V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
Maharadza

#1826 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Maharadza »

ljevoruki wrote:
pici wrote: Image
Kakav kreten ovaj grobar. :D
Da smo im mi birali ne bi boljeg izabrali. :izet:
Pa isto kao i sa ronhill-om; da smo postavili nekog Bošnjaka ili Hrvata na njegovo mjesto ne bi mogao bolje i brže uništitavati genocidnu tvorevinu kao što to voljeni guardian čini! :mrgreen:
Stari

#1827 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

razonoda wrote:
zavrzlama wrote:
razonoda wrote:U Evropi su mnoga zakonodavstva zbog toga donijele zakone kojima se poricanje Holokausta tretira kao govor mržnje, odnosno kao verbalni delikt za koji su zapriječene teške novčane i zatvorske kazne.

--
Ima li razlike u tumacenju i posljedicama : prvi se kaznjava a za drugi se SAMO smatra --neprihvatljivo.

--
EVROPSKI PARLAMENT Usvojena Rezolucija o Srebrenici, negiranje genocida je NEPRIHVATLJIVO.
Ako ista srbe spasi to je igra rijeci :-)
Sarena LAZA---

Eurozastupnici su odbacili "sve oblike negiranja, relativizacije ili pogrešnog tumačenja ovog genocida"

Završiti sa suđenjima, promicati razumijevanje....

Zastupnici traže od političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini da "priznaju prošlost" i "zajedno rade na boljoj budućnosti" i pozdravljaju odluku Vijeća ministra Bosne i Hercegovine da proglasi 11. srpnja danom žalosti u zemlji.

i :?: gdje pise --kaznavat ce se --zatvotom, novcanom kaznom, ukorom. ....
Mehanizme kontrole primjene rezolucije ...koliko je meni poznato ...nije trebala sadrzavati ni ona ponudjena u New Yorku ....
..
512MB

#1828 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 512MB »

A ovo je vjerovatno i razlog zasto nasi pavijani od politicara cute ko zaliveni, rekla im je Kormackova da cute (a i pametniji su tako) i da ce sve bit ok :izet:

A vucko je propustio sansu stoljeca da bude srpski brandt, da je zamolio ruse da nekoriste veto pa onda odjebo one prekodrinske neandertalce ko coek, sapro bi za dan svu ljagu sa srpskog naroda, a ovako kurca graha sine :bih:
arzuhal

#1829 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by arzuhal »

pici wrote: sad svako lajanje srBskijeh zvaničnika odmah tužbom u strazbur i tražit da se zabrani njihovo putovanje u EU i USA :thumbup: :bih:
Džaba, moći će putovat u Rusiju, Bjelorusiju, Kazahstan i Kinu :(

:mrgreen:
ljevoruki

#1830 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ljevoruki »

512MB wrote:A ovo je vjerovatno i razlog zasto nasi pavijani od politicara cute ko zaliveni, rekla im je Kormackova da cute (a i pametniji su tako) i da ce sve bit ok :izet:

A vucko je propustio sansu stoljeca da bude srpski brandt, da je zamolio ruse da nekoriste veto pa onda odjebo one prekodrinske neandertalce ko coek, sapro bi za dan svu ljagu sa srpskog naroda, a ovako kurca graha sine :bih:
Po stoti put ponavljam, mi nemamo politicara koji je dorastao ovoj situaciji. :(
512MB

#1831 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 512MB »

arzuhal wrote:
pici wrote: sad svako lajanje srBskijeh zvaničnika odmah tužbom u strazbur i tražit da se zabrani njihovo putovanje u EU i USA :thumbup: :bih:
Džaba, moći će putovat u Rusiju, Bjelorusiju, Kazahstan i Kinu :(

i angolu jarane :lol:
dezurni_ucenik

#1832 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

Herr Flick wrote:Sta si obecali Rusima za veto??? Mirise mi na telekom
Prica se po mahali da je licno Zeljko Mitrovic Rusima obecao Pink grupaciju, sve ce im dati za veto od filmskih studija do Ognjena Amidzica. Cak se Sasa Popovic oglasio da ce omoguciti i ruskim talentima da propEvaju na ZvEzdama Granda. Sve za veto. :lol:
Last edited by dezurni_ucenik on 09/07/2015 15:20, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1833 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

razonoda wrote:
zavrzlama wrote:
razonoda wrote:U Evropi su mnoga zakonodavstva zbog toga donijele zakone kojima se poricanje Holokausta tretira kao govor mržnje, odnosno kao verbalni delikt za koji su zapriječene teške novčane i zatvorske kazne.

--
Ima li razlike u tumacenju i posljedicama : prvi se kaznjava a za drugi se SAMO smatra --neprihvatljivo.

--
EVROPSKI PARLAMENT Usvojena Rezolucija o Srebrenici, negiranje genocida je NEPRIHVATLJIVO.
Ako ista srbe spasi to je igra rijeci :-)
Sarena LAZA---

Eurozastupnici su odbacili "sve oblike negiranja, relativizacije ili pogrešnog tumačenja ovog genocida"

Završiti sa suđenjima, promicati razumijevanje....

Zastupnici traže od političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini da "priznaju prošlost" i "zajedno rade na boljoj budućnosti" i pozdravljaju odluku Vijeća ministra Bosne i Hercegovine da proglasi 11. srpnja danom žalosti u zemlji.

i :?: gdje pise --kaznavat ce se --zatvotom, novcanom kaznom, ukorom. ....
Sta si se prepao,nec biti kaznjavanja za negiranje genocida,zato sto srbija i rs negiraju genocid kolektivno,a posto nema kolektivne odgovornosti nema ni kaznjavanja 8) ...sad je druga prica sto taj kolketiv sve vise civilizirani svijet naziva genocidnim...ne moze i jare i pare..i krv i teritorija i obraz...
skupljac_zeljeza

#1834 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

archi_a wrote:Image

[
Njima i kosti mrtvih smetaju.
Prilikom prevoza tabuta s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava došlo je do incidenta u Han Pijesku prilikom kojeg je jedna osoba verbalno i fizički napala kolonu.
krater

#1835 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

Jedan od komentara :oops:

Da li ste svesni da su za genocid u Drugom svetskom ratu krivi nacisti ? Dakle Evropa ne zeli da krivi Nemce za to, nego su neki nepoznati nacisti dosli sa meseca i pocinili genocid...dok se u ovom slucaju jasno Srbi proglasavaju za one koji su pocinili genocid
.

Srpstvo, zivotni prostor...
Last edited by krater on 09/07/2015 15:26, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1836 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

krater wrote:Jedan od komentara :oops:

Da li ste svesni da su za genocid u Drugom svetskom ratu krivi nacisti ? Dakle Evropa ne zeli da krivi Nemce za to, nego su neki nepoznati nacisti dosli sa meseca i pocinili genocid...dok se u ovom slucaju jasno Srbi proglasavaju za one koji su pocinili genocid
.

Samo sto nijemci nisu nakon ww2 lijepili slike hitlera i himlera po gradovima njemacke,svake sedmice skupljali akademike da negiraju ausvic,zadrzali gestapo kao drzavnu bezbjednost...sve to je srbija i rs radio poslije agresije na bIH i rade i danas..tu je razlika..
volta dzontra

#1837 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by volta dzontra »

512MB wrote:Ovo se zove sukanje do bola :izet: Sta reci nego braco Hrvati veliko hvala, potrosicu koju ekstra kunu sljedece sedmice na Hvaru 8-)

HDZ BiH na aparatima il kako vec? :lol:
Zasto bi HDZ bio na aparatima? Pa nijedan hr politicar ne negira genocid u Srebrenici!!
dr socrates

#1838 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dr socrates »

Mislim da većina vas na ovom forumu ima dva velika problema.Prvi je što pišete nebuloze, a drugi je što niste svjesni sopstvenih nebuloza kojima terorišete normalne ljude.
Kada biste samo znali kako su vaši izlivi frustracije i očajanja smiješni i jadni vjerujem da nikada ništa više ne bi objavili na ovom forumu.Vaš način razmišljanja, ne samo o politici, već o svijetu u kojem živite je na nivou trinaestogodišnje djece.

Likovi koji postoje na ovom portalu se vjerovatno još jedino mogu pronaći u romanu "Alan Ford".
Besposličari koji hoće da vode državu,nepismeni šljam koji misli da poznaje tajne svjetske diplomatije,okorjeli šovinisti koji uvijek spremno osuđuju tuđi nacionalizam i rapiruju mržnju, frustrirani tupani koji misle da njihovi bezbrojni postovi nekom nešto znače u životu,zatucani vjernici koji žive u srednjem vijeku itd.

Sve to ovaj portal i forum iznesu na svojim plećima i predstave javnosti kao razmišljanje građana BiH.
Da li smo mi zaista tako loši?Definitivno mislim da jesmo, uz časne izuzetke koji samo potvrđuju pravilo, ovaj forum reprezentuje stvarno stanje međunacionalnih odnosa u BIH.

Mržnja između naroda BIH je danas veća nego recimo prije deset godina, a manja nego što će biti u budućnosti.Kakav smo narod možemo slobodno reći da imamo bolje političare nego što zaslužujemo.

Pošto se neki zahvaljuju Britaniji na ovoj rezoluciji evo da i ja pozovem Boga da sačuva kraljicu,ali istovremeno apelujem da i nas slučajno ne zaboravi sačuvati.Ne mislim tu na vrućine, nego na gluposti i frustracije ovdašnjih zatucanih talibana kojima nas terorišu preko društvenih mreža.
Last edited by dr socrates on 09/07/2015 15:59, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1839 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

dr socrates wrote:Mislim da većina vas na ovom forumu ima dva velika problema.Prvi je što pišete nebuloze, a drugi je što niste svjesni sopstvenih nebuloza kojima terorišete normalne ljude.
Kada biste samo znali kako su vaši izlivi frustracije i očajanja smiješni i jadni vjerujem da nikada ništa više ne bi objavili na ovom forumu.Vaš način razmišljanja, ne samo o politici, već o svijetu u kojem živite je na nivou trinaestogodišnje djece.

Likovi koji postoje na ovom portalu se vjerovatno još jedino mogu pronaći u romanu "Alan Ford".
Besposličari koji hoće da vode državu,nepismeni šljam koji misli da poznaje tajne svjetske diplomatije,okorjeli šovinisti koji uvijek spremno osuđuju tuđi nacionalizam i rapiruju mržnju, frustrirani tupani koji misle da njihovi bezbrojni postovi nekom nešto znače u životu,zatucani vjernici koji žive u srednjem vijeku itd.

Sve to ovaj portal i forum iznesu na svojim plećima i predstave javnosti kao razmišljanje građana BiH.
Da li smo mi zaista tako loši?Definitivno mislim da jesmo, uz časne izuzetke koji samo potvrđuju pravilo, ovaj forum reprezentuje stvarno stanje međunacionalnih odnosa u BIH.

Mržnja između naroda BIH je danas veća nego recimo prije deset godina, a manja nego što će biti u budućnosti.Kakav smo narod možemo slobodno reći da imamo bolje političare nego što zaslužujemo.

Pošto se neki zahvaljuju Britaniji na ovoj rezoluciji evo da i ja pozovem Boga da sačuva kraljicu,ali istovremeno apelujem da i nas slučajno ne zaboravi sačuvati.Ne mislim tu na vrućine, nego na gluposti i frustracije ovdašnjih zatucanih talibana koima nas terorišu preko društvenih mreža.

uzmi vode ,lakse zaba ide niz grlo....tesko je danas biti neko ko negira genocid,osta nas i rusa 300 miliona 8)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1840 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by pici »

zavrzlama wrote:
dr socrates wrote:Mislim da većina vas na ovom forumu ima dva velika problema.Prvi je što pišete nebuloze, a drugi je što niste svjesni sopstvenih nebuloza kojima terorišete normalne ljude.

Pošto se neki zahvaljuju Britaniji na ovoj rezoluciji evo da i ja pozovem Boga da sačuva kraljicu,ali istovremeno apelujem da i nas slučajno ne zaboravi sačuvati.Ne mislim tu na vrućine, nego na gluposti i frustracije ovdašnjih zatucanih talibana koima nas terorišu preko društvenih mreža.

uzmi vode ,lakse zaba ide niz grlo....tesko je danas biti neko ko negira genocid,osta nas i rusa 300 miliona 8)
Kolona s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava napadnuta u Han Pijesku
Piše: N. N.
Prilikom prevoza tabuta s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava došlo je do incidenta u Han Pijesku prilikom kojeg je jedna osoba verbalno i fizički napala kolonu.

Naime, kolona sa 136 tabuta krenula je jutros iz Visokog, a nakon zadržavanja u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva BiH, nastavila je put prema Srebrenici gdje će posmrtni ostaci biti ukopani u subotu.

No, oko 13 sati i 40 minuta na magistralnom putu Han Pijesak - Vlasenica, u mjestu Čađevica, napadnuta je kolona s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava.

"Jedno lice je, prema našim dosadašnjim saznanjima, prišlo do kamiona i psujući nekoliko puta udarilo po kamionu", kaže za Klix.ba Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo.

Policija je lišila slobode napadača a utvrđeno je da se radi o licu R. T. Iz Han Pijeska. Napadač je zadržan u policijskoj stanici radi kriminalističke obrade, a o događaju je obaviješten i dežurni tužilac te su u toku aktivnosti na kvalifikaciji navedenog događaja.
Heartbeats

#1841 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Heartbeats »

volta dzontra wrote:
512MB wrote:Ovo se zove sukanje do bola :izet: Sta reci nego braco Hrvati veliko hvala, potrosicu koju ekstra kunu sljedece sedmice na Hvaru 8-)

Zasto bi HDZ bio na aparatima? Pa nijedan hr politicar ne negira genocid u Srebrenici!!
Dakle HDZ BiH ne Hrvatske..vjerovatno iz razloga sto nitko od HDZ zastupnika u Parlamentu BiH nije potpisao Rezoluciju o Srebrenici. Dijana Zelenika iz HDZ 1990 jeste.
karanana

#1842 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by karanana »

citam na yahoo-u komentare na tekst us ambasadorice od jucer. vecinom konzervativci govore da je obamina jaranica.
ali cini mi se i da se neka braca palestinci javljaju i kazu da us nema moralno pravo da cita lekcije rusiji jer su i sami ulozili milione vetoa na osude zlocina izraela.
ima mjesta i ta. ma nema ovdje konsistentnosti, marisesh se sa velikim preko malih.
artime

#1843 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by artime »

Hoce li iko reci Vucicu da nije pozeljan NIKAKO. :stasreko:
dezurni_ucenik

#1844 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

Imas svoje portale, idi tamo pa pisi gluposti zajedno sa svojim istomisljenicima.
skupljac_zeljeza

#1845 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

dr socrates wrote: Besposličari koji hoće da vode državu,nepismeni šljam koji misli da poznaje tajne svjetske diplomatije,okorjeli šovinisti koji uvijek spremno osuđuju tuđi nacionalizam i rapiruju mržnju, frustrirani tupani koji misle da njihovi bezbrojni postovi nekom nešto znače u životu,zatucani vjernici koji žive u srednjem vijeku itd.
bitno je nama doktore da siti sve to pročito a i mićemo jednoč doktorirat pa onda pametnije
KingdomBosnia

#1846 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

Srbi ga primise u guzove preko okeana
512MB

#1847 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 512MB »

volta dzontra wrote:

Zato su suzdrzani po pitanju rezolucije o genocidu u srebrenicu? Odpali u skokovima
useless

#1848 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by useless »

dr socrates wrote: Pošto se neki zahvaljuju Britaniji na ovoj rezoluciji
Velika Britanija je za vrijeme rata kao članica Vijeća sigurnosti glasala protiv povećanja trupa UNPROFORA u sigurnosnim zonama, iako su bili informativno daleko najjači i znali sve šta se događa. Možda informacija koju bi vi Bošnjaci trebali imati na umu kad im se zahvaljujete ili kad iz ovoga isčitavate nekakvu borbu za pravdu i pomirenje.
Last edited by useless on 09/07/2015 15:44, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#1849 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

Suljagic nam retweetao Ridjobrkog :-)

Dr. Emir Suljagić retweeted
Ridjobrki ‏@Ridjobrki 22h22 hours ago

Ja totalno pozivam narode u Nigeriji da ostave prošlost iza sebe, prestanu jesti albinose i okrenu se budućnosti i suživotu sa Boko Haramom.
moa

#1850 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by moa »

artime wrote:Hoce li iko reci Vucicu da nije pozeljan NIKAKO. :stasreko:

Nemamo mi takvog politicara.
Post Reply