Uvjetna kazna.

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Aethaercyn

#1 Uvjetna kazna.

Post by Aethaercyn »

Prijatelj mi je prije 3 godine osudjen na uvjetnu kaznu od 2 godine. Uvjet je istekao prije 5-6 mjeseci. Od suda/policije nije dobio nikakav papir da je uvjet prestao. Da li se on i dalje vodi pod uvjetom? Da li treba otici u sud/policiju da to regulise ili sta vec?
muha_sa

#2 Re: Uvjetna kazna.

Post by muha_sa »

koji ce mu klinac potvrda :-)
Aethaercyn

#3 Re: Uvjetna kazna.

Post by Aethaercyn »

Ma ne to, nego da li je uvjet prestao? Da li se mora otici u sud/policiju ili gdje vec da se to prijavi da je istekao uvjet. Laici smo sto se tice pravne sluzbe.
kolegione

#4 Re: Uvjetna kazna.

Post by kolegione »

Aethaercyn wrote:Ma ne to, nego da li je uvjet prestao? Da li se mora otici u sud/policiju ili gdje vec da se to prijavi da je istekao uvjet. Laici smo sto se tice pravne sluzbe.
Ma jock mogao je otici da digne tu potvrdu ako mu treba, ali u principu nema potrebe da ide. Medjutim trebalo bi da mu dodje kuci ceduljica da mu je istekla uvjetna kazna i da moze doci po potvrdu.
muha_sa

#5 Re: Uvjetna kazna.

Post by muha_sa »

Aethaercyn wrote:Ma ne to, nego da li je uvjet prestao? Da li se mora otici u sud/policiju ili gdje vec da se to prijavi da je istekao uvjet. Laici smo sto se tice pravne sluzbe.
forumaš JThomas ce najbolje odgovorit, njegova struka :-D
moje laicko mišljenje je da ne treba nigdje ic nit šta pitat.

isteklo i vozdra :-D
holowey

#6 Re: Uvjetna kazna.

Post by holowey »

Aethaercyn wrote:Prijatelj mi je prije 3 godine osudjen na uvjetnu kaznu od 2 godine. Uvjet je istekao prije 5-6 mjeseci. Od suda/policije nije dobio nikakav papir da je uvjet prestao. Da li se on i dalje vodi pod uvjetom? Da li treba otici u sud/policiju da to regulise ili sta vec?
doci ce na adresu rjesenje o brisanju uvjetne kazne iz evidencije...
jao_situacije

#7 Re: Uvjetna kazna.

Post by jao_situacije »

trebalo bi da dođe na adresu
artuditu

#8 Re: Uvjetna kazna.

Post by artuditu »

holowey wrote:
Aethaercyn wrote:Prijatelj mi je prije 3 godine osudjen na uvjetnu kaznu od 2 godine. Uvjet je istekao prije 5-6 mjeseci. Od suda/policije nije dobio nikakav papir da je uvjet prestao. Da li se on i dalje vodi pod uvjetom? Da li treba otici u sud/policiju da to regulise ili sta vec?
Da li se kazna briše iz evidencije, ili samo prestaje uvjet?
holowey

#9 Re: Uvjetna kazna.

Post by holowey »

artuditu wrote:
holowey wrote:
Da li se kazna briše iz evidencije, ili samo prestaje uvjet?
brise iz sluzbene evidencije jer protekom uvjetovanog vremena nije pocinjeno novo k.d.
u slucaju da uvjet prestaje, znaci da je doslo do pocinjenja novog k.d. pa treba ici na odsluzenje uvjetovane kazne
artuditu

#10 Re: Uvjetna kazna.

Post by artuditu »

holowey wrote:
brise iz sluzbene evidencije jer protekom uvjetovanog vremena nije pocinjeno novo k.d.
u slucaju da uvjet prestaje, znaci da je doslo do pocinjenja novog k.d. pa treba ici na odsluzenje uvjetovane kazne
Hvala puno.
Znala sam da se određena k.d. za koja je odslužena ili za koje je plaćena kazna mogu nakon nekog vremena brisati skroz iz evidencije, pa me zanimalo šta je sa uvjetnom.
Post Reply