Uvoz Opel Vectra C u BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1 Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by corolla02 »

Naime zainteresiran sam za skori uvoz eventualno jedne povoljne i očuvane Vectre C i to Karavan diesel
verzija po mogucnosti dole za vlastite potrebe.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Opel_Vectra

Sad auto namjeravam uzeti u Alemaniji za nekih približno 6 hiljada do 6.5 hiljada Eura ili šta će reci nekih 12 do 13 hiljada KM. Mene interesuje i pitanje za sve ovdje loko pozvavaoce koliko je dobar ovaj model, koje su mu mane, koja je najbolja vrsta opreme na istoj, koje godiste, face lift da il ne tj. da me poslje glava mene boli, i jesu li na cijeni iste uopste dole u BiH, mogućnost eventualne preprodaje i sl. Il možda kakav sličan drugi automobil za otprilike iste novce kao best buy opcija a za koju ja sa ove distance ne znam.

Također na koje još dodatne troškove da racunam i koliko otprilike bi bila cijena sa svim zavrsenim papirima, izvršena takse, tehnički, registracija, osiguranje i konačno istjerana na ulicu...
Hvala...
Bakir1

#2 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by Bakir1 »

taj je auto jeftinije kupiti u bosni
johntra

#3 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by johntra »

I ja sam baš neki dan gledao na piku, ima ih stvarno povoljnih...pale su im cijene drastično...
volan

#4 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by volan »

johntra wrote:I ja sam baš neki dan gledao na piku, ima ih stvarno povoljnih...pale su im cijene drastično...
Treba obratiti pažnju na uredno održavane modele, ogromna je razlika u pouzdanosti između DT i DTH modela.
DTH nakon 100.000km treba 10.000KM da se dovede u red, DT 5.000KM.Ako nema potvrde u vidu računa ili servisne knjige onda ovo ide na te cijene...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by corolla02 »

Ne mogu da vjerujem da je jeftinije i dobiti bolji primjerak u BiH vs Alemanija recimo za 15 hiljada KMova, al opet sta znam pitam...

no mene interesuje koliko na glavnicu recimo od 12 hiljada ja jos moram nadodati da se auto izveze na cestu u BiH i recimo primjerak Vectre diesela izmedju 100 i 200 hiljada km koliko objektivno jos ima od zivota ukljucujuci manje popratne finese i manje opravke tipa lezaj, kakav sensor i sl. Hvala.
SONY_91

#6 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by SONY_91 »

to su Vectre koje su se pravile od 2002. godine? neznam samo kako tako skupa, gledam možeš naći za 2-3k € Vectru C u dobrom stanju. Za 6k € možeš naći i Insigniu http://suchen.mobile.de/auto-inserat/op ... res=EXPORT
vnm

#7 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by vnm »

ova insignia je jeftina zato jer je penzionisano taksi vozilo.
Nabucco

#8 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by Nabucco »

vnm wrote:ova insignia je jeftina zato jer je penzionisano taksi vozilo.
Ko' da gledam ova Insignia ce osvanuti na piku sa 120 000 km i to za 20 000 KM.
SONY_91

#9 Re: Uvoz Opel Vectra C u BiH

Post by SONY_91 »

vnm wrote:ova insignia je jeftina zato jer je penzionisano taksi vozilo.
Da ali nema ona puno kilometara, znam i ja po boji da je vjerovatno bila taxi vozilo, ali kilometraža nije velika sad je samo pitanje u kakvom je stanju, ja sam prije 2 mjeseca uvezao Opela sebi sa 280.000 i ja prezadovoljan, ni po čemu ne bih rekao da auto ima tu kilometražu, unutra se ništa ne osjeti, motor s obzirom na kilometražu u perfektnom stanju, auto redovno bilo servisirano, ja odradio prije par dana veliki servis jer je po kilometraži bio red da se odradi i ja odradio kod ovlaštenog servisera
Post Reply