Izvoznom carinskom dokumentacijom.. Slično je i kod nas: Ako u roku od 6 mjeseci od dana izvoza, izvoznik ne postigne naplatu izvezene robe, utvrđuje mu se pdv kao da je tu robu prodao na domaćem tržištu, i mora ga platiti.drndalo wrote:A kako su kontrolisali jel auto izasao iz zemlje, a porez vec izbijen ?
Uvoz auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- poznanik
#501 Re: Uvoz auta
-
motorola01
#502 Re: Uvoz auta
Da li neko zna koliko posto idu dole cijene sa avto.net( izvoz iz EU) i da li uopste cijene idu dole?
-
verzona
#503 Re: Uvoz auta
Znači ja prodavcu platim cijenu sa PDV, a na fakturi je prikazana cijena bez PDV-a. Čudno..poznanik wrote:Izvoznom carinskom dokumentacijom.. Slično je i kod nas: Ako u roku od 6 mjeseci od dana izvoza, izvoznik ne postigne naplatu izvezene robe, utvrđuje mu se pdv kao da je tu robu prodao na domaćem tržištu, i mora ga platiti.drndalo wrote:A kako su kontrolisali jel auto izasao iz zemlje, a porez vec izbijen ?
-
misk0
#504 Re: Uvoz auta
Trebao bi neko ko moze doslepati (bez tablica i registracija) auto - Fiat Punto iz Svajcarske u Bosnu. Znate li nekoga? kontakt?
hvala puno
hvala puno
- poznanik
#505 Re: Uvoz auta
Kako ćeš platiti fakturu s pdv, ako je prikazana cijena bez pdv? Ne razumijem...verzona wrote:Znači ja prodavcu platim cijenu sa PDV, a na fakturi je prikazana cijena bez PDV-a. Čudno..poznanik wrote:Izvoznom carinskom dokumentacijom.. Slično je i kod nas: Ako u roku od 6 mjeseci od dana izvoza, izvoznik ne postigne naplatu izvezene robe, utvrđuje mu se pdv kao da je tu robu prodao na domaćem tržištu, i mora ga platiti.drndalo wrote:A kako su kontrolisali jel auto izasao iz zemlje, a porez vec izbijen ?
-
verzona
#506 Re: Uvoz auta
Onda ispada da ne moram platiti PDV ako već nije prikazan na fakturi. 
- poznanik
#507 Re: Uvoz auta
Pa ako ti nije prikazan, nećeš ga ni platiti. Zašto misliš da plaćaš pdv?verzona wrote:Onda ispada da ne moram platiti PDV ako već nije prikazan na fakturi.
Na fakturi može jasno biti naznačen procenat i iznos pdv koji se odbija iz prodajne cijene na domaćem tržištu, mada i ne mora.
-
zodi36
#508 Re: Uvoz auta
poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
-
carobnjak1
#509 Re: Uvoz auta
vidim gore si izvrjedjao ovog momka za neke mrezice a cini mi se da ti nemas ni za kredita..smaras ljude sa svojim bmwzodi36 wrote:poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
nazovi spediciju koja ce ti raditi papire i ljudi ti sve kazu
-
zodi36
#510 Re: Uvoz auta
kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
-
carobnjak1
#511 Re: Uvoz auta
samaras ljude sa svojim pitanjem vec si par ljudi pitao i nudim ti efikasno rijesenje koje ce te kostati cca 50 kf,nazoves spediciju i ispitas ih sve a ne zamras ljude na forumu da ne bi koji fening potrosio!!!zodi36 wrote:kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
-
zodi36
#512 Re: Uvoz auta
kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
- drndalo
#513 Re: Uvoz auta
Ma kultura samo takva... 
- valjuga
#514 Re: Uvoz auta
Inače ne bacam komentare ali poznanik jezodi36 wrote:kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
Piše se : DŽABA
edit: Koliko ti je poziv za Hercegovinu
-
zodi36
#515 Re: Uvoz auta
nisam ja rekao nista za poznanika.covjek je ok,i pomaze dosta ljudima i njega sam licno i oslovio i upitao,ali ovaj seronja bolesni(carobnjak iz oza) se nasao pametovati.ako si samo tu gresku nasao,dj umjesto dz onda je ok.sleng,djamijo moja 
- poznanik
#516 Re: Uvoz auta
Niko ti takvu informaciju ne može dati bez uvida u dokumentaciju auta i bez fizičkog pregleda auta.zodi36 wrote:poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
Inače, na bilo kojoj temi ovog foruma, ja ne dajem slobodne procjene bilo kakve vrijednosti.
-
zodi36
#517 Re: Uvoz auta
ok legendo hvala ti.vidim da se razumijes u to,nelupas kao ovi pojedini,ali mislio sam okvirno koliko bi to izislo otprilike.u svakom slucaju hvala ti veliko
-
carobnjak1
#518 Re: Uvoz auta
prvo s tobom se ne vrijedi raspravljati jer si glup ko kurac i vjerovatno retardiran dorate njemacki,vrijedjas raju iz bosne koja jedva prezivljava i kurcis se s nekim bmwom koji u njemackoj je cista 0 jer je poslije njega izaslo jos bruku novijih!!!idi sad radi 3 posla i imaj 20 minuta slobodog vremena i 2 sata sna da mozes odplatiti ratu kredita za auto i stan i da mozes malo doci do bosne da se kurcis sa svojim bmwzodi36 wrote:kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
-
zodi36
#519 Re: Uvoz auta
nevrijedjam raju,vrijedjam tebe papane romanijski,razguli ba bijednice
-
carobnjak1
#520 Re: Uvoz auta
vidim ko je "papan romanijski" prvo popravi pravopis pa onda nekome pisi,koliko si inteligentan da nisi mogao nauciti da se rijecica ne uvijek pise odvojeno papane!!!zodi36 wrote:nevrijedjam raju,vrijedjam tebe papane romanijski,razguli ba bijednice
-
zodi36
#521 Re: Uvoz auta
tvoj mali bijedni mozak,zatupljeni,ograniceni u moru svega ja nasao to kao primjer.bravo gumena glavo.sad idi nesto radi ili zovi svog druga,sina ratnog profitera pa nekdje sa bembarama na kafu.
-
zodi36
#522 Re: Uvoz auta
samaras ljude,heheheheeh,romanijo majko.valjda smaras ili zamaras.carobnjak1 wrote:samaras ljude sa svojim pitanjem vec si par ljudi pitao i nudim ti efikasno rijesenje koje ce te kostati cca 50 kf,nazoves spediciju i ispitas ih sve a ne zamras ljude na forumu da ne bi koji fening potrosio!!!zodi36 wrote:kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
-
carobnjak1
#524 Re: Uvoz auta
da te nema trebalo bi te izmislitizodi36 wrote:samaras ljude,heheheheeh,romanijo majko.valjda smaras ili zamaras.carobnjak1 wrote:samaras ljude sa svojim pitanjem vec si par ljudi pitao i nudim ti efikasno rijesenje koje ce te kostati cca 50 kf,nazoves spediciju i ispitas ih sve a ne zamras ljude na forumu da ne bi koji fening potrosio!!!zodi36 wrote:kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#525 Re: Uvoz auta
Hvala za prijave
, zodi36 out 30 dana
.