Uzese nam i Mustafu...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

max_power

Post by max_power »

Zavisi, znas li igrati lopte? Ako neznas, nista od toga, ne mozes biti nijemac... :D
ibnHome

Post by ibnHome »

novalic wrote:ma stari.. hrvatska.. je hrvatska.. a musliman.. je musliman.. kontas sta hocu reci..

u jednoga ivana.. zena nesto kao djulesma.. a dvojica sinova.. adnan.. i drugi, ako se ne varam.. alen.. to znaci, cesto je, ali nije pravilo
bez imalo zlobe...ali razlika izmedju mustafe i alena nije bas neznatna... :oops:
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

wels wrote: Ni ime mu nije potrefio. KUCUKOVIC je,a ne Kuckovic:

http://www.hsv.de/index.php?id=13192
Eh,paša moj solidni :( Potrefio je on i te kako,samo Kučković više djeluje rvatski nego Kučuković :zzzz:
Stari

Post by Stari »

Eh dobro jutro i tebi novalicko. Stisli me ovi na poslu, ne daju mi glave dignuti, pa ne stignem replicirati. Ima slucajeva... mada urijetko , da zena preuzme dominatnu ulogu pri nadivanju imena djeci...kao sto je to vjerovatno bio slucaj sa tim Ivanom i tom Djulesmom ( :D izvinjavam se na digresiji ali ime Djul-esma nikad ranije nisam imao prilike cuti ...mislim, cuo sam Djulzulejha Djulbehara ... ali Djulesma bas fino zvuci :D )

Medjutim ime Mustafa je bas malo onako zesce...da bi ga babo hrvat mogao blagosloviti taman mu zena bila neznam-ti-kako dominantna. Isto bi po meni vazilo i za imena tipa Bajazid, Murat, Sulejman ...

Imena tipa Alen , Elvis , Edwin , Dino , i to ...se mogu hrvatskim babukama uciniti prihvatljivijima ...ne znam zasto...valjda zato sto izvorno nisu tursko-arapskog porijekla ...ili barem u hrvatskim usima ne zvuce tako.

Nego tema su nogometasi ...pa da se vratimo na nju...

He ...ako je tacno da mu je jedina veza sa Hrvatskom baka Ana iz Banjaluke (dakle baba preko babe tj oca) :D ... pa onda stvarno neznam
ko kome tu, da izvinete na izrazu , prdi u fenjer...Cuj banjalucanka Ana ....podrijetlom cistokrvna purgerica...sto maltene jamacno garantira minimum 3 i pol deci hrvatske krvi u Mustafinom krvotoku...Ako je to -to ... fakat mora biti tako da je to mladi Mustafa sam trazio da igra u Hrvatskoj ... ( :? mozda se zabavlja s nekom zanosnom sokicom :? ) ...
edu

Post by edu »

lako je biti patriota kad imas na racunu 5 miliona eura...
Stari

Post by Stari »

edu wrote:lako je biti patriota kad imas na racunu 5 miliona eura...
A ko to ima 5 mil. eura na kontu...i k tome jos patriota?
Mustafa?
BECHO

Post by BECHO »

Hrvati ovdje nekog farbaju, kao i u slucaju Ibrahimovic. Interesantno je da Ibrahimovic nikada nije zelio da igra za Hrvatsku, niti ga sta veze za tu zemlju (sto je i sam priznao u jednom intervju-u).

A sad, vezano za Kucukovica: otac mu se zove Idriz, majka Bahrija a sestra Jasmina. Sudeci po imenima i kraju odakle dolaze, oni su svi Hrvatine a nas Mucki je "hrvatsko-muslimanske krvi" (po Vlatku) vjerovatno iz tog razloga sto se Bosansko-Novi nalazi u blizini hrvatske granice i sto mi svi inace vodimo porijeklo od prvog Hrvata iz Krapine. Sjeti se Danisa Tanovica i hrvatskog Oskara! :D

21.09.04 BILD: Kucukovic (17). Es begann in Buer mit über 200 Toren:
Das HSV-Internat in Ochsenzoll. 1. Stock, linker Flur, das Appartement am Ende des Gangs. Hier wohnt Mustafa Kucukovic (17), das größte HSV-Talent seit Hasan "Brazzo" Salihamidzic (27/jetzt Bayern).
Mit acht Toren in acht Spielen mischt "Mucki" die Regionalliga auf.
Bei den Profis wurde er mit 17 Jahren, 10 Monaten und 6 Tagen der jüngste Bundesliga-Spieler der HSV-Geschichte. BILD-Besuch in der "Mucki- Bude." Die Tür steht auf.
Kucukovic sitzt auf seinem schwarzen Sofa, schaut im TV Leichtathletik. Auf dem Tisch liegen die Unterlagen zur Führerschein-Prüfung. "Drei TheorieStunden hatte ich bisher." Und schmunzelnd: "Wenn ich morgens Training habe, habe ich keine Zeit, hin zu gehen."
Das 16-qm-Reich. Ein großer Kleiderschrank, ein Sessel, ein Schreibtisch, eine Hifi-Anlage. An der Wand hängen ein Schal der bosnischen Nationalelf und ein Trikot seines Vorbilds Sergej Barbarez. Vorne die Widmung auf bosnisch: "Alles Gute beim HSV."
Auf Barbarez steht der Knipser-Knabe total. "Ganz fang fand ich Matthäus und Klinsmann super. Dann habe ich Sergej im TV gesehen, da war er noch bei Rostock. Wie er gespielt hat, das hat mir gleich gefallen." Bararez und Kucukovic - beide haben sie ihre Wurzeln in Bosnien. Bis er sechs Jahre alt war, lebte "Mucki" mit Vater Idriz, Mutter Bahrija und Schwester Jamina (19) in Bosanski Novi, in der Nähe der kroatischen Grenze.

http://www.puestow.de/artikel/news_alt813.htm
edu

Post by edu »

Stari wrote:
edu wrote:lako je biti patriota kad imas na racunu 5 miliona eura...
A ko to ima 5 mil. eura na kontu...i k tome jos patriota?
Mustafa?
ne..nema..zato i kazem da momak ne izigrava patriotu vec ide za parama (ako zaigra za hrvatsku postoji veca sansa da se proda u neki jaci klub i pri tom zaradi tih 5 miliona..i time sebi obezbjedi egzistenciju..)..ako ne prihvati poziv..postoji mogucnost da nikad ne zaigra za nasu repku jer mozda nema onoliko koliko trazi usanovic & co...

ovo sve je mozda!
Stari

Post by Stari »

Becho ...de prepricaj malo to o cemu pise ovaj text na svapskom...ja ne kontam a bas me zanima.

Uzgred ...trkn'o sam malo do web-sajta bhfanaticos ...tamo imaju novinske isjecke o najnovijem intervjuu V. Markovica...koji ukratko kaze..."niste me dobro shvatili glupani jedni...kad sam rekao da cu u Hrvatsku dovesti novog Ibrahimovica nisam mislio na Mustafu Kucukovica iz HSV-a ..."

Na koga je stvarno mislio ...se ne navodi. A Cico Kranjcar navodno popizdio sto mu sa takvim izjavama Markovic kvari koncept i stimung u reprezentaciji.

Polako ali sigurno primicemo se raspletu...onaj forum sa kojeg je uvodni text ove rubrike preslikan i oko cega mi u stvari raspravljamo ovdje...je najvjerovatnije hrpa budalestina.

Ocito je Mustafa dobar igrac ...igra vec za njemacke juniore...ako nastavi tako njemci ga nece olako ispustiti iz svojih saka. Ako je tako ...Baka bi mu pod hitno trebao ponuditi mjesto u A reprezentaciji...naravno ako momak zeli igrati ...i ako ima BiH pasos.
BECHO

Post by BECHO »

Stari, evo prevod...

Pise da je poceo da igra u ekipi iz Baura u Njemackoj gdje je dao 200 golova. Danas je clan HSV iz Hamburga, zivi u Internatu i da je najveci talenat ovog kluba od Hasana Salihamidzica (poznato je da je i Haso igro za Hamburg). Danas igra za amatere, koji se takmice u 3 njemackoj ligi, dao je u 8 utakmica, 8 golova a sa 17 godina je postao najmladji clan u historiji ovog tradicionalno poznatog kluba. Vezano za privatni zivot: na zidu mu visi sal BH-repke i dres od njegovog idola i suigraca Sergeja Barbareza. Pise da je vidio prvi put Barbareza na TV-u dok je igrao u Rostoku i da mu se odmah svidio njegov stil igre, da igra poput njegovih drugih idola Matheusa i Klinsmana. U ovom tekstu se dalje pominje, da on i Barbarez vucu korijene iz Bosne, da je do 6 godine zivio sa ocem Idrizom, majkom Bahrijom i sestrom Jasminom u gradu Bosanskom Novom koji se nalazi u blizini hrvatske granice.

Eto...

Hrvati nam samo bacaju prasinu u oci kao i puno puta dosada. :)
Last edited by BECHO on 23/11/2005 13:24, edited 1 time in total.
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari wrote:Becho ...de prepricaj malo to o cemu pise ovaj text na svapskom...ja ne kontam a bas me zanima.

Uzgred ...trkn'o sam malo do web-sajta bhfanaticos ...tamo imaju novinske isjecke o najnovijem intervjuu V. Markovica...koji ukratko kaze..."niste me dobro shvatili glupani jedni...kad sam rekao da cu u Hrvatsku dovesti novog Ibrahimovica nisam mislio na Mustafu Kucukovica iz HSV-a ..."

Na koga je stvarno mislio ...se ne navodi. A Cico Kranjcar navodno popizdio sto mu sa takvim izjavama Markovic kvari koncept i stimung u reprezentaciji.

Polako ali sigurno primicemo se raspletu...onaj forum sa kojeg je uvodni text ove rubrike preslikan i oko cega mi u stvari raspravljamo ovdje...je najvjerovatnije hrpa budalestina.

Ocito je Mustafa dobar igrac ...igra vec za njemacke juniore...ako nastavi tako njemci ga nece olako ispustiti iz svojih saka. Ako je tako ...Baka bi mu pod hitno trebao ponuditi mjesto u A reprezentaciji...naravno ako momak zeli igrati ...i ako ima BiH pasos.
Stari ti si vjerovatno najblize istini... :)
meni se takvim ucinilo jos jucer
ibnHome wrote:ovo sve skupa zvuci pomalo neozbiljno i cisto navijacki...dakle daleko od gotovog....
ili sam bezrazlozno optimista....

stvar je u tome kako ce nas savez sad reagovati...

evo sta sam dobio jucer na mejl, od jarana:
odoh 3 decembra u Hamburg na tekmu protiv Kelna...Ide nas 25 sa transparentom dugim 14 m...Podrska Barbarezu da ostane i u narednim kvalifikacijama s nama...eto tako to ide...gledaj ARD od 18.10 sati...
eto i takvo nesto se moze uraditi/dopisati...u istom su timu...mozda se mujo lakse odluci...

hrvati ce sigurno pokusati sa svakim ko god ima talenta neovisno je li rijec o mati ili mustafi...
kodru su kontaktirali kad mu je 3/4 familije bilo u hvo-logorima :-) ...
Skoro

Post by Skoro »

Ma cista politika! Nije dzaba Bosna ovako ustrojena i podjeljena :sad:
novalic

Post by novalic »

ibnHome wrote:
novalic wrote:ma stari.. hrvatska.. je hrvatska.. a musliman.. je musliman.. kontas sta hocu reci..

u jednoga ivana.. zena nesto kao djulesma.. a dvojica sinova.. adnan.. i drugi, ako se ne varam.. alen.. to znaci, cesto je, ali nije pravilo
bez imalo zlobe...ali razlika izmedju mustafe i alena nije bas neznatna... :oops:
da i ja budem malo zlobna.. ti ignorises adnana 8-)
zzzzz

Post by zzzzz »

mIRCerka wrote:
PS Da li "rodom" znaci rodjen u ili je porijeklom iz?

:D
Mustafa je rodjen u Bosanskom Novom. Nedavno je bio tamo, organizovali su nekakav susret pionira iz cijele BiH sa Kucukovicem. Povoda se nazalost ne sjecam, nekakav turnir je bio u pitanju.

@stari Mustafa je donedavno imao SAMO bh pasos, posto njegovi roditelji nisu imali rijesen status u Njemackoj, Svabe su ponudile cijeloj porodici ekspresno rjesenje papira i drzavljanstva da bi Mustafa igrao za njihovu U19.
To je bilo prosle godine
Stari

Post by Stari »

Hvala na obavjestenju ZZZ ...eno na websajtu bhfanaticos se diskusija rasplamsala ... zvali su (ako ne lazu) i TV-stanicu BH1 ...i ovi su him rekli da ce veceras biti reportaza o Mustafi na BH1...YBM-liga mozda se nesto stvarno pokrece. Steta pa ja nemam mogucnost da pratim taj kanal ...jer mi gazda ne da montirati nikakve parabolicne antene na balkon (veli skrnavi mu izgled fasade...prdunja). Ali eto ukoliko je to tacno ...pogledajte vi koji imate pristupa Tv-kanalu BH1 pa nam onda sutra javite o cemu se u stvari radi.
Ralfson

Post by Ralfson »

Jos malo zlobe.. Bode oci ono sto kaze da mu je Klinsman idol... da se ne ulizuje selektoru?!? :roll:
zzzzz

Post by zzzzz »

Zalosno je sto kod nas najvise medijske paznje privlace igraci koji prijete ili su vec zaigrali za reprezentacije drugih zemalja.

Reprezentativni dres je u svakoj normalnoj zemlji svetinja. Mi trebamo raditi na tome da se stvara kult reprezentacije a ne da pojedinci trguju sa reprezentativnim dresom, kao onaj mali jad iz Kozarca.

Momcima koji su isto tako odrasli negdje daleko od Bosne a odlucili su da igraju za svoju domovinu, ne poklanja se gotovo nikakva medijska paznja. Treba vise pisati o Ibisevicu, Salihovicu ili Haznadaru koji je cak bio clan bhfanaticos.
BECHO

Post by BECHO »

Ralfson wrote:Jos malo zlobe.. Bode oci ono sto kaze da mu je Klinsman idol... da se ne ulizuje selektoru?!? :roll:
Nevjerujem da se ulizuje selektoru jer je clanak napravljen u septembru prosle godine, tj. onda kad Klinsman jos nije ni bio na listi za trenera njemacke repke. :)
BECHO

Post by BECHO »

zzzzz wrote:Zalosno je sto kod nas najvise medijske paznje privlace igraci koji prijete ili su vec zaigrali za reprezentacije drugih zemalja.

Reprezentativni dres je u svakoj normalnoj zemlji svetinja. Mi trebamo raditi na tome da se stvara kult reprezentacije a ne da pojedinci trguju sa reprezentativnim dresom, kao onaj mali jad iz Kozarca.

Momcima koji su isto tako odrasli negdje daleko od Bosne a odlucili su da igraju za svoju domovinu, ne poklanja se gotovo nikakva medijska paznja. Treba vise pisati o Ibisevicu, Salihovicu ili Haznadaru koji je cak bio clan bhfanaticos.
Mladi jad iz Kozarca se odlucio za Svicu jer je vidio vlastiti interes, igrati na svjetskom prvenstvu a uz to i kasirati koju paru vise. Malo je onih koji su prave patriote u dusi kao nas Sergej i koji bi odbili 10 puta vece pare nego sto bi imali da igraju za zemlju odakle su potekli. Mislim, ovo je samo neko moje realno razmisljanje. :)
novalic

Post by novalic »

ja se malo zamislila oko ovoga pitanja.. koliko nasi ljudi.. kada je u pitanju sport.. nerijetko i strucna sprema, inteligencija.. jednostavno izvoze.. svoje kvalitete, prodaju na inostranom trzistu.. i koliko su malo.. ili puno patriote.. kada se radi o dzepu.. i koliko je lakse busati se u prsa... po politickoj.. liniji.. i govoriti. ja sam.. ovo ili ono... nego kada je u pitanju lova...

zar je vama cudno da ce neko igrati ili raditi tamo gdje mu vise plate.. koliko patriota.. mozete nabrojati.. koji su spremni.. ostaviti lovu.. i staviti zastavu na ledja.. bilo to u sportu.. nauci..

koliko bi nas.. za dobru lovu, za izvrsne uslove posla.. vise nego rado.. promijenilo i Boga i drzavu..

malo realnosti... malo pogledati unutra..
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:Mladi jad iz Kozarca se odlucio za Svicu jer je vidio vlastiti interes, igrati na svjetskom prvenstvu a uz to i kasirati koju paru vise. Malo je onih koji su prave patriote u dusi kao nas Sergej i koji bi odbili 10 puta vece pare nego sto bi imali da igraju za zemlju odakle su potekli. Mislim, ovo je samo neko moje realno razmisljanje. :)
becho,
zamisli da si ti u njegovoj kozi...repka te ne trazi, trazi te druga zemlja...nude ti super lovu... i ti sad razmislja..
hm...da li da gladujem i zivim od 1. do 1. ili da se ne sekiram kad mi racuni stignu?
novalic je u pravu
malo realnosti...
Barba igra u njemackoj...i igra za nasu reprezentaciju....a mozda ne bi igrao za nju da mu opstanak nije osiguran...jer ne vjerujem da bi OPET neko mogao biti patriota na prazan stomak...ako kontas....

mislim, iduci tom logikom, slijedeci nas prigovor bi trebao biti ZASTO BARBA NE IGRA ZA ZELJU ILI VELEZ ILI SARAJEVO...zasto ne popravi situaciju u PL nego igra u stranom klubu....

Zlatanu i Mustafi zelim sve najbolje, kao i ostalima koji su uspjeli nesto u zivotu, a nisu ovisili o nasim rukovodiocima...
Stari

Post by Stari »

Eh kao prvo ciao novo

A onda(k) ...moram reci da ima neceg (u nekim slucajevima puno toga) u tome sto pises. Medjutim ima malo i necega sto je specificno za nogomet. A o tome se na ovoj temi i radi ...ili?

Evo uzmimo ove mlade driblere koji su vec izgubljeni sto se tice BiH reprezentacije...znaci Ibrahimovica. On para ima toliko da za reprezentaciju moze igrati iz cistog cejfa. Ne placaju ga ni svedjani ni Bosanskohercegovci (skljoco izvini ako sam neuredan u ovoj formulaciji) ...nego Italijani. Dobije on istina nesto para i za to sto igra za drzavni tim ali to je u poredjenju sa njegovom redovnom platom u Juventusu vjerovatno ...sicha.

Njega uzimam samo kao primjer ...ostali su u slicnoj situaciji. Ako su vrhunski sevci (a neki od njih stvarno jesu) ...njih hrane, oblace, poje i duhane i jos im daju masan dzeparac klubovi za koje igraju. Ne mogu se sjetiti ni jednog boljeg fudbalera koji se izdrzavao igrama u reprezentativnom dresu.

A to da su otisli u inostranstvo igrati za pare im niko normalan ne zamjera. Samo , kao sto vec rekoh, pare za ugodan zivot se ne zaradjuju igrama u reprezentaciji ma o kojoj se reprezentaciji radilo.

Ne radi se o samo o BiH momcima...evo uzmi na primjer onog visokog crnca sto igra centra u engleskom Chelseau ...nema te evropske reprezentacije koja bi mu uskratila mjesto u ekipi i ponudila drzavljanstvo i sve sve sve...Ali eto on hoce da igra za Obalu slonovace (ili ono bi Togo mozda sam se zezno ovdje ...ali znas o kome se radi)

To sto hocu da kazem novalic....istina je to sto ti velis ....svako je rad da mu ono cime se bavi donese prosperitet u zivotu...pa i ako to podrazumjeva promjenu mjesta boravka ...je jos uvijek skroz OK. Ovdje medjutim ja nisam ...barem ne 100% ...siguran da se samo o tome radi.
novalic

Post by novalic »

koliko znam.. i koliko me nogomet interesuje.. i koliko mogu uporediti moje osobno razmisljanje sa situvacijom.. (vise od 20 godina u svici, i daleko se vise osjecam svicarka nego bosanka, mada mi onaj zadnji korijen nikada niko nece iscupati).. znam.. da je red u takvim slucajevima. da se igrac pozove, ponudi.. i, ne treba zanemariti... jos jedan faktor, koji tebi, ocito, izmice..

znas li koliko se love... okrece u evropskom ili svjetkom prvenstvu.. sada.. igrati za bih, ili za svede.. koji imaju daleko vece sanse da se kvalifikuju.. racun ti je odma' napravljen.. znas li koliko se love zaradjuje samo u jednom kolu lige prvaka.. ili champions liga.. pa televizijski prenosi, pa sponzori..

nije li to primamljivije od patriotizma.. posebno sto je kod nas.. vecinom slucaj.. igraca koji su djeca mijesanih brakova.. pa su jedared nasi.. kada pobjedjuju.. a cim ima greskica.. ima se opravdanje.. tipa.. nije ni cudo.. vidi mu porijekla...

ja te ljude ne osudjujem.. niti ih opravavam..
smatram da oni ni manje ni vise nego obicno ljudi drame svoju guzicu.. onaj ko to nikada nije napravio... neka im baci prvi kamen
Stari

Post by Stari »

Znam novo i u pravu si vecinom (premda sa onim argumentom o ligi prvaka si otisla u osfajd ...je to je klupsko takmicenje ...ne reprezentativno)

Ali iduci 100% tvojom logikom ... nikad ni jedna od srednje razvijenih i siromsnih zemalja ne bi mogla imati iole bolju ekipu. Sta mislis ...onako ruku na srce koliko bi etnickih snegalaca , kamerunaca, marokanaca igralo u Francuskoj drzavnoj ekipi a koliko bijelih i polubijelih parizana? Koliko bi argentinaca igralo u spanjolskoj ekipi ...a koliko bi bilo mjesta za "prave" kastiljance?...Koliko bi Brazilaca igralo u Portugalu...i ovakvih paralela bi se moglo napraviti jos puno (namjerno sam izostavio hrvate srbe i Bosanskohercegovce no treba imati na umu da ni oni nisu ni pocemu izuzetak) ...da je samo novac i lagodan zivot kriterijum kad se fudbaler odlucuje za koju ce drzavnu reprezentaciju igrati.
novalic

Post by novalic »

pa dobro, stari.. koliko pravih francuza igra u francuskoj reprezentaciji 8-)
Post Reply