Uvoz i registracija Polaris RZR 800

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
novi_korisnik

#1 Uvoz i registracija Polaris RZR 800

Post by novi_korisnik »

Pozdrav, posto nigdje na internetu nisam nasao, a i agencija u kojoj registrujem auto isto nema nekih informacina odlucio sam da pokusam ovdje.

U planu mi je u Februaru ili Martu da kupim Polaris RZR 800, 2008-2010 godiste. Uzeo bi najvjerovatnije u Njemackoj ili nekoj okolnoj zemlji jer je kod nas ponuda slaba. Zanimaju me informacije oko uvoza, da li i za ta vozila vazi Euro norma kao za auta, te da li ce biti problema sa registracijom ako je vec vozilo uredno registrovano u Njemackoj. Volio bi ako ima neko ovdje ko radi spediciju, da dobijem broj telefona i da se dogovorimo odmah oko uvoza i prijevoza vozila do BIH.

Takodjer me zanima da li neko zna na koju kategoriju se kod nas registruje to vozilo na A ili B, jer nisam stigao jos otici do MUPa da pitam, mada znajuci nasu adminitraciju, pola sata cu im morati objasnjavati sta je rzr...

Hvala ;-)
novi_korisnik

#2 Re: Uvoz i registracija Polaris RZR 800

Post by novi_korisnik »

Takodjer ako znate nekog ko prodaje navedeno vozilo, ili vozilo slicne kategorije za neku razumnu cijenu do 15 000 a da je vec u BIH, da mi javite ili posaljete broj
harla_kurla

#3 Re: Uvoz i registracija Polaris RZR 800

Post by harla_kurla »

Pitao sam na temi Moto, pa da vidim i ovdje:

Da li neko od forumasa ima informacije o nacinu registracije ATV/Quada? Naime, rodbina zeli uvesti iz US ATV/Quad preko 500cc, zeljeli bi isti registrovati i voziti osim po planinama i po cestama(magistralnim).

Osim carine/pdva/homologacije koji su jednokratni troškovi, sta im je jos potrebno? Dosao sam do info da se ova vozila registruju kao traktori, ali da kao takva ne mogu na cestu(ili mogu?)? Da li je ovo tacno?

Koji je postupak registracije traktora? Polica osiguranja, tehnicki? Sta podrazumjeva trajna registracija?

Ako neko ima info bio bi zahvalan.
Post Reply