Uzvracanje razbojnicima.....
-
mali jomu
#1 Uzvracanje razbojnicima.....
Pistolji, nozevi, toljage..... maltetiranja, ranjavanja, ubistva.
Kako uzvratiti razbojniku ako vas napadne......?
Sta bi ste vi uradili da se vama desi..... u takvoj situaciji?
Odmah da vam kazem, filmovi i video igrice su tu...... dobar zajeb
Kako uzvratiti razbojniku ako vas napadne......?
Sta bi ste vi uradili da se vama desi..... u takvoj situaciji?
Odmah da vam kazem, filmovi i video igrice su tu...... dobar zajeb
-
zipoo
#2 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ako izvadi noz
ako mogu uhvatiti se magle, ako ne onda i gace mu dati
Ako imam pistolj prosvirati mu koljeno
ako mogu uhvatiti se magle, ako ne onda i gace mu dati
Ako imam pistolj prosvirati mu koljeno
-
Bellomo
#3 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Uzvratiš tako što neće pomisliti da mu ti budeš žrtva. A to je tako što radiš na sebi i držiš do sebe, budeš muško a ne mekušac sa frizuricom i poderanim pantolama, nikad te razbojnik ili lopov neće "zaskočiti" vjeruj.
A za cure i žene, pazit se, gledati kuda se hoda i gdje se hoda i kad, Isto tako i s kim i bit će manje toga.
Moje mišljenje samo.
A za cure i žene, pazit se, gledati kuda se hoda i gdje se hoda i kad, Isto tako i s kim i bit će manje toga.
Moje mišljenje samo.
- Reisova
#4 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Sve napisano stoji ne praviti od sebe zrtvu ipak oni prvo gledaju skime imaju posla, a cure pamet u glavu I gore navedenog se strogo pridrzavati.Bellomo wrote:Uzvratiš tako što neće pomisliti da mu ti budeš žrtva. A to je tako što radiš na sebi i držiš do sebe, budeš muško a ne mekušac sa frizuricom i poderanim pantolama, nikad te razbojnik ili lopov neće "zaskočiti" vjeruj.
Moje mišljenje samo.
- Warashii
#5 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Nikad ne reci nikad.Bellomo wrote:Uzvratiš tako što neće pomisliti da mu ti budeš žrtva. A to je tako što radiš na sebi i držiš do sebe, budeš muško a ne mekušac sa frizuricom i poderanim pantolama, nikad te razbojnik ili lopov neće "zaskočiti" vjeruj.
Moje mišljenje samo.
Ukoliko je naoruzan bolje mu je dati sto trazi nego bilo sta rizikovati i izigravati supermena.
- dembele
#6 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Torbicom ga ko Fudo 
-
Seyfo
#7 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ako aludiras na dogadjaj od juce ispred BBI,bas me zanima kako bi bilo ko od nas reagovao da su ga zaskocili cigani onako. Eh sad, druga strana price je otkud mu pistolj bas u tom momentu i sta se prije toga desavalo. Nagon za prezivljavajem svi imamo,eeh sad sta se pri ruci nadje...
-
Fudo387
#8 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ruger 1911, 45ica je vazda za pasom, nista torbica.dembele wrote:Torbicom ga ko Fudo
-
zipoo
#9 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Imate stila gosp. Fudo 
-
mali jomu
#10 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Reisova wrote:Sve napisano stoji ne praviti od sebe zrtvu ipak oni prvo gledaju skime imaju posla, a cure pamet u glavu I gore navedenog se strogo pridrzavati.Bellomo wrote:Uzvratiš tako što neće pomisliti da mu ti budeš žrtva. A to je tako što radiš na sebi i držiš do sebe, budeš muško a ne mekušac sa frizuricom i poderanim pantolama, nikad te razbojnik ili lopov neće "zaskočiti" vjeruj.
Moje mišljenje samo.
Pronadjite sebi neke prikladne vama borilacke vjestina..... pa malo te stvari dovedite u red sa samim vama i vasim licnim sposobnostima.
Bavite se nekim sportom koji zahtjeva vase fizicke aktivnosti...... da ste u kondiciji, a ona vazda treba,
i ne budite pametni vec budite mudri, skontajte neke vase licne trikove koje samo vi znate..... dobro dodju u svim situacijama.
Kod razbojnika se prvo radi o psihickom onesposobljavanju onoga koga napada, znaci da zrtvu prvo dovede u stanje straha prepadom i napadnim nasilnickim stavom prema njoj, kojim onesposobljava zrtvu da normalno razmislja i reagira...... da zrtva ne bi davala otpor na ono sto razbojnik zeli.
Prvo je strah koji zrtva mora imati da bi razbojnik uvidio sansu da bilo ista radi ili uradi.....
Licni strah od nepoznatog se skida poznavanjem borilackih vjestina (bilo kojih) i svojom licnom mudroscu koju neko posjeduje (licnim znanjem i ucenjem, pameti kojom sve to pamti i cuva, prakticnim licnim radom i iskustvom u svemu i svacemu....) da ste sveznani i umno siroki da bi se mogli prilagoditi na sve nadolazece situacije...... i dobre i lose (vas odgovor vase licne osobne sposobnosti u svakoj situaciji u kojoj se nalazite)
Otkrijte sami sebe i vase licne sposobnosti...... to su sve ziva cuda.
-
zipoo
#11 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
jah i onda kad vam izvadi noz, glumite heroja i ostanete bez zivota
-
mali jomu
#12 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
zipoo wrote: jah i onda kad vam izvadi noz, glumite heroja i ostanete bez zivota
Noz je pravo zajeban, sto znaci da protiv noza ide samo onaj ko je zajebaniji od noza.
Samo u filmovima i video igricama imas da neko ono onako ide protiv noza, u stvarnosti bio bi izderan ko papir.
Malo ih u svijetu ima koji su zajebaniji od noza, zato se odmah bjezi kad je noz u pitanju, ili ako imas pistolj pa ga odmah upucas u nogu.
Opasan je zajeb bez pistolja ici na noz.
-
zipoo
#13 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
pa upravo, gdje dolazimo do onog ili bjezi ili daj mu i gace 
-
mali jomu
#14 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
zipoo wrote: pa upravo, gdje dolazimo do onog ili bjezi ili daj mu i gace![]()
Ponovo procitaj sta sam prije napisao..... pa vidi da li mu trebas dati gace.
-
zipoo
#15 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
ne mislim bukvalno gace
-
mali jomu
#16 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
U redu je ba, salim se.....zipoo wrote: ne mislim bukvalno gace
I ja odmah bjezim kad treba bjezat, nije stvar u bjezanju..... vec kako treba bjezat.
Kad su razbojnici u pitanju, i tako sve to..... napravi galamu, vristi, bjezi prema masi ljudi, u prodavnicu..... svugdje gdje ces biti vidjen i gdje te neko moze cuti..... i sve to.
Bjezanje je najbolja vadiona.....
-
zipoo
- dembele
#18 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobjediti.
-
mali jomu
#19 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
zipoo wrote:![]()
Ako ne mozes pobjec, uhvate te i ne mozes im nista, onda im dadni sta hoce i to je to..... jebo pare i neke stvari, cuvaj sebe.
- radiša
#20 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Glupo je po forumu razglabat sta i kako,svako ce ako bude u toj situaciji uzvratit sigurno kako najbolje zna i umije.Neko ce bit hrabar neko nece,sve je to ljudski.Nekad muda spase glavu a nekad kukavicluk,zavisi opet kazem od okolnosti.
-
mali jomu
#21 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
radiša wrote: Glupo je po forumu razglabat sta i kako,svako ce ako bude u toj situaciji uzvratit sigurno kako najbolje zna i umije.Neko ce bit hrabar neko nece,sve je to ljudski.Nekad muda spase glavu a nekad kukavicluk,zavisi opet kazem od okolnosti.
U pravu si.
Ali glupo je po forumu svasta nesto..... pa neka malo i ovog.
-
zipoo
#22 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ma ja pisem kako bi ja. Ja vise heroja ne glumio. Noz i magla jarane. Vise bi volio metak primit nego noz
Jedino ako je tu puca onda jbg, da vidimo sta je brze 
-
hAZNADAR
#23 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Mene je noz, odnosno cakija jednom spasila gazanja. Jalija koja je pravila ceke momcima koji su pratili curu do kuce pa ih ne samo prebijali, vec i sutali nogama onesvijescene. Mnogi su od toga cijeli zivot imali posljedice, raja ih zalila,.. a bilo je i smrtnih slucajeva.
Izvadio i pokazao ali srecom nisam upotrijebio, mozda bi se smotao pored onoliko adrenalina ili oklijevao,... Odlucili naci drugu laksu zrtvu. Da sam imao bazuku, zolju, ... i to bih izvadio.
Covjek ima pravo da se brani na bilo kakav nacin od dzukela. A svi ti razbojnici o kojima je tema,... su isto ko copor dzukela - ne vidim razloga da ih zakon tretira kao ljude pa poslije citas u medijima kako je napadnuti pucao u "maloljetnu bracu". Kakva ba maloljetna braca - to su dzukele koje treba odstraniti od drustva na bilo koji nacin i onemoguciti im kontakt sa ljudima.
Izvadio i pokazao ali srecom nisam upotrijebio, mozda bi se smotao pored onoliko adrenalina ili oklijevao,... Odlucili naci drugu laksu zrtvu. Da sam imao bazuku, zolju, ... i to bih izvadio.
Covjek ima pravo da se brani na bilo kakav nacin od dzukela. A svi ti razbojnici o kojima je tema,... su isto ko copor dzukela - ne vidim razloga da ih zakon tretira kao ljude pa poslije citas u medijima kako je napadnuti pucao u "maloljetnu bracu". Kakva ba maloljetna braca - to su dzukele koje treba odstraniti od drustva na bilo koji nacin i onemoguciti im kontakt sa ljudima.
- KB9
#24 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
dozvola za pljucu i lagano
-
mali jomu
#25 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
hAZNADAR wrote: Mene je noz, odnosno cakija jednom spasila gazanja. Jalija koja je pravila ceke momcima koji su pratili curu do kuce pa ih ne samo prebijali, vec i sutali nogama onesvijescene. Mnogi su od toga cijeli zivot imali posljedice, raja ih zalila,.. a bilo je i smrtnih slucajeva.
Dobro si...... treba je to, i ja sam radi trebe moga maru dobit, ali ja krenuo napadat..... drama, spasavali me
to za dzukele.....jasta vec su dzukele, svi kontaju tako, ali to je dio drustva i ne moze se odstraniti, ali se moze odbranit.