Možda je tema nekome neozbiljna, ali je moja namjera vrlo ozbiljna. Mnogi piju dosta alkohola ili malo ali cesto iako imju razne bolesti ili probleme zbog kojih mozda ne bi trebali.
Mene zanima iskljucivo da li neko zna da li se smije piti alkohol kada se piju tablete za tlak? Po nekoj logici možda bi i smjelo jer tablete ove koje ja pijem smanjuju tlak, a koliko znam alkohol to isto cini? Eh sad ove moje tablete prosiruju te vene i cine valjda to da mi se brze pumpa krv u srce i sl pa cak imam osjecaj da mi brze lupa nakon toga sto ima i neke logike ali ne znam da li smijem uopce da konzumiram alkohol, da li neko ima iskustva sa tim? Jer znam da u zavisnosti od tableta ima raznih posljeeica nakon alkohola, od raznih smetnji, bolova pa cak i do zaboravljanja kratkotrajnog.
Inace nakon uspjesno odgovorenog pitanja ova tema se moze iskoristiti mozda i za pitanja oko drugih tableta pomijesanih sa alkoholom jer koliko sam uspio upratiti stvarno o tome nema mnogo informacija na internetu, barem ne konketnih.
Uzivanje u alkoholu
Moderator: anex
-
Nocni Monni
#2 Re: Uzivanje u alkoholu
Meteorit iz mlađih dana.

- mali Ninja
#3 Re: Uzivanje u alkoholu
4 godine kasnije ....
- MikroBelaj
#4 Re: Uzivanje u alkoholu
ivan-tz wrote:Možda je tema nekome neozbiljna, ali je moja namjera vrlo ozbiljna. Mnogi piju dosta alkohola ili malo ali cesto iako imju razne bolesti ili probleme zbog kojih mozda ne bi trebali.
Mene zanima iskljucivo da li neko zna da li se smije piti alkohol kada se piju tablete za tlak? Po nekoj logici možda bi i smjelo jer tablete ove koje ja pijem smanjuju tlak, a koliko znam alkohol to isto cini? Eh sad ove moje tablete prosiruju te vene i cine valjda to da mi se brze pumpa krv u srce i sl pa cak imam osjecaj da mi brze lupa nakon toga sto ima i neke logike ali ne znam da li smijem uopce da konzumiram alkohol, da li neko ima iskustva sa tim? Jer znam da u zavisnosti od tableta ima raznih posljeeica nakon alkohola, od raznih smetnji, bolova pa cak i do zaboravljanja kratkotrajnog.
Inace nakon uspjesno odgovorenog pitanja ova tema se moze iskoristiti mozda i za pitanja oko drugih tableta pomijesanih sa alkoholom jer koliko sam uspio upratiti stvarno o tome nema mnogo informacija na internetu, barem ne konketnih.
Pijem godinama lopril,i pijem decenijama,samo izmedju uzimanja tablete i alkohola gledam da bude bar 7,8 sati razlike.
Nikad nikave probleme nisam imao niti sta slicno..
- ilkbahar
#5 Re: Uzivanje u alkoholu
Ivane ne javi se ti nama nikad vezano za ono tvoje prvo opijanje prije cetiri godine. Bas me interesuje koliko si piva popio, jesil povrati i jesil fakat popio fildzan ulja prije...da li je djelovalo? Hajd javi nam se zivo nas zanima.ivan-tz wrote:Možda je tema nekome neozbiljna, ali je moja namjera vrlo ozbiljna. Mnogi piju dosta alkohola ili malo ali cesto iako imju razne bolesti ili probleme zbog kojih mozda ne bi trebali.
-
moonca
#6 Re: Uzivanje u alkoholu
ivane , pitaj komsiju RAGIBA neka priupita svoga hodzu.
-
Heller
#7 Re: Uzivanje u alkoholu
Misljenja sam da brufen dobro ide s pivom, brze djeluje, brufen, klin klinom i combo bonus.
-
taureg71
#8 Re: Uzivanje u alkoholu
Hodza hitttt
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk