uzgajivačnice pasa u BH
Moderator: anex
- bellisperennis
#1 uzgajivačnice pasa u BH
koliko sam uspjela vidjeti u nasoj zemlji nema uzgajivacnica pasa, ili bar nema na internetu. npr. u hrvatskoj ili srbiji je dosta lakse naci nekog rasnog psa doduse u hrvatskoj dosta skuplje. zeljela bih nekog malog psa, a ovi po oglasima su sumnjivi cini se da su sve sverceri. Nije mi bitan rodovnik samo da pas nije avlijaner, moze li neko pomoc?? i sta je sa ljudima koji imaju kuje, kako doc do tih stenaca nakon okota? help
-
ajde_vise
#2 Re: uzgajivačnice pasa u BH
zaustavi ljude s kujama i pitaj ih 
bice im drago
bice im drago
- bellisperennis
#3 Re: uzgajivačnice pasa u BH
hahaha mozda i bih ali kako cu izdaleka znat jel kuja ili neajde_vise wrote:zaustavi ljude s kujama i pitaj ih
bice im drago
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#4 Re: uzgajivačnice pasa u BH
Molim sve ljubitelje zivotinja da se ova tema ne pretvori u prebacivanje, nagovaranje ili cak vrijedjanje. Zapamtimo da svi imamo pravo na svoje misljenje i na svoje zelje! I da imamo pravo da radimo na tome da nam se nase zelje ispune, dok god to ne ugrozava nekoga drugog na bilo koji nacin!
@bellisperennis - mozda ti bas nije jasno zasto sam ovo napisala, ali vjeruj mi da imam razloga.
Sretno sa pronalaskom informacija koje te interesuju!
@bellisperennis - mozda ti bas nije jasno zasto sam ovo napisala, ali vjeruj mi da imam razloga.
Sretno sa pronalaskom informacija koje te interesuju!
-
ajde_vise
#5 Re: uzgajivačnice pasa u BH
ozbiljna sam, puno je setaliste cuka.. fino zaustavi vlasnika onog koji ti se svijda i raspitaj se 
a to avlijaner - makar prepravi u mjesanac - ovako zvuci ofirno
- bellisperennis
#6 Re: uzgajivačnice pasa u BH
ma ne, nemam ja nista protiv mjesanaca, zaista ima lijepih pasa koji su mjesanci, mogu biti cak i bolji ljubimci, zato i jesam napisala "avlijaner", sorry nisam mislila nista lose. hvala za idejuajde_vise wrote:ozbiljna sam, puno je setaliste cuka.. fino zaustavi vlasnika onog koji ti se svijda i raspitaj se
- hator
#7 Re: uzgajivačnice pasa u BH
Kod nas u biti ne postoji nikakav registar odgaivacnica na jednom mjestu samo se moze naci pojedinacno za pasmine koje su uglavnom opet van BiH.Mislim da ti ni kinoloski savez nemoze pomoci u ovome.Jedino ti preostaje da pratis oglase i da obilazis ta legla dok nenadjes sta ti odgovara.A za bilo koju rasu da se odlucis moj savjet ti je da prvo procitas standard te rase pa onda da ides u potragu,jer jako puno ljudi prodaje mjesance pod rasnim,pa ja licno nevidim zasto bi se davale neke sume novca za mix, onda bolje da se udomi pas sa ulice.