji prvog kraka Turskog toka, koji ide ispod Crnog mora, saopštila je juče pomenuta ruska kompanija, potvrdivši tako informacije o definitivnom zastoju u izgradnji novog gasovoda.
budza

#1995 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by budza »

Bosanski_kralj wrote:Toliko toga se izdešavalo u posljednjim danima, da se napetost osjeća u zraku.

Najbolje bi bilo da se Vučiću uskratilo gostoprimstvo, koje i nije zaslužio, tako bi bili sačuvani od bilo kakvih incidenata.

X

vucic aleksandar je vuk u jagnjecoj kozi. goli cetnik.
svaka njegova izjava glede 90ih je cinicna i lazna.

bosnjaci ne smeju takvom covek dozvoliti da poseti srebrenicu sve dok se istinski ne promeni.
zidovi su nemcima, koji su se klanjali (i klanjaju) zrtvama nacizma, zabranjivali, vise od pola veka da posete mesto secanja na holokaust.

njegov boravak tamo je gazenje po mrtvima.
krater

#1996 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

agnostic_front wrote:
Kaligula I wrote:

Koga briga šta pišu komunjare?

Nama je bitno da je ovo Britanija pogurala, da je Kongres usvojio rezoluciju i da je Evoprski parlament usvojio rezoluciju. Vi pjenite dokle hoćete i skrećite sa teme.
Nama je također bitno da će edukacija o genocidu ići na jedan viši nivo, a sve u cilju da se to nikada ne zaboravi i ne ponovi. Isto nam je drago da su to pogurale zemlje koje baštine slobodu i demokratiju i za koje bismo se mi trebali vezati, prije svega članstvom u NATO paktu, a što je prije moguće i ulaskom u EU.

Nama mišljenje komunističkih portala nije bitno, niti nam je bitno mišljenje onih koji nalaze opravdanja za rusko "ne".
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#1997 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa upravo ljudi kojeg nekog ukopavaju najmanje mare za Vučića i nemaju ni vremena ni svijesti ni živaca da se njime bave. Ja se najviše pribojavam ljudi koji u Srebrenicu dolaze iz čisto komemorativnih razloga.

Opet kažem - sačuvati dostojanstvo Potočara, sačuvati dostojanstvo onih nišana i tabuta. Njima se dolazi pokloniti, a ne Vučiću ili bilo kome drugom.
155_mm

#1999 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 155_mm »

LSD wrote:
Predsednik Tomislav Nikolić poslao je pismo Vladimiru Putinu u kojem je naveo da će Balkan biti na ivici rata ukoliko rezolucija u Srebrenici bude usvojena.
ovo je nekako svima promaklo. pa reko da pitam. ko je ovaj nikolic? je li on iz prve minhenske ili je iz sedme stokholmske?
Paul F.

#2000 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

Meni nije promaklo, kao ni Dodikova izjava da bi ovo pojačalo podjele.
Post Reply