limeni wrote:Da bi Bosnjacki narod opstao na ovim prostorima treba jednom za sva vremena skontati neke stvari.
1. Srbija i Srbi su nama vjekovni neprijatelji
2. Niko nas nece zastititi ako mi sami ne budemo slozni
1. Srbija i Srbi su varvarski narod koji su nad Bosnjacima pocinili nekoliko zlocina. 1912 su vezali Bosnjake i jedan dio otjerali u Tursku a drugi dio se morao prekrstiti. Nekada je u Beogradu bilo vise od 200 Dzamija a danas je ostala samo simbolicna Bajrakli-Dzamija.Ova praksa varvarskog rusenja svega sto ima veze sa nama se nije mjenjala ni do zadnje agresije 1992-1995. godine. Srbi nikada nece priznati genocid u Srebrenici, jedni ce otvoreno reci da treba pobiti sve "turke" drugi ce reci ali i oni bi nas srbe klali a treci ce reci ali nije to genocid. Jednostavno je mrznja i kompleksi prema "turcima" dio srpskog identiteta. Mnogi bi sad rekli da je to dio pojedinaca ali nije ratko mladic sam pobio 8000 ljudi, nije sam terorizirao gradjane Sarajeva, nije on sam klao po Prijedoru, Brckom, Doboju, Foci..Ah ta Foca krvava, znajte da su i u drugom svijetskom ratu pobili 5000 Focaka, da su dan prije bozica pobili po Sandzaku 10.000 Bosnjaka. Jel i tada pojedinac ratko kriv? Skoro svi su oni ratko i to vam treba biti jasno. Iskrenog pokajanja i pomirenja nisam vidio a imali su 20 godina vremena za to.
2. Sta nama preostaje da radimo kada znamo ko su nam komsije? Treba imati jako lobiranje i diplomatiju. Niko ti nece pomoci ako nema interesa a nasi prirodni saveznici su EU, Albanija, Hrvatska, SAD i Islamske zemlje.
Postoje tendencije da ce Srbija ostati sama u ruskom savezu okruzena ne-ruskom bloku. Takvu situaciju treba maksimalno iskoristiti, nas glavni cilj treba biti ulazak u Europsku Uniju i NATO. Ojacani ekonomski i vojno postajemo faktor stabilnosti na balkanu. Imamo jaku dijasporu koja moze ukazati zapadnim politicarima na politicku situaciju u zemlji i lobirati za nase interese, imamo nasu domovinu Bosnu i Hercegovinu i viziju da svi gradjani ove zemlje zive dostojanstveno i sretno zajedno. Sta srpski blok u rs moze ponuditi, apartheid i mordor?
Treba iskoristiti prijateljske veze sa Hrvatskom i Albanijom koji su okusili srpsko zlo bas kao i mi a naravno i finansijski mocne islamske zemlje.
Molimo se za 100 godina mira i "rahat patnje" jer je rat veliko zlo i nesreca. Nazalost je mir stanje u kojem srbi gube dugorocno (demografija, zapadni faktor, ulazak u EU koja nece aparteid...) pa bi mogli pokrenuti "nesto" ali ocekujem da bi ta "uzbuna" trajala maksimalno 2-3 mjeseca dok bi EU i SAD ovdje uveli red i ukinuli pro-ruski faktor.
„Možda tebi i tvojim borcima izgledaju ovi ciljevi veliki i neostvarivi. Setite se velike borbe za oslobođenje pod vodstvom velikog Karađorđa, Srbija je bila puna Turaka. U Beogradu i ostalim srpskim varošima stršile su muslimanske munare, a pored džamija su Turci vršili svoja smrdljiva pranja, kao sada u srpskoj Bosni i Hercegovini. Na stotine hiljada muslimana bilo je tada preplavilo našu otadžbinu. A prođite danas kroz Srbiju. Nećete naći niti jednog Turčina, nećete naći ni njihova groba, ni jednog šiljka, jer svesni srpski narod još davno je zbrisao sa lica zemlje žive vekovne neprijatelje srpskog naroda... To je najbolji dokaz i najbolje jamstvo da ćemo uspeti i u ovoj današnjoj svetskoj borbi i da ćemo istrebiti sve Turke iz ovih krajeva. Nijedan musliman neće među nama ostati.“ -draza