ovo bi bilo politicko samoubistvoKatarinaKosaca wrote:Što se toga tiče izjavio je da je "došao pameti" i da "pameti može doći, onaj ko je ima, a ko je nema, nikada". Međutim, ovdje se radi o datumu ovih dana, jer dok je još Dodik počeo srati o vetu, Rusija je rekla da će uložiti veto ako to Srbija zatraži. Srbija je to zatražila, pisala pisma, držala govore, lobirala sve za veto. Poslije toga vidim potpuno licemjerno da dolazi u Srebrenicu, a još licemjernije da Bakir sa njim hoda po grobljima poginulih vojnika VRS.strong69 wrote:Pitati ga konkretno sta je radio na Jevrejskom groblju i na Palama. I za izjavu 100 Muslimana za jednog Srbina.dezurni_ucenik wrote:E sad bi bilo najpametnije da se onom cetniku Vucicu strogo zabrani dolazak u Srerbenicu. Takodjer, zvalju proglasiti za personu non grata u Sarajevu.
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#1176 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- and
#1177 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
usa i uk su znali nakon konsultacija da će rusija staviti veto.
opet su izašli sa prijedlogom da se jasno kaže da je počinjen genocid i da svijet vidi ko negira genocid i presude međunarodnih sudova.
ne vole oni nešto gubiti.
biće tu još svega
opet su izašli sa prijedlogom da se jasno kaže da je počinjen genocid i da svijet vidi ko negira genocid i presude međunarodnih sudova.
ne vole oni nešto gubiti.
biće tu još svega
Last edited by and on 08/07/2015 17:44, edited 1 time in total.
- Opetja033
#1178 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
p206 wrote:Ja ne znam sto ovo vidite kao poraz i zasto ste ljuti...razmisljajte unaprijed,a ne trenutno...samo skontajte sta je Amerikanka rekla i sve ce vam biti jasno...izričito je naglasila da je Dodik izjavio neko o svojih sranja,a poznavajuci njih,njegovo i ono sto on predstavlja je odzvonilo...
Treba preslusati govor Amerikanke jedno par puta. Svasta je rekla.
Mislim da se nakon danasnjeg dana, a pogotovo nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u parlamentu EU i americkom kongresu, moze reci da je BiH u cjelini otrgnuta iz kandzi ruske interesne zone i u potpunosti prebacena tamo gdje joj je i mjesto - u okviru zapadne civilizacije.
- spinel_
#1179 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
Venecuela, Nigerija, Angola i Kina.
- Grean
#1180 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
A Kinezi koji imaju svoju Srebrenicu suzdrzanispinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
- jao_situacije
#1181 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
nigerija je na toj listi još od ofsajdaspinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
- Drvosjeca iz Dejcica
#1182 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
jao_situacije wrote:nigerija je na toj listi još od ofsajdaspinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
-
dezurni_ucenik
#1183 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
spinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
Hajd' shvatam ove levatine tipa Venecuela, misle da se bore protiv zapadnjackog imperijalizma, ali Nigerija ??? Sto oni ?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1184 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Što se Venezuele tiče, oni pojma nemaju ni o čemu. Oni su po defaultu protiv Amera, a mislim da ih pitaš (ne mislim na slučajne prolaznike po ulici, nego političare) gdje je BIH i šta je tamo bilo, jednostavno neće znati.spinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#1185 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ja nisam siguran da je ovo toliko vazno za druge kao za nas... misilm to je samo ta dusevna odgovornost zapada koji nije sprijecio genocid.Opetja033 wrote:p206 wrote:Ja ne znam sto ovo vidite kao poraz i zasto ste ljuti...razmisljajte unaprijed,a ne trenutno...samo skontajte sta je Amerikanka rekla i sve ce vam biti jasno...izričito je naglasila da je Dodik izjavio neko o svojih sranja,a poznavajuci njih,njegovo i ono sto on predstavlja je odzvonilo...
Mislim da se nakon danasnjeg dana, a pogotovo nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u parlamentu EU i americkom kongresu, moze reci da je BiH u cjelini otrgnuta iz kandzi ruske interesne zone i u potpunosti prebacena tamo gdje joj je i mjesto - u okviru zapadne civilizacije.
ako je politicka igra onda su ameri i englezi to smislili nakon rata u ukrajini... ono ko fol hajmo da vidimo hoce li srbija trziti od rusije da stavi veto i hoce li im rusija ispuniti tu zelju. onda cemo znati hoce li oni da se krecu prema zapadu ili prema istoku i hoce li ih rusija podrzati
-
megaman4
#1186 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nakon današnjeg dana Duduku je odzvonilo. Jedino je Srbija uz njega, pardon nakon današnjeg susreta frau Merkel i onog napuhanih usana Vučića, učniti će Srbi sve što im EU kaže, naravno pošto su vazali i sluge, tako iz vijek u vijek.Opetja033 wrote:p206 wrote:Ja ne znam sto ovo vidite kao poraz i zasto ste ljuti...razmisljajte unaprijed,a ne trenutno...samo skontajte sta je Amerikanka rekla i sve ce vam biti jasno...izričito je naglasila da je Dodik izjavio neko o svojih sranja,a poznavajuci njih,njegovo i ono sto on predstavlja je odzvonilo...
-
dezurni_ucenik
#1187 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
http://www.klix.ba/vijesti/bih/francusk ... /150708127
Rezolucija nije usvojena zbog veta Rusije, a brojne članice Vijeća sigurnosti UN-a su izrazile žaljenje zbog ovog poteza Rusa.
Francois Delattre, francuski ambasador pri UN, pozvao je u svom obraćanju nakon glasanja da stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a odbace pravo veta kada se raspravlja o pitanjima ratnog zločina.
On je istakao da nijedna država ne smije imati pravo da blokira osudu zločina u UN-u.
Inače, stalne članice Vijeća sigurnosti s pravom veta su Francuska, SAD, Rusija, Kina i Velika Britanija.
"Kao Francuz i Evropljanin pozdravljam napredak koji je postignut u regiji Balkana. Podržavam zemlje Balkana na putu ka članstvu u EU", dodao je Delattre.
Rezolucija nije usvojena zbog veta Rusije, a brojne članice Vijeća sigurnosti UN-a su izrazile žaljenje zbog ovog poteza Rusa.
Francois Delattre, francuski ambasador pri UN, pozvao je u svom obraćanju nakon glasanja da stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a odbace pravo veta kada se raspravlja o pitanjima ratnog zločina.
On je istakao da nijedna država ne smije imati pravo da blokira osudu zločina u UN-u.
Inače, stalne članice Vijeća sigurnosti s pravom veta su Francuska, SAD, Rusija, Kina i Velika Britanija.
"Kao Francuz i Evropljanin pozdravljam napredak koji je postignut u regiji Balkana. Podržavam zemlje Balkana na putu ka članstvu u EU", dodao je Delattre.
- ljevoruki
#1188 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nije ovo jos gotovo, povlacice se rezolucija jos godinama po UN.BHCluster wrote:Mogli bi Ameri biti mnogo zesci sada sa svojom rezolucijom.
Srbi su preko Rusije gurnuli prst u oko VB i USA, nadam se primjerenom odgovoru i zatezanju odnosa.
Ulazak Srbije u EU je sada u domenu naucne fantastike, vidjecemo kako ce se to odraziti na BiH.
Da imamo, kao sto nemamo, diplomate od zanata mogli smo vec danas poceti proces lobiranja protiv Srbije u EU i USA i polako navoditi vodu na svoj mlin.
Ovo se mora kapitalizirati na neki nacin iako se bojim da mi nemamo nikoga ko bi to znao uraditi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1189 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Većinski su Hrićani, mrze muslimane svoje zemlje... Poluge vlasti, ambasade i ostelo drže hrišćani. Mislim da se o tome radi.dezurni_ucenik wrote:Hajd' shvatam ove levatine tipa Venecuela, misle da se bore protiv zapadnjackog imperijalizma, ali Nigerija ??? Sto oni ?
-
razonoda
#1190 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Opetja033 wrote:p206 wrote:Ja ne znam sto ovo vidite kao poraz i zasto ste ljuti...razmisljajte unaprijed,a ne trenutno...samo skontajte sta je Amerikanka rekla i sve ce vam biti jasno...izričito je naglasila da je Dodik izjavio neko o svojih sranja,a poznavajuci njih,njegovo i ono sto on predstavlja je odzvonilo...
sve se to znalo i prije glasanja.
- p206
#1191 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
I ja mislim, dosad smo bili 51-49,ali izgleda da je pomjeranjem granice istocnije prema Ukrajini u SAD u odluceno da se sa ovim ostatcima konacno zavrsi...kao sto je "pruzanje ruke" Kubi npr.Opetja033 wrote:p206 wrote:Ja ne znam sto ovo vidite kao poraz i zasto ste ljuti...razmisljajte unaprijed,a ne trenutno...samo skontajte sta je Amerikanka rekla i sve ce vam biti jasno...izričito je naglasila da je Dodik izjavio neko o svojih sranja,a poznavajuci njih,njegovo i ono sto on predstavlja je odzvonilo...
Ne treba ocekivati nista epohalno i odmah,genocidna ce ostati, ali vremenom nekim reformama bi se trebala smanjiti politicka moc koju imaju i to bi nama naravno odgovaralo.
-
dezurni_ucenik
#1192 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
KatarinaKosaca wrote:Većinski su Hrićani, mrze muslimane svoje zemlje... Poluge vlasti, ambasade i ostelo drže hrišćani. Mislim da se o tome radi.dezurni_ucenik wrote:Hajd' shvatam ove levatine tipa Venecuela, misle da se bore protiv zapadnjackog imperijalizma, ali Nigerija ??? Sto oni ?
Ccccc. Sto neko napisa, mrznja traje jos od proslogodisnjeg ofsajda.
- Herr Flick
#1193 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma sve su to interesi..Koliko je puta samo Amerika stavila veto kad je u pitanju bila Palestina
-
Zastozato
#1194 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Predstavnici Venecuele i Angole su rekli da nacrt Rezolucije o Srebrenici nije bio dovoljno izbalansiran. Ko ove drzave uopce dovede da odlucuju o bilo cemu. Genocid je pocinjen na cijelom prostoru genocidne tvorevine, a ne samo u Srebrenici. Sta je bilo ono u Prijedoru nego genocid. Nasi trebaju traziti promjenu nacrta, te da se bar jos Prijedor doda kao mjestu gdje je pocinjen genocid.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1195 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nisam iznenadjen, ocekivao sam ovakav ishod. Nazalost rezolucija nije usvojena, ali mislim da je bilo iluzorno ocekivati da ce ovo tijelo imati istovrsne stavove.
Ono sto je puno vaznije je da pravosnazna sudska presuda postoji i da je to ono sto ce uci u udzbenike. Rezolucija je ipak, prije svega, politicka izjava i njeno neusvajanje je daleko manja steta nego da je kojim slucajem presuda bila drukcija.
Ono sto je puno vaznije je da pravosnazna sudska presuda postoji i da je to ono sto ce uci u udzbenike. Rezolucija je ipak, prije svega, politicka izjava i njeno neusvajanje je daleko manja steta nego da je kojim slucajem presuda bila drukcija.
- zunazu
- Opetja033
#1197 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa i nije bas tako. Muslimana je nesto vise i od pocetka politicke poluge moci imaju upravo muslimani. Progooglaj termin "Kaduna Mafia". Od samog nastanka te zemlje, politicki uticaj muslimana je uvijek bio mnogo veci od krscanskog (Bijafra je krscanska i pokusala se odvojiti) i uvijek je bio nesrazmjeran sa stvarnim procentom.KatarinaKosaca wrote:Većinski su Hrićani, mrze muslimane svoje zemlje... Poluge vlasti, ambasade i ostelo drže hrišćani. Mislim da se o tome radi.dezurni_ucenik wrote:Hajd' shvatam ove levatine tipa Venecuela, misle da se bore protiv zapadnjackog imperijalizma, ali Nigerija ??? Sto oni ?
- bosan
#1198 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Mi znamo ko je pocinio zlocine i to je dovoljno. Srbija nam ne moze biti prijateljska zemlja nikad , ovakva ne. Umjesto da se pokunje i priznaju tako strasne zlocine , licemjeri angazuju sve zivo da rezolucija ne prodje. I cetnici ce se jos pojaviti na dzenazi. To mi je grozno . Neko ko nas je zelio jos vise mrtvih i jos uvijek zeli ,dolazi da odglumi da mu je zao.Da hoda po zemlji koja je nama sveta . Gdje im je obraz , cast , vjera ? Vjeruju li u bilo sta ?
-
Patriotska_Liga
#1199 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ima Hrvatska, oni će zatezati i lobirati protiv ulaska Srbije u EU kad god budu mogli. I tu nam se posrećilo realno.ljevoruki wrote: Da imamo, kao sto nemamo, diplomate od zanata mogli smo vec danas poceti proces lobiranja protiv Srbije u EU i USA i polako navoditi vodu na svoj mlin.
Ovo se mora kapitalizirati na neki nacin iako se bojim da mi nemamo nikoga ko bi to znao uraditi.
- jao_situacije
#1200 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Drvosjeca iz Dejcica wrote:jao_situacije wrote:nigerija je na toj listi još od ofsajdaspinel_ wrote:Upamtiti za sva vremena ove nama 4 neprijateljske zemlje
Venecuela, Nigerija, Angola i Kina.Nasmija me majke mi a nije mi do smijeha.