Uvoz auta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
poznanik

#501 Re: Uvoz auta

Post by poznanik »

drndalo wrote:A kako su kontrolisali jel auto izasao iz zemlje, a porez vec izbijen ? :?
Izvoznom carinskom dokumentacijom.. Slično je i kod nas: Ako u roku od 6 mjeseci od dana izvoza, izvoznik ne postigne naplatu izvezene robe, utvrđuje mu se pdv kao da je tu robu prodao na domaćem tržištu, i mora ga platiti.
motorola01

#502 Re: Uvoz auta

Post by motorola01 »

Da li neko zna koliko posto idu dole cijene sa avto.net( izvoz iz EU) i da li uopste cijene idu dole?
verzona

#503 Re: Uvoz auta

Post by verzona »

poznanik wrote:
drndalo wrote:A kako su kontrolisali jel auto izasao iz zemlje, a porez vec izbijen ? :?
Izvoznom carinskom dokumentacijom.. Slično je i kod nas: Ako u roku od 6 mjeseci od dana izvoza, izvoznik ne postigne naplatu izvezene robe, utvrđuje mu se pdv kao da je tu robu prodao na domaćem tržištu, i mora ga platiti.
Znači ja prodavcu platim cijenu sa PDV, a na fakturi je prikazana cijena bez PDV-a. Čudno..
misk0

#504 Re: Uvoz auta

Post by misk0 »

Trebao bi neko ko moze doslepati (bez tablica i registracija) auto - Fiat Punto iz Svajcarske u Bosnu. Znate li nekoga? kontakt?

hvala puno
poznanik

#505 Re: Uvoz auta

Post by poznanik »

verzona wrote:
poznanik wrote:
Znači ja prodavcu platim cijenu sa PDV, a na fakturi je prikazana cijena bez PDV-a. Čudno..
Kako ćeš platiti fakturu s pdv, ako je prikazana cijena bez pdv? Ne razumijem... :?
verzona

#506 Re: Uvoz auta

Post by verzona »

Onda ispada da ne moram platiti PDV ako već nije prikazan na fakturi. :?:
poznanik

#507 Re: Uvoz auta

Post by poznanik »

verzona wrote:Onda ispada da ne moram platiti PDV ako već nije prikazan na fakturi. :?:
Pa ako ti nije prikazan, nećeš ga ni platiti. Zašto misliš da plaćaš pdv?

Na fakturi može jasno biti naznačen procenat i iznos pdv koji se odbija iz prodajne cijene na domaćem tržištu, mada i ne mora.
zodi36

#508 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
carobnjak1

#509 Re: Uvoz auta

Post by carobnjak1 »

zodi36 wrote:poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
vidim gore si izvrjedjao ovog momka za neke mrezice a cini mi se da ti nemas ni za kredita..smaras ljude sa svojim bmw
nazovi spediciju koja ce ti raditi papire i ljudi ti sve kazu
zodi36

#510 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
carobnjak1

#511 Re: Uvoz auta

Post by carobnjak1 »

zodi36 wrote:kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
samaras ljude sa svojim pitanjem vec si par ljudi pitao i nudim ti efikasno rijesenje koje ce te kostati cca 50 kf,nazoves spediciju i ispitas ih sve a ne zamras ljude na forumu da ne bi koji fening potrosio!!!
zodi36

#512 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
drndalo

#513 Re: Uvoz auta

Post by drndalo »

Ma kultura samo takva... :roll:
valjuga

#514 Re: Uvoz auta

Post by valjuga »

zodi36 wrote:kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
Inače ne bacam komentare ali poznanik je :thumbup:

Piše se : DŽABA :run:

edit: Koliko ti je poziv za Hercegovinu :mrgreen:
zodi36

#515 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

nisam ja rekao nista za poznanika.covjek je ok,i pomaze dosta ljudima i njega sam licno i oslovio i upitao,ali ovaj seronja bolesni(carobnjak iz oza) se nasao pametovati.ako si samo tu gresku nasao,dj umjesto dz onda je ok.sleng,djamijo moja ;-)
poznanik

#516 Re: Uvoz auta

Post by poznanik »

zodi36 wrote:poznanice kralju,posto vidim da si ti veliki poznavalac na ovoj temi,pitao bih te otprilike da mi kazes koliko bi me izasla carina i porez na auto bmw 530 dizel,12 mjesec 1999 prva registracija,135 kw.znaci molim te okvirno koliko bi me izaslo da platim to bez euro 1 obrasca i koliko sa tim obrascem.hvala ti velika.ps.provjereno kod tomica da auto zadovoljava bh standarde hom.lp
Niko ti takvu informaciju ne može dati bez uvida u dokumentaciju auta i bez fizičkog pregleda auta.
Inače, na bilo kojoj temi ovog foruma, ja ne dajem slobodne procjene bilo kakve vrijednosti.
zodi36

#517 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

ok legendo hvala ti.vidim da se razumijes u to,nelupas kao ovi pojedini,ali mislio sam okvirno koliko bi to izislo otprilike.u svakom slucaju hvala ti veliko
carobnjak1

#518 Re: Uvoz auta

Post by carobnjak1 »

zodi36 wrote:kao prvo seronja meni je poziv djaba za bosnu,a kao drugo znam da ima takvih neradnika kao ti sto vise na forumu i lijece komplekse pa rekoh tako je lakse dobiti informaciju,ali ti haman veze nemas
prvo s tobom se ne vrijedi raspravljati jer si glup ko kurac i vjerovatno retardiran dorate njemacki,vrijedjas raju iz bosne koja jedva prezivljava i kurcis se s nekim bmwom koji u njemackoj je cista 0 jer je poslije njega izaslo jos bruku novijih!!!idi sad radi 3 posla i imaj 20 minuta slobodog vremena i 2 sata sna da mozes odplatiti ratu kredita za auto i stan i da mozes malo doci do bosne da se kurcis sa svojim bmw
zodi36

#519 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

nevrijedjam raju,vrijedjam tebe papane romanijski,razguli ba bijednice
carobnjak1

#520 Re: Uvoz auta

Post by carobnjak1 »

zodi36 wrote:nevrijedjam raju,vrijedjam tebe papane romanijski,razguli ba bijednice
vidim ko je "papan romanijski" prvo popravi pravopis pa onda nekome pisi,koliko si inteligentan da nisi mogao nauciti da se rijecica ne uvijek pise odvojeno papane!!!
zodi36

#521 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

tvoj mali bijedni mozak,zatupljeni,ograniceni u moru svega ja nasao to kao primjer.bravo gumena glavo.sad idi nesto radi ili zovi svog druga,sina ratnog profitera pa nekdje sa bembarama na kafu.
zodi36

#522 Re: Uvoz auta

Post by zodi36 »

carobnjak1 wrote:
zodi36 wrote:kredita?nekontam.sta tu ima nejasno ako pitam nekoga ko zna kolika bi carina i porez bili.ako neznas ,bolje suti,nejavljaj se,a da ti je malo glup komentar,moras priznati da jeste
samaras ljude sa svojim pitanjem vec si par ljudi pitao i nudim ti efikasno rijesenje koje ce te kostati cca 50 kf,nazoves spediciju i ispitas ih sve a ne zamras ljude na forumu da ne bi koji fening potrosio!!!
samaras ljude,heheheheeh,romanijo majko.valjda smaras ili zamaras.
illuminated

#523 Re: Uvoz auta

Post by illuminated »

.
carobnjak1

#524 Re: Uvoz auta

Post by carobnjak1 »

zodi36 wrote:
carobnjak1 wrote:
samaras ljude,heheheheeh,romanijo majko.valjda smaras ili zamaras.
da te nema trebalo bi te izmisliti
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#525 Re: Uvoz auta

Post by Bobi »

Hvala za prijave :D, zodi36 out 30 dana :D.
Post Reply