zna li ko da li je to prevelika gnjavaza i kako se to uopste moze uraditi?
Uvoz mace
Moderator: anex
-
pjega
#1 Uvoz mace
eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.
- Brunello
#2 Re: Uvoz mace
pjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
svasta!!!!!!
-
VeljaPas
#3 Re: Uvoz mace
ovisi gdje maca putuje. u Australiju nemoze.pjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
potreban je certifikat o njenom zdravstvenom stanju koji ovjerava nadlezan veterinar, neophodne vakcine, cip, i maca je kod tebe, ukoliko obezbijedis transport.
-
pjega
#4 Re: Uvoz mace
ma i ja kazem bas. svakakvih cudaka na svijetu. haj' nema veze.Brunello wrote:pjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
svasta!!!!!!
dalje... da vidimo zna li ko?
-
pjega
#5 Re: Uvoz mace
hvala, velja. svapskih macaka, naravno, ima najvise u svabiji.Velja wrote:ovisi gdje maca putuje. u Australiju nemoze.pjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
potreban je certifikat o njenom zdravstvenom stanju koji ovjerava nadlezan veterinar, neophodne vakcine, cip, i maca je kod tebe, ukoliko obezbijedis transport.
maca bi putovala zajedno sa mnom svakako.
- Skyfox
#6 Re: Uvoz mace
Velja wrote: ovisi gdje maca putuje. u Australiju nemoze.
dalje... da vidimo zna li ko?
-
pjega
#7 Re: Uvoz mace
zahvaljujem na volji i zahmetu da mi kopiras odgovor! slijepa malo jesam, ali ne bas toliko. velja me samo malo preduhitrio.Skyfox wrote:Velja wrote: ovisi gdje maca putuje. u Australiju nemoze.
potreban je certifikat o njenom zdravstvenom stanju koji ovjerava nadlezan veterinar, neophodne vakcine, cip, i maca je kod tebe, ukoliko obezbijedis transport.dalje... da vidimo zna li ko?
- baustelac
#8 Re: Uvoz mace
Imam ja bosanskog macora, i ako nabavis javi kad bude trebalo za parenjapjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
-
pjega
#9 Re: Uvoz mace
vazi!baustelac wrote:Imam ja bosanskog macora, i ako nabavis javi kad bude trebalo za parenjapjega wrote:eh, ja bih jednu macu. vec neko vrijeme razmisljam o tome, ali nesto kontam da mi je da uvezem kakvu nasu domacu. ima ovdje svapskih macaka koliko hoces, ali eto meni nesto naumpalo da hocu bas bosansku.![]()
- moa
ugradi joj cip, udari joj par vakcina tamam da je osamuti da mozes biti mirna jedno 4 sata i to je to ispeglas macu, spakujes je i furaj za dojcland. Ako hoces bosansku macu otidji na carsiju gore sam vidjao par slatkih malih stvorenja pa pokupi jedno, tako da nece biti fule izvorno bosansko sa carsije hhuhuh...velahavle 
-
pjega
velahavle bas. ma znam da divljam malo, ali eto bas tako hocu nekakvu ulicarsku bosansku. mislim da bi se slagale.moa wrote:ugradi joj cip, udari joj par vakcina tamam da je osamuti da mozes biti mirna jedno 4 sata i to je to ispeglas macu, spakujes je i furaj za dojcland. Ako hoces bosansku macu otidji na carsiju gore sam vidjao par slatkih malih stvorenja pa pokupi jedno, tako da nece biti fule izvorno bosansko sa carsije hhuhuh...velahavle
-
medda
Moja mama je jednom htjela povesti macu-lutalicu sa sobom u Holandiju i uradila je bas ovako kako je Velja opisao. U tom je jedna njena prijateljica preuzela macu pa nije isprobala papire.
A ja svake godine vodim pasce u BH sa papirima o vakcinaciji i nikakvih problema nije bilo. Tako da mislim da neces ni ti imati.
Sretno
A ja svake godine vodim pasce u BH sa papirima o vakcinaciji i nikakvih problema nije bilo. Tako da mislim da neces ni ti imati.
Sretno
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
zar se GaziHusrefbegove macke smiju dirati i nositi?moa wrote:ugradi joj cip, udari joj par vakcina tamam da je osamuti da mozes biti mirna jedno 4 sata i to je to ispeglas macu, spakujes je i furaj za dojcland. Ako hoces bosansku macu otidji na carsiju gore sam vidjao par slatkih malih stvorenja pa pokupi jedno, tako da nece biti fule izvorno bosansko sa carsije hhuhuh...velahavle
Nejse, pjega, ako si u Sarajevu, nazovi 258 840 i trazi osobu zaduzenu za granicnu vet.inspekciju jer ce ti on dati najsvjezije upute ...
Do sada je trebao samo chip i "pasos" tj zdravstvena knjizica sa vaCkinama.