Oprostite gospodine doktore tehničkih nauka ako sam uvrijedio vašu visost.Neće se više ponoviti .Nego da odgovorim konkretno na post.Maystor wrote:I ti se našao da meni objašnjavaš fiziku? Kako ne shvataš da se iz tvojih postova jasno vidi da si laik za fiziku i da pucaš napamet naučene fraze poput wikipedijine lekcije o Arhimedovom zakonu. Naslov teme ti je loš, neprecizan, a mi treba da pogađamo šta si ti mislio. Na konkretna pitanja nemaš odgovore, a umjesto njih nam daješ obrazloženja tipa "ja pokušavam da nešto naučim" i "ova tema je privukla 1400 posjetilaca". I još nešto, osim fizike ni opšta pismenost ti nije jača strana, obrati malo pažnju na gramatiku i strukturu rečenice. Toliko od mene na ovu temu.brodski wrote:Pitanje koje razmatramo je : Dali je moguće izgraditi motor na PRINCIPU DJELOVANJA SILE UZGONA a ne potiska.
Potisak je sila nastala kao rezultat promjene količine kretanja nekog radnog fluida(fluida preko koga se vrši energetska transformacija -može biti voda koju zahvata elisa.Mijenja joj količinu kretanja i ostvaruje potisak i kratanje objekta na koji je elisa ugrađena ,a može biti i zrak koga opet zahvata elisa i mijenjajući mu količinu kretanja ostvaruje potisak) a UZGON je sila nastala kao posljedica različitih gustoća - gustoće tijela i gustoće fluidne sredine u kojoj se tijelo nalazi.
1. citiram:I ti se našao da meni objašnjavaš fiziku? Ne znam zašto se uopće javljaš na temu kada nisi rasčistio sa osnovnim pojmovima kao što su HIDRSTATIČKI ,AEROSTATIČI ,HIDRODINAMIČKI, AERODINAMIČI UZGON I POTISAK.
Naziv teme je " Uzgonski motor realnost ili zabluda" i što tu ima biti nejasno.Neki misle da je realnost ,a neki misle da je zabluda.Eto ja sam se sjetio tu temu postaviti na forum pa da se ukrste mišljenja, iznesu argumenti za i protiv i ništa više.
Normalno.Podrazumjeva se da i ja ponešto znam o toj temi ,ali da i ja, kao i svi ostali ,mogu biti u zabludi.
Pogledajmo sada malo tvoj post gdje ti pitaš citiram:"Da li je moguće napraviti motor na principu sile potiska? Naravno, zašto da ne. A može li takav motor raditi bez da se neka vrsta energije dovodi sa strane? Ni u snu, nemoguće je.
Što ja sad da na ovo kažem, a kažem slijedeće.Milijuni ljudi se svakodnevno prevoze letjelicama koje pokreću motori koji rade na principu potiska, a ti se pitaš " dali je moguće napraviti takav motor i važno zaključuješ "Naravno zašto ne". Ma bravoooooo.
2. citiram:Kako ne shvataš da se iz tvojih postova jasno vidi da si laik za fiziku i da pucaš napamet naučene fraze poput wikipedijine lekcije o Arhimedovom zakonu.
To je sasvim normalno.Glup čovjek nemože shvatiti da je glup jer da može to shvatiti bio bi pametan U toj oblasti treba uvijek poći od sebe.
3.citiram:Na konkretna pitanja nemaš odgovore, a umjesto njih nam daješ obrazloženja tipa "ja pokušavam da nešto naučim" i "ova tema je privukla 1400 posjetilaca".
odgovor:Ako mi ukažeš na forumaša koji konkretnije odgovara napostavljena pitanja od mene ,obečavam da ću se popraviti
a činjenica je,koja je i mene iznenadila,da je za 3 dana temu bar pogledalo ,evo već 1880 ljudi.Dakle.Tema je vjerojatno interesantna .
4.citiram:I još nešto, osim fizike ni opšta pismenost ti nije jača strana, obrati malo pažnju na gramatiku i strukturu rečenice.
Odgovor:Da sam pismeniji vjerojatno bih bio književnik ,a ne inžinjer ,a znaš inaće sam ti ja i bio i sada sam pun mana.Kažu mi da sam se znao i ukakiti u gaće kada sam bio mali.
No .Kako vidim da te ova tema ne zanima predlažem da ti napišeš svoju temu.Možda će ona biti korisnija za čovječanstvo a ja ću se u nju uključiti ako budem mislio da raspolažem bar elementarnim znanjima.