Uvoz ljekova
Moderator: _BataZiv_0809
- Pandakonda
#1 Uvoz ljekova
Pozdrav, zanima me da li je u Bosni legalno uvest ljek iz neke druge države ? Naime planiram da kupim ljek u drugoj državi gdje je dosta jeftiniji nego u EU i brine me da li će ga zapljenit na granici kod nas
Izvinjavam se ako sam fulio temu.
-
calculator
#2 Re: Uvoz ljekova
Zar očekuješ da ti carinik pretražuje džepove?Pandakonda wrote:Pozdrav, zanima me da li je u Bosni legalno uvest ljek iz neke druge države ? Naime planiram da kupim ljek u drugoj državi gdje je dosta jeftiniji nego u EU i brine me da li će ga zapljenit na granici kod nasIzvinjavam se ako sam fulio temu.
- Pandakonda
#3 Re: Uvoz ljekova
To bi išlo dostavom ne bi ja lično išao u drugu državu po to.calculator wrote:Zar očekuješ da ti carinik pretražuje džepove?Pandakonda wrote:Pozdrav, zanima me da li je u Bosni legalno uvest ljek iz neke druge države ? Naime planiram da kupim ljek u drugoj državi gdje je dosta jeftiniji nego u EU i brine me da li će ga zapljenit na granici kod nasIzvinjavam se ako sam fulio temu.
- jao_situacije
#4 Re: Uvoz ljekova
postoji mogućnost da ne pregledaju paket i da prođe lijek, ali najvjerovatnije da će pregledati i oduzeti lijek ako nemaš dozvolu da uvoziš
- Capsicum
#5 Re: Uvoz ljekova
Ako ti treba za licnu upotrebu, onda nek ti neko u inostranstvu kupi i odnese na autobusku stanicu, da vozacu i nek u dzepu prenese. To nije nikad bio problem, ali ovo putem poste je vec sumnjivo jer otvara mogucnost malverzacija, sverca lijekova, plasiranja falsifikovanih lijekova na trzistu itd. tako da se tim nemoj bavit, samo ces si belaj na vrat navuc.