Uvodjenje Šerijata u Njemackoj!!!

Bosanac sa dna kace

#1 Uvodjenje Šerijata u Njemackoj!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Deutsche Bank - ponude u skladu sa šeriatom
Autor E. Šeta
Četvrtak, 05 Januar 2006
Berlin, Njemačka, 4 januar 2006.
Deutsche Bank, najveća njemačka banka namjerava proširiti asortiman usluga i ponuda namjenjenih muslimanskoj klijenteli.
«Postoji ogroman potencijal za razvoj jer potražnja u ovom sektoru daleko premašuje ponudu» riječi su Hans-Juergen Kocha, direktora švicarske podružnice banke, u izjavi za dnevni list Boersen Zeitung.
Koch kaže da se usluge moraju uskladiti sa islamskim zakonom ili Šerijatom, dodajući da je Deutsche Bank obvezala švicarsku filijalu da razvija servise za muslimanske klijente budući da je Ženeva, pored Londona, glavno finansijsko tržište muslimana Evrope kako navodi AFP.
U Deutsche Bank vjeruju da će ovaj potez proširiti bazu klijetele na Bliskom Istoku gdje 5 do 10% svih investicija spadaju u domen bankarskih ugovora zasnovanih na šerijatskim normama.

Depozit Arapa i muslimana u Deutsche Bank tokom 2005 po procjenama kreće do 500 miliona eura. Ogroman priliv gotovinskih sredstava arapskih i muslimanskih vlasnika je zabilježen nakon 11 septembra. Upućeni tvrde da je 250 miliona eura arapskih i islamskih investicija koncentrirano u Evropi. U tom kontekstu je prošle godine u maju održana konferencija u Kelnu na temu pospješivanje islamskog bankarstva i šerijatski normiranih usluga. Zatim je uslijedio forum u Istambulu u septembru pod naslovom «Internacionalni islamski finansijski forum» (IIFF) poznat i kao «Muslimanski Davos forum».

Industrija islamskog bankarstva, začeta prije dri decenije, bilježi značajan rast i privlači pažnju investitora i bankara širom svijeta. Sa godišnjim rastom od 15 procenata, islamsko finansijsko tržište se procjenjuje oko 300 milijardi dolara sa više od 200 finansijskih institucija u svijetu.

2003 godine, HSBC bankarska grupa iz reda visoko rangiranih banaka koja u ponudi sadrži kredite i tekuće račune u skladu sa islamskim propisima. Izvor: http://www.islamonline.net
http://www.sadrvan.com/content/view/296/2/
Cuo sam da ce i Raiffisen banka isto uvest ovakav nacin poslovanja! Nisam cuo da se iko do sad pobunio protiv ovoga u Njemackoj! A na cudo veliko nema ni terorizma! Ne znam sto ih do sada nisu upozorili Blakanci da je oovo uvodjenje serijata! :roll:
St.Germain

Post by St.Germain »

radi se o parama moj dobri...pare, pare...nije ovo za fukaru pravljeno. Ni musliman nije isto sto i musliman.
Bosanac sa dna kace

Jah sto neko onomad rece para nema vjere, nacije, drzave, granice.... ima samo kolicinu....
sule_krug

Post by sule_krug »

Bosanac sa dna kace wrote:Jah sto neko onomad rece para nema vjere, nacije, drzave, granice.... ima samo kolicinu....
mislis vrijednost
nebi

Post by nebi »

Evo,na drugoj temi se prica o tome kako Njemacka uvodi konc-logore,rasne zakone,proganja muslimane...a na ovoj se uvodi serijat.
Jebem ga,je li samo vazno otvoriti temu ili ta ista treba da ima nekog smisla?
savjest

Post by savjest »

Radi se o tome da oni zele imati nadzor nad novcem koji je u muslimanskom posjedu. Trenutno dosta novca ide "iz ruke u ruku" ili iz "jastuka u jastuk".

Hoce da bude kao sa svabama. Svabo placa uz pomoc kartice pa tako mogu pratiti gdje je sta kupovao i gdje je bio. Recimo kad svabo ode na odmor u Spaniju vrlo lahko mogu znati u kojem je hotelu bio, sta je jeo za dorucak rucak, sta je kupio ko pokon itd... A vlada kaze : "zlu ne trebalo".
To je jedan vid kontrole nad narodom. Drugi su recimo kamere. Engleska je prvak u tome. Mogu da te prate od sjevera do juga.

Moram priznati da i ja "mrzim" kartice radi toga. Sve sto mogu platiti u kesu i placam u kesu.
nebi

Post by nebi »

Ko brani ostalima da placaju u kesu?
St.Germain

Post by St.Germain »

savjest wrote:Radi se o tome da oni zele imati nadzor nad novcem koji je u muslimanskom posjedu. Trenutno dosta novca ide "iz ruke u ruku" ili iz "jastuka u jastuk".

Hoce da bude kao sa svabama. Svabo placa uz pomoc kartice pa tako mogu pratiti gdje je sta kupovao i gdje je bio. Recimo kad svabo ode na odmor u Spaniju vrlo lahko mogu znati u kojem je hotelu bio, sta je jeo za dorucak rucak, sta je kupio ko pokon itd... A vlada kaze : "zlu ne trebalo".
To je jedan vid kontrole nad narodom. Drugi su recimo kamere. Engleska je prvak u tome. Mogu da te prate od sjevera do juga.

Moram priznati da i ja "mrzim" kartice radi toga. Sve sto mogu platiti u kesu i placam u kesu.
radi se o cisto komercijalnom potezu po principu "imal tu dje mene". Ne znam cemu cudjenje, opste ustaljena praksa na zapadu. Kad se o parama radi nema granica.
savjest

Post by savjest »

nebi wrote:Ko brani ostalima da placaju u kesu?
Zakon.
Zakon definise koliko se moze platiti u kesu.U Belgiji je koliko mogu da se sjetim oko 13.000€. Sve iznad se mora placati putem bankovnog racuna ili ceka.

To je uradeno da bi se kontrolisao tok novca. Kao prvi razlog su spominjali sprijecavanje "pranja novca" od prodaje droge i kriminalnih radnji. Sto se tice muslimna to je zbog finansiranja terorizma(jer kako i ti sam rece muslimani=teroristi).

No lahko je tebi mozak na pasu i "bubaj po forumu".
nebi

Post by nebi »

savjest wrote:
nebi wrote:Ko brani ostalima da placaju u kesu?
Zakon.
Zakon definise koliko se moze platiti u kesu.U Belgiji je koliko mogu da se sjetim oko 13.000€. Sve iznad se mora placati putem bankovnog racuna ili ceka.

To je uradeno da bi se kontrolisao tok novca. Kao prvi razlog su spominjali sprijecavanje "pranja novca" od prodaje droge i kriminalnih radnji. Sto se tice muslimna to je zbog finansiranja terorizma(jer kako i ti sam rece muslimani=teroristi).

No lahko je tebi mozak na pasu i "bubaj po forumu".
babo ti je pustio mozak na pasu kad te je pravio.rekao si za placanje kreditnom karticom...KREDITNOM,levate.A tu je limit skoro uvijek oko 2000 eura.I koji to prosjecan gradjanin,i koliko puta u zivotu,placa preko 13.000?
savjest

Post by savjest »

nebi wrote: babo ti je pustio mozak na pasu kad te je pravio.rekao si za placanje kreditnom karticom...KREDITNOM,levate.A tu je limit skoro uvijek oko 2000 eura.I koji to prosjecan gradjanin,i koliko puta u zivotu,placa preko 13.000?

Buhaha vid' te malog sto se uzrujao. :lol: Toliko je zapjenio da vise ne zna ni o cemu se prica. Ti si napisao sljedece:
A ja ti odgovorio "Zakon" i on sto slijedi iza... Plus, lijepo ti obrazlozio zasto je tako a ti zadro' ko sivonja u ledinu. Procitaj ti sve ov jos 5-6 puta pa nam se javi. ;-)
nebi

Post by nebi »

savjest wrote: Hoce da bude kao sa svabama. Svabo placa uz pomoc kartice pa tako mogu pratiti gdje je sta kupovao i gdje je bio. Recimo kad svabo ode na odmor u Spaniju vrlo lahko mogu znati u kojem je hotelu bio, sta je jeo za dorucak rucak, sta je kupio ko pokon itd... A vlada kaze : "zlu ne trebalo".

Gdje ovdje stoji nesto o 13000 eura?Cekovi?Gdje?
TI si napisao ovo sa kreditnim karticama i nije spominjan nikakav zakon koji to odredjuje.Kada sam ukazao na tvoju glupost,presaltao si se na 13000 eura
i velike novcane transakcije(koje se inace ne mogu platiti kreditnom karticom).
Mislis li da niko ne primjecuje da podatke izvlacis iz guzice(mada je svejedno ako ih izvlacis iz glave,materijal je isti)?
A to da sam se iznervirao...i ja bih se nasmijao...buhahaaa...ali nama muslimanima je zabranjeno ismijavanje maloumnih.
savjest

Post by savjest »

nebi wrote: Gdje ovdje stoji nesto o 13000 eura?Cekovi?Gdje?
TI si napisao ovo sa kreditnim karticama i nije spominjan nikakav zakon koji to odredjuje.Kada sam ukazao na tvoju glupost,presaltao si se na 13000 eura
i velike novcane transakcije(koje se inace ne mogu platiti kreditnom karticom).
Mislis li da niko ne primjecuje da podatke izvlacis iz guzice(mada je svejedno ako ih izvlacis iz glave,materijal je isti)?
A to da sam se iznervirao...i ja bih se nasmijao...buhahaaa...ali nama muslimanima je zabranjeno ismijavanje maloumnih.
Ha-ha ti si debil od rodenja ili si isao na neke vecernje casove da dobijes tu titulu.

Po drugi put! CITIRAM STA SI NAPISAO
A ja sam ti odgovorio da je to regulisano zakonom(maksimalna suma koja se moze platiti u kesu) i spomenuo primjer(Belgije) i ne shvatam zasto se tu upires?

PS i zasto sada stalno potenciras da si mulsiman? :D Nisi siguran u sebe ili mislis da ce time tvoje gluposti dobiti na tezini.

Smijesan si :-?
nebi

Post by nebi »

Idi,bijedo.
Ako ti kazes:svabe placaju kreditnim karticama..i jos kojekakve bla-bla(pracenje kamerama od sjevera do juga,notorna glupost,kamere su instalirane samo u vecim gradovima)

pa ja kazem:ko im brani da placaju u kesu?

-onda potezes pricu o 13000 eura,gubo,zato sto meni ne mozes prodavati pricu kao ljudima u tvojoj selendri.

Ne moram ja pokazivati da sa musliman...to pokazuju uslimani,model '92...
ja sam to bio i prije toga.
A ti svoju mrznju prema ostalim vjerama i nacijama mozes iskazivati i malo suptilnije.
savjest

Post by savjest »

nebi wrote:Idi,bijedo.
Ako ti kazes:svabe placaju kreditnim karticama..i jos kojekakve bla-bla(pracenje kamerama od sjevera do juga,notorna glupost,kamere su instalirane samo u vecim gradovima)

-onda potezes pricu o 13000 eura,gubo,zato sto meni ne mozes prodavati pricu kao ljudima u tvojoj selendri.

A ti svoju mrznju prema ostalim vjerama i nacijama mozes iskazivati i malo suptilnije.

:D
nebi

Post by nebi »

savjest wrote:

Sta je,levate?Gdje je odgovor?Ili si toliko tup da zaboravljas vlastite lazi iz prethodnih postova?
savjest

Post by savjest »

nebi wrote:
savjest wrote:

Sta je,levate?Gdje je odgovor?Ili si toliko tup da zaboravljas vlastite lazi iz prethodnih postova?
:D :lol:
nebi

Post by nebi »

savjest wrote:
nebi wrote:
savjest wrote:
:D :lol:
I ja bih se smijao od muke...da me ovako uhvate u lazi.
Halo,raja,gledaj vamo....je li ovaj lazov ili glup...ili oboje?
savjest

Post by savjest »

Kroz :D :lol: sam te samo htio podsjetiti na onu "pametniji popusta" i ostaviti te da i dalje granas.

:zzzz:
nebi

Post by nebi »

bujrum...jebo forum gdje levati rastjerase sve iole normalne likove.
savjest

Post by savjest »

moderator wrote:dakle, obojica imate upozorenje pred ban.

:x
Nema potrebe za opomene i ban. Dovoljno je reci ako ne zelite da vise pisem ovdje. Imam ja dovoljno dostojansta da se povucem.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

savjest wrote:
moderator wrote:dakle, obojica imate upozorenje pred ban.

:x
Nema potrebe za opomene i ban. Dovoljno je reci ako ne zelite da vise pisem ovdje. Imam ja dovoljno dostojansta da se povucem.
:zzzz: Bio jednom jedan sa nick-om pravda, .... i dostojanstveno se povukao. :oops:
maccarona

Post by maccarona »

A ja se bila zabrinula :D kako cu se udati :D

Ako me bude kakav sceo :D :lol:
Bosanac sa dna kace

nebi wrote: Ne moram ja pokazivati da sa musliman...to pokazuju uslimani,model '92...
jao a dje to pise da nema prelaska na islam posle '92? :shock:
ili da su vrata pokajanja i oprosta kod Milostivog zatvorena polse te godine? :shock:
namjera mi je sa ovom temom pokazat dvostruke arsine zapada po pitanju islama i muslimana!
A palo mi je napamet kako su neki trezili da se zatvori Bosnia bank internatioanla, jer eto ona uvodi serijat u BiH, pitam se samo hocel trazit da se zatvori i Raiffisen jel i oni su najavili da ce krenuti poslovat i na serijatski nacin!
nebi

Post by nebi »

Bosanac sa dna kace wrote:
nebi wrote: Ne moram ja pokazivati da sa musliman...to pokazuju uslimani,model '92...
jao a dje to pise da nema prelaska na islam posle '92? :shock:
ili da su vrata pokajanja i oprosta kod Milostivog zatvorena polse te godine? :shock:
namjera mi je sa ovom temom pokazat dvostruke arsine zapada po pitanju islama i muslimana!
A palo mi je napamet kako su neki trezili da se zatvori Bosnia bank internatioanla, jer eto ona uvodi serijat u BiH, pitam se samo hocel trazit da se zatvori i Raiffisen jel i oni su najavili da ce krenuti poslovat i na serijatski nacin!
Ne pise nigdje...pokajanje se uvijek prima.I dobrodosao je svaki brat musliman.Ali sve mi je nekako isharet da je poboznost kod mnogih probudjena blizinom cetnicke kame.Ne znam sjecate li se prepunih dzamija u toku rata...pogledajte ih sad(ako neko pocne palamuditi da su jos uvijek dobro posjecene:ne lazi,levate!)
Isto tako,isharet mi je da su za mnoge dzamije isto ono sto je bio partijski sastanak za komuniste:nacin napredovanja u partijskoj hijerarhiji.
Na to se odnosila moja opaska o modelu '92.Ne mogu si pomoci:stvarno ne podnosim dvije vrste ljudi.Partizane od '45 i muslimane od '92.
Post Reply