Uzese nam i Mustafu...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomo82

Post by Tomo82 »

Gle, za reprezentaciju BiH igraju Oni koji ne mogu upast u hrvatsku repku, to ti je valjda jasno... Bartolovic, Blatnjak i sl.

Klasnic se mogao dvoumiti samo izmedju Hrvatske i Njemacke....
interwal

Post by interwal »

Stari, u nekom od prijašnjih replika ti reče da nijedna od nabrojanih repki nije sastavljena (kosturno :D ) od igrača koji su počeli karijeru vani, bez da su osjetili livade PL. Mislim da je glavni razlog toga što smo ovdje iz objektivnih razloga imali krativnu pauzu u kojoj djeca nisu marljivo trenirala već su zajedno sa roditeljima bježali od komšija put Njemačke, Švedske...

Sad ja imam slijedeću teoriju baziranu na ovom gore:

Kvalifikacije od 96-2002 smo igrali sa igračima koji su već bili igrači prije rata. Oni su imali svoje klubove, sad da li u ex-Ju ili vani to nije važno, odlučili se da igraju za BiH i pored pritisaka iz drugih reprezentacija. Odigrali su, hvala im. U međuvremenu su i neki domaći isplivali i uhvatili se zelene grane po evropi ali njihov broj je zanemariv. Sada zbog nedostatka talenta koji se razvijao u domovini tražimo igrače koji su iz domovine pobjegli sa 5-6 ili više godina. Oni su počeli svoje karijere u inostranstvu, tamo su naučili igrat lopte, ali mi apelujemo na njihove osjećaje prema domovini kako bi zaigrali za nas. Ovakva situacija će se nastaviti i u slijedećim godinama, moja procjena je bar još 4-5 godina. Dotad (2010 recimo) ćemo već imati junake koji su rođeni '96 koji su u miru na šljaci Grbavice (ili onoj anamo drugoj :x :D) razvijali svoj talenat, odigrali sezonu-dvije Premijer lige i nastavili karijeru u inostranstvu. Tad će nam i reprezentacija imati više kvalitetnih igrača i nećemo ovisiti o 'strancima'
rIder

Post by rIder »

Mustafa Kuckovic wrote:
"Ponudio mi je da igram za Njemačku, jer samo tako mogu dobiti potrebne papire za ostanak u državi. Prihvatio sam njegovu ponudu i obukao dres njemačke selekcije. Ne kajem se, morao sam to učiniti, iako sam dušom i srcem Bosanac! Znam da bih jako želio igrati za BiH. Raspitivao sam se: to što igram za Njemačku, ne može mi praviti probleme ukoliko bih se odlučio da igram za Bosnu i Hercegovinu."
a dje nadje sad hrvatsku :roll: :lol: pashalicu ovakvima nemoj trazit vise 5000 nego 10 milja i to u eurima :-D
zzzzz

Post by zzzzz »

Mustafa danas postigao svoj prvi go u Bundesligi
mostarac

#105 Re: Uzese nam i Mustafu...

Post by mostarac »

rewritable wrote:Imaju li Hrvati u repki nekog ko je rodjen u Hrvatskoj...

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=293073
Ma bola kad mozemo ovako grupno cestitat Janici stvarno ne vidim problem da i Mustafa igra za Hrvatsku. pa to je nasa zemlja i stvarno kako vas nije stid da osudjujete nekog ako umjesto za BiH igra za "Lijepu nasu". jeste li vi svjesni koliko su oni nama pomogli :D
zlata

Post by zlata »

Nije mi jasno...zasto toliko osudjivati ljude koji izaberu rad'ti svoj pos'o van BiH...kad smo i mi mnogi...isto u dijaspori...iz nekih svojih interesa.
Cak me i ne ljuti sto jedan Novljan' ide igrati nogomet u Hrvatsku. (On je mlad...i ne sjeca se Tudjmanovskog racizma...za razliku od nas strarijih...koji smo cesto traumatizirani). Za Novljane je Sarajevo bilo glavni grad drzave...al' de fakto "glavni" grad njihove egzistencije...preko 100 godina....od dolazka austrougarske...pa do 1991...je bio Zagreb. I u svim normalnim okolnostima ce biti Zagreb. I prirodno je da to bude Zagreb ili Sisak...ili Bihac...pa cak i Banja Luka. (Mater mi je iz Novog.)

Al' kao primjer...ja sam iz susjedne kasabe. Kad sam isla specijalisti...za zube...isla sam u Zagreb. Redovno. Kad se je did tesko razbolio...odveden je u bolnicu...u Zagreb. Kad su upisivali fakultete...isli su u Zagreb (mnogi..pa cak i Srbi...sve dok se nije otvorio banjolucki univerzitet). Kad su isli traz'ti pos'o...najlakse je bilo u Zagrebu, Sloveniji, Istri, Kvarneru ili Sisku. Tamo tada nisi mor'o imati zenu Srpkinju (niti Hrvaticu)...da bi kao Mustafa bio "budza". Dok...u nasoj carsiji si mor'o imati rodbinske veze sa Srbima...da bi tad bio politicki i drustveno podoban!
Pi*zdim vise na cinjenicu sto u Hrvatskoj prebiraju "creme de la creme" iz BiH...prisvajaju ih...a onda se nama ostalima...bosancima-hercegovcima...cjelokupno sprdace, rugaju...ili jos gore...

Stvarno nemam obraza osudjivati ljude za svoje profesionalne izbore. Ne kradu...(za razliku od mnogih domacih toboznjih BiH "rodoljuba") i sigurno ne misle zlo Bosancima i Hercegovcima. I sigurno ce biti prvi...koji ce nam pristici u pomoc...ako i kad to budu mogli pruziti ili uciniti. Igraju momci nogomet, tenis. Nisu hohstapleri...kriminalci...mafijasi...nisu dekadentni politicari.
Edin H.

Post by Edin H. »

Mislim Zlato da ti ovo i nije bas neki argument.

Ukoliko radis u inozemstvu i imas i barem trunku ponosa iskoristices svaku mogucnost da sa ponosom istaknes ko si i odakle dolazis. Mislim da je donekle uloga ljudi u dijaspori da sire sve ono sto je dobro o BiH.
Zato ocekujem da se uclanis u BH Fanaticose :thumbup:

Igranje za nacionalni tim jedne drzave je potpuno druga stvar. Ne mozes igrati za Svedsku i diciti se svojim porijeklom.

Poznata mi je orijentiranost Krajsnika prema Zagrebu, ali tada je to bila jedna drzava.

Ljudi koji se bave javnom djelatnoscu, pa i sportisti su u specificnoj situaciji.
Nisi li primjetila kako ljudi kazu za Jasmilin Zlatni NAS Medvjed.

Pitanje izbora jeste, ali ukoliko se Mustafa odluci za Hrvatsku ili bilo koju drugu stranu drzavu mislim da je duznost svakog Bosanca i Hercegovca da pokazu prezir prema njemu, kao i ostalim clanovima njegove obitelji ukoliko se ikada odluce da dodju u BiH, pa makar i na godisnji odmor. :bih:
Qler

Post by Qler »

kao da sam negdje procitao da bi Musto :) igrao za BiH kad bi ga nasi pozvali...

pa reko samo da kazem ovim seljacima, papcima, kretenima, debilima, konjima (oprostite pravi konji) degenima, papcima, supcima, lopovima, i cega se jos neko sjeti da im se ja sijetim CIJELE familije zenskog roda onako sa merakom ako covjeka ne dovedu u nasu repreznataciju.

e ovo je bilo, onako, bas, od srca!
zlata

Post by zlata »

Edin.H.

Pa je'l' bi se s'istim takvim prezirom...obrac'o hiljadama novih Sarajlija...koji su dosel'li iz susjednih...istocnih zemalja? I koji preko noci...promjene dres...i nastupaju kao predstavnici...BiH! Mislim...dosta vise tih duplih arsina!

Sve k'o fol...svi smo Bosanci-Hercegovci...a u stvarnosti...svak' ganja nekakav interes. Uglavnom...mi tamo "na zapadu BiH" se jos sto ljeta trebamo zrtvovati... i individualno i kolektivno...za BiH...a medjuvrmenu...k'o sto sam spomenula na jednoj drugoj raspravi...nikakve koristi...nemaju $$$ ni za grijanje skola! "Centralu" jedino zanima da se ne prekrstimo i da i dalje "ginemo za carstvo"...k'o sto su nam didovi...stotinama godina na Uni.

Ma bolan...opametio se narod. Ako "neja hajra" u Saraj'vu...nac'ce u Minhenu, Zagrebu, Ljubljani...eto...moji su od Sidnija do Rijada...od Aljaske...pa do Juzne Afrike! Valjda smo svi izdajnici! :-)
Stari

Post by Stari »

Edin H
Ne mozes igrati za Svedsku i diciti se svojim porijeklom.
Oprostite sto upadam ovako ...ali Edine...bi li ti mogao objasniti ovo malo podrobnije...

zlato: ti si velis iz novljanima susjedne opstine...pa jesi 'l ti to Krupljanka ? ...e bas fino. :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Ne znam sta nije jasno Stari.

Znaci da ne mozes imati dvije domovine.
A ti vec znas moje misljenje o tvome ljubimcu Zlatanu Smradu Ibrahimovicu.

A i tvome navijanju za Svedsku, premda nadam se ti nisi sasvim izgubljen slucaj.

Da pojednostavim ja razumijem kada igrac ode iz jednog u drugi klub za vise novaca, premda mislim da bi i u tom slucaju klub koji je odgojio i ulozio sredstva i rad u igraca trebao imati pravo na procenat do recimo 28 godine, da povrati svoja ulozena sredstva. U suprotnom samo profitiraju bogati klubovi, bez sanse za razvoj malih klubova i bez sanse da ih dostignu, te su zato i napravili ovu danasnju smijuriju od tzv. Lige Sampiona.

Ali reprezentacija je svetinja i za velike reprezentacije poput Njemacke ili Engleske, a kamoli za male zemlje kao sto je nasa i koja je nastala u krvi.
David Beckaham je nehotice napravio faul nad argentinskim igracem, koji ih je kostao eventualne pobjede i mjesecima se morao sakrivati i biti pod zastitom. Sjecas li se Beckamove lutke sto su napravili?

Je li ti mislis da su nasi momci ludi sto ce dati svoj novac i ponovo putovati hiljade kilometara samo da podrze nasu reprezentaciju i to u prijateljskoj utakmici? Ili ipak smatras da oni nesto osjecaju za svoju zemlju.

Onaj igrac koji ne misli tako i koji se odluci da igra za neku stranu reprezentaciju je sam donio odluku, ali zasigurno ja takvom covjeku nikada ne bih rekao dobar dan, a kamoli sjedio sa njim i druzio se, slusao nebuloze o njegovoj karijeri.

A ti se malo razmisli sta vi tamo u Svedskoj radite i kako odgajate nasu djecu kada 9 momaka naseg porijekla igra za Svedsku U-21.
magyarovar

Post by magyarovar »

Edin H. wrote:Onaj igrac koji ne misli tako i koji se odluci da igra za neku stranu reprezentaciju je sam donio odluku, ali zasigurno ja takvom covjeku nikada ne bih rekao dobar dan, a kamoli sjedio sa njim i druzio se, slusao nebuloze o njegovoj karijeri.

A ti se malo razmisli sta vi tamo u Svedskoj radite i kako odgajate nasu djecu kada 9 momaka naseg porijekla igra za Svedsku U-21.
dje si demagog :D :D :-)
pirmin

Post by pirmin »

Sve i nekako ali ovu:
No, Marković konačno može odahnuti jer njegovo otkriće, za razliku od Ibrahimovića i Biloša, svim srcem želi igrati za Hrvatsku.
...ne mogu povjerovati.
Ili ovo mediji mentalno spremaju BBB,Torcidu,Kohortu,Armadu i ostale za ovacije koje ce morati biti upucene ovom omladincu nakon njegovih uspjeha.
Majjah

Post by Majjah »

Evo kakva je situacija bila oko Mustafe prije nesto manje od dvije godine...prvi intervju je iz BH DANA

Mustafa KUCUKOVIC, Bosanac, najveca nada Bundeslige
?? U kadru je za utakmicu seniora sa Kaiserslauternom.
- Idem na put. Trener mi je rekao da cu mozda opet dobiti priliku, kaze Muki, kako ga zovu u svlacionici.

?? Iako je bio na spisku Uli Stilkea za utakmicu U 19 Njemacke protiv Spanije, debi ce odgodit.
- Iz kluba su zamolili Stilkea da me oslobodi, jer je prijateljska utakmica, a nama je vazniji susret sa Kaiserslauternom.

?? Dobio je nedavno njemac ki pasos, igrat ce za “Elf”, srecom, nije izgubljen za nasu reprezentaciju.
- Dobio sam pasos i ne bi bilo korektno da odbijem repezentaciju. Do 21 godine mogu birati. Ovdje sam primljen odlicno, svi me paze i maze, brinem i o roditeljima.

?? Sergej Barbarez mu najvise pomaze. Najzasluz niji je za njegov dolazak u HSV.
- Sergej mi je bio idol i prije nego sto sam dosao u Hamburg. On je ovdje najveci autoritet, ljudska i sportska velic ina. Najpopularniji je i najbolji igrac HSV. On mi pomaze, druzimo se i privatno. Ispunio mi se san da igram sa njim u timu. Sad mi je velika zelja da igram sa Barbarezom u bh. reprezentaciji. Nije nemoguce.

?? Strucnjaci smatraju da je Kucukovic trenutno najveci talenat u Bundesligi. Da je kompletan napadac, premda mu je tek sedamnaest godina.
- Nisam kompletan, moram popraviti igru glavom. Radim svaki dan sa Sergejom, pomazu mi puno otac Idriz, rodjak Demir Hotic.

?? Od evropskih napadaca cjeni Ibrahimovica, Anrija...
- Oni su napadaci po mom ukusu, mada po stilu najvise podsjec am na Vijerija. Sergej je najkompletniji, moze igrati odbranu, u vezi, odlican je napadac.

?? Gledao je BiH protiv Spanije.
- Sergej mi je donio video kasetu. Zajedno smo gledali utakmicu. BiH je razbila Spance. Trebali smo pobjediti. Nadam se da ce biti bolje protiv SiCG. Sergej me zvao u Zenicu. Nazalost, ne mogu, jer moram trenirati, ali cu bit uz nase, izjavio je u ekskluzivnom razgovoru za “Sport” Mustafa Kucukovic.

Rodjeni strijelac
Kucukovic je predodredj en da postane vrhunski napadac. Prosle je sezone u 29 utakmica postigao isto toliko golova. Jesenas je takodjer imao stopostotni ucinaksedam utakmica i sedam golova. Najmladji je profesionalac HSV. Protiv Stutgarta je igrao pola sata. Rodjen je 5. novembra 1986. godine. Jos uvijek nema autmobil, uporedo sa treninzima polaze vozacki ispit. Put mu je slican Salihamidzicevom.
Kucukovic ce biti bolji od Ibrahimovica
Muhamed Sakic, Zenicanin, koji 25 godina zivi u Njemackoj, vec dvije godine poku sava skrenuti paznju na Mustafu Kucukovica. Ljudi koji brinu o mladima i zato primaju placu u Savezu, nisu imali razumjevanja za Sakic eve “vapaje”.
Katalinskom sam u vise navrata govorio da je Kucukovic pravi fudbalski dragulj. Dolazio sam u Sarajevo, molio da ga pozovu, testiraju, ali nikad nista od toga. Krivo mi je radi takvog odnosa, ljudi koji bi trebali da brinu o bh. talentima, prica Sakic.

?? Koji u Duisburgu ima advokatsku kancelariju. Kucukovic kojeg je velikodusno nudio, “uzburkao” je njemacku fudbalsku javnost.
- Muki, tako ga mi zovemo, najmladji je igrac HSV koji je zaigrao za prvi tim. Igrao je skoro pola sata za Hamburg. Bio je u Salkeu, pa Bohumu. Ni oni nisu znali o kakvom se kapitalcu radi.

?? Nazalost, male su sanse da nadareni napadac ikad zaigra za BiH.
- UIi Stilke, proslavljeno ime njemackog fudbala, pozvao je Kucukovica na provjeru sa Spancima. Igrat ce za U 19 Njemacke. Tako je to, kad nece nasi. Uvjeravam Vas da ce Kucukovic biti bolji od Ibrahimovica. Tek u novembru ce napuniti osamnaest godina, visok je 192 cm, spretan u igri objema nogama. Strucnjaci mu prognoziraju blistavu karijeru, hvali Sakic, trenutno najveceg talenta Bundeslige.
U sedam utakmica postigao sedam golova
Samo tri dana nakon sto je postao najmladji igrac HSVa, koji je debitovao za prvi tim ovog kluba sa sjevera Njemacke, Mustafa Kucukovic postigao je nova dva pogotka za amaterski tim Hamburga, koji se takmici u Regionalnoj, Trecoj ligi Njemac ke. Mladi Bosanac kojeg s paznjom prate brojni trenerski strucnjaci i menadzeri, bio je najbolji igrac svog tima u pobjedi 4:3 nad amaterima Arminije u Bilefildu. Vec nakon 30. minuta bilo je 2:0 za goste iz Hamburga, a strijelac oba pogotka bio je upravo Kucukovic (drugi iz jedanaesterca op.a.). Tako je ovaj daroviti napadac ubjedljivo najbolji strijelac lige. Podsjetimo, u sedam odigranih utakmica, Kucukovic je postigao isto toliko golova...''

A evo sta nas heroj rece tada za njega (kome cemo vjerovati ako necemo Barbi?')

Kucukovica treba zvati u A reprezentaciju

MEDjUGORJE - Kapiten bh. selekcije Sergej Barbarez na pripreme u Medjugorje stigao je medju prvima. Ipak, Barbi nije trenirao sa ostalim igracima, koji su u ponedjeljak, na prvom treningu odigrali rekreaciono. Kapiten bh. reprezentacije gledao je sa “tribina” sportskog kompleksa CIRCLE, zaleci se doktoru Edibu Jerlagicu na povredi. Na svu srecu Barbarezova povreda nije bila teze prirode i on se vec sutradan prikljucio ostatku tima u pripremama za mec s SCG, koji se u taboru bh. selekcije zeljno ocekuje. Kucukovic i BiH Dok su ostali trenirali, Barbarez je odgovarao na novinarska pitanja, a za prvo smo izabrali Mustafu Kucukovica, mladog igraca iz BiH, clana Hamburga, koji je nastupio za U-19 selekciju Njemacke. Podsjetimo, u intervjuu datom Oslobodjenju mladi Kucukovic kazao je kako ce se posavjetovati sa Barbarezom oko eventualnog nastupa za reprezentaciju BiH. “Razgovarali smo o tome i Mustafa je vec odlucio da ce se odazvati pozivu iz BiH. To je gotova stvar”, rekao nam je Barbarez, objasnivsi jos jednom kako igrac do 21 godine ima pravo izbora, iako je nastupao za druge selekcije. “Njegov izbor je BiH, a za Njemacku je igrao jer je morao. Prijetio mu je izgon iz ove zemlje i nastupom za Elf dobio je pasos i samim tim ostanak.” Barbarez nam je otkrivo kako je Kucukovic u Hamburg dosao upravo zbog njega... “Vjerovatno sam ja jedan od razloga zbog kojih je on stigao u Hamburg. Svakom igracu je lakse kada uz sebe ima neku vrstu mentora, nekoga ko ce mo pomoci u karijeri”, kaze Barbarez i dodaje da je Kucukovic sjajan nogometas. “Iako ima pravo nastupa za mladu selekcije, Kucukovica treba sto prije prikljuciti A timu. On je upravo tip igraca kakav je nama potreban. Ima odlican osjecaj za gol i iako je mlad treba mu pruziti priliku u najjacem sastavu. On je najmladji igrac koji je ikada zaigrao za prvi tim Hamburga. Mladji je cak i od Uve Selera i bilo bi steta izgubiti ovog mladica.” SCG je kvalitetna Nakon razgovora o Kucukovicu Barbareza smo upitali za trenutno stanje u njegovom Hamburgu, koji je na gostovanju kod Bajera porazen sa visokih 3:0. Njemacki mediji kao glavnog krivca za lose rezultate Hamburga vide Klausa Topmelera.... “Nije on kriv, lose igramo, ali ne znam razlog. Protiv Bajera trebali smo mi ona tri gola koja su oni nama dali racunali smo na te bodove ali nismo uspjeli iskoristiti svoje prilike, dok Bajer jeste”, kaze Barbarez i vraca se na mec protiv SCG, koji je, uostalom, u ovom trenutku i najvazniji. Barbareza smo pitali da li zna za koje se igrace odlucio selektor SCG Ilija Petkovic? “Znam i vidio sam spisak, ali mi on nista ne znaci. Nedostaju im dva-tri bitna igraca, ali SCG i bez njih ima kvalitetan sastav. Sigurno je da ce se osjetiti nedostatak Kezmana, ali i bez njega SCG je opasan protivnik”, rekao je Barbarez.''
winetou

Post by winetou »

Mali ako ne bude igrao za BiH igraće za Njemačku. Sve ostalo je van svake logike.
Edin H.

Post by Edin H. »

Dje si ti magyarovar :o

Opet nam je Sergej izgleda jedina sansa :D
Stari

Post by Stari »

Edine malo si pogrijesio sto se mene tice...ja navijam prvenstveno za reprezentaciju BiH ...to je moje suvereno i neotudjivo pravo. Nesretna okolnost je to da nasi BiH momci , uslijed spleta razno-raznih okolnosti, do sad nisu imali srece da se kvalifikuju za neki od velikih medjunarodnih turnira (SP EP ili OI)...Buduci da sam veliki zaljubljenik te plemenite igre vec decenijama, obavezno pratim (najcesce preko televizora) ta velika takmicenja i ....i obzirom da BiH-ovaca tu jos uvijek (nazalost) nema ja navijam za ekipu koja mi je najbliskija a to je ekipa Svedske. To sto je tebi mozda (ovdje sad nagadjam jer uz izvinjenje moram priznati, stvarno ne pratim bas sve o cemu pises) reprezentacija Hrvatske ili Srbije na neki nacin bliskija od reprezentacije Svedske ....meni vidis ne smeta ...ali ukoliko si duze nastanjen u svedskoj mi je mozda pomalo nerazumljiva...no to jos uvijek ne znaci da meni pada na pamet da te zbog toga vrijedjam...

Jesu li nasi ljudi ludi sto daju pare na putovanja da bi gledali kvalifikacione utakmice BiH reprezentacije? ....ne znam...vjerujem da nisu jer u protivnom sam i sam lud buduci da sam putovao na neke od tih utakmica. Medjutim ne mogu ti pomoci ni u tvrdnji da ludima proglasavam one koji to ne rade. Niti da ludima proglasavam roditelje Z. Ibrahimovica i njema slicne ljude cija dijeca igraju nogomet u svedskoj...

Ne razumijem zasto je to tebi problem(to sto je meni svedska bliskija od hrvatske)...no nije ni bitno...ne mora covjek sve na ovom svijetu razumjeti. Zivim u ovoj zemlji puno duze no sto sam recimo u Hrvatskoj ikada boravio...a u Srbiji sam bio tek nekoliko puta na proputovanju...

PS. Ruud Gullit, Frank Rijkaard i jos neki fantasticni fudbaleri nisu porijeklom holandezi ...nego zamisli... Surinamci. Niko im nikad nije zamjerao to sto su odabrali da igraju za Holandiju ...a bili su u holandskij ekipi medju najboljima...mozes misliti koliko bi znacili ekipi Surinama da su se kojim slucajem odlucili igrati za tu zemlju.
Edin H.

Post by Edin H. »

Aferim Stari, jos cemo ja i ti zasjesti negdje na jednoj od predstojecih kvalifikacionih utakmica :D

Ma svejedno mi je ko navija za Hrvatsku, Moldaviju, Maltu, Kamerun, Svedsku ili SiCG.

Samo BiH :bih:
Stari

Post by Stari »

Eh bas je fino sto smo se sporazumjeli Edine...nego za koga ces navijati sad u Njemackoj...za Hrvatsku? SCiG?...ili svedsku?

Ovi moji poznanici me vec sad lagano bare u smislu da organizujemo odlazak u Oslo slijedece godine ...cini mi se u Martu. Ako ovaj moj golf bude izdrzao do tog vremena ( boga molim da izdrzi) ... obicno budem izmedju Belajboysa i ostalih Fanaticosa...neutralac...vecina vjerovatno misli da sam nekakav miliconer u civilu...pa me niko ne dira.
Post Reply