suljke wrote:Jedan moj prijatelj uzeo je vozilo sto bi rekli preko interneta. Pojeo govno da sebi ne moze ni danas da dodje.
U ul. Alipasina kad krenes od Bara prema Kobiljoj glavi sa desne strane ima momak (mislim da je Denis) sto prodaje uvezena vozila. Takodje mozes se dogovoriti sa istim da ti doveze odredjeno vozilo iz Njemacke. Dodjes fino kod momka u kancelariju, otvori ti odredjenu internet stranicu nadjete odredjeno vozilo, Denis odmah zove telefonom Njemacku prodavca i pada pogadjanje ili se postigne dogovor.
Denis ima slepu, dogodoris se sa istim oko cijene prevoza i da ti on zavrsi sve oko carine i poreza jer ima uhodane seme.
Sve lijepo izgleda da ne moze ljepse biti.
Stigao Ford Mondeo 2003 ili 2004. god nisam siguran, sto bi rekli vristi ne da gledati u sebe, malo presao, ocuvan ali brate i masno dosao oko 18.000 km i neka stoja na cesti. Zove prijatelj da se pofali sa autom sve ko lampa, ali ... ?
Nesto lupka u motoru. Ode u ovlasteni Fordov servis na Alipašinom. Predracun za opravku i dijelove 7 5 0 0 KM ( otisla glava motora, usisna grana itd itd). Obisli Zvizdica vrlog strucnjaka za Ford vozila, prica Markove konake, on satro prikopcavao na kompjuter pa ovo pa ono pa vamo pa tamo, uglavnom nezna sta mi je ali i on misli da je glava ali za taj model navodno nema dijelova ni u Njemackoj te on nece da mu auto stoji u garazi itd itd.
Uglavnom nadjemo nekog majstora Cvijanovica u Brnjacima prije Kiseljaka, uglavnom covjek da svoju pretpostavku kvara ali kaze dok ne otvorim motor nista sigurno. Istina otisla je usisna grana plasticna, dva ventila i jedan klip. Covjek sve porucio iz njemacke i napravio vozilo znam da je samo usisna grana bila oko 900 KM.
Z n a c i
Ljudi ne kupujte macka u vreci moze vam se o glavu otresti. Ne krivim Denisa koja je dovezao neispravno vozilo iz Njemacke, krivim prijatelja koji je kupovao macka u vreci. Zamislite da je bilo kao na pocetku 18000 + 7500 = 25500 KM za forda 2003 ili 2004 god.
I nijemci su ljudi zajebat ce koga mogu, pravosudni sistem nemoj te gluposti valjati.
Iskustvo mog prijatelja, sa kojim sam dva mjeseca hodao trazeci majstora i dijelove.
Pa nije auto igracka da se narucuje preko interneta . 99,9% prevara se odraduje preko interneta tako da je ovaj medij postao omiljen kod prevaranata i lopova. Pa zar mislis da bih tako dobar auto stajao u Njemackoj i cekao tebe da ga odvuces u BiH. Pravilo broj jedan kod kupovine polovnih automobila sa ili bez garancije je INSPEKCIJA , INSPEKCIJA , INSPEKCIJA , pa koliko kosta da kosta. Neko nekada rece good cars aren't cheep , cheep cars aren't good. Naravno dok se sam ne izlevatis ne vjerujes. Ponovo bih naglasio , odvedi auto na inspekciju cak i kada ga sam vidis i vozas jer ako nisi majstor ne znas sto mu fali , a nekada ni majstor ne znas sve dok se vozilo ne prikljuci na kompjuter. Ja sam se jednom i sam izlevatio kupio 2000 Jetta 1.9 TDI disel , izvana ko bombona , iznutra ocuvana , prodavac cak daje tri mjeseca garanciju. Isti dan kada sam je kupio pali se check engine light . Ja u servis kad tamo oni se nemogu nacuditi kazu kakvo je to cudo. Kazu neko je to sam popravljo pa povezivao zice nesto prespajao uglavnom Jetti fali neki ERG ventil ili tako nesto ali frajer sto mi je prodao auto nesto napravio tako da auto vozi bez ventila

. Ja nazad kod prodavca da vidim za garanciju medutim njegova garancija je dobra samo kod nekog njegovog majstora avlijanera valjda tog istoga sto prespaja zice i pravi belaje. Uglavnom njegova je prica , auto je ispravno , vozi a mehanicari u VW servisu se eto levati i hoce da te izrade. Ja odvedem auto u drugi shop tamo kazu ne znaju oko njemackih masina ali kazu lampica gori nije nesto uredu tu ljudi urade mehanicku inspekciju kazu , amortizeri , nosaci amortizra , kocnice , sajle sve dotrajalo i treba mjenjati . Po vrh svega servo pumpa ili tako nesto curi . Odem nazad kod prodavaca kazem curi ta pumpa. Covjek kaze e to nije pod garancijom moraces sam popravljati. U VW servisu samo za pumpu sa rukama traze 2000 al dollari su ovo buraz , kontam curi mora se promjeniti a o masini , i podvozju vise i ne razmisljam. Uglavnom odem na odpad nadem majstora da mi izvadi to pumpu iz neke stare Jette sa ugradnjim mislim da je bilo preko $ 500 sad se ne sjecam tacno. Prva stvar koju sam uradio kada sam dosao kuci je bila da ispoliram auto sredim ocistim , namirisem i na internet. Uglavnom auto se prodalo , mislim da sam bio na zijanu $500 ali sam zato naucio velikulekciju. Kada kupujes polovno auto pravac u servis , ako ga tip ne da na inspekciju zaboravi na trgovinu.