Uvrnuto stopalo kod bebe

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
srecica888

#1 Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by srecica888 »

Poz ...
Zanima me...
Beba od 6 mjesseci ima uvrnuto desno stopalo zbog polozaja u stomaku!Kada samo bili u bolnici pedijatrica je pregledala djete i rekla da ce se ovo samo vratiti ...al zbog sumlje mi samo ga odveli na ortopediju ..pregledao ga ortoped i rekao da je ovo za fizijatra ..kada samo dosli do fizijatra ...fizijatar je rekao da je ovo za gipsa ...pa samo s njom otisli do drugog ortopeda koji je rekao da ovo nije za gipsa vec samo za vjezbica i pokazao nam vjezbe koje da radimo ...i redovno radimo ...
i opet zbog sumlje odemo kod privatnika Dr. Gavrankapetanovica da vidimo sta ce on reci i rekao je nema potrebe za gipsom samo radi vjezbe i na kontrole ...
al imam osjecaj da se malo vratilo stopalo ... i da sada fino stoji ...a prije je bas uvrtao nogicu ...

pa me zanimaju vasa iskustva ?
dali ce se stopalo skroz vratiti ? :(( brinem se

hvalaa :*
fantom slobode

#2 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by fantom slobode »

Ne treba nista, ni gips, nikakvi zahvati. Stopalo ce se vratiti prirodnim putem. Nemoj se nista sekirati. Sama si primjetila da je sve vec mnogo bolje, ustvari mozda se vec vratilo, a ti se brines, sto je sasvim razumljivo. Ni prva ni zadnja beba kojoj se to desilo, nece biti posljedica za kasniji zivot, funkcija stopala ce biti 100% u redu.
srecica888

#3 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by srecica888 »

fantom slobode wrote:Ne treba nista, ni gips, nikakvi zahvati. Stopalo ce se vratiti prirodnim putem. Nemoj se nista sekirati. Sama si primjetila da je sve vec mnogo bolje, ustvari mozda se vec vratilo, a ti se brines, sto je sasvim razumljivo. Ni prva ni zadnja beba kojoj se to desilo, nece biti posljedica za kasniji zivot, funkcija stopala ce biti 100% u redu.
aBd valjda ce ...
malo se vratilo za nijansu ...ma da nije skroz ...al idemo ubzo na kontrolu pa cemo vidjeti sta ce nam doktor reci
niko_niko_kao_ja

#4 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by niko_niko_kao_ja »

kako pedijatar ranije nije vidio da su stopala uvrnuta i kako nije dao odmah preporuke za vjezebe. :-)
mojoj bebi su stopala isto bila uvrnuta prema unutra zbog manjka prostora u stomaku, mi smo to odmah primjetili, a i pedijatar nam je na prvoj kontroli skrenuo paznju na to i objasnio kako da masiramo i radimo vjezbice. nakon nekih mjesec dana, ako ne i manje, sve je bilo ok. tvojoj bebi ce mozda trebati vise vremena, posto vec ima 6 mjeseci, ali sve se to moze srediti. :)
srecica888

#5 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by srecica888 »

niko_niko_kao_ja wrote:kako pedijatar ranije nije vidio da su stopala uvrnuta i kako nije dao odmah preporuke za vjezebe. :-)
mojoj bebi su stopala isto bila uvrnuta prema unutra zbog manjka prostora u stomaku, mi smo to odmah primjetili, a i pedijatar nam je na prvoj kontroli skrenuo paznju na to i objasnio kako da masiramo i radimo vjezbice. nakon nekih mjesec dana, ako ne i manje, sve je bilo ok. tvojoj bebi ce mozda trebati vise vremena, posto vec ima 6 mjeseci, ali sve se to moze srediti. :)

nama je pedijatar odmah nakon poroda drugi dan rekao da je desno stopalo malo uvrnuto, al da ce se samo vratiti...ma da mi nismo vjerovali pa smo krenuli ortopedima i sada vjezbamo...pa cemo ubrzo na kontroluu...

a koliko je tvoja beba imala mjeseci? hvala
niko_niko_kao_ja

#6 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by niko_niko_kao_ja »

mom bebcu je bilo mjeesec dana kada je pedijatar skrenuo paznju na uvrnuta stopala i dao nam preporuke za vjezbice i kao sto rekoh za mjesec dana je sve super bilo. :)

sretno vam i da sto prije ispravite nogice. :D
srecica888

#7 Re: Uvrnuto stopalo kod bebe

Post by srecica888 »

niko_niko_kao_ja wrote:mom bebcu je bilo mjeesec dana kada je pedijatar skrenuo paznju na uvrnuta stopala i dao nam preporuke za vjezbice i kao sto rekoh za mjesec dana je sve super bilo. :)

sretno vam i da sto prije ispravite nogice. :D

Hvala puno :*
Post Reply