Koliko znam ovlastenog Ford predstavnika u BiH ima samo u Tuzli i to je Remex, u Sarajevu ima Power koji je kao ovlasten a u stvari niko zvanican ne zna za njih, pisao sam u Ford Hr da mi kazu ko je sada ovlasten u BiH (od kako je propao F-AC) i receno je samo Remex.Denis_Bo84 wrote:Koliko sam čuo da je salon, gdje je prodavao Škodu izdao Fordu, da bi mogao da pokriva troškove. Škodu negdje drugo prebacuje, mada sam opet čuo da su mu loši odnosi sa Porsche-om, zbog lošeg finansijskog stanja. Autokomerc i fijat su bili slamka spasa, ali opet, do sad dokazano loš partner svima koji su pokušali da rade s njima. U svakom slućaju, nek im je sa srećom.
Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#1276 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
- mayab
#1277 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
To je stvarno zalosno, da ipak jedan FORD nema de fakto u cijeloj drzavi ovlastenog zastupnika, a po drzavi se vozi gomila Fordovaquarterback wrote:Koliko znam ovlastenog Ford predstavnika u BiH ima samo u Tuzli i to je Remex, u Sarajevu ima Power koji je kao ovlasten a u stvari niko zvanican ne zna za njih, pisao sam u Ford Hr da mi kazu ko je sada ovlasten u BiH (od kako je propao F-AC) i receno je samo Remex.Denis_Bo84 wrote:Koliko sam čuo da je salon, gdje je prodavao Škodu izdao Fordu, da bi mogao da pokriva troškove. Škodu negdje drugo prebacuje, mada sam opet čuo da su mu loši odnosi sa Porsche-om, zbog lošeg finansijskog stanja. Autokomerc i fijat su bili slamka spasa, ali opet, do sad dokazano loš partner svima koji su pokušali da rade s njima. U svakom slućaju, nek im je sa srećom.
-
quarterback
#1278 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
slazem se 100%, sramota
sto se tice pezoa siguran sam da vlasnici pezoa znaju daleko bolje od mene medjutim prije 8 godina kada sam kupovao auto prvo sam gledao pezoa tacnije pokusao gledati pezoa (zanimala me 307ica karavan) , kada nakon 3 dolaska nisam uspio pogledati auta napisao sam mail pezou o tome da im je koncesionar za .rac i otisao kupiti forda ... kasnije se uvjerio da je F-AC nista drugo do gomila kretena sa par izuzetaka i da mi nije ni malo zao sto su propali - i trebali su, samo je zalosno da nema niko drugi da preuzme zastupanje
blam je kada posaljem mail fordu hr sa pitanjem ko je ovlasten a oni kazu - znate samo remex iz tuzle ali dosta ljudi iz BH dolazi na servis i u nase servise... pomislis koja je ovo pickamaterina kad ides u susjednu drzavu da uradis servis auta
sto se tice pezoa siguran sam da vlasnici pezoa znaju daleko bolje od mene medjutim prije 8 godina kada sam kupovao auto prvo sam gledao pezoa tacnije pokusao gledati pezoa (zanimala me 307ica karavan) , kada nakon 3 dolaska nisam uspio pogledati auta napisao sam mail pezou o tome da im je koncesionar za .rac i otisao kupiti forda ... kasnije se uvjerio da je F-AC nista drugo do gomila kretena sa par izuzetaka i da mi nije ni malo zao sto su propali - i trebali su, samo je zalosno da nema niko drugi da preuzme zastupanje
blam je kada posaljem mail fordu hr sa pitanjem ko je ovlasten a oni kazu - znate samo remex iz tuzle ali dosta ljudi iz BH dolazi na servis i u nase servise... pomislis koja je ovo pickamaterina kad ides u susjednu drzavu da uradis servis auta
- mayab
#1279 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
... i to hebenog Forda (sa oproštenjem!), pa nije Bugatti ili Ferrari 
-
quarterback
#1280 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
upravo! fakat sramotamayab wrote:... i to hebenog Forda (sa oproštenjem!), pa nije Bugatti ili Ferrari
- ElRe
#1281 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Fiat, Ford, Peugeot su bez ozbiljnog zastupnika i djelovanja u BiH.
Ford u BiH je djelovao preko Srbije (Grand Motors, Brenina firma) i kada je Grand Motors propao tj zapao u probleme prekinula i se ta veza i sa BiH.
Ford u BiH je djelovao preko Srbije (Grand Motors, Brenina firma) i kada je Grand Motors propao tj zapao u probleme prekinula i se ta veza i sa BiH.
- sema911s
#1282 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
quarterback wrote:slazem se 100%, sramota
ehh moj dodavac,.,. zato kupis pravo auto,., nesto sto valja a ne neki poluproizvod,., al dzaba vi opet ukrivo,.,
svaki hebeni rojendan, bajram, novu godinu, bozic, hanuku kad drvece procvate dodje cestitka, vecinom nesto sminkica,, na servis nazoves pitas kada moze ali ako si u frci prihvate ti avto,., pregledaju, otklone kvar ako ga ima, ako ce auto ostat duze od 24H na servisu pitaju treba li zamjensko vozilo, obavezno na racunu navedu sto se radilo duze,.,
ah da kako neki kazu (sry sto tebe citiram) ta auta zagadjuju, lazu, trose, seljakci ih vozu, dziberi,., ali opet servis postoji u blizini i da kupac na prvom mjestu pa makar taj kupac bio i ja,., Ly
-
quarterback
#1283 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
prebijao neka dugovanja moj Sema, a Ford kao auto se jako dobro pokazao 
- johntra
#1284 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mislim da ima u BL ovlašteni servis i salon...quarterback wrote:Koliko znam ovlastenog Ford predstavnika u BiH ima samo u Tuzli i to je Remex, u Sarajevu ima Power koji je kao ovlasten a u stvari niko zvanican ne zna za njih, pisao sam u Ford Hr da mi kazu ko je sada ovlasten u BiH (od kako je propao F-AC) i receno je samo Remex.Denis_Bo84 wrote:Koliko sam čuo da je salon, gdje je prodavao Škodu izdao Fordu, da bi mogao da pokriva troškove. Škodu negdje drugo prebacuje, mada sam opet čuo da su mu loši odnosi sa Porsche-om, zbog lošeg finansijskog stanja. Autokomerc i fijat su bili slamka spasa, ali opet, do sad dokazano loš partner svima koji su pokušali da rade s njima. U svakom slućaju, nek im je sa srećom.
- amar1994
#1285 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
quarterback wrote:slazem se 100%, sramota
kuces dalje, kad se meni vise isplati otici veliki servis uradit u S.Brod nego u connecti sarajevo,puno profesionalniji pristup, a ne preko kurca da izvinete, jos mi ljudi rekli kad budem dolazio, dobit cete vozilo da obidjete grad
-
quarterback
#1286 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
mislim da je F-AC kupio taj BL Ford i da su i oni na kraju postali takodje F-AC (samim tim na kraju i propali)johntra wrote: Mislim da ima u BL ovlašteni servis i salon...
provjericu kad budem prolazio sljedeci put
-
quarterback
#1287 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
amar1994 wrote: kuces dalje, kad se meni vise isplati otici veliki servis uradit u S.Brod nego u connecti sarajevo,puno profesionalniji pristup, a ne preko kurca da izvinete, jos mi ljudi rekli kad budem dolazio, dobit cete vozilo da obidjete grad,a i jeftiniji su
![]()
- johntra
#1288 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Aktivni su po FB, najavljuju novu Kugu u prodaji...sumnjam da propadaju..quarterback wrote:mislim da je F-AC kupio taj BL Ford i da su i oni na kraju postali takodje F-AC (samim tim na kraju i propali)johntra wrote: Mislim da ima u BL ovlašteni servis i salon...
-
quarterback
#1289 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
johntra wrote:Aktivni su po FB, najavljuju novu Kugu u prodaji...sumnjam da propadaju..quarterback wrote:mislim da je F-AC kupio taj BL Ford i da su i oni na kraju postali takodje F-AC (samim tim na kraju i propali)johntra wrote: Mislim da ima u BL ovlašteni servis i salon...
-
530i
#1290 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
S tim da Fiat koliko toliko solidno posluje preko Marketauta, posebno sa teretnim vozilima...ElRe wrote:Fiat, Ford, Peugeot su bez ozbiljnog zastupnika i djelovanja u BiH.
U Federaciji im škripi...ne mogu se sjetiti da otvore salon u I. Sarajevu negdje...
- ElRe
#1291 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Marketauto jedino sto dobro radi je sto koriste veze koje imaju u institucijama RSa, MTELa i drzavnim preduzecima. Privatnim osobama ni oni nista ne prodaju.
-
530i
#1292 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Isto se može reći i za VW i Audi...
- ElRe
#1293 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pa ne bih se bas slozio. Npr vidim dosta novih VW up, Pola, Golfa, Passata, Audi A1, A3, A4... Ne pamtim kad sam npr vidio novu Pandu, 500X, Giuliettu.
-
530i
#1294 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Procentualno je to tu negdje.
Ne znam gdje viđaš up, a1 i a3...vidio sam jedan up i jedan a3 (bukvalno) da nisu službeni ili teretni. U jednoj Njemačkoj je svaki deseti Passat privatni, kod nas taj omjer može biti samo gori...
Da bi se Fiat više prodavao fali im cjenovna politika kao u Srbiji, ali tamo država stoji iza toga jbg. Kod nas nikad nije bilo akcije tipa dovezi krš damo ti popust bilo kakav...
Ne znam gdje viđaš up, a1 i a3...vidio sam jedan up i jedan a3 (bukvalno) da nisu službeni ili teretni. U jednoj Njemačkoj je svaki deseti Passat privatni, kod nas taj omjer može biti samo gori...
Da bi se Fiat više prodavao fali im cjenovna politika kao u Srbiji, ali tamo država stoji iza toga jbg. Kod nas nikad nije bilo akcije tipa dovezi krš damo ti popust bilo kakav...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1295 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
U Italiji ako bilo kakvo prevozno sredstvo dovuces,pa makar bio moped,ali da je registrovan,dobijes odmah 3k € popusta.530i wrote:Procentualno je to tu negdje.
-
530i
#1296 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Naravno, u EU je to odavno prisutno, govorim u ovim lokalnim okvirima. Može se i ovdje da se hoće, samo kod nas se prvo gleda koliko je tu dobar neko, pa onda sve ostalo...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1297 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ovdje jedini pravi trgovac automobilima, je porsche, sve ostalo su varijacije, gore, losije. Ostali proizvodjaci bi bili mnogo zastupljeniji, da ima i pravog trgovca, koji ce se obavezati na sve ono sto je potrebno da bi jedan brend mogao funkcionisati u pravom smislu, i odgovoriti na sve zahtjeve kupaca, od servisiranja, nabavke dijelova itd. Ovo sto sema911 pise, nema veze sa vezom, jedna cista pristrasnost i da ne kazem glupost. 
- johntra
#1298 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Meni je Hyundai isto OK kao trgovac i imaju solidnu prodaju svaki mjesec.
- Bakir1
#1299 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
tender raspisan, rvi 80 kom dva miliona KM, na koga tipovati 
- ranger