Uvoz motora za automobil?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Honda NSX

#1 Uvoz motora za automobil?

Post by Honda NSX »

Pozdrav,

Zelio bih iz vana (US ili Japana) poruciti komplet motor za automobil.
Da li postoje neke restrikcije, prepreke, itd pri uvozu motora? Da li je uopste dozvoljeno. Sta osim samog motora trebam platiti? (PDV pretpostavljam, na osnovu cega se naplacue?)
Ima li neki zakon ili ustanova na koju me mozete uputiti.

Hvala i pozdrav
ElDzidziIbnDzo

#2 Re: Uvoz motora za automobil?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Odeš kod prvog špeditera i pitaš.Da ideš na sigurno,ovo preko neta nije baš pohvalno
citroen xm

#3 Re: Uvoz motora za automobil?

Post by citroen xm »

Motor kao rezervni dio se može regularno uvesti baz obzira koje auto je u pitanju.
Što se tiče troškova, pošto nije iz EU plaćaš carinu i kada sve sabereš onda na to PDV.
Honda NSX

#4 Re: Uvoz motora za automobil?

Post by Honda NSX »

:roll:
citroen xm wrote:Motor kao rezervni dio se može regularno uvesti baz obzira koje auto je u pitanju.
Što se tiče troškova, pošto nije iz EU plaćaš carinu i kada sve sabereš onda na to PDV.
Hajmo reći da je motor 1.000 radi lakše računice. Dostava 500 KM. Kolko još ide na to?

Kako sa špediterom? Kažem ima motor tu i tu na toj i toj adresi dovucite mi ga? Ovo sam našao preko ebaya, već sam od istog čovejka kupio hrpu djelića, sada mu je naletio i motor koji odavno tražim. Do sada nisam imao nikakvih problema sa shippingom, doduše sve mi je stizalo regularnom poštom. Pretpostavljam da motor ne dođe poštom :) Već DHL, Fedex ili sl.?
seoBIH

#5 Re: Uvoz motora za automobil?

Post by seoBIH »

Motor ti moze doci i na običnu postu gdje ga preuzmeš. Nazovi ih i upitaj za info. Takodjer mozes nazvat i dhl ako ce preko njih sto i savjetujem u ovom slučaju. Samo im traži unaprijed predračun jer ti preko tel nece reci sve troškove. Carina je 10% pa na taj iznos 17% pdv i preko dhla oko sto km taksi. Javi nam obavezno kako je prošlo

Sent with smoke signals using p..... dim.
Post Reply