Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#1 Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by bach »

Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Sve radi starih dobrih običaja iz 7 vijeka i iz satre dobre zemlje Arabije. Grozno. Zadnji barbarizam.

sa bloga commie.blogger.ba
17.02.2009.
This Is The New Shit

Još uvijek ste opterećeni Gluhom Bukovicom? Pustite to, presuda je donesena, maske su pale, sve je jasno. Nego, da vidimo šta se ovo dešava u ženskom džematu Ilijaš.

http://zenskidzematilijas.blogger.ba/ar ... 09/2050172za početak.

A onda sagledati blog u cjelini pa razmisliti o organizaciji neke studijske posjete. recimo, pozovete grupu antropologa sa nekog od sveučilišta u Skandinaviji da proučavaju drevni paganski običaj puštanja krvi i njegovo dovođenje u islamski kontekst. Sve to među europskim muslimanima u Bosni u 21. stoljeću uz podršku pretpristupnih fondova Europske unije segment promocija autentičnog kulturnog nasljeđa. For good measure pukneš i piramide u kontekst. Ima vas nekoliko aktivnih u NGO sektoru koji ovo čitate, znam to zasigurno. da poslije ne bi bilo da sam se ja tebi, teb, pardon da ne bi bilo da vam nisam rekao.

http://zenskidzematilijas.blogger.ba/ar ... 09/2050172

malo slika

Evo da vam malo docaramo nas protekli skup.
Na prvoj slici je nasa sestra kojoj se radila hidzama-kako ceka:))
Na drugoj pribor za hidzamu, a na posljednje dvije pustena krv-znaci krv hidzame.

Da Allah nagradi sestru umu-Humejd sto nas je pocastila svojim dolaskom, a nasoj sestri kojoj je radjena hidzama da lijeka u istoj.amin.

Image

Image

Image

Image
Op3r4t0r

#2 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Op3r4t0r »

Nije uzas to sto ti pises, nego je uzas koliko si ti nepismen i neuk o nekim stvarima a pravis se pametan!!!

Sutra ako neka zena ode na akupunkturu trazeci lijek, hocemo li od tebe moci ocekivati temu: uzas, zenu ubadali iglama po cijelom tijelu ???

Neznanje je teska bolest ;)
amrica

#3 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by amrica »

:run: :run: :run:
No comment
Jadna djeca :(
ratejvibej

#4 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

nemam pojma o ovom.je li to religijski ritual ili šta je? može netko objasniti?
amrica

#5 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by amrica »

ratejvibej wrote:nemam pojma o ovom.je li to religijski ritual ili šta je? može netko objasniti?
Ne znam ni ja nista o pozadini ovog "obicaja" (za koji nikad nisam cula :shock: ) ali sam postupak i svodjenje zene (osobe) na vjerski ritualni objekat, je uzas, pogotovo sto je ovo apsolutno strano ovom nasem podneblju.
rosal

#6 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by rosal »

Ovo ne samo da je žalosno, primitivno i bolesno već je i besmisleno! Hidžama spada u domenu alternativne medicine, međutim njeni pozitivni efekti i opravdanost jednaki su nuli! Al' eto bitno je da je našim hanumama dozvoljeno da se režu i ispuštaju krv, dok im je recimo joga strogo zabranjena!
ratejvibej

#7 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

amrica wrote:
ratejvibej wrote:nemam pojma o ovom.je li to religijski ritual ili šta je? može netko objasniti?
Ne znam ni ja nista o pozadini ovog "obicaja" (za koji nikad nisam cula :shock: ) ali sam postupak i svodjenje zene (osobe) na vjerski ritualni objekat, je uzas, pogotovo sto je ovo apsolutno strano ovom nasem podneblju.
da se ne radi o nekoj vrsti terapije? ne vjerujem da bi se nekom puštala krv bez liječnika.
alijadzigibau

#8 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by alijadzigibau »

U Z A S rezu im klitoris ........... pa ovo je stvarno zemlja debila :x
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#9 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by gentoo »

FWTF je hidzama ? :?
ratejvibej

#10 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

alijadzigibau wrote:U Z A S rezu im klitoris ........... pa ovo je stvarno zemlja debila :x
mislim da nije to. otkud ti ideja za tako nešto?????????
vjerovatno će netko znati objasniti o čem se radi. nije ti u redu optuživati ako ne znaš što je u pitanju.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#11 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by pape »

Ne znam ni ja apsolutno nista o ovom obicaju, ritualu, ... sta li je vec. Mozda neko da pokusa objasniti.
Molim vas bez "pljuvacine", ..... tema ce biti pod paskom moderacije.
rosal

#12 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by rosal »

alijadzigibau wrote:U Z A S rezu im klitoris ........... pa ovo je stvarno zemlja debila :x
Ovo nema veze s tim! Hidžama se radi sa ciljem ispuštanja ''loše krvi'' i to se izvodi postupkom nekakvog isisavanja uz naknadne rezove! Al' kao što rekoh ne postoji nikakva opravdanost u medicinskom smislu.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#13 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by pape »

@alijadzigibau, .... imas li neki dokaz za to ili je to tek pretpostavka?
amrica

#14 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by amrica »

Nesto kao terapija pijavicama? Isisavanje lose krvi????/ :shock: To bilo aktuelno prije 100 godina kod nadriljekara.... :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by hrasno38 »

Op3r4t0r wrote:Nije uzas to sto ti pises, nego je uzas koliko si ti nepismen i neuk o nekim stvarima a pravis se pametan!!!

Sutra ako neka zena ode na akupunkturu trazeci lijek, hocemo li od tebe moci ocekivati temu: uzas, zenu ubadali iglama po cijelom tijelu ???

Neznanje je teska bolest ;)
A pogotovo je neznanje ako uporedjujes akupunkturu koja spada u tradicionalnu medicinu ali koja je vec odavno primjenjiva kao przinata i vrlo uspjesna grana medicine sa izvrsnim rezultatima kod puno bolesti i tamo neko ritualsko pustanje krvi djevojcicama.

Brzopletost je jos teza bolest.
Vozdra raja :-)

#17 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Vozdra raja :-) »

Sta god da je, mislim da ovome nije mjesto kod nas!
Nadam se da se nece i ovo ispolitizovati!
ratejvibej

#18 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

rosal wrote:
Ovo nema veze s tim! Hidžama se radi sa ciljem ispuštanja ''loše krvi'' i to se izvodi postupkom nekakvog isisavanja uz naknadne rezove! Al' kao što rekoh ne postoji nikakva opravdanost u medicinskom smislu.
pa je li to terapija i ako jest tko radi dijagnozu i tko sprovodi terapiju? meni čudno da se to radi u vjerskom objektu...mislim..uvijek ima mogućnosti da nešto krene loše kad se reže ljudsko tijelo.
ratejvibej

#19 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

a prema danom linku...ovo je "puštanje krvi"...zapadna medicina je za to koristila pijavice. pijavice bš gadljive ali ako bih birao,radije to nego rezanje kože...
Luke Perry

#20 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Luke Perry »

Čaranje :( , bez da sam i pogledao link.
Op3r4t0r

#21 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Op3r4t0r »

rosal wrote:Al' kao što rekoh ne postoji nikakva opravdanost u medicinskom smislu.
A ovo podkrepljujes kojim dokazima? Lupas gluposti!!!

O Hidzami s vjerske strane necu pricati, jer sigurno ima ljudi koji to s te tacke mogu bolje objasniti, ali s medicinske (moja struka) sigurno mogu reci da sam postupak (kako god ga mi nazivali) daje rezultat, kod pritiska, glavobolje i da ne nabrajam, jer koga zanima lako moze saznati, uglavnom postupak se ne radi samo na zena kako autor teme pokusava reci, hidzama se radi na svima, cak mnogo vise na muskarcima, spada u alternativnu medicinu, jako cesto primjenjivanu, pa se iskreno cudim vama koji se ibretite nad ovim.
travar

#22 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by travar »

roki je postavio link koji objašnjava kako i šta!
A Op3r4t0r je dobro rekao, neznanje je teška bolest!
Uletiti ko padobranac i onda se čuditi postovima tipa "OMG kako to mogu", a onda poslije potvrditi da dotični/dotična nema pojma o čemu se ustvari radi, ali valjda je lakše pročitati samo naslov (mada ni uvodni post nije ništa manje napisan iz neznanja) pa onda lupati gluposti i nabijati broj postova!
Dakle radi se alternativnom načinu liječenja pojedinih bolesti, koje je odobreno od strane Poslanika a.s!
amrica

#23 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by amrica »

Za šta se koristi hidžama?
Metoda je korisna protiv bolova u ramenu, leđima, glavi, licu, grlu, uhu, nosu i očima, te u drugim područjima. Hidžama, prema tradiocionalnom medicinskom tumačenju, ima ulogu u zagrijavanju i regulaciji protoka energije u krvi, raspršujući hladnoću, vlagu, toksine i vjetar. Smanjuje otok i bol.
Sljedeća stanja dobro reaguju na hidžamu: oboljenja uzrokovana vlagom kao bol u krstima, lumbago, išijas, bol u rukama ramenima, bol u nogama i mišićima, stomačni bolovi sa povraćanjem, glavolje, migrene, nesanica i sl.

Pa ono je djevojcica na slici, od cega ona treba da se lijeci? Pored svih doktora i ljekara ovdje, njoj zdravoj nekoj treba rezati kozu i uzimati u krv, bog zna cime, u obicnu kuhinjsku casu? Dok ona obucena sjedi na novinama???????? U nesteriliziranoj prostoriji, ocito.
ilma333

#24 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ilma333 »

Jadna djeca po tim primitivnim krajevima. Oni nemaju izbora. Oni ne znaju za bolje. Oni misle da je to normalno. Boze sacuvaj!!!
Luke Perry

#25 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Luke Perry »

Metoda je korisna protiv bolova u ramenu, leđima, glavi, licu, grlu, uhu, nosu i očima, te u drugim područjima.
liječi sve. :D
Locked