Nego....uhvatila sam sjeme kadifa, ali me zanima zna li iko kako se razmnozavaju pelargonije ili kako ih ono zovu "muskatini" ili tako nesto. Imaju li pelcer ili sjeme? I ostalo...kako, kad, zasto....HELP!

Moderator: anex

probaj s grmovima hrizantema, one su trajnice a cvjetaju do zimeCherryLips wrote:Ima li neko fino cvijece da bih ga mogla sad zasaditi i staviti na balkon,da mi cvate septembar i oktobar?
Lani sam imala pun balkon surfinija i jos nekog cvijeca(sad mu se ne mogu sjetiti imena da me ubijete) a ove godine bas nista,pa bih sad nesto voljela staviti da mi se balkon zasareni.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=87789CherryLips wrote:Dobila sam na poklon divnu orhideju,ima dvije grane pune cvjetova,sta da radim s njom? Trebam li je i kad presadjivati,kako se zaljeva...??
mojoj mami se isto dogodilo ovog ljeta, isto nemamo objašnjenje za to... doduše, naš je bio na balkonu cijelo ljeto ali to ne mijenja stvar da se osušio sam od sebe.male_okice wrote:imam problem sa svojim ruzmarinom...na proljece dobijem ja ruzmarin na poklon mali sasvim...i bio lijep drzala ga na prozoru u stanu cak i procvjetao...saksija...umjereno sam zalijevala itd...medjutim u zadnjih mjesec dana prvo se pocela jedna strana susiti pa druga pa sad je sav se osusio...listovi su mu svi pozutjeli...sav je jadan neki...malo sam pokusala da povucem da vidim da li je korijen jos ok i cini mi se da jeste...odnijela sam ga kuci gdje trebamo preseliti i stavila na balkon-kontam mozda mu ne odgovara zatvoren prostor zeli biti napolju...ne znam ako neko ima neki prijedlog sta da mu ucinim ili kako da ga spasim neka podjeli....
kod nas pred kancelarijom proslu zimu prezimio u saksiji jedan citav ogroman nista mu nije bilo, i ja sve kontam hajd mozda ne voli biti u zatvorenom-jer nemam balkona da nije vanjsko cvijece...eh mozda nam se pomladi...Suzie Q wrote:mojoj mami se isto dogodilo ovog ljeta, isto nemamo objašnjenje za to... doduše, naš je bio na balkonu cijelo ljeto ali to ne mijenja stvar da se osušio sam od sebe.male_okice wrote:imam problem sa svojim ruzmarinom...na proljece dobijem ja ruzmarin na poklon mali sasvim...i bio lijep drzala ga na prozoru u stanu cak i procvjetao...saksija...umjereno sam zalijevala itd...medjutim u zadnjih mjesec dana prvo se pocela jedna strana susiti pa druga pa sad je sav se osusio...listovi su mu svi pozutjeli...sav je jadan neki...malo sam pokusala da povucem da vidim da li je korijen jos ok i cini mi se da jeste...odnijela sam ga kuci gdje trebamo preseliti i stavila na balkon-kontam mozda mu ne odgovara zatvoren prostor zeli biti napolju...ne znam ako neko ima neki prijedlog sta da mu ucinim ili kako da ga spasim neka podjeli....