Trebao bih izvaditi uvjerenje o nekažnjavanju za osobu koja je trajno nastanjena u inostranstvu. Ličnu kartu BiH je izdao MUP KS - Sarajevo Centar pa vjerujem da su oni i nadležni organ za to uvjerenje.
E sad, pretpostavljam da će mi trebati punomoć za takvo nešto. Da li ta punomoć treba da bude:
a) inostrana pa prevedena na naš jezik kod sudskog tumača,
b) domaća na nekom domaćem obrascu potpisana od te osobe,
c) list papira bez neke forme gdje me se ovlašćuje da to obavim.
Treba li mi osim punomoći još neki dokument? Ovjerena kopija lične karte ili nešto? Naglašavam da je osoba stalno u inostranstvu tako da je limitirana ispravama koje mi može dostaviti.
Uvjerenje o nekažnjavanju - inostranstvo
-
Eborg
- dildi
- zlo zlo
#3 Re: Uvjerenje o nekažnjavanju - inostranstvo
neam blage kako je to Bih s institucijama, u HR je ako si vani, najlakše zatražit postom oba uvjerenja bez ikakvih problema, pošaljem za svaki papir: ispunjen obrazac,40 kuna za biljege(stavim 60) i kopiju osobne karte i kratku zamolbu s adresom u inozemstvo na koje mi pošalju.
Tako je najlakše. 2puta vadila tako oba papira.
- dildi
#4 Re: Uvjerenje o nekažnjavanju - inostranstvo
Znas li kako ide u Japanu, Pakistanu i Finskoj ?zlo zlo wrote:neam blage kako je to Bih s institucijama, u HR je ako si vani, najlakše zatražit postom oba uvjerenja bez ikakvih problema, pošaljem za svaki papir: ispunjen obrazac,40 kuna za biljege(stavim 60) i kopiju osobne karte i kratku zamolbu s adresom u inozemstvo na koje mi pošalju.
- zlo zlo
#5 Re: Uvjerenje o nekažnjavanju - inostranstvo
ono što je poanta, da prvo provjeri dali postoji mogućnost slanja tih papira poštom
Ako ima, puno će mu lakše bit nego s punomoći itd.
- dildi
#6 Re: Uvjerenje o nekažnjavanju - inostranstvo
aha, tako bi bilo ko za bilo koga mogao dolaziti do bilo kojih podataka, cak i onih koje se ne izdaju tako lako ili su od velikog znacaja.zlo zlo wrote:ono što je poanta, da prvo provjeri dali postoji mogućnost slanja tih papira poštomAko ima, puno će mu lakše bit nego s punomoći itd.
Dovoljno je doci do OBICNE KOPIJE licne karte i uzet mu sve podatke iz svih instutucija