Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#1226 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Pa za 15-20-50 auta svi imaju posebne cijene, samo daleko je to od jedinog faktora kod nas.
johntra

#1227 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Nije jedini naravno, ali zna biti tas koji će odlučiti...uostalom, možda ovome iz Market auta ostaje više para za podmazivanje... :D
Frutek

#1228 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Frutek »

Ljudi, zna li neko zašto više ni jedan konfigurator vozila na web sajtovima ne radi? Seat i Skoda su ga imali ali ne radi već par mjeseci. VW i Audi nikad nisu imali konfiguratore, ali jesu cjenovnike, a odavno ni njih nema. Renault isti cjenovnik evo 5 godina itd. :roll:
ElRe

#1229 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

Frutek wrote:Ljudi, zna li neko zašto više ni jedan konfigurator vozila na web sajtovima ne radi? Seat i Skoda su ga imali ali ne radi već par mjeseci. VW i Audi nikad nisu imali konfiguratore, ali jesu cjenovnike, a odavno ni njih nema. Renault isti cjenovnik evo 5 godina itd. :roll:
Vjerovatno zato sto se cijena ispregovara u salonu. Po cijenama iz kataloga niko ne kupuje.
Seawolf

#1230 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

ElRe wrote:
Frutek wrote:Ljudi, zna li neko zašto više ni jedan konfigurator vozila na web sajtovima ne radi? Seat i Skoda su ga imali ali ne radi već par mjeseci. VW i Audi nikad nisu imali konfiguratore, ali jesu cjenovnike, a odavno ni njih nema. Renault isti cjenovnik evo 5 godina itd. :roll:
Vjerovatno zato sto se cijena ispregovara u salonu. Po cijenama iz kataloga niko ne kupuje.
Svejedno, glavni (ili generalni) distributer je obavezan da objavi javno dostupan cjenovnik svih modela i izvedbi putničkih vozila, sa najvećim preporučenim prodajnim cijenama, uključujući i cijene za dodatnu opremu.

Nećeš vjerovati, ali dešava se da neko kupi i plati putnički automobil po najvećoj preporučenoj prodajnoj cijeni. Pogotovu u prvoj godini prodaje novog modela.
Frutek

#1231 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Frutek »

Seawolf wrote:
ElRe wrote:
Svejedno, glavni (ili generalni) distributer je obavezan da objavi javno dostupan cjenovnik svih modela i izvedbi putničkih vozila, sa najvećim preporučenim prodajnim cijenama, uključujući i cijene za dodatnu opremu.

Nećeš vjerovati, ali dešava se da neko kupi i plati putnički automobil po najvećoj preporučenoj prodajnoj cijeni. Pogotovu u prvoj godini prodaje novog modela.
Naravno da su dužni da to objave + jel ja trebam da sanjam kakva dodatna oprema se može dodati recimo na Octaviu?! Pa zar se za svaku sitnicu mora zvati ili ići u salon?! Ne znaju ovdje ljudi organizovat prodaju novih auta i bog...
gtc

#1232 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by gtc »

Kod Opela radi savrseno :)
Naravno na sve te cijene ima skoro uvijek neki popust, ali eto mozes vidjeti ponudu u svakom slucaju :)
Frutek

#1233 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Frutek »

gtc wrote:
Naravno na sve te cijene ima skoro uvijek neki popust, ali eto mozes vidjeti ponudu u svakom slucaju :)
Eh da, kod Opela je uvijek radio :) Medjutim, vozim Opel već 4 god i već imam neke planove za promjenu i eto, ne daju ti ništa da istražiš i napraviš neku konfiguraciju. Naravno, za ozbiljnije upite da se ide u salon, al mislim da većina ljudi voli u svoja 4 zida sastavit nešto po svom ćejfu pa tek onda ići pregovarati o cijeni.
gtc

#1234 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by gtc »

Frutek wrote:
gtc wrote:
Eh da, kod Opela je uvijek radio :) Medjutim, vozim Opel već 4 god i već imam neke planove za promjenu i eto, ne daju ti ništa da istražiš i napraviš neku konfiguraciju. Naravno, za ozbiljnije upite da se ide u salon, al mislim da većina ljudi voli u svoja 4 zida sastavit nešto po svom ćejfu pa tek onda ići pregovarati o cijeni.
Slazem se, cak stavljaju aute po piku pojedini i onda ne zele da daju cijenu, nego ti govore da dodjes u salon pa cemo kao pregovarati, a moje misljenje u glavi na to je vecinom "ajde nemoj me je*at, ili kazi i li odj***" :lol:
Lolobrigida

#1235 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Lolobrigida »

Normalno, i ja bih da sam na njihovom mjestu isto tako odgovorio, jer 99,9% tih "zadnja cijena" padobranaca su besposlene drkadžije na koje uopšte ne treba trošiti vrijeme i energiju, plus što niko nikad na taj način nije kupio auto. Pogotovo ne novo auto.
gtc

#1236 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by gtc »

Lolobrigida wrote:Normalno, i ja bih da sam na njihovom mjestu isto tako odgovorio, jer 99,9% tih "zadnja cijena" padobranaca su besposlene drkadžije na koje uopšte ne treba trošiti vrijeme i energiju, plus što niko nikad na taj način nije kupio auto. Pogotovo ne novo auto.
ne pitam ja njega nikakve zadnje cijene niti ubijam dosadu, nego gledam auto stvarno da kupim i sad citam komentare kako drugom nekome odgovaraju 5 ljudi pita za cijenu i on nikome nece da kaze. Ja bih na piku ukinuo uopste opciju da se artikal objavi bez cijene.
evo npr. neki auto ukoliko je 16000km ja cu otici pogledati i ako je ok kupiti, ali ako je 18000 necu ga ni gledati dzaba.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1237 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by konektovan »

Najveca ubleha na pik.ba, cijena po dogovoru!!!!! To mi fakat djeluje smjesno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1238 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

I meni.
Stavi koliko mislis da ces dobiti. Pitas ga koja je cijena,onda ti odgovori u PP,valjda da niko ne vidi ili kaze koliko nudis,a auto mu npr vrijedi 10k. Nudim ti 5k,sta me zafrkavas koji dzavo. :-)
Pik je postao sranje,ali eto opet se ponesto proda/kupi na njemu.
Lolobrigida

#1239 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Lolobrigida »

gtc wrote:
Lolobrigida wrote:Normalno, i ja bih da sam na njihovom mjestu isto tako odgovorio, jer 99,9% tih "zadnja cijena" padobranaca su besposlene drkadžije na koje uopšte ne treba trošiti vrijeme i energiju, plus što niko nikad na taj način nije kupio auto. Pogotovo ne novo auto.
ne pitam ja njega nikakve zadnje cijene niti ubijam dosadu, nego gledam auto stvarno da kupim i sad citam komentare kako drugom nekome odgovaraju 5 ljudi pita za cijenu i on nikome nece da kaze. Ja bih na piku ukinuo uopste opciju da se artikal objavi bez cijene.
evo npr. neki auto ukoliko je 16000km ja cu otici pogledati i ako je ok kupiti, ali ako je 18000 necu ga ni gledati dzaba.
A to je već ok, i ja fakat ne volim kada objave neki auto, a cijena "po dogovoru". :)
KB9

#1240 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by KB9 »

vala bas
johntra

#1241 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sutra će u Sarajevu uručiti vozila za 80 ratnih vojnih invalida 100 posto I grupe, u prisustvu predstavnika koordinacije boračkih udruženja i menadžmenta firme dobavljača Porsche BH d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta je 1.912.000 KM bez PDV-a, a sredstva su odobrena i osigurana budžetom FBiH za 2015. Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Vozila koja će biti dodijeljena su putnički automobili marke SEAT, tip Leon ST 1,2 TSI, DSG, karavani, bijele boje, proizvedeni 2015.
Vozilo zadovoljava sve uvjete koje su krajnji korisnici RVI 100 posto I grupe tražili, a to je, imeđu ostalog, komfor naprijed minimalno 860 mm, bočni prostor minimalno 1.380 mm, snaga motora minimalno 60 kW, automatski mjenjač, kao i osiguran servis u BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.
SSemir

#1242 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by SSemir »

jel se to svake godine nova auta daju invalidima?
530i

#1243 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Seat jedino tako i mogu prodavati...dužina, širina i ostali folovi...
Nego, vidim ACI opet objavio prodaju i putničkih vozila...na pik-u.
johntra

#1244 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

SSemir wrote:jel se to svake godine nova auta daju invalidima?
Čak mislim da je i dva puta godišnje...do sada je više od 500 novih automobila podijeljeno...mislim da imaju pravo svakih sedam godina na novo auto..
Nabucco

#1245 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Nabucco »

Jes malo off, ali kad smo vec kod pika..

Nervira me što ljudi kad ih pitaš za cijenu nekog auta koje prodaju, prvo pregledaju tvoj profil, i odna kažu nemaš ti para za ovoga.... To što prodajem pola iz 83', ne znaci da nemam 20 hiljada u jorganu :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1246 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

Onda uzmes broj tel nazoves gdje se auto moze pogledati,odes i malo ga zafrkavas,izvozas mu auto,odvedes kod nekog jarana majstora i kazes na kraju,dosao sam samo da ti pokazem da imam 20k ali necu kupiti auto od tebe :D
Optimist

#1247 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Optimist »

Ponovo jutros pred ASOM dva kamiona sa bijelim Leonima karavan na istovaru. Jeste sigurni da su za invalide, nisam vidio po medijima da je najavljena podjela.
Libyano

#1248 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Libyano »

Bilo ih je preko 60 :-D
MOguće da su za Telecom, jedan je imao i naljepnicu...
Ned071

#1249 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ned071 »

Optimist wrote:Ponovo jutros pred ASOM dva kamiona sa bijelim Leonima karavan na istovaru. Jeste sigurni da su za invalide, nisam vidio po medijima da je najavljena podjela.

Sutra podjela. Najavljeno.
johntra

#1250 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Image
Post Reply