Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ženski Dr.Med wrote:Pitanje za mene neupucenog.....
Htjeo bih uvesti neke stvari u BiH
klima uradjaje , aparate za kuhinju itd..... cak i namjestaj
Pitanje da li moram da platim carinu ???
hvala
Zavisi - ako si povratnik u BiH (osoba koja je minimalno 12 mjeseci provela u inostranstvu na radu, studiju i slicno) onda mozes svoje licne stvari koje si koristila uvesti u BiH bez placanja ili sa smanjenim iznosom carine. Pazi na uslov da imas racun kad je stvar kupljena jer stvari moraju biti koristene u tvom kucanstvu prije uvoza.
Ako je ovo gore, onda ides u ambasadu/konzulat BiH u zemlji gdje si da ti izdaju neku potvrdu za uvoz. Trebaju ti dokazi da se vracas u BiH - karte, otkaz najma stana... Evo info iz konzulata u Chicagu: http://www.cgbhchicago.com/index.php?op ... 82&lang=en
Ženski Dr.Med wrote:Pitanje za mene neupucenog.....
Htjeo bih uvesti neke stvari u BiH
klima uradjaje , aparate za kuhinju itd..... cak i namjestaj
Pitanje da li moram da platim carinu ???
hvala
Zavisi - ako si povratnik u BiH (osoba koja je minimalno 12 mjeseci provela u inostranstvu na radu, studiju i slicno) onda mozes svoje licne stvari koje si koristila uvesti u BiH bez placanja ili sa smanjenim iznosom carine. Pazi na uslov da imas racun kad je stvar kupljena jer stvari moraju biti koristene u tvom kucanstvu prije uvoza.
Ako je ovo gore, onda ides u ambasadu/konzulat BiH u zemlji gdje si da ti izdaju neku potvrdu za uvoz. Trebaju ti dokazi da se vracas u BiH - karte, otkaz najma stana... Evo info iz konzulata u Chicagu: http://www.cgbhchicago.com/index.php?op ... 82&lang=en
Hvala ali ne vracam se u bih nego pravim dole kucu... pa bih uveo neke stvari koje ja vamo dobijam po veoma niskoj cijeni preko poznanika itd...
Onda ti treba spediter i da pogledas na upravi za indirektno oporezivanje. Carina na robu iz EU je ukinuta, ne znam koja je zemlja porijekla proizvoda koje ti zelis uvesti.