Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#826 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
jesu u trebu sta ulozili?
- ElRe
#827 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Vrlo brzo cemo vidjeti ima li od ACI-a srece.
Pod hitno moraju da rijese pitanje servisa za nova FCA vozila, jer trenutno izuzev 2-3 majstora u Sarajevu ne postoji ozbiljan FCA servis.
Privredni program ce vjerovatno solidno ici, problem je putnicki. Moraju uloziti u marketing, jer kakve koristi od akcijskih cijena za modele 500, 500L, Giulietta, Renegade... kad to niko ne zna, osim ako ne ode na www.aci.ba
Pod hitno moraju da rijese pitanje servisa za nova FCA vozila, jer trenutno izuzev 2-3 majstora u Sarajevu ne postoji ozbiljan FCA servis.
Privredni program ce vjerovatno solidno ici, problem je putnicki. Moraju uloziti u marketing, jer kakve koristi od akcijskih cijena za modele 500, 500L, Giulietta, Renegade... kad to niko ne zna, osim ako ne ode na www.aci.ba
-
AdnanSA
#828 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pa dobre su im ove akcijske cijene. 27000 Pop star 500 L sa dizel motorom. Stvarno poštena ponuda.
-
530i
#829 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ponuda je dobra, vjerovatno imaju tih nekih modela na lageru, ali nema veze. Da nema ove teme i ovog podforuma ne bih ni znao da je ovo uopšte pokrenuto....dakle marketing po novinama, internetu, džambo plakatima...
- johntra
#830 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Najavili su otvaranje i na Facebooku...
Neko je gore napisao da su prošle godine prodali 300 modela, vjerovatno je 70 posto privredni program...otvaranje salona u glavnom gradu je samo plus, a i servis će biti dodatna pozitiva...
Neko je gore napisao da su prošle godine prodali 300 modela, vjerovatno je 70 posto privredni program...otvaranje salona u glavnom gradu je samo plus, a i servis će biti dodatna pozitiva...
- ElRe
#831 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
http://bestsellingcarsblog.com/2015/08/ ... ck-on-top/
Interesantan poredak najprodavanijih modela, Passat na 3. mjestu
Interesantan poredak najprodavanijih modela, Passat na 3. mjestu
-
530i
#832 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Neka firma ili ministarstvo se ponovili passatima!? Interesantno loš plasman nove fabije, što već i nije slučajnost...
-
AdnanSA
#833 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Stvarno škoda Fabia nula bodova. Ja sam samo par komada vidjeo na cesti o Sarajevu. Više sam Hondi Civic (istina na stranim tablama) iz 2007-2008 godine vidjeo po Sarajevu ljetos nego novih Fabia. Da li je previsoka cijena u pitanju ili ih zeza Rapid?
- Haris.ba
#834 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pisali su autoportali vani. Prodaja fabije pada od otprilike 2010. godine. Rapid otkida prodaju oktavije i fabije. Manje oktavije, a mnogo više fabije. Onda je tu i citigo. Pa onda i konkurencija (kod nas je dacia uzela bruku kupaca škodi). Pa promjena navike kupaca. Prije je kod nas fabija bila prvo auto u porodici. Sad polahko postaje samo drugo ili "žensko" auto.
Nešta ko pežo 208.
Pa porast mogućnosti kupovine dobrih polovnih auta. Tržište se promjenilo. Kad se sjetim samo šta je bila prije alternativa uzeti umjesto nove fabije 1, pa donekle i fabije 2.
Pa porast mogućnosti kupovine dobrih polovnih auta. Tržište se promjenilo. Kad se sjetim samo šta je bila prije alternativa uzeti umjesto nove fabije 1, pa donekle i fabije 2.
-
530i
#835 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Koliko sam ja upratio fabija 2 se prodavala sasvim lijepo dok god je bila na tržištu. Mislim da je problem nove fabije cijena, benzinac 1.0 sa 60 ks i bez klime košta oko 19 hiljada, a dizel početni preko 28 hiljada. Za te pare ne samo da je Dacia opasan konkurent, nego i sva sila koreanaca. A ni dizajn nije nešto posebno dobar, Rapid izgleda mnogo bolje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#836 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Meni od tih malih Skoda kao najbolja kupovina cini mi se Rapid SpaceBack.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#837 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Opet, taj spaceback meni najruzniji auto na trzistu, dok je sedan varijanta dosta ljepsa i elegantnija.mali_milojica wrote:Meni od tih malih Skoda kao najbolja kupovina cini mi se Rapid SpaceBack.
- mali_milojica
#838 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ja sam rekao,cini mi se kao najbolja kupovina. Nije ni meni neki upis ljepote i meni takodze se limuzina cini skladnijom,ali ne volim te male limuzinice tipa Rapid,Thalia nekad i sl
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#839 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Joj kad se sjetim one thalie, pa k'o je ono aminov'o i odobrio da se proizvodi?!mali_milojica wrote:Ja sam rekao,cini mi se kao najbolja kupovina. Nije ni meni neki upis ljepote i meni takodze se limuzina cini skladnijom,ali ne volim te male limuzinice tipa Rapid,Thalia nekad i sl
Meni je rapid limuzina ok, novi toledo, 301, c - ellysse od tih limuzinica.
- ElRe
#840 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
U Turskoj se Thalia sasvim dobro prodavala.konektovan wrote:
Joj kad se sjetim one thalie, pa k'o je ono aminov'o i odobrio da se proizvodi?!![]()
U klasi gradskih automobila vise nema kupovine baznog modela sa klimom za oko 16-17k KM. Prije 2-3 godine imali smo Fabiu 1.2 HTP, Corsu 1.0, Clia 1.2 i sl modele. Sada je svima njima cijena oko 19-20k KM.
- Better Man
#841 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Thalia prve generacije je bila sedan verzija Clia 2.ElRe wrote:U Turskoj se Thalia sasvim dobro prodavala.konektovan wrote:
Joj kad se sjetim one thalie, pa k'o je ono aminov'o i odobrio da se proizvodi?!![]()
U klasi gradskih automobila vise nema kupovine baznog modela sa klimom za oko 16-17k KM. Prije 2-3 godine imali smo Fabiu 1.2 HTP, Corsu 1.0, Clia 1.2 i sl modele. Sada je svima njima cijena oko 19-20k KM.
-
530i
#842 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Imaju Logan i Sandero. I fabija 2 sa klimom je bila 16 i nešto, ali sada je otprilike 5 hiljada skuplja.ElRe wrote:
U klasi gradskih automobila vise nema kupovine baznog modela sa klimom za oko 16-17k KM.
- Optimist
#843 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Vjerujem da ce i Fabiji sletiti cijena iza nove godine. Ove trenutne su jos napuhane jer je novi model na trzistu.
- ElRe
#844 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bilo bi dobro kada bi FAS (ACI i Market Auto su svakako produzena ruka Fiata Srbija u BiH) organizirao slicnu akciju i u BiH
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... id=1032223
Za sada ne vidim neki pomak u prodaji novih FCA automobila na BH trzistu.
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... id=1032223
Za sada ne vidim neki pomak u prodaji novih FCA automobila na BH trzistu.
-
530i
#845 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mislim da te akcije reciklaže i sl. u Srbiji za Fiat automobile imaju potporu države...
- ElRe
#846 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Juce sam saznao da je novi Fiat salon u Sarajevu imao razocaravujuci avgust i da ako ne bude pomaka u septembru i oktobru ide zatvaranje. Navodno, za putnickim automobilima bukvalno ne vlada nikakav interes, a ni prodaja teretnog programa nije zadovoljavajuca, posebno modela Doblo.
Ovako nesto je manje-vise i ocekivano. Punto mora da kosta maksimalno do 15000 KM do registracije sa klimom u pocetnom nivou opreme, Panda isto tako. 500L je svakako nezanimljiv, a 500X je realno preskup i morao bi da bude jeftiniji od Captura.
Ovako nesto je manje-vise i ocekivano. Punto mora da kosta maksimalno do 15000 KM do registracije sa klimom u pocetnom nivou opreme, Panda isto tako. 500L je svakako nezanimljiv, a 500X je realno preskup i morao bi da bude jeftiniji od Captura.
- ranger
#847 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
jbg punto izaso 2005?!ElRe wrote:Juce sam saznao da je novi Fiat salon u Sarajevu imao razocaravujuci avgust i da ako ne bude pomaka u septembru i oktobru ide zatvaranje. Navodno, za putnickim automobilima bukvalno ne vlada nikakav interes, a ni prodaja teretnog programa nije zadovoljavajuca, posebno modela Doblo.
model kojim bi trebali harat segmentom oni nisu u stanju izbacit novi punih 10godina... (jebo kozmetiku i fejslift)
ostalo, fiat 500 vako fiat 500 nako...
na BH trziste jedino je moguce uci jeftinim malim autima, a ne Alfom koju prosjecni bosanac moze samo sanjati.
steta, ali je tako.
- mali_milojica
#848 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sve bih se slozio,osim ovog zadnjeg. 500X ne moze biti jeftiniji od Captura. Svaka cast Francuzu,ali 500x je ozbiljniji auto. Platforma bolja,motori raznovrsniji i mnogo jaci,pogon 4x4,oprema itd itd. Tamo gdje Captur skoro zavrsava,500x pocinje.ElRe wrote:Juce sam saznao da je novi Fiat salon u Sarajevu imao razocaravujuci avgust i da ako ne bude pomaka u septembru i oktobru ide zatvaranje. Navodno, za putnickim automobilima bukvalno ne vlada nikakav interes, a ni prodaja teretnog programa nije zadovoljavajuca, posebno modela Doblo.
- ElRe
#849 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Da, ali Renault kao brend je puno jaci od Fiata.
- drndalo
#850 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ja bih za pocetak naglasio da je spoznaja o tome da je salon UOPSTE otvoren limitirana na komsiluk istog, te 26 ucesnika ove teme koji su pregledali slike sa otvaranja na klixu... Toliko o marketingu... Pa onda formiranje cijena i modela... Koje je opet vjerovatno ne bas najsretnije rijeseno.ElRe wrote:Juce sam saznao da je novi Fiat salon u Sarajevu imao razocaravujuci avgust i da ako ne bude pomaka u septembru i oktobru ide zatvaranje. Navodno, za putnickim automobilima bukvalno ne vlada nikakav interes, a ni prodaja teretnog programa nije zadovoljavajuca, posebno modela Doblo.