Uvoz automobila?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Majjah

#1 Uvoz automobila?

Post by Majjah »

Odlucio sam da se ,,ponovim'' sa novom vozilicom, Punto 1.9 JTD je automobil kojeg sam odlucio uzeti! :) Eh sad, posto imam rodjaka koji zivi u Novoj Gorici, sa njim sam se htio dogovoriti da mi on nesto gore kvalitetno nadje, jer su takva auta u Italiji i u Sloveniji daleko jeftinija, izbor je veci itd.
Eh sad, interesuje me sta ja sve moram uraditi i sta platiti ovde kod nas da bih to auto registrovao na svoje ime?? Koliko moram racunati da cu jos morati dati mimo cijene koju cu platiti za samo auto??
and

Post by and »

prvo kada budes trazio auto gledaj da je moguc povrat poreza.to znaci da ces od cijene koju platis vratiti 19%ddv u slo.auto prijavis na granici,spediteri ti mogu uzeti 100km sto je realna cijena ali nekome naplate i do 400km pa se pazi.
kada auto budes carinio potrudi se da to ne bude u sarajevu jer deru.
na auto placas carinu i pdv.
mozes pogledati auta u sloveniji na http://www.avto.net
dia81

Post by dia81 »

eh mene interesuje posto mi je tata 100 % invalid i ima povlasticu, a mislila sam ici u sloveniju da uzmem neki autic...kakva je uopste procedura i sta mi se odbija pdv?ili carina?ili?help... :-?
Majjah

Post by Majjah »

Koliko sam ja shvatio, slovenci i italijani ti vracaju PDV koji je u njih 19% od te cijene. Samo jos kad bi neko objasnio kome se obratis, koliko se ceka na povrat tog novca isl.???
zlatan01

Post by zlatan01 »

Majjah wrote:Koliko sam ja shvatio, slovenci i italijani ti vracaju PDV koji je u njih 19% od te cijene. Samo jos kad bi neko objasnio kome se obratis, koliko se ceka na povrat tog novca isl.???
Ako kupujes od firme tada ti firma sredjuje povrat poreza. Vrlo cesto u njemackim oglasima se moze naci auto pripremljeno za export, dakle sa cijenom bez poreza. Kod kupovine od privatnog lica ne znam pouzdano ali ne izkljucujem da je moguce. U svakom slucaju pravila se razlikuju od zemlje do zemlje tako da je tesko reci generalno. Najbolje je dakle da se raspitas preko nekoga ko zivi u toj zemlji.
Fibra

Post by Fibra »

provjeri ti broj sasije, da ti ne uvale ukradeno auto...e onda si ga na granici naj.... :-)
Post Reply