Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#126 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

530i wrote:A opet eno mu jedan nov Captur na parkingu ispred Toyota salona, i još par novih renoa i dacija.
To je valjda taj lager poslije kojeg ce prestati s prodajom.
530i

#127 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Vjerovatno...iznenadio me taj Captur jer je poprilično nov model.
direstraits0078

#128 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by direstraits0078 »

Steta bi bilo da prestane sa zastupanjem Renaulta. U EU je sasvim normalno pod jednim krovom da imate i Ford i Renault i Volvo i Fiat. Nema sukoba interesa, prodaj koliko mozes i kako mozes.
goran16v

#129 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Eno Nuic, Volvo, Mazda, Ford i Toyota, ali na osnovu onoga sto sam tamo cuo mislim da je kod Bunje vise stvar principa, prodam najvise, povucem najvise rez. dijelova i vrate me u drugu ligu.

Zapravo Bunjo radi pametnu stvar prelazi na one marke za koje vlada vakuum u BiH, nekad davno 96 je to bio Renault, sad kad se ASA-i ljulja zastupnistvo za VW i kad je Autoagent klinicki mrtav, kad je "bizmismen" iz AFA Racinga dobio crveni od Toyota Adrie Bunjo preuzima Skodu i Toyotu.
and

#130 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by and »

direstraits0078 wrote:To se desilo jer su pod Gumu M potpali redom: Halilovic, Grabovickic, Neuron. I kad su sabrali sve sto oni prodaju ispalo je da su prebacili Bunju za neku sitnu cifru. Naravno, zapadno-hercegovacki lobi i njihove kontakte sa Renaultom Hrvatska ne treba potcjenjivati u toj prici...
zato će i propasti ko ovi s fordom
goran16v

#131 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Ja sam cuo verziju da je F-AC-a propao zbog aranzmana za isporuku vozila RVI na konto kojeg su se kreditno zaduzili, podmirili valjda neka dugovanja da bi aranzman propao i sad prakticno nemaju dijelova, kad sta zatreba uzimaju na teku drugih trgovina dijelovima i da je Ivan vec presao u Euroline.
tintilinic

#132 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

goran16v wrote:Eno Nuic, Volvo, Mazda, Ford i Toyota, ali na osnovu onoga sto sam tamo cuo mislim da je kod Bunje vise stvar principa, prodam najvise, povucem najvise rez. dijelova i vrate me u drugu ligu.

Zapravo Bunjo radi pametnu stvar prelazi na one marke za koje vlada vakuum u BiH, nekad davno 96 je to bio Renault, sad kad se ASA-i ljulja zastupnistvo za VW i kad je Autoagent klinicki mrtav, kad je "bizmismen" iz AFA Racinga dobio crveni od Toyota Adrie Bunjo preuzima Skodu i Toyotu.
AutoNuic radi samo Toyota i Volvo. Dugo veće ne rade Ford i Mazdu.
tintilinic

#133 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

goran16v wrote:Ja sam cuo verziju da je F-AC-a propao zbog aranzmana za isporuku vozila RVI na konto kojeg su se kreditno zaduzili, podmirili valjda neka dugovanja da bi aranzman propao i sad prakticno nemaju dijelova, kad sta zatreba uzimaju na teku drugih trgovina dijelovima i da je Ivan vec presao u Euroline.

Euroline je Hrvatskoj,firma u Bih se zove Autoline.
Propali su ne radi RVI, ne propada se zbog posla od 100-200 vozila, vec izvlačenja kapitala u Hrvatsku / Englesku.
tintilinic

#134 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

and wrote:
direstraits0078 wrote:To se desilo jer su pod Gumu M potpali redom: Halilovic, Grabovickic, Neuron. I kad su sabrali sve sto oni prodaju ispalo je da su prebacili Bunju za neku sitnu cifru. Naravno, zapadno-hercegovacki lobi i njihove kontakte sa Renaultom Hrvatska ne treba potcjenjivati u toj prici...
zato će i propasti ko ovi s fordom
Guma S,T X. gradi objekat gdje je sada Neuron,u njemu će biti Renault. Peugeot leti van...nezna s gdje....
tintilinic

#135 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

Lolobrigida wrote:Da li to znači da će ona praznoglava bagra u vidu Damira i Maje na ulicu?

Ja viđoh obadvoje na slikama jučer, u prvim redovima. Nisi bas informisan? :)
arte.fakt

#136 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by arte.fakt »

evo dacu jedno malo poredjenje ... ljetos sam zvao AFA.r u sa pitao ih za zadje stop svjetlo na toyoti avensis dobio sam odogovor da im treba 14-dana da dio dodje ... isti dan zovem toyotu u bl kaze mi covjek uplati avans za 7 dana dio ce doci ... ovi iz BL su dvije svjetlosne godine ispred AFA ...
tintilinic

#137 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

arte.fakt wrote:evo dacu jedno malo poredjenje ... ljetos sam zvao AFA.r u sa pitao ih za zadje stop svjetlo na toyoti avensis dobio sam odogovor da im treba 14-dana da dio dodje ... isti dan zovem toyotu u bl kaze mi covjek uplati avans za 7 dana dio ce doci ... ovi iz BL su dvije svjetlosne godine ispred AFA ...
Jedan od razloga zašto je AFA dobila "nogu" iz TOYOTA mreze i zastoje Bunjo usao u mrezu....
johntra

#138 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

tintilinic wrote: Guma S,T X. gradi objekat gdje je sada Neuron,u njemu će biti Renault. Peugeot leti van...nezna s gdje....
ta investicija je trenutno na čekanju od strane Gume M, jer još ne znaju šta će tamo biti...tako će Vermont još neko vrijeme biti tamo, iako su planirali da presele u zgradu Unioinvesta na Vilsu...ne onu novu, nego onu staru od cigle, što se nedavno počela obnavljati dio po dio... :D
johntra

#139 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

arte.fakt wrote:evo dacu jedno malo poredjenje ... ljetos sam zvao AFA.r u sa pitao ih za zadje stop svjetlo na toyoti avensis dobio sam odogovor da im treba 14-dana da dio dodje ... isti dan zovem toyotu u bl kaze mi covjek uplati avans za 7 dana dio ce doci ... ovi iz BL su dvije svjetlosne godine ispred AFA ...
AFA već više od pola godine nije naručila nijedan rezervni dio za Toyota ili Lexus modele, zato su tako i spori u nabavkama...
Zvek

#140 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Zvek »

Sada bi dobro bilo da neko izgura Autocommerce iz Federacija i da udje Market auto ili neko ko je vezan sa Fiat Srbija. Market auto pravi dobre poslove po RSu, guraju teretni program Fiata i Iveca.
U putnickom svakako nemaju sta ni da ponude, osim Pande i 500L.
goran16v

#141 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

AFA je uvijek imala rok 2 sedmice za rez. dijelove ukoliko ih nisu imali na stanju (a obicno su imali iskljucivo stvari za min. redovno odrzavanje, ulje, remenje, filteri) i ukoliko nije puka slucajnost da su oni dio narucili nevezano pa stize ranije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#142 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:Ja sam cuo verziju da je F-AC-a propao zbog aranzmana za isporuku vozila RVI na konto kojeg su se kreditno zaduzili, podmirili valjda neka dugovanja da bi aranzman propao i sad prakticno nemaju dijelova, kad sta zatreba uzimaju na teku drugih trgovina dijelovima i da je Ivan vec presao u Euroline.
Nedavno je drug htio da zamijeni klima kompresor na Ford Kuga,nakon mjesec i po cekanja,kompresor ne dolazi,na kraju se desava nesto sto nisam mogao vjerovati svojim usima da sam cuo. Covjek koji je dole kao neki sefic,majstoru govori da skine kompresor sa salonskog auta i ugradi u auto od druga :-)
Drugi slucaj je bio,rodica je narucila novi Ford Focus sa 1.0 EcoBoost sa 125 KS i Titanium paketom opreme. Avans uplacen,sve zavrseno i obecano da je auto ovdje za 60 dana. Nakon mjesec i po zovu je i kazu da ne mogu isporuciti dogovoreni auto i pocelo je ubjeđivanje da joj daju neki koji je na stanju sa obicnim atmo motorom. Naravno od toga nema nista,avans uzet i otisla je i kupila novi Renault Captur 1.2 TCE sa EDC mjenjacem.
johntra

#143 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

tintilinic wrote:
Euroline je Hrvatskoj,firma u Bih se zove Autoline.
Propali su ne radi RVI, ne propada se zbog posla od 100-200 vozila, vec izvlačenja kapitala u Hrvatsku / Englesku.
upravo radi toga, nisu tenderi razlog, iako, prema njihovim informacijama, ni tenderi im nikako ne odgovaraju...morali su dugo pregovarati oko povoljnih cijena sa Fordom za one Focuse i nikako nisu mogli postići dobru cijenu kao ostali, pa su ih morali nešto skuplje kupiti, da bi ih mogli vlastima prodati po cijenama ostalih...dobili su i tender za ovu godinu, ugovor potpisan sredinom jula...
arte.fakt

#144 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by arte.fakt »

gdje se sada nalazi ovlasteni servis za toyotu ?
goran16v

#145 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

arte.fakt wrote:gdje se sada nalazi ovlasteni servis za toyotu ?
Preko puta ex Bunjo Renault sad Skoda salona tj pored Hyundai salona na Sipu.
arte.fakt

#146 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by arte.fakt »

goran16v wrote:
arte.fakt wrote:gdje se sada nalazi ovlasteni servis za toyotu ?
Preko puta ex Bunjo Renault sad Skoda salona tj pored Hyundai salona na Sipu.
Hvala :thumbup:
shlauf

#147 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by shlauf »

Neuron je oslobodio prostorije, skinuo reklame .... sad treba Gumo Pro da useli u te prostorije. Velika radionica spremna za montažu mašina za gume....
johntra

#148 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Znači, to samo radionica za gume ili spremaju salon?
shlauf

#149 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by shlauf »

Pošto im je glavna branša gume montiraće 6-8 dizalica i tušiće gume a samim tim pogušiće sve ostale koji se bave preodajom guma. Neznam šta će im biti u salonu.
ins

#150 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

Zadnjih nekoliko dana ima par dramaticnih promjena, rekao bih tektonskih :D

I ne radi se ni o cemu sto se ranije spominjalo, potpune novosti.

Bit ce puno price na ovu temu narednih par mjeseci 8)
Post Reply