Uz tebe smo generale!
-
Dolina avalona
OVO JE POKUSAJ SRBIJE DA PUTEM MONTAZE POKAZE KAKO SU SVI BILI ISTI!!
NESMIJEMO NASJESTI NA SRBSKE LAZI I OBMANE!!
NE BUDIMO NAIVNI!
NE BUDIMO NAIVNI!
-
sarlo
Prilikom oslobadjanja Sanskog Mosta u jesen 1995. godine u grad su prvo usli dijelovi 1. Gardijske brigade i Tigrovi, diverzantska ceta jedne Bihacke brigade. Prilikom ulaska u grad poginuo je komandir Tigrova. 1. Gardijska je iz Sarajevo, u njoj su bili borci iz gotovo citave Bosna, vjerovatno, sigurno i iz Sandzaka. Desno na Zmijanju je bio Sedmi korpus medju njima je bilo i Bugojanaca, Travnicana, Novotravnicana je dosalo samo 110 ali su svi bili pravi momci i u borbama za vrh Muleza je poginuo njihov zamjenik komandanta i jos 5 boraca. To je bilo zadnji dan rata. iza planine Mulez se probio Zdruzeni odred MUP-a R BiH: Bosna 1 Sarajevo, Bosna 3 Zenica, Bosna 5 Banja Luka i Laste. Oni su usli u Banjalucku opcinu zadnji dan rata i bili jednica koja je najdublje prisla Banja Luci....
....nista sto bi bio ratni zlocin nije uradjeno.
Atif Dudakovic je bio srce operacije. U kljucnim momentima se znao pojaviti na pravom mjestu, Kljuc bi pao za 2-3 sata da se on nije pojavio sa pojacanjem. Bez njega nista ne bi bilo.
U Sarajevu za SDA glasaju boracke populacije. Pofalici , Sokolje , Brijesce, Velesici, sva prigradska naselja. Zasto...
Interesuje me ko je prodao kasetu?
....nista sto bi bio ratni zlocin nije uradjeno.
Atif Dudakovic je bio srce operacije. U kljucnim momentima se znao pojaviti na pravom mjestu, Kljuc bi pao za 2-3 sata da se on nije pojavio sa pojacanjem. Bez njega nista ne bi bilo.
U Sarajevu za SDA glasaju boracke populacije. Pofalici , Sokolje , Brijesce, Velesici, sva prigradska naselja. Zasto...
Interesuje me ko je prodao kasetu?
-
domi
Ovaj, ja bih samo da se ubacim na sekundu i dam svoje quick misljenje.
Samo da budemo jasni:
Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantu
i vrhuski SDA, da je isti napravio vojni puc u njegovoj opstini nisu urodili plodom.
General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci
. Prvi je svakako Travnik, u kojem su ustase, prije nego li je General odlucio da pusti beast s lanca, drzale sve vaznije kote u, oko i na prilazima gradu.
Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action.
Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.
A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
Samo da budemo jasni:
Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantu
General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci
Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action.
Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.
A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
-
Efekt
Dolina avalona wrote:OVO JE POKUSAJ SRBIJE DA PUTEM MONTAZE POKAZE KAKO SU SVI BILI ISTI!!
NE BUDIMO NAIVNI!
Tuuuuuuuuuuuu!! pogresno ! Ovaj snimak se ni kom slucaju ne moze porediti sa skorpionima koji hladnokrvno u tudjoj zemlji ubijaju golobrade mladice u sklopu smisljenog i planiranog genocida.Ova traka nema nikakvu tezinu u smislu da se procesuiraju ljudi sa trake , kao sto je bio slucaj sa skorpionoma.Hag je na ( prilicno hladno je reagovao ) ovaj uradak odmahnuo rukom a Natasa K. takodjer nije vidjela bog zna sta.Da skratim ovaj snimak Srbiji ne treba , niti moze bilo sta promjeniti.Ali nekome je trebao ? to je nagradno pitanje/
- rajvosa^
Tacno. Nosferatu ima dobrih postova a izgleda i dosta vremena da prepricava sto je vidio na TV, citao u novinama itd. Ako ti je 26god znaci dijete si bio 92'. Ali jebi ga vazno je da ti prosipas statistike, filmove po forumima o nekakvoj zavjeri Sarajava protiv Bihaca. Regularna raja je gledala kako sacuvat zivot i odbranit se od agresora s brda (konkretno Sa i Biihac - druga mjesta su imala svojih problema), a politicari su imali drugihj problema - kako napravit koji sverc, gdje se sta moze maznut, koga zavalit da bi se izganjala pomoc itd...Opsirna tema, al jebi ga nemam ja tolko vremena.idic wrote:Najviše me nervira što pričaju svi ko da su bili u najmanju ruku članovi glavog štaba pa znaju do u tančine svaku pojedinost šta i kako se radilo, ko je šta i kako i kada rekao, odlučio, uradio.![]()
![]()
![]()
Garantujem životom da niste imali više od 10 godina kada je rat počeo i sve što pričate su rekla kazala, veze nema sa istinom i stvarnošću. Ko je kupovao, ko dostavljao i plaćao oružije, koja koga odbranio i razbijao obruč. Da je bilo toliko heroja i branitelja rat bi trajao 15 dana i pomljeli bi bivšu JNA ko malu djecu.
Svako ko je kriv neka odgovara, ko je nevin može dokazati svoju nevinost. Ako tražimo izručenje osumnjičenih za ratne zločine od Srbije i Hravtske, moramo i mi učiniti to isto.
Svak kusa kako je zaslužio i svi imamo vlast kakvu smo izabrali, zaboravite šta je bilo okrenite se sadašnjosti i budućnosti. Što je bilo ne može se promjeniti, naprotiv na sadašnjost i pogotovo na budućnost možete itekako uticati.
- stickitout
Svaka vam cast obojici!!! Potpuno realna i normalna predstava situacije i zdravo misljenje. Problemi su potpuno isti svugdje. Cak je naj teze Tuzlacima, ekonomski kao i politicki, medjutim, ja im iskreno kapu skidam kako su ti ljudi pozitivni i normalni.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slazem se sa tobom apsolutno. Ni meni nije zaista jasno od kuda antagonizam izmedju Bihaca i Sarajeva. U Bihacu i Cazinu sam bio par puta poslovno i zaista nisam primjetio da me neko gleda poprijeko zato sto sam iz Sarajeva. O Bihacu i Cazinu imam izuzetno pozitivno misljenje, ljudi su takodjer prijatni i gostoljubivi. Sticem dojam da je nekima na ovom forumu stalo da Sarajevo okarakterise kao glavnog krivca za sve negativnosti u ovoj zemlji sto nikako ne stoji.legendo_moja wrote:Meni stvarno nije jasno zasto se provlaci vise ta prica o antagonizmu izmedju Bihaca i Sarajeva, i toboznjom povezanoscu Bihaca sa Zagrebom, i Hrvatskom uopste....
U Bihacu ima ljudi koji cijeli zivot nisu makli dalje od Petrovca, pa im je Sarajevo nesto za sve krivo, a fala Bogu ima i sarajlija kojima je Bosna gore do Ilidze, pa Bihac zamisljaju kao mjesto sa dvije kuce i catrnjom..
Izmedju takvih ljudi postoje problemi, a ne izmedju normalne raje...
Istina je da se novinari sa FTV-a, BHTV-a, a da ne spominjem novine, cesto ponasaju kao da je Sarajevo centar svijeta, i rijetko odu zapadnije od Travnika, pa radje objave neka mahalska prepucavanja iz Sarajeva, nego bilo kakvu vijest iz Bihaca.
Isto tako da napomenem da od Bihaca do Sarajeva ima 300 km, a do Zagreba 150, pa je Bihac prije rata malo vise gravitirao Zagrebu, i ljudi su cesce tamo isli da studiraju, tamo isli u kupovinu, i sta ti ja znam...
U Bihacu se oduvijek gledala zagrebacka televizija, a poslije rata Bogami i HTV, ali gledali bi je i vi u Sarajevu da je imate jer je, ruku na srce, 10 puta kvalitetnija od nase...
Ali to sve ne znaci da je veci Bosanac u Sarajevu nego ovaj u Bihacu, kako neki zele da bude...
Dovoljno dokazuje cijelo ovo prepucavanje tokom dana u kolikoj je nasa zemlja krizi. Po svim mogucim pitanjima. Ocigledno je da se svi prilicno lako upalimo i svako na svoj nacin odreaguje na direktnu provokaciju, salu, vrijedjanje, sto je naravno razumljivo (izuzev one budaletine
Neki su mozda razumijeli moje poruke kao anti-krajsnicke pa je i to doprinjelo blagom "zakuhavanju". Mislim da je red se izvinem svima koji su stekli takav dojam. Moje poruke su direktno bile upucene "provokatoru" koji je vrijedjao, psovao, prozivao i sta sve ne. Daleko sam od ne postivanja i mrznje krajisnika kad sam i sam porijeklom jedan i mnogo prijatelja krajisnika imam, ne mere ih cojek fulit
hvala na razumijevanju
-
edikamedika
http://www.youtube.com/watch?v=P1FO8evmJlYNosferatu wrote:Ono sto ja znam - a ja nisam bio ni za boja spreman - pa sad, mozete odmah 50% odpisati je sljedece.
Kod Dvora na Uni - je Srpska kolona izbjeglica zaprijecila put tenkovskoj brigadi Vojske Republike Srpske - koja je zurila da pobjegne sto prije - u Bosnu i Hercegovinu ili tacnije Bosanski Novi.
Ovi tenkisti su bukvalno - pregazili kolonu od par km dugu - govori se da je - 5km bila duga kolona slicna ovoj - samo na mnogo uzoj cesti - mozda sa 2 trake
Ovo je naravno - ono sto Hrvati tvrde da se je dogodilo kod Dvora na Uni - i da su na taj nacin ginuli ljudi - ja mislim da su to ovi koje i pominju, iz Gline i Petrinje. Znaci - neko je pregazio kolonu - tenkovima i tu je poginulo oko par stotina Srba. Hrvati tvrda da su Srbi, Srbi su tvrdili da je to HV bila. Niko do sad nije tvrdio - da je 5 korpus dosao na podrucje RH za tenkovskom brigadom - da gazi kolonu od 5km - traktora i motokultivatora - sto bi bilo - bizrano indeed, ali - kako stvari stoje izgleda da nije bitna istina vec - da samo - jedna strana odgovara na udarac drugoj.
slika sve govori
-
novel
Srpska Vlada zahteva hapšenje Dudakovića
Vlada Srbije je saopštila da "Atif Dudaković i drugi ratni zlikovcikoji su počinili zločine nad Srbima moraju odmah biti uhapšeni" i odgovarati pred sudom za svoje zločine. "Snimci, koji van sumnje svedoče o zlodelima Dudakovića, za svaku državu moraju predstavljati osnov za neodložnu akciju policije i pravosudnih organa. U najkraćem roku moraju delovati nadležni organi Bosne i Hercegovine i ove ratne zločince privesti pravdi", kaže se u saoštenju.
Radio televizija Srbije prikazala je sinoć snimke na kojima se vidi kako komandant V korpusa Armije BiH Atif Dudaković svojim vojnicima naređuje da pale srpska sela u Bosanskoj Krajini, u nastavku akcije Oluja, 16. i 17. septembra 1995. Na snimcima se vide zapaljene kuće, objekti i druga privatna imovina kako gore.
B92
-
Grom iz vedra neba
Jedina vojska u historiji covjecanstva koja je u medjunarodnim presudama zapisana kao vojska koja je pocinila genocid je srpska vojska.
Jedine dvije vojske koje su u medjunarodnim presudama zapisane kao vojske koje su pocinile etnicko ciscenje (ovaj pojam je izmisljen tokom rata u BiH) su srpska i hrvatska vojska.
Jedina dva politicka vrha koja su optuzena/osudjena za ratne zlocine su srpsko i hrvatsko.
Jedina vojska koja je cinila sistematsko silovanje 22.000 zena je srpska vojska kao dio genocidnog plana.
Jedine dvije zemlje koje su bile i saveznici i neprijatelji su Srbija i Hrvatska.
...
Nakon svega ovog svakom je jasno da montirani snimci propagandne masinerije Srpske radikalne stranke, koje nije uvrstio ni jedan sud u dokazni materijal, niti je verifikovao vjerodostojnost istih, imaju za cilj da relativizuju ono sto se desilo.
A desilo se:
1. Politicki vrh Srbije, zajedno sa vojskom, intelektualcima, televizijom i crkvom i uveliko podrzan od naroda je osmislio i pocinio genocid.
2. Politicki vrh Hrvatske, zajedno sa vojskom, HTV, crkvom i odredjenim brojem intelektualaca, i manje podrzan od naroda je osmislio podjelu BiH, saveznistvo sa Srbijom, etnicko ciscenje, urbicid i konc logore.
Rezultat svega toga u dosadasnjim presudama Haaga je da je omjer zlocina pocinjenih tokom rata u BiH:
1. Srbi 77%
2. Hrvati 20%
3. Bosnjaci 3%
Kada se analizira karakter zlocina i presude onda se jasno izvodi zakljucak da je Armija RBiH i njeno politicko rukovodstvo cisto kao suza, za razliku od srpske i hrvatske vojske.
Jedine dvije vojske koje su u medjunarodnim presudama zapisane kao vojske koje su pocinile etnicko ciscenje (ovaj pojam je izmisljen tokom rata u BiH) su srpska i hrvatska vojska.
Jedina dva politicka vrha koja su optuzena/osudjena za ratne zlocine su srpsko i hrvatsko.
Jedina vojska koja je cinila sistematsko silovanje 22.000 zena je srpska vojska kao dio genocidnog plana.
Jedine dvije zemlje koje su bile i saveznici i neprijatelji su Srbija i Hrvatska.
...
Nakon svega ovog svakom je jasno da montirani snimci propagandne masinerije Srpske radikalne stranke, koje nije uvrstio ni jedan sud u dokazni materijal, niti je verifikovao vjerodostojnost istih, imaju za cilj da relativizuju ono sto se desilo.
A desilo se:
1. Politicki vrh Srbije, zajedno sa vojskom, intelektualcima, televizijom i crkvom i uveliko podrzan od naroda je osmislio i pocinio genocid.
2. Politicki vrh Hrvatske, zajedno sa vojskom, HTV, crkvom i odredjenim brojem intelektualaca, i manje podrzan od naroda je osmislio podjelu BiH, saveznistvo sa Srbijom, etnicko ciscenje, urbicid i konc logore.
Rezultat svega toga u dosadasnjim presudama Haaga je da je omjer zlocina pocinjenih tokom rata u BiH:
1. Srbi 77%
2. Hrvati 20%
3. Bosnjaci 3%
Kada se analizira karakter zlocina i presude onda se jasno izvodi zakljucak da je Armija RBiH i njeno politicko rukovodstvo cisto kao suza, za razliku od srpske i hrvatske vojske.
-
mostarac
Ako je cinio zlocine nisam i nikad necu biti uz njega. Neka dokaze svoju nevinost i tu cu ga podrzati, a ako mu se dokaze krivnja, kao sto sam vec rekao, ne trebamo cekati da ga drugi sude, trebamo mu m i presuditi jer je sa tim najvise stete nanio Bosni i Hercegovini, ali prepustimo sudovima njihov posao.
-
Grom iz vedra neba
Covjek uopste nije optuzen.mostarac wrote:Ako je cinio zlocine nisam i nikad necu biti uz njega. Neka dokaze svoju nevinost i tu cu ga podrzati,
A licno sam se naslusao optuzbi da smo srpsku decu bacali lavovima, da smo ubijali sami sebe na Markalama, da smo izvrsili kolektivno samoubistvo u Srebrenici...
- DiplomataSaSela
Sta god da je radio uvijek cu biti uz njegamostarac wrote:Ako je cinio zlocine nisam i nikad necu biti uz njega.
-
Liska
Vidim, vecina se uhvatila price o tome zasto se jedna takva kaseta pojavila upravo sada. Neka sebi postave pitanje zasto isti princip ne bi vrijedio za slucaj Skorpiona. Svi nekako preskacu sadrzaj kasete a on je ipak nesto sto bi svi najradije presutjeli. Da je na kaseti umjesto Dudakovica bio bilo koji general RS-a, siguran sam da bi prica bila drugacija i puna direktnih optuzbi i tvrdokornih zakljucaka. Ili da je onaj vojnik RS-a slucajno bio vojnik Armije BiH, vec bi se znalo njegovo ime i prezime i bio bi kandidat za Zlatnog ljiljana. Ili da su umjesto Crnih mambi bili pripadnici Vojske RS-a a oni civili Bosnjaci ili Hrvati. Svi bi pricali o ratnom zlocinu i genocidu. Medjutim, isto mjerilo ne vrijedi i za "nase". Jedini problem je sto nitko to nece priznati, naglas. A general Dudakovic me svojom obranom uvjerio da su ono stvarno njegove rijeci i djela. Obrana mu je isla u smjeru da se brani narodom Bosanske krajine a da preskoci odgovor je li to on na snimku i je li stvarno izgovorio one rijeci. Trebam li reci da imamo brdo zapovjednika u Haagu koji su osudjeni za unistavanje sela?! Ali oni su ipak tudji generali, nisu nasi a nasi imaju pravo paliti sela. Jel' tako???
-
vodolija_33
Kao prvo, ovdje nema zločina... valjda vam je jasno da je sve montirano i da nije ni prvi ni posljednji put da se pokuša baciti ljaga na ARBIH i da ih se izjednači sa agresorima... osim, ako oslobodilačka borba nije odnedavno dobila takav pravni tretman a da ja to nisam čulamostarac wrote:Ako je cinio zlocine nisam i nikad necu biti uz njega. Neka dokaze svoju nevinost i tu cu ga podrzati, a ako mu se dokaze krivnja, kao sto sam vec rekao, ne trebamo cekati da ga drugi sude, trebamo mu m i presuditi jer je sa tim najvise stete nanio Bosni i Hercegovini, ali prepustimo sudovima njihov posao.
Kao drugo, jesi li ikada čuo za podršku nekome? ikada? pogotovo onome ko te branio kad ti je to bilo najpotrebnije?
Svi ste sada demokrate, aman- zaman, niko vam pera nemože odbiti... svi ste doktorirali na zaštiti ljudskih prava i sloboda... a kada vam je pucalo nad glavom, drugačije ste razmišljali...
Sad se prepucavate, između ostalog i vrijeđate... zašto? ne razumijem... zar nismo svi na istoj strani?
- cheguevara_k1
peti korpus
gleda dalje od daljine
peti korpus
veci i od velicine
peti korpus
jaci i od jacine
peti korpus
Armije Bosne i Hercegovine
Na celu sa herojem generalom Atifom Dudakovicem.
A sto se paljenja sela tice, taj isti covjek je cak izdao naredbu da ce za svaku zapaljenu kucu strijeljati odgovorne pojedince. Paljenje je sluzilo jedino kao marker ( jebi ga ko je prosao vojnu sluzbu zna sta je marker ).
A mozda je po misljenju vecine i on trebao da sjedi skrstenih ruku, ali na svu srecu nije, zato danas na vojnoj akademiji u Beogradu proucavaju njegove brilijantne poteze i uce i razradjuju njegovu taktiku. Komandovao je korpusom koji je jedini obavio svoj zadatak pa mi sada mozemo da piskaramo ovdje i d se prvimo pametni i da ga pljujemo. Pa 63. padobranska je prvi put u istoriji porazena od pripadnika V korpusa u Krajini.
@Sarlo
Zar komandir Tigrova nije bio, a i do kraja rata ostao Hamdija Abdic-Tigar, covjek koji komandovao operacijom Tigar-Sloboda 95. ?????
gleda dalje od daljine
peti korpus
veci i od velicine
peti korpus
jaci i od jacine
peti korpus
Armije Bosne i Hercegovine
Na celu sa herojem generalom Atifom Dudakovicem.
A sto se paljenja sela tice, taj isti covjek je cak izdao naredbu da ce za svaku zapaljenu kucu strijeljati odgovorne pojedince. Paljenje je sluzilo jedino kao marker ( jebi ga ko je prosao vojnu sluzbu zna sta je marker ).
A mozda je po misljenju vecine i on trebao da sjedi skrstenih ruku, ali na svu srecu nije, zato danas na vojnoj akademiji u Beogradu proucavaju njegove brilijantne poteze i uce i razradjuju njegovu taktiku. Komandovao je korpusom koji je jedini obavio svoj zadatak pa mi sada mozemo da piskaramo ovdje i d se prvimo pametni i da ga pljujemo. Pa 63. padobranska je prvi put u istoriji porazena od pripadnika V korpusa u Krajini.
@Sarlo
Zar komandir Tigrova nije bio, a i do kraja rata ostao Hamdija Abdic-Tigar, covjek koji komandovao operacijom Tigar-Sloboda 95. ?????
-
bosnian kingdom
#120 Snimak RTS-a je lažiran i montiran
Da je riječ o montaži i klasičnoj namještaljci najbolji dokaz se nalazi u samom snimku. Naime, u jednom trenutku na snimci se vidi kako se Dudaković pita da li je jedinica koja učestvuje u borbama 17. ili 1. brigada. Ništa u svemu ne bi bilo toliko čudno, da je pomenuta brigada, 17. Viteška brigada, zaista i učestvovala u navedenim borbama. Na snimku brigada se "nalazi" nekoliko stotina metara od Dudakovića, dok je stvarno bila udaljena nekoliko stotina kilometara.
NASTAVAK
NASTAVAK
-
BISCANIN2
Gluposti , nemogu mu pera odbiti , pored masovnih grobnica kojih je puna kraijina i sela koja su 92 sravnjena sa licem zemlje a da nije opaljen niti jedan metak , pričati o paljenju sela je neumjesno .
Život zarobljenog vojnika koji je bio u rukama 5 tog korpa zavisio je iskljucivo od onog koga je zarobio , ako prezivi prvih 5 minuta sigurno ce doci u razmjenu ako je naletio na manijake kojih je bilo u redovima 5 tog korpa i kojih ima u svim vojskama svijeta NEMA spasa, na žalost .
Recimo da je samo na pljesevici zarobljena cijela pjesadijska ceta iz srbije (ljudi se sami predali ) svi su razmjenjeni ,iz licnog primjera zarobljavanja (dubovsko 94 knindza ) znam da cetnik koji prezivi prvih 5 min ostaje ziv ,gledao sam stare babe i didove kako sprovodi policija u grad da ih nebi kakav manijak pobio .
Ono st je najvaznije NIJE BILO NAREDBE NITI PLANA ZA SISTEMSKO UBIJANJE RATNIH ZAROBLJENIKA ,I TO SE ZNA .Nema masovnih grobnica i niti ima logora .
Sad se zeli prisiti nesto i ocrniti, razumijem u statistici gdje je 90% za nateze zlocine iz reda jednog naroda sta drugo preostaje nego traziti dlaku u jajetu ,montirati ,vaditi iz kontexta i slicno .
Da je bilo kakvog materijala protiv dučeta on bi davno bio u hagu sa delićem ,ali nema i to svi koji trebaju znati znaju .
NAJVECI GENERAL I NAJSPOSOBNIJI JE RAHMETLI GENERAL IZET NANIC
IZA NJEGA STOJE POTEZI koji su djelo GENIJALNOG UMA ,ČESTO JE DUČE TRAŽIO RJEŠENJE UPRAVO OD NJEGA I TO U NAJPRESUDNIJIM TRENUTCIMA .
I on je kao i IRFAN LJUBIJANKIĆ ubijen od klana SDA ,veladžića &co dali je bilo aminovano u sarajevu to se ne zna .Ali zna se da su oba ubistva namjestena i narucena .
Da ne bude zabune ja sam kucni prijatelj sa Nanicevim bratom .
NOSFERATU OHLADI MALO DECKO , SMIRI LOPTU ,IMA OVDJE PROVOKATORA ,HASUMA KOJI UZIVAJU .
E sad za ŠUPKA KOJI SEBE ZOVE MOSTARCEM .
Ti nisi ni M od mostarca NE KALJAJ NIK MOSTARAC,prvo nisi ti ni omirisao rata , ti si negdje debelo hladovao , dali zato sto si bio dijete ili zato sto ci pička svejedno .
Moja rodbina koja je prezivjela VRANICU , HELIODROM , a rodbinski sam vezan sa HUJKOM rahmetli kao i svi OSTALI PRAVI MOSTARCI ZNAJU STA SU KRAJISNICI .
Na tvoje glupave komntare o ratu i stradanju ne treba trositi rijeci kao i na tebe GNJIDU koja sebi da je zapravo da prica o istom .
Dovoljno je napomenuti da je u BIHACKOM DZEPU BILA 99.9 % MOBILIZACIJA I DA JE OD TOGA 70% BILO MAKAR JEDNOM RANJENO .
da se dvaput jelo i jednom solilo .
Da sam ja zbog nemogucnosti izlzka na vrijeme na lijecenje 70% rvi .
Sve u svemu SMIJESNO U VREMENU I POZICIJI U KOJOJ JE BIO DUČE I 5 KORP PRIČATI O ONOM ŠTO MU SE ŽELI NAMETNUTI .
Život zarobljenog vojnika koji je bio u rukama 5 tog korpa zavisio je iskljucivo od onog koga je zarobio , ako prezivi prvih 5 minuta sigurno ce doci u razmjenu ako je naletio na manijake kojih je bilo u redovima 5 tog korpa i kojih ima u svim vojskama svijeta NEMA spasa, na žalost .
Recimo da je samo na pljesevici zarobljena cijela pjesadijska ceta iz srbije (ljudi se sami predali ) svi su razmjenjeni ,iz licnog primjera zarobljavanja (dubovsko 94 knindza ) znam da cetnik koji prezivi prvih 5 min ostaje ziv ,gledao sam stare babe i didove kako sprovodi policija u grad da ih nebi kakav manijak pobio .
Ono st je najvaznije NIJE BILO NAREDBE NITI PLANA ZA SISTEMSKO UBIJANJE RATNIH ZAROBLJENIKA ,I TO SE ZNA .Nema masovnih grobnica i niti ima logora .
Sad se zeli prisiti nesto i ocrniti, razumijem u statistici gdje je 90% za nateze zlocine iz reda jednog naroda sta drugo preostaje nego traziti dlaku u jajetu ,montirati ,vaditi iz kontexta i slicno .
Da je bilo kakvog materijala protiv dučeta on bi davno bio u hagu sa delićem ,ali nema i to svi koji trebaju znati znaju .
NAJVECI GENERAL I NAJSPOSOBNIJI JE RAHMETLI GENERAL IZET NANIC
IZA NJEGA STOJE POTEZI koji su djelo GENIJALNOG UMA ,ČESTO JE DUČE TRAŽIO RJEŠENJE UPRAVO OD NJEGA I TO U NAJPRESUDNIJIM TRENUTCIMA .
I on je kao i IRFAN LJUBIJANKIĆ ubijen od klana SDA ,veladžića &co dali je bilo aminovano u sarajevu to se ne zna .Ali zna se da su oba ubistva namjestena i narucena .
NOSFERATU OHLADI MALO DECKO , SMIRI LOPTU ,IMA OVDJE PROVOKATORA ,HASUMA KOJI UZIVAJU .
E sad za ŠUPKA KOJI SEBE ZOVE MOSTARCEM .
Ti nisi ni M od mostarca NE KALJAJ NIK MOSTARAC,prvo nisi ti ni omirisao rata , ti si negdje debelo hladovao , dali zato sto si bio dijete ili zato sto ci pička svejedno .
Moja rodbina koja je prezivjela VRANICU , HELIODROM , a rodbinski sam vezan sa HUJKOM rahmetli kao i svi OSTALI PRAVI MOSTARCI ZNAJU STA SU KRAJISNICI .
Na tvoje glupave komntare o ratu i stradanju ne treba trositi rijeci kao i na tebe GNJIDU koja sebi da je zapravo da prica o istom .
Dovoljno je napomenuti da je u BIHACKOM DZEPU BILA 99.9 % MOBILIZACIJA I DA JE OD TOGA 70% BILO MAKAR JEDNOM RANJENO .
da se dvaput jelo i jednom solilo .
Da sam ja zbog nemogucnosti izlzka na vrijeme na lijecenje 70% rvi .
Sve u svemu SMIJESNO U VREMENU I POZICIJI U KOJOJ JE BIO DUČE I 5 KORP PRIČATI O ONOM ŠTO MU SE ŽELI NAMETNUTI .
-
mr__bosnjak
Dok ne Haag ne podigne optuznicu on je NEVIN a svakako heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Bez njega danas bi bila "RS" do Bihaca a mozda i V. srbija!

- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Svaka cast.NAJVECI GENERAL I NAJSPOSOBNIJI JE RAHMETLI GENERAL IZET NANIC
Nisam htjeo ovih gnjidicama sitnim pisati ovdje kako je ubijen Izetn Nanic i zasto. Da se slade. Jer majmuni se slade. Mrtve heroje - proslavljaju - samo jer su mrtvi. Da su zivi - sviju bi gledali kako u Hag da ih posalju za 15 sela. I da onda idu na glasanje. Neka - ja samo kazem - da bog da glasali svake godine i svake se godine pitali gdje ste bili u Septembru i Oktobru 1995 kad se je mogao glogov kolac u srce RS staviti. Poslali par maneverskih brigada i odrede specijalne policije. Koliko je to ljudi? 5000? Gdje je 10.000 vojnika iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i Mostara - da dodju? Ovoliko je mogao - svaki korpus odvojiti - bez problema. Ali - niti je predsjednistvo u Sarajevu - htjelo stvarati jedinstve nedjeljivu niti je to pasalo onima koji su gledali kako Srebrenicu kolju - nadomak njih, niti je pasalo onima koji su slali Mudzahedine da - probijaju Vozucu jer nisu sami imali muda, niti je pasalo onima koji su radije vodili 150 lokalnih ratova i palili sela i zaseoke - u Sjevernoj Hercegovini - uzevsi nam s tim 2 godine rata i desetine hiljada poginuli vojnika, ja znam - da su Ustase krvolocne, znam da su ubijali, napadali, zlostavljali, vrsili agresiju - ali isto tako znam da predsjednistvo u Sarajevu je bilo samo sposobno da nadje jos kojeg neprijatelj Bosnjackom narodu. Protiv nas su bili radi predsjenistva i cetnici, i ustase i Fikretovci, i Juke i Cace i Cele, i Divjak kojem su dali nogu, i Dragan Vikici - koji je nominalno vodio svoju jedincu 1995 jer je bio Draga Vikici i Ivan Mijacevici - koji je odbranio Gradaccac je bio protiv nas, i Izet Nanic je bio jer je rekao da ce - ovako kako su Hamze ubijali zarobljene cetalje - ubiti sve i jednog ratno profitera - pa mu je glava pala sa ramena - pita mene - "mehka kita" kako to - da su ga nasli. Kako to da su Sefera drzali u zatvoru 17 dana i noci. Kako to da su mu zenu ubili? I on je bio protiv nas. I Naser Oric je bio. I Delic je bio. Svi su rusili suzivot u BiH, palili sela i ubijali - Srbe Hrvate i Bosnjake iz Velike Kladuse. Jedino oni za koje glasate danas - oni nisu ni za sto krivi. Dzukele iz predsjednistva - koje su Sarajlije cijeli rat gledali - i na dan Daytonskog sporazuma - trebalo je da gori u BiH sve ono sto je - bilo vlasnistvo tih istih - za izdaju Bosne i Hercegovina, 100.000 sehida i iseljanja 1.000.000 Bosanaca koji vise nikad nece biti Bosanci - od Aksamija, do Izetbegova, preko Ganica do Silajdzica pa preko Bicakcica do Veladzica preko Cengica do Sacirbegovica i svih inih Mlado Muslimana. Jer jebe me se - kad je gorilo i moje - neka gori i tudje - meni za moje nije niko rekao - izvini, niti je rekao - evo da ti pomognem - da rascistis zgariste. Pa kad nije - neka gori sve.
Kada kazem da je Dudakovic stavio BiH na mapu - onda im je krivo. Neka vam je krivo. Ja nisam rekao da se niko drugi osim Dudakovica i V korpusa nije borio za BiH - ali sam rekao - da je Dudakovic BiH stavio na mapu kao zemlju. Meni je Dudakovic Babo, a ne Alija i Fikret. Jer kad je pritegnuo saraf - odmah je sve prijetilo u RS da ce pasti - ko kula od karata. Ne sto su Srbi bili slabi vec sto su poceli ginuti - onako kako smo mi ginuli od prvog do zadnjeg dana rata. Pa im to bili - neobicno. Do dana danasnjeg - ne mogu shvatiti - da se u ratu pali, zari i gine. Ne mogu shvatiti - da su oni ta pravila rata - nametnuli - te da nemaju prava od nas - ni pravnog ni moralnog - da traze - da se primjene na Srpstvu Zenveske Konvencije. Srbin koji je god - pameti imalo imao - nije bio u RS niti u RSK. Ako je bio - bio je cetnik, ne interesuje me. Sa cetnicima nema pregovora. Sa teroristima nema pregovora. Nema suzivota. Nema ljubavi. Nema oprosta. Nema "mehke kite" vise. Dokle god su njihove tvrde i tvrdje. Trebao je Dudakovic - izgubiti 100 boraca da udje u neko Srpsko selo - da bi im sacuvao sve - do jedne krave, koze i masine za ves - kad su nas u supak karali 3 i pol godine gdje ste tad bili gradjani? Gdje ste bili gradjani kad je gol seljak i sirotinja Bosnu stvarao na Srpskoj goretini i palezu. Jer je - postalo 70% BiH - Srpsko selo. I to sa pravom. Uftali se siriti sve do bjele sljame.
A Dudakovicu i bilo kojem drugom Krajsniku iz V korpusa kojeg budu trazili za bilo koji zlocin u onom ratu - porucujem. Dodji brate kod mene u Ameriku - imas krevet, hranu i krov nad glavom - do kraja zivota ako treba. A ako ti treba ko vrata cuvati - ili cemo platiti pa naci, ili cu sam doci - pa ti cuvati prag 3 i pol godine od "mekih kita" i vaginaliteta.
Kad si ti meni mogao, ja tebi moram.
-
Grom iz vedra neba
Momak smiri dozivljaj!Nosferatu wrote:Svaka cast.NAJVECI GENERAL I NAJSPOSOBNIJI JE RAHMETLI GENERAL IZET NANIC
Nisam htjeo ovih gnjidicama sitnim pisati ovdje kako je ubijen Izetn Nanic i zasto. Da se slade. Jer majmuni se slade. Mrtve heroje - proslavljaju - samo jer su mrtvi. Da su zivi - sviju bi gledali kako u Hag da ih posalju za 15 sela. I da onda idu na glasanje. Neka - ja samo kazem - da bog da glasali svake godine i svake se godine pitali gdje ste bili u Septembru i Oktobru 1995 kad se je mogao glogov kolac u srce RS staviti. Poslali par maneverskih brigada i odrede specijalne policije. Koliko je to ljudi? 5000? Gdje je 10.000 vojnika iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i Mostara - da dodju? Ovoliko je mogao - svaki korpus odvojiti - bez problema. Ali - niti je predsjednistvo u Sarajevu - htjelo stvarati jedinstve nedjeljivu niti je to pasalo onima koji su gledali kako Srebrenicu kolju - nadomak njih, niti je pasalo onima koji su slali Mudzahedine da - probijaju Vozucu jer nisu sami imali muda, niti je pasalo onima koji su radije vodili 150 lokalnih ratova i palili sela i zaseoke - u Sjevernoj Hercegovini - uzevsi nam s tim 2 godine rata i desetine hiljada poginuli vojnika, ja znam - da su Ustase krvolocne, znam da su ubijali, napadali, zlostavljali, vrsili agresiju - ali isto tako znam da predsjednistvo u Sarajevu je bilo samo sposobno da nadje jos kojeg neprijatelj Bosnjackom narodu. Protiv nas su bili radi predsjenistva i cetnici, i ustase i Fikretovci, i Juke i Cace i Cele, i Divjak kojem su dali nogu, i Dragan Vikici - koji je nominalno vodio svoju jedincu 1995 jer je bio Draga Vikici i Ivan Mijacevici - koji je odbranio Gradaccac je bio protiv nas, i Izet Nanic je bio jer je rekao da ce - ovako kako su Hamze ubijali zarobljene cetalje - ubiti sve i jednog ratno profitera - pa mu je glava pala sa ramena - pita mene - "mehka kita" kako to - da su ga nasli. Kako to da su Sefera drzali u zatvoru 17 dana i noci. Kako to da su mu zenu ubili? I on je bio protiv nas. I Naser Oric je bio. I Delic je bio. Svi su rusili suzivot u BiH, palili sela i ubijali - Srbe Hrvate i Bosnjake iz Velike Kladuse. Jedino oni za koje glasate danas - oni nisu ni za sto krivi. Dzukele iz predsjednistva - koje su Sarajlije cijeli rat gledali - i na dan Daytonskog sporazuma - trebalo je da gori u BiH sve ono sto je - bilo vlasnistvo tih istih - za izdaju Bosne i Hercegovina, 100.000 sehida i iseljanja 1.000.000 Bosanaca koji vise nikad nece biti Bosanci - od Aksamija, do Izetbegova, preko Ganica do Silajdzica pa preko Bicakcica do Veladzica preko Cengica do Sacirbegovica i svih inih Mlado Muslimana. Jer jebe me se - kad je gorilo i moje - neka gori i tudje - meni za moje nije niko rekao - izvini, niti je rekao - evo da ti pomognem - da rascistis zgariste. Pa kad nije - neka gori sve.
Kada kazem da je Dudakovic stavio BiH na mapu - onda im je krivo. Neka vam je krivo. Ja nisam rekao da se niko drugi osim Dudakovica i V korpusa nije borio za BiH - ali sam rekao - da je Dudakovic BiH stavio na mapu kao zemlju. Meni je Dudakovic Babo, a ne Alija i Fikret. Jer kad je pritegnuo saraf - odmah je sve prijetilo u RS da ce pasti - ko kula od karata. Ne sto su Srbi bili slabi vec sto su poceli ginuti - onako kako smo mi ginuli od prvog do zadnjeg dana rata. Pa im to bili - neobicno. Do dana danasnjeg - ne mogu shvatiti - da se u ratu pali, zari i gine. Ne mogu shvatiti - da su oni ta pravila rata - nametnuli - te da nemaju prava od nas - ni pravnog ni moralnog - da traze - da se primjene na Srpstvu Zenveske Konvencije. Srbin koji je god - pameti imalo imao - nije bio u RS niti u RSK. Ako je bio - bio je cetnik, ne interesuje me. Sa cetnicima nema pregovora. Sa teroristima nema pregovora. Nema suzivota. Nema ljubavi. Nema oprosta. Nema "mehke kite" vise. Dokle god su njihove tvrde i tvrdje. Trebao je Dudakovic - izgubiti 100 boraca da udje u neko Srpsko selo - da bi im sacuvao sve - do jedne krave, koze i masine za ves - kad su nas u supak karali 3 i pol godine gdje ste tad bili gradjani? Gdje ste bili gradjani kad je gol seljak i sirotinja Bosnu stvarao na Srpskoj goretini i palezu. Jer je - postalo 70% BiH - Srpsko selo. I to sa pravom. Uftali se siriti sve do bjele sljame.
A Dudakovicu i bilo kojem drugom Krajsniku iz V korpusa kojeg budu trazili za bilo koji zlocin u onom ratu - porucujem. Dodji brate kod mene u Ameriku - imas krevet, hranu i krov nad glavom - do kraja zivota ako treba. A ako ti treba ko vrata cuvati - ili cemo platiti pa naci, ili cu sam doci - pa ti cuvati prag 3 i pol godine od "mekih kita" i vaginaliteta.
Kad si ti meni mogao, ja tebi moram.
Ako imas kompleks manje vrijednosti, kompleks (malo)gradjanstine ne spamuj temu glupostima.
Ako ti Sarajlije smetaju, koji si djavo dolazio na portal koji nosi ime tog grada?
Pricas o krajisnicima i sarajlijama, pravis neke vjestacke podjele, ja ne kontam vas iz krajine, pa zar vam nije babo dovoljno belaja napravio kad je zavadio bracu?! pa na tebe izgleda preslo njegovo bjesnilo zavadjanja!
- cheguevara_k1
@induendo
Ja od cetnika kucu kupio a on sve unistio u njoj pi+zd+a mu materina. Oni su uvijek palili iz obijesti, a kad im je Dudak krenuo u ofanzivu da ga NATO nije zaustavio on ne bi stao do Beograda. Onda bi mu tek bilo srce na mjestu
Btw vojnici iz Srbije su dolazili u BiH da ratuju, sto znaci da je Dudakovic branitelj a ne napadac a ako je braniti se ratni zlocin, e onda je kriv.
Ja od cetnika kucu kupio a on sve unistio u njoj pi+zd+a mu materina. Oni su uvijek palili iz obijesti, a kad im je Dudak krenuo u ofanzivu da ga NATO nije zaustavio on ne bi stao do Beograda. Onda bi mu tek bilo srce na mjestu
Btw vojnici iz Srbije su dolazili u BiH da ratuju, sto znaci da je Dudakovic branitelj a ne napadac a ako je braniti se ratni zlocin, e onda je kriv.