uzgajivačnice pasa u BH

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bellisperennis

#1 uzgajivačnice pasa u BH

Post by bellisperennis »

koliko sam uspjela vidjeti u nasoj zemlji nema uzgajivacnica pasa, ili bar nema na internetu. npr. u hrvatskoj ili srbiji je dosta lakse naci nekog rasnog psa doduse u hrvatskoj dosta skuplje. zeljela bih nekog malog psa, a ovi po oglasima su sumnjivi cini se da su sve sverceri. Nije mi bitan rodovnik samo da pas nije avlijaner, moze li neko pomoc?? i sta je sa ljudima koji imaju kuje, kako doc do tih stenaca nakon okota? help
ajde_vise

#2 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by ajde_vise »

zaustavi ljude s kujama i pitaj ih :)

bice im drago :)
bellisperennis

#3 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by bellisperennis »

ajde_vise wrote:zaustavi ljude s kujama i pitaj ih :)

bice im drago :)
hahaha mozda i bih ali kako cu izdaleka znat jel kuja ili ne :-)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#4 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by anjusha »

Molim sve ljubitelje zivotinja da se ova tema ne pretvori u prebacivanje, nagovaranje ili cak vrijedjanje. Zapamtimo da svi imamo pravo na svoje misljenje i na svoje zelje! I da imamo pravo da radimo na tome da nam se nase zelje ispune, dok god to ne ugrozava nekoga drugog na bilo koji nacin!

@bellisperennis - mozda ti bas nije jasno zasto sam ovo napisala, ali vjeruj mi da imam razloga.
Sretno sa pronalaskom informacija koje te interesuju!
ajde_vise

#5 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by ajde_vise »

ozbiljna sam, puno je setaliste cuka.. fino zaustavi vlasnika onog koji ti se svijda i raspitaj se :)

a to avlijaner - makar prepravi u mjesanac - ovako zvuci ofirno :roll:
bellisperennis

#6 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by bellisperennis »

ajde_vise wrote:ozbiljna sam, puno je setaliste cuka.. fino zaustavi vlasnika onog koji ti se svijda i raspitaj se :)

a to avlijaner - makar prepravi u mjesanac - ovako zvuci ofirno :roll:
ma ne, nemam ja nista protiv mjesanaca, zaista ima lijepih pasa koji su mjesanci, mogu biti cak i bolji ljubimci, zato i jesam napisala "avlijaner", sorry nisam mislila nista lose. hvala za ideju
hator

#7 Re: uzgajivačnice pasa u BH

Post by hator »

Kod nas u biti ne postoji nikakav registar odgaivacnica na jednom mjestu samo se moze naci pojedinacno za pasmine koje su uglavnom opet van BiH.Mislim da ti ni kinoloski savez nemoze pomoci u ovome.Jedino ti preostaje da pratis oglase i da obilazis ta legla dok nenadjes sta ti odgovara.A za bilo koju rasu da se odlucis moj savjet ti je da prvo procitas standard te rase pa onda da ides u potragu,jer jako puno ljudi prodaje mjesance pod rasnim,pa ja licno nevidim zasto bi se davale neke sume novca za mix, onda bolje da se udomi pas sa ulice.
Post Reply